4 Απρ 2018

Με προώθηση προς Ανατολάς των Α/Α S-300 …Απαντά στις Τουρκικές προκλήσεις η Ελλάδα;


Σύμφωνα με πληροφορίες και με εισήγηση Επιτελών ,σχεδιάζεται  η μεταστάθμευση των Αντιαεροπορικών Συστοιχιών των S-300 ,τουλάχιστον μία εκ των δύο που εδρεύουν στη Κρήτη , προτίθεται  δε να προωθηθεί  προς Ανατολάς !



Η Προώθηση των Αντιαεροπορικών  Ρωσικών Συστοιχιών προς Ανατολάς θα «κλειδώσει» τον εναέριο Χώρο του Νοτιοανατολικού Αιγαίου ,αλλά και θα μπορούν να  Lockάρουν τα Τούρκικα Μαχητικά  ειδικά  για τα  F-16  , τα Αεροσκάφη που έχουν κατασκευαστεί οι Α/Α να μπορούν να τα εμπλέξουν άμεσα !
Οι S-300 «κλειδώνουν» τη θέση των αεροσκαφών και ειδικά των F-16 που  τα κλειδώνουν αυτόματα ,χωρίς να χρειαστεί να γίνει διαχωρισμός φίλιων και εχθρικών ( IFF)
Βέβαια μια αναβάθμιση πέραν της Προώθησης της Συστοιχίας που σύμφωνα με τις Παρούσες συνθήκες επιβάλλεται…. Θα ήταν όμως  επιθυμητή και η Αναβάθμιση του Συστήματος και των βλημάτων με ελάχιστο κόστος  ,αλλά δεν γνωρίζουμε αν οι Κυβερνώντες στην Ελλάδα έχουν καταλάβει τον θανάσιμο κίνδυνο  ,να αποκλειστούν  Αεροναυτικά τα νησιά μας ,ειδικά στο Τρίγωνο της Μεγίστης !
Γιατί μπορεί να έχουμε λάβει όλα τα μέτρα αποτροπής Απόβασης …Αλλά ο Αποκλεισμός Ναυτικός και Αεροπορικός είναι Ορατός !
Αν  αληθεύουν οι πληροφορίες περί παρενοχλήσεως και του Ε/Π που μετέφερε τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ  στο Αγαθονήσι-Φαρμακονήσι (δεν διαψεύστηκαν )
…Αλλά και  της πρόσφατης  παρενόχλησης του  ΣΙΝΟΥΚ του Α/ΓΕΣ και Επιτελών που είχαν  μεταβεί στο νησί της Ρόδου,  να παραστούν στην αλλαγή της Διοίκησης της 95 ΑΔΤΕ!
Εδώ να υπενθυμίσουμε όμως οτι οι Α/Α S-300 έχουν εκτελέσει μόνο μια  Βολή και αυτή αποδοχής μετά απο χρόνια !!! ενώ λόγω  κόστους δεν εκτελούνται και Βολές των Μακράς εμβέλειας Α/Α Συστημάτων  «ΧΩΚ & PATRIOT!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου