18 Νοε 2018

«ΝΕΚΡΟΘΑΠΤΕΣ» της Ρόδου ΔΕΗ – ΔΕΥΑΡ!

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ.

ΠΛΗΡΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΑΛΛΟΤΕ ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ!

ΛΕΜΕ ΑΛΛΟΤΕ ΔΙΟΤΙ Η ΡΟΔΟΣ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ" Η ΟΠΟΙΟΙ ΩΣ ΠΙΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ, ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΤΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΔΡΑΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ... 

ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ;

ΤΗΝ ΠΡΩΤΙ'Α ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥΣ;

ΤΗΝ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ; 
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΙΝΔΟΥ, ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!!! ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.....

ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ! ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (!)

ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ "ΗΧΟΣ & ΦΩΣ" ΜΕΤΑ ΑΠΟ 47 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΑΘΗΤΙΚΟ (!!!) ΚΙ ΕΚΤΟΤΕ (ΑΠΟ ΤΟ 2008) ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ. 

ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (2007). ΕΝΑ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΤΙΣΘΗΚΕ ΤΟ 1937. ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΝ...

ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕΙΟΥΜΕΝΗ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ.

ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕΙΟΥΜΕΝΗ ΑΦΙΞΗ ΠΟΙΟΤΗΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΩΝ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (ΒΛΕΠΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ)

ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ (!)

ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ.
ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΡΤΗΡΙΩΝ ΠΑΡΟΤΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ.

ΣΥΧΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ
ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΚΟΒΑΝΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ (!!!)

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.

ΕΑΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΡΟΔΙΤΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΑΥΤΟ Ο ΤΟΠΟΣ ΘΑ ΡΗΜΑΞΕΙ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΤΕ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ.

ΖΗΤΟΥΝΤΕ ΥΓΙΗΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ !!!

ΕΑΝ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΤΟΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;;;;;


Υ.Γ.: ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΓΟΡΑ ΚΥΡΙΟΙ;

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΦΑΣΗΣ ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ;;;;;

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΚΟΥΕΙ;;;;;

ΚΕΡΒΕΡΟΣ




Οργή και αγανάκτηση επικρατεί ξανά στο νησί κατά της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ με τις χθεσινές πολύωρες διακοπές ρεύματος, που παρέλυσαν τα πάντα στο νησί, καθώς μάλιστα δεν λειτούργησε και το «νέο» εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο. Οι ζημιές εξάλλου που προκλήθηκαν ξανά σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι τεράστιες, ενώ ολόκληρη πλέον η ροδιακή κοινωνία ζητεί την άμεση επέμβαση του εισαγγελέα τόσον κατά της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ όσο και κατά της ΔΕΥΑΡ καθώς υπήρξε και την Παρασκευή πολύωρη διακοπή της υδροδότησης σε πολλές συνοικίες της πόλεως.

Είναι γνωστό άλλωστε, και δεν ξεχνιέται εύκολα το μαρτύριο που πέρασε το νησί ολόκληρο σχεδόν το καλοκαίρι με την έλλειψη νερού και αν δεν τινάχθηκε στον αέρα ο τουρισμός, αυτό οφείλεται απλώς σε σύμπτωση.

Δεν είναι υπερβολή αν σημειωθεί ότι αυτά που συμβαίνουν στο νησί συνεχώς και αδιαλείπτως δεν πρέπει να έχουν προηγούμενο ούτε σε τριτοκοσμική χώρα. Εγγράφονται δε στα «έργα και ημέρες» της διακυβερνήσεως της χώρας επί ΣΥΡΙΖΑ. Και τούτο γιατί για να λειτουργήσει το σύστημα ηλεκτροδότησης και να «παντρευτούν» ΑΗΣ Σορωνής και εργοστάσιο της Νότιας Ρόδου θα πρέπει να αγοραστούν κάποια μηχανήματα, που όμως δεν αγοράζονται γιατί τσακώνονται μεταξύ της ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ για τον λογαριασμό, όπως πρόσφατα απεκάλυψε η «δ».

Προφητικά απεδείχθησαν εξάλλου διαδοχικά δημοσιεύματα της «δημοκρατικής» με τα οποία καλούσε τους φορείς να υποβάλουν μηνύσεις και αγωγές κατά της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΥΑΡ, «μήπως και συνετιστούν» και πάψουν να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και να καταστρέφουν την τοπική οικονομία.

Εξαγριωμένοι εξάλλου συμπολίτες μας αναρωτιόντουσαν χθες μήπως και πρέπει να ενεργοποιήσουν το κίνημα «δεν πληρώνω», που δίδαξε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και μάλιστα για «ψήλλου πήδημα», ενώ σήμερα, επί των ημερών της διακυβερνήσεώς του συμβαίνουν τα πιο παράδοξα, αλλά δεν δείχνει να συγκινείται.
Γι αυτό και η επέμβαση του εισαγγελέα καθίσταται επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε. Δυστυχώς, άλλη γλώσσα δεν καταλαβαίνουν στην ΔΕΗ, στον ΔΕΔΔΗΕ και στην ΔΕΥΑΡ.
Οι πρώτες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν περί ώραν 11.00 πρωινή και διήρκεσαν αρκετά. Κατά περιόδους επανερχόταν το ρεύμα, αλλά και πάλι διακόπτετο μέχρι και αργά το απόγευμα, οπότε και άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά. Προηγήθηκε φυσικά το «μπλάκ άουτ» που τίναξε τα πάντα στον άερα, σ’ ολόκληρο το νησί.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ
ΔΡΑΜΑΤΟΣ

Πιο συγκεκριμένα χωρίς ρεύμα, τηλέφωνο, κινητή τηλεφωνία αλλά και ίντερνετ έμειναν αρχικά με υπαιτιότητα βλάβης στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ περί ώραν 11.00 το πρωί του Σαββάτου, με τις πρώτες σταγόνες της προαναγγελθείσας βροχόπτωσης, κάτοικοι και επιχειρήσεις κατά μήκος των οδών Σοφούλη, Κέννεντυ, Παύλου Μελά και Χειμάρρας.

Αρχικά η βλάβη αποδόθηκε από επιτελείς του ΔΕΔΔΗΕ σε ασυγχρονισμό που προκάλεσαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης κάποιες ανεμογεννήτριες.
Όπως χαρακτηριστικά ενημέρωσε συντάκτη της «δημοκρατικής» στέλεχος της επιχείρησης «έμπαιναν και έβγαιναν συνεχώς γραμμές από τα αιολικά, ενώ ταυτόχρονα εξαιτίας της κακοκαιρίας υπήρχαν βυθίσεις».

Αποτέλεσμα ήταν να βγούν εκτός δικτύου ηλεκτροδότησης οι συγκεκριμένες περιοχές, ενώ από το ΚΚΦ Ροδινιού ενημέρωναν ότι η βλάβη προκλήθηκε στον διακόπτη 260 και η αποκατάσταση της δεν ήταν δυνατόν να γίνει αφού με την υπογειοποίηση των καλωδίων δεν μπορούσε να εντοπιστεί εύκολα. Το ρεύμα άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά μια ώρα αρχικά στην Σοφούλη αλλά η περιοχή έμεινε χωρίς τηλέφωνο και internet και ακολούθως χωρίς δίκτυο 4G και με ελάχιστο ή καθόλου σήμα στην κινητή τηλεφωνία.
Η Cosmote, που επένδυσε και διαφήμισε δεόντως στο νησί την αλλαγή του δικτύου της σε ευρυζωνικό δεν έχει φροντίσει ακόμη για την τοποθέτηση μπαταριών στις καμπίνες διανομής τηλεφωνίας και internet με αποτέλεσμα η διακοπή ρεύματος να προκαλέσει ταυτόχρονα διακοπή και των υπηρεσιών αυτών.

Αρμοδίως έγινε μάλιστα γνωστό ότι ο εργολάβος που έχει αναλάβει το δίκτυο έχει τοποθετήσει μπαταρίες στο 10% περίπου των καμπινών στην πόλη της Ρόδου!!

Η αγανάκτηση για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι καταναλωτές κορυφώθηκε όταν και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας τέθηκε εκτός λειτουργίας 4G και η ένταση του σήματος περιορίστηκε στο ελάχιστο ή και καθόλου με αποτέλεσμα η κατάσταση στο βόρειο τμήμα της πόλεως Ρόδου να θυμίζει Ουγκάντα.

Και ενώ έτσι είχαν τα πράγματα ως την 13.00 ώρα ακολούθησε γενικό black out υπαιτιότητα της ΔΕΗ και συγκεκριμένα τέθηκαν εκτός δικτύου και τα δύο εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Σορωνή και στη Νότια Ρόδο.
Αρμοδίως δηλώθηκε σε συντάκτη της «δημοκρατικής» ότι υπαιτιότητα για το black out φέρει το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ!

Στέλεχος της επιχείρησης ωστόσο θεωρεί ότι το πρόβλημα του γενικού black out οφείλεται σε ασυγχρονισμό που προκαλείται από την άεργη ισχύ και την διαχείριση αυτής από το δίκτυο, ενώ ενημέρωσε ότι απαιτείται για την σωστή λειτουργία του δικτύου συγκεκριμένο μηχάνημα το οποίο προγραμματίζεται να τοποθετηθεί τον Απρίλιο του 2019!!

Οπως διατείνεται, όταν η ισχύς είναι σε μεγάλο φορτίο το πρόβλημα αυτό δεν εμφανίζεται αλλά τους χειμερινούς μήνες εντοπίζεται συχνότερα όταν οι ενεργειακές ανάγκες μειώνονται.
Από την 14:30 περίπου ώρα η ηλεκτροδότηση άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά στο νησί, ενώ περί ώραν 15.20 επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς η ηλεκτροδότηση στο βόρειο τμήμα της πόλεως Ρόδου για να υπάρξει αποκατάσταση μετά τις 4 το απόγευμα. Σε αρκετές περιοχές του νησιού ωστόσο δεν είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση μέχρι αργά το βράδυ.
Οι καταναλωτές έμειναν όμως σε εγρήγορση, για τη συνέχεια, γιατί όπως έλεγαν, «με την ΔΕΗ όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς».



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

*Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο (blog) kerberos-hellas δεν είναι κατ' ανάγκη απόψεις των διαχειριστών και συντακτών, αλλά πηγών και αναγνωστών 
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου