29 Αυγ 2018

Αν ως λαός, είχαμε ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΑΜΕ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΛΙΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1948, ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ (βίντεο)

 Γιατί, ενώ οι βασανισμένοι και σκλαβωμένοι λαοί από το 1945, των τέως ανατολικών χωρών επιτέλους ελευθερώθησαν από το σιδηρούν παραπέτασμα της σοβιετικής κρατικής κομμουνιστικής τυραννίας που κατέρρευσε το 1991, η Ελλάδα, που τότε (το 1949) γλύτωσε μαχομένη, σήμερα ειρηνικώς, έχει αλωθεί και ουσιαστικώς έχει παραδοθεί αμαχητί στην αριστερή παρανόηση;



Αν ως λαός είχαμε μνήμη... ιστορική μνήμη, δεν θα φτάναμε να χάσουμε την Πατρίδα μας, μέσα από τα Μνημόνια που μας έφεραν εθνοπροδότες πολιτικοί, άπαντες εβραϊκής καταγωγής.

Αν ως λαός είχαμε ιστορική μνήμη, δεν θα εκλέγαμε ποτέ ένα σταλινικό δωσίλογο υποκείμενο, που στερείται παντελώς τόσον ο ίδιος όσον και η σταλινική συμμορία του, συνείδησης, ελληνισμού, ορθόδοξης πίστης, ακόμα και ... αντρισμού.
Είμαστε όμως ένας λαός της λήθης... και γι αυτό θα πέσουμε πολύ σύντομα στη λήθη...
Κάποτε, μετά από πολλά χρόνια, μπορεί να μιλούν με θαυμασμό για τους ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά ποτέ δεν θα μιλήσουν για τους ... νεοέλληνες... αυτή την ξεφτιλισμένη φάρα που δεν κατέφερε ούτε καν να αντισταθεί στην ολοκληρωτική κατοχή της και να να υπερασπιστεί την Πατρίδα της.

Ένας λαός, στην συντριπτική του πλειοψηφία, αδιάφορος και για την χαμένη κυριαρχία του ως Έθνος, και για την οικογένειά του, και για τα ίδια τα παιδιά του.

Σήμερα, επέτειος της ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ της ΕΛΕΝΗΣ ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ και χιλιάδων άλλων ΕΛΛΗΝΩΝ, από τα σταλινικά υποκείμενα που συνεχίζουν ως απόγονοι των σταλινικών εκτρωμάτων του Συμμοριτοπολέμου να κυβερνούν την Πατρίδα των ΕΛΛΗΝΩΝ (δεν αναφέρομαι ούτε στο ελάχιστο στους νεοέλληνες - ελληνόφωνους  ραγιάδες), ένα μικρό αφιέρωμα στη μνήμη της, με την ευχή να εξαφανιστεί από προσώπου γης, ότι έχει σχέση με τους ερπετοειδείς γεννήτορες της κουμμουνιστικής λαίλαπας και τα εκτρώμα που δημιούργησαν... δηλαδή, το ΚΚΕ.



Καλλιόπη Σουφλή


Υ.Γ. Και σαν υποσημείωση, η απάντηση που μου έδωσε ένας ελληνόφωνος που διατηρεί mini market στην γειτονιά μου, όταν του μίλησα για το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ:

"Χέστηκα, αν πουλήσουν την Μακεδονία... χέστηκα αν πουλήσουν και την Θράκη... και όλη την Ελλάδα... αρκεί εγώ να είμαι καλά..."!!!!!!!!!!!!

Σαν κι αυτόν, υπάρχουν πολλοί... πάρα πολλοί... 



Η ταινία που πολεμήθηκε από τη μεγαλύτερη μερίδα του τύπου στην Ελλάδα και αγαπήθηκε από την πλειοψηφία του τύπου στο εξωτερικό.



Η ιστορία... 
Στις 28 Αυγούστου 1948 η πολύτεκνη μάνα Ελένη Γκατζογιάννη σαρανταενός ετών, μαζί με τη συννυφάδα της Αλέξω πενήνταέξι ετών, τουφεκίζονται από τους κομμουνιστές του ανταρτοδικείου, με την κατηγορία ότι ''κατέστρωσε την απόδραση από το χωριό τεσσάρων παιδιών της (καθώς και της μάνας της, της αδελφής της) και της ανιψιάς της'' για να γλυτώσουν από το παιδομάζωμα των κομμουνιστών.  
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ.






Στη φωτογραφία η Ελένη...
Βάσει του ομώνυμου βιβλίου, γυρίστηκε και η ταινία, η οποία προβλήθηκε μόνο για λίγες ημέρες στην Ελλάδα αλλά λόγω 'δημοκρατικών' απειλών, βομβιστικών επιθέσεων και προπηλακισμών των θεατών από τους οργανωμένους οπαδούς του ΚΚΕ, τελικώς η προβολή της διεκόπη! 
Το γύρισμα των κύριων σκηνών του έργου στο χωριό Λιά της Ηπείρου, όπου διεδραματίσθησαν τα δραματικά γεγονότα της εκτελέσεως της μητέρας του Ελένης και της Θείας του Αλέξως από τους κομμουνιστές, που περιγράφονται στο βιβλίο ''Ελένη'' του Νίκου Γκατζογιάννη,
 απηγορεύθη υπό της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ, εν ονόματι της επιλεκτικής λήθης.





Σημείωμα του συγγραφέα: 

«Ο κόσμος όπου έζησε και πέθανε η Ελένη αναπλάστηκε στο βιβλίο αυτό όχι μόνον από τις δικές μου αναμνήσεις και των αδερφάδων μου, αλλά και από τις θύμησες πάμπολλων ανθρώπων που ζουν τώρα σκορπισμένοι σε καμιά δεκαριά χώρες. 
Όλα τα ονόματα, οι τόποι και οι ημερομηνίες είναι πραγματικά. Κάθε περιστατικό που περιγράφεται στο βιβλίο και που δεν το είδα με τα μάτια μου μου το έχουν περιγράψει τουλάχιστον δύο μάρτυρες με τους οποίους μίλησα χωριστά. 
Όλες οι συνομιλίες έχουν μαγνητοφωνηθεί — κρυφά στην περίπτωση δύστροπων μαρτύρων. 
Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και τα ντοκουμέντα που συγκέντρωσα — εφημερίδες, ημερολόγια, επιστολές, στρατιωτικές εκθέσεις, φωτογραφίες, χάρτες επιχειρήσεων — γεμίζουν ένα τοίχο με φακέλους στο σπίτι μου».

 
Πώς φθάσαμε εδώ; 
 
Γιατί, ενώ οι ημέτεροι στασιαστές, με σημαία το αιμοσταγές ερυθρό σφυροδρέπανο, ηττήθησαν και απαριθμούντες εκ των υστέρων τα φρικώδη έργα των αλλά και την προοπτική του εγκληματικού εγχειρήματος των, που ευτυχώς για μας απέτυχε, ενώ όπου επεκράτησε, μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δημιούργησε εκατομμύρια θύματα σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως, ψυχιατρεία και αρχιπέλαγος «Γκουλάγκ», σήμερα στην Ελλάδα επικρατεί, ακούγεται στερεοφωνικά, απόλυτα η χαλκευμένη, η κατασκευασμένη, η ανιστόρητη άποψις της κομμουνιστικής εκδοχής;

 

Γιατί, ενώ οι βασανισμένοι και σκλαβωμένοι λαοί από το 1945, των τέως ανατολικών χωρών επιτέλους ελευθερώθησαν από το σιδηρούν παραπέτασμα της σοβιετικής κρατικής κομμουνιστικής τυραννίας που κατέρρευσε το 1991, η Ελλάδα, που τότε (το 1949) γλύτωσε μαχομένη, σήμερα ειρηνικώς, έχει αλωθεί και ουσιαστικώς έχει παραδοθεί αμαχητί στην αριστερή παρανόηση;


 

Τα αίτια και οι μέθοδοι έχουν καταγραφεί. 
 Ο Νίκος Γκατζογιάννης καταγράφει την δική του άποψη.

 
«..Μετά την νομιμοποίηση του ΚΚΕ το 1974 και την συμπλήρωση της τριακονταετούς παραγραφής όλων των εγκλημάτων που διεπράχθησαν στα χρόνια του πολέμου, έφτασε πλημμυρίδα από εξόριστους Έλληνες κομμουνιστές, που άρχισαν να προπαγανδίζουν την δική τους εκδοχή για τον πόλεμο, αναδεικνύοντας τους κομμουνιστές καπετάνιους του αντάρτικου σε λαϊκούς ήρωες. 


Όταν εγκαταστάθηκα στη Ελλάδα, έβλεπα μπροστά μου καθημερινά την επιτυχία του κόμματος στην κατάχτηση της συμπαθείας των Ελλήνων που είχαν γεννηθεί μετά τον πόλεμο. 


Φοιτητές με νεανικά πρόσωπα μου χτυπούσαν την πόρτα κάθε Σαββατοκύριακο για να μου δώσουν προπαγανδιστικά φυλλάδια και να με προσκαλέσουν στα ατελείωτα φεστιβάλ της κομμουνιστικής νεολαίας. 
Αν τους ρωτούσες για το παιδομάζωμα τις εκτελέσεις πολιτών και τις θηριωδίες των ανταρτών χαμογελούσαν και κουνούσαν το κεφάλι μπρός στην «αμάθεια» μου:


 Τέτοια πράγματα δεν είχαν συμβεί ποτέ, μου εξηγούσαν υπομονετικά...Για να σβήσουν αυτές τις θηριωδίες από την συνείδηση των Ελλήνων, οι κομμουνιστές, ευθύς μόλις νομιμοποιήθησαν, εξαπέλυσαν μια ευρύτατη εκστρατεία να σταματήσουν όλα τα επίσημα μνημόσυνα για όσους σκοτώθηκαν στον εμφύλιο πόλεμο, για τα θύματα, στα οποία ήσαν και η μάνα μου».
 
Ο Νίκος Γκατζογιάννης είναι ο μοναχογιός, το μοναδικό αγόρι της Ελένης και Χρήστου Γκατζογιάννη, που γλύτωσε το παιδομάζωμα αλλά το ακριβοπλήρωσε με την δολοφονία της μάνας του. 

Οι αδελφές του Όλγα, Αλέξω (Κάντα), Γλυκερία και Φωτεινή όλες πήγαν στην Αμερική όπου ο πατέρας τους ο Χρήστος Γκατζογιαννης τις πάντρεψε όλες με Έλληνες μετανάστες. Στο βιβλίο του, εξιστορεί την καταδίκη και εκτέλεση της μητέρας του Ελένης, επειδή δεν παρέδωσε τον γιό της (τον ίδιο) κατά το παιδομάζωμα στους αντάρτες.


πηγή 

Η συνέχεια επί της οθόνης...


...Ιδού τι έγραφε και ο πορφυρός Ριζοσπάστης για την Ελένη Γκατζογιάννη. 
Η παραποίηση της Ιστορίας σε όλο της το μεγαλείο! (ως συνήθως) 
Σε ένα επετειακό αφιέρωμα στο οποίο εξυμνούσε τις κομμουνίστριες αντάρτισσες (γνωστές για την δυσωσία τους από χιλιόμετρα), σύγκρινε σκόπιμα και την «αντικομμουνιστική» Ελένη μαζί τους. 


Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε... 

Ριζοσπάστης, Κυριακή 15 Οκτώβρη 2006 
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ" - ΙΣΤΟΡΙΑ 
 

(Οι αντάρτισσες της Πελοποννήσου)


[...] Στο ίδιο τεύχος του περιοδικού («Εθνική Αντίσταση» τεύχος 123), αναφέρεται το γραπτό του Δρ. Φιλολογίας Γιάννη Λέφα που αποτελεί μια απάντηση στην αντικομμουνιστική «Ελένη» του αμερικανόπνευστου Γκατζογιάννη, αναφέρει είκοσι περιπτώσεις μανάδων που δολοφονήθηκαν από τους παρακρατικούς στην Πελοπόννησο. 


Ανάμεσά τους την Σταυρούλα Λαγουσάκου, με πέντε παιδιά, την Μαριγούλα Πετραλά με τα δυο παιδιά της, την Βασίλω, χήρα Παν. Θεοφιλογιαννάκου, μάνα πέντε παιδιών, την Παναγιώτα Πανούση μαζί με την κόρη της Ελένη 24 χρόνων, την Δήμητρα Δαμιανού με τρία παιδιά, τη Χρυσούλα Γουλαρά με τέσσερα παιδιά, την Ευθυμία Μούτη, μάνα πέντε παιδιών, την Κρυστάλλω, χήρα Ιωαν. Αντωνάκου με έξι παιδιά, την Σταθούλα Ξυδέα με τα δυο παιδιά της έντεκα και οκτώ χρόνων. [...]

[...] Τις έτρεμαν, ακόμα και νεκρές...




Ατελείωτος ο κατάλογος για την Πελοπόννησο και ολόκληρη τη χώρα.  


Την αντικομμουνιστική «Ελένη» την πρόβαλαν για να καλύψουν τα αμέτρητα δικά τους εγκλήματα, τα πρωτοφανή για τη μαζικότητά τους και την αγριότητά τους, επισημαίνει η Γιάννα Τρικαλινού. [...]



Δείτε ολόκληρη την ταινία στο βίντεο που ακολουθεί.


 


Πηγή


*Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο (blog) kerberos-hellas δεν είναι κατ' ανάγκη απόψεις των διαχειριστών και συντακτών, αλλά πηγών και αναγνωστών 
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου