5 Φεβ 2019

ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ "PULAT" ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ, ΤΟ 80% ΑΠΟ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΒΡΟ...

ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.

 ΕΔΩ ΚΙ ΕΔΩ

ΚΕΡΒΕΡΟΣ

Πρόκριμα για ελληνική προμήθεια συστημάτων αυτοπροστασίας στα Leopard 2HEL/A4 η αξιολόγηση του Trophy από την Γερμανία


Πρόκριμα για ελληνική προμήθεια συστημάτων αυτοπροστασίας για τα Leopard 2HEL είναι η δρομολογούμενη προμήθεια του ισραηλινού συστήματος TROPHY της Rafael Advanced Defense Systems από τον γερμανικό Στρατό για τα δικά του Leopard 2.

Σύμφωνα με την εταιρεία Rafael το σύστημα θα δοκιμαστεί επί του άρματος σε συνεργασία με την γερμανική εταιρεία Krauss-Maffei Wegmenn.

Οι πρώτες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν το 2019 και θα ολοκληρωθούν το 2021.
Η ισραηλινή εταιρεία πριν δύο μήνες παρουσίασε και το ΓΕΣ το σύστημα στο κέντρο εκπαίδευσης τεθωρακισμένων, στην Αυλώνα.

Αρχικά 17 γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2 θα εξοπλιστούν με το σύστημα TROPHY με στόχο την πιστοποίηση και εκπαίδευση του προσωπικού. Το ισραηλινό σύστημα θα είναι επιχειρησιακά διαθέσιμο το 2023 και θα αξιοποιηθεί στην δύναμη που η Γερμανία θα διαθέσει στην Υψηλής Ετοιμότητας Δύναμη Κρούσης του ΝΑΤΟ (Very High Readiness Joint Task Force [VJTF]).

Σημειώνεται ότι ο γερμανικός Στρατός διαθέτει συνολικά 328 άρματα μάχης Leopard 2A6, 2A6M και 2A7, ενώ η εταιρεία Rafael έχει κατασκευάσει και παραδώσει στον ισραηλινό Στρατό 1.000 συστήματα.

Η επιτυχής αξιολόγηση και πιστοποίηση του ισραηλινού συστήματος ανοίγει το δρόμο για αντίστοιχη τοποθέτηση του στα ελληνικά Leopard 2HEL και Α4, καθώς η απουσία ενός τέτοιου συστήματος πλέον στον σύγχρονο πόλεμο είναι περίπου… εγκληματική.


pronews.gr

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου