24 Φεβ 2018

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΥΣΕΑ

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΜΠΑΛΑΦΑ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΒΦΗΚΕ ΤΟ ¨ΡΙΣΚΟ" ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ (ΕΔΩ)

ΚΕΡΒΕΡΟΣ

ΚΥΣΕΑ συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας
Αινφιδιαστικό ΚΥΣΕΑ συγκάλεσε ο πρωθυπουργός. Είναι το δεύτερο βήμα στο δρόμο προς την σύγκρουση με την Τουρκία. Προηγήθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό στην Κύπρο και η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών στην Μεγαλόνησο.
Οπως θα δείτε προτεραιότητα έχουν οι τορπίλες καθώς τα υπερσύγχρονα υποβρύχια μας δεν τις παρέλαβαν ποτέ και τώρα που ήρθε η ώρα της κρίσης για να στείλουμε δυνάμεις στην Κύπρο, τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν.

Για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά συνεδριάζει από τις 12 το μεσημέρι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και των επαφών που ο πρωθυπουργός είχε στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.
Το ΚΥΣΕΑ θα εγκρίνει την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων που αφορούν αντιαεροπορικά συστήματα, τορπίλες ναυτικού και τακτικό σύστημα μάχης Στρατού Ξηράς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:
“Συνεδριάζει υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) με θέμα την έγκριση υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων που αφορούν αντιαεροπορικά συστήματα, τορπίλες ναυτικού και τακτικό σύστημα μάχης Στρατού Ξηράς”.
Και τα τρία εξοπλιστικά έχουν ενδιαφέρον αυτή τη περίοδο, αλλά οι τορπίλες έχουν μεγαλύτερο.
Ως γνωστόν τα τέσσερα “σούπερ υποβρύχια” τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ που διαθέτει ο Στόλος δεν έχουν εξοπλιστεί ακόμη με τορπίλες σύγχρονης τεχνολογίας με τις οποίες θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματικά.
Η γκάφα στα όρια της προδοσίας
Τα πλέον σύγχρονα υποβρύχια του ΠΝ, τα κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ή type-214HN(S-120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, S-121 ΠΙΠΙΝΟΣ , S-122 ΜΑΤΡΩΖΟΣ, S-123 Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ) σχεδίασης HDW κατασκευής των 3 εξ αυτών στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά δεν έχουν σύγχρονες τορπίλες
Τα κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ή type-214HN έχουν μήκους 65,3μ., πλάτους6,3μ. εκτοπίσματος 1858τόνων με ταχύτητες 10,5κόμβων/21κόμβων σε επιφάνεια/κατάδυση φέρουν το νέο σύστημα AIP τύπου ενεργών κυψελών μαζί με ηλεκτροκινητήρα 3.900 kW που επιτρέπει έτσι την συνεχόμενη κατάδυση για 13 ημέρες με χαμηλή βέβαια ταχύτητα.
Φέρει σύστημα διεύθυνσης βολής ISUS της ATLAS ELEKTRONIK, με εναλλάξιμες κονσόλες πολλαπλών λειτουργειών νέα γενιάς συστήματα ναυτιλίας RADAR, ESM, GPS, ιστοί OPTRONIC με πολλαπλές δυνατότητες απεικόνισης και συνδυασμό παθητικού SONAR μεσαίων και χαμηλών συχνοτήτων, SONAR ναυτιλίας / εντοπισμού ναρκών, ενεργητικού SONAR. Και εδώ το πλήρωμα είναι στα 37 άτομα με την αυτονομία να ανέρχεται στις 50 ημέρες (περιορισμός τροφίμων).
Μέχρι τώρα κανιβαλίζαμε τα παλιά μας υποβρύχια και μοιράζαμε τορπίλες στα 214. Aυτή είναι η τραγική αλήθεια.
Η ωμή πραγματικότητα γίνεται πλέον αντιληπτή από ΥΠΕΘΑ-ΥΠΕΞ-ΤΣΙΠΡΑ

Το καφενείο της Βουλης - ΚΑΤΟΧΗ.gr

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου