21 Ιουλ 2019

“Ελλάς-Τρελλάς”! Ο Κων.Φράγκος γράφει για τις εκλογές που έρχονται και για τη σιωπή για την Άμυνα

IΔΟΥ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ (ΙΑΧΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ) ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120/4 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΡΙ  "ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ" , ΗΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΤΡΟΠΟ !

Η ΑΛΛΙΩΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕYΣΟΥΝ, ΜΙΚΡΟΠΟΣΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ Α Κ Ρ Ω Σ   Α Π Α Ρ Α Ι Τ Η Τ Α  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡEΠΤΙΚΗ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;;;;


ΠΑΡΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΟΓΛΩΣΣΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

ΤΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ NH-90 KAI ΑPACHE ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΕΙΤΕ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΛΟΓΩ ΜΗ ΥΠΓOΡΑΦΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ FOS (Follow on Support) !!!!
ΔΗΛΑΔΗ, ΕΧΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΗ BMW ΑΞΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ TΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕΡΒΙΣ ΑΡΝΗΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ !!!!

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΣΜΑ: ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ MIRAGE 2000

TA LEOPARD 2HEL, ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΡΚΗ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΧΓΡΟΝΩΝ ΒΛΗΜΑΤΩΝ!!!

ΤΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ U-214 ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΡΠΙΛΛΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1960, ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ!!!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΠΕΖΙΚΟΥ (ΤΟΜΑ) !!!!!!

ΕΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ  ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΘΑΝΑΤΙΚΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΤΕ  ΤΙ;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΣΠΑΤΑΛΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝOI ¨ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ¨ ΜΑΣ:

«2.408.000 για τη Γραμματεία Πρωθυπουργού. 
1.711.000€ για τη Γραμματεία Συντονισμού. 
1.601.000€ για τη Γραμματεία της Κυβέρνησης. 
1.600.000€ για την υπό σύσταση Γραμματεία της Κυβέρνησης. 
Συνολικά 7.320.000€ και άλλα 1.534.000€ για τους υπουργούς του Μαξίμου ήτοι : 342.000€ για το γραφείο του κ. Φλαμπουράρη, 315.000€ για το γραφείο του κ. Κουίκ και 374.000€ για το γραφείο του κ. Δραγασάκη.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΕ:

"ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙ -- ---ΚΩΝ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙ  --- ---ΚΩΝ ΨΕΥΔΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ" ! ΚΑΙ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΑ ΕΞΩΘΕΝ ΕΒΡΑΙΚΩΣ -- ΝΑΤΟ'Ι'ΚΩΣ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΜΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΑΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ 50% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΜΟΓΓΟΛΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΜΟΓΓΟΛΙΚΟΥ ΑΞΟΝΟΣ "ΒΑΣΤΡ" , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ--  ΑΛΒΑΝΙΑΣ-- ΣΚΟΠΙΩΝ-- ΤΟΥΡΚΙΑΣ-- ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ >>._


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ¨ΗΡΩΟΠΟΙΗΣΗ¨ ΤΟΥ ΡΟΖΟΥΛΙ ΒΑΤΡΑΧΟΥ...

ΚΕΡΒΕΡΟΣ


Η ΕΙΔΗΣΗ:

από τον Κων. Φράγκο


Λες και ήταν χθες
  • Μπορεί να είναι και αύριο…
  • 21 Ιουνίου 2019. Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Απονομή ξιφών στους Νέους Ανθυπολοχαγούς από τον ΠτΔ κ. Πάκη Παυλόπουλο. Η πλέον σημαντική ημέρα στην καριέρα ενός Αξιωματικού. Από μαθητής-Ευέλπις, γίνεται Ανθυπολοχαγός – μαχητής. Παρών και ο ΥΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης, αρχηγοί Επιτελείων-Συγγενείς ορκιζόμενων
21 Ιουνίου 2013
Η κυβέρνηση Αντωνομπένηδων έδειχνε απέχθεια στις ΕΔ και δεν το έκρυβε: Αφού είχε πετσοκόψει τις πιστώσεις τους και τις αποδοχές των στελεχών δεν έδωσε ούτε 1€ για την συντήρηση των οπλικών συστημάτων. Παράλληλα υπέσκαπτε το φρόνημα των Αξιωματικών ποικιλοτρόπως. Απονομή ξιφών στους νέους Ανθυπολοχαγούς τάξεως 2013. Τα ξίφη απένημαν, ‘’νουμεράδα’’. Ο τότε ΥΕΘΑ, o ορισθείς από το άθλιο ζευγάρι γκαουλάιτερ του ΥΕΘΑ κ. Τάκης Μπαλτάκος , ο φοβερός  εθνικόφρων κ. Γιάννης Τραγάκης, ο κ. Καράμπελας, ΥΦΕΘΑ….(Σύμβουλος του Κ. Σαμαρά). Παρών ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ κ. Μιχάλης Κωσταράκος. Θέατρο του παραλόγου αλλά και κόλαφος στις ευαίσθητες παρειές των νεοφώτιστων Αξιωματικών.
  • Τότε συνεργαζόμουν με το ΠΑΡΟΝ. Λάβαμε και δημοσιεύσαμε την παρακάτω επιστολή (12.08.13)
«Αγαπητό «ΠΑΡΟΝ»
Είμαι περήφανος που ορκίστηκα Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Είμαι ανιψιός και γιος αξιωματικού του Πεζικού και συνεχίζω την παράδοση. Ο θείος μου έλαβε το ξίφος του από τα χέρια του αείμνηστου Βασιλέα Παύλου και ο πατέρας μου από τον αείμνηστο, επίσης, Πρόεδρο Κων/νο Τσάτσο. Τους ανώτατους άρχοντες. Ένδειξη τιμής προς το Στράτευμα. Έχουμε φωτογραφίες στο σαλόνι και τους καμαρώνουμε. Τελευταία το επίπεδο κατέβηκε. Έρχονται μόνο υπουργοί Άμυνας και μας κακοφαίνεται, το θεωρούμε υποτιμητικό. Προχθές είχαμε χειρότερη εικόνα. Εγώ πήρα το σπαθί μου από κάποιον κ. Μπαλτάκο. Μου είπαν ότι είναι κυβερνητικό πρόσωπο! Άλλοι συνάδελφοι από το χέρι του κ. Π. Καράμπελα ή του κ. Γιάννη Τραγάκη και μερικοί από τον κ. ΥΕΘΑ. Αν δείχνω τη φωτογραφία της ιστορικής αυτής στιγμής, τι θα λέω για μένα στα παιδιά μου; Αυτός που μου το δίνει είναι κάποιος κ. Μπαλτάκος;
Ευχαριστώ για την Φιλοξενία
   Ανθυπολοχαγός Πεζικού»
Μας κάλεσαν οι αρμόδιοι, τον Μάκη Κουρή κι εμένα, να δώσουμε τα στοιχεία του Ανθυπολοχαγού. Βρήκαν ανθρώπους. Τα σχόλια δικά σας. Ήταν η εποχή που το παρακράτος κλάδευε τον ένα πίσω από το άλλο τους Α / ΓΕΣ. Θα το δαμάσει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης; Κύριε Πρόεδρε το νου σας. Η cosa nostra ετοιμάζει ρεσάλτο που θα κοστίσει στο Στράτευμα και την Άμυνα ανυπολόγιστα.
Ναι μεν αλλά…
  • Ο Πρωθυπουργός μας κ. Αλέξης Τσίπρας, από την Λευκωσία, απάντησε ως εξής στις προκλητικές απειλές του κ. Ερντογάν.
  • Εγώ έχω το Διεθνές Δίκαιο δίπλα μου και όλα τα κράτη της ΕΕ..
  • Ναι κ. Πρωθυπουργέ αλλά αυτά είναι ανεπαρκή. Αξιόπιστη αποτροπή και μέγιστη δυνατή διαθεσιμότητα μέσων έχετε; Ρωτήστε τον κ. Τσακαλώτο τι πίστωση διέθεσε το 2019 για υλικό;
  • Σας παρακαλώ, μην επαναλαμβάνετε τον κ. ΠτΔ.  Η ευγενής Αρκαδική καταγωγή μου δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιήσω εγχώρια παροιμία που μιλάει για βαφή αυγών.
Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος
Επιχειρεί να παρουσιάσει την πατριωτική φιλοσοφία και τις πολιτικές ανησυχίες του, συνεχίζοντας τις συνεδριάσεις ενός ΚΥΚΛΟΥ ΙΔΕΩΝ με παρουσία καθηγητών – τ. Υπουργών και άλλων προβληματισμένων που θαυμάζουν την παφλάζουσα, κενή περιεχομένου, ρητορική του. Στην τελευταία (19.06) θρηνούσε για την καταστροφή της μεσαίας τάξης. Ποιος την έκανε; Ο ΒΕΝΙ και η παρέα του, το ξεχνά; Ξεχνά πως ο ίδιος με τα «μέτρα» του την ξεπάτωσε;
Ο σοφός Πιττακός είχε διακηρύξει «Αρχή άνδρα δείκνυσι». Ο ΒΕΝΙ πέρασε από πολλές αρχές, έκανε μία τρύπα στο νερό και έβλαψε τη Χώρα τα μάλα . Τι γυρεύει τώρα;
Του αφιερώνω ένα τσιτάτο του Μάρκου Αυρήλιου : Αν νιώθεις ότι ξεπέφτεις και δεν μπορείς να κρατηθείς, αποτραβήξου με θάρρος σε μία γωνιά όπου μπορείς να σταθείς όρθιος χωρίς θυμούς. Έτσι απλά, ελεύθερα και σεμνά…
Πως πήραμε την κάτω βόλτα
Οι Έλληνες πληρώνουν τα λάθη ενός ολόκληρου πολιτικοοικονομικού συστήματος και όχι μιας δύο Κυβερνήσεων. Ζ – Κ. Γιούνκερ
  • Δεν πρόκειται να σας παρουσιάσω αναλυτική μελέτη αλλά επαναλαμβάνω ότι η στήλη παραμένει μακράν κομμάτων και καταλαμβάνεται από αλλεργία όταν, τυχαία, προσεγγίζει προς κάποιο.
Διότι όλοι υποκρίνονται ότι αγωνίζονται για την Πατρίδα ενώ ο μόνο στόχος τους είναι η κατάληψη και νομή της Εξουσίας, η εξασφάλιση των προνομίων τους, η ατιμωρησία και το μοίρασμα της «πίτας των θώκων (Σας θυμίζω την άθλια μοιρασιά στην Κυβέρνηση Αντώνη-Μπένη-Φωτάκη 3.2.1) Μην το ξεχνάτε.
Όλη αυτή η διαφθορά, η ασυνειδησία η ακόρεστη αρπαγή έχει προκαλέσει βαθιές πληγές στην Εθνική Άμυνα και αποτροπή. Η ελληνική, υπερηφάνεια καταπατείται και καταρρακώνεται σήμερα λόγω της αδιαφορίας, χυδαιότητας και δοσιλογισμών της πολιτικής Ηγεσίας. Παράλληλα οι πολιτικοί μας θεωρούν κουλάκους, ξεχασιάρηδες, αμνήμονες με μνήμη ρηχή, κοντή και θολή. Και επανέρχονται οι μεν λωποδύτες, να μας διδάξουν ήθος, οι δε άρπαγες πατριωτισμό. Πως είναι δυνατόν να εμφανίζονται ως σωτήρες-πυροσβέστες οι ολετήρες Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος, Μπακογιάννη κα; Μα και οι σημερινοί Αριστεροί δεν πήγαν πίσω στην ψευδολογία και την πελατειακή τακτική.
Μια συντομότατη αναδρομή
1996-2004  Η κυβέρνηση Σημίτη αφού λεηλάτησε τις οικονομίες των πολιτών με την «προπαρασκευασμένη» κρίση του Χρηματιστηρίου προχώρησε σε ανηλεείς ληστείες στους Εξοπλισμούς, ΟΑ, Δημόσια Έργα και ακόρεστους δανεισμούς. Πέραν αυτών γονυπέτησε, στην Τουρκία με την συμφωνία της Μαδρίτης.
2004-2009 
Η διάδοχη Κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή αντί να προχωρήσει στο έλεγχο των οργίων, τα κουκούλωσε εντέχνως και διέλυσε, περαιτέρω την οικονομία. Είχαν μανία ……. διορισμών. Μέχρι τις τελευταίες ημέρες διόριζαν στο ΜΕΤΡΟ και το ΤΡΑΜ! Πρωταθλητές οι κ. Πολύδωρας (8.999 αγροφύλακες στη μη υπάρχουσα Αγροφυλακή) ο Παυλόπουλος 85.000 στο Δημόσιο με διάτρητες διαδικασίες.
Η μοιραία 6ετία του Κ.Κ. σημάδεψε την πορεία της χώρας. Τα όσα δραματικά συνέβησαν στη διάρκεια της, ήταν τα τελευταία μαζικά εκφυλιστικά φαινόμενα ενός παρασιτικού, μοντέλου που εδώ και πολλά χρόνια έπαιζε την έσχατη παράσταση.  (Κ. Καλλίτσης Κ 23.1217)
2009-2015  Ξεσπάει η κρίση σε χέρια αδαών, κενοκέφαλων, συνενόχων ανεπαρκών και αφρόνων. Γιωργάκης, Αντωνομπένηδες. Η χώρα και η εθνική κυριαρχία ξεπουλήθηκαν. Οι εγχώριοι διαπραγματευτές τα έδιναν όλα! Καταλήστευαν τον Λαό, διάλυσαν την Άμυνα χωρίς να περιορίσουν ούτε κατά 1€ τα σκανδαλώδη προνόμια τους. Δεν αγόρασαν ούτε μία βίδα για την συντήρηση των εξοπλισμών ενώ, παράλληλα καταλήστευσαν τις αποδοχές των στελεχών.
2015-2019  Αριστερά (;) ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Τσίπρας κατέλαβε την Εξουσία όχι μόνο γιατί ήταν νέος, χωρίς λαδιές στη ράχη του, αλλά γιατί ο Λαός είχε σιχαθεί, κυριολεκτικά όλα τα’ απολειφάδια ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Ήθελε κάτι καινούργιο, μια ανανέωση. Πρόσφερε βέβαια ελπίδες αλλά και υποσχέσεις που οι περισσότεροι ήταν πομφόλυγες. Ο κ. Α. Τσίπρας υποσχέθηκε πράγματα που ήταν δύσκολα να γίνουν αλλά και άλλα που ήταν ευκολότατα να πραγματοποιηθούν και τ’ απέφυγε για να μην στεναχωρήσει την κλεπτομανή συντεχνία των πολιτικών : περιορισμός αριθμών βουλευτών από 300 σε 200 (Η Αυστραλία, Ήπειρος ολόκληρη, έχει 151!) κατάργηση παροχής σύνταξης από Βουλή, κατάργηση μέτρων παροχής πολυτελών αυτοκινήτων στους βουλευτές, κατάργηση της TV Bουλής, περιορισμό διορισμών μετακλητών «ημετέρων» κα, κα, και ΟΥΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕΝ. ΟΥΔΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΟΥΔΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Προέβη σε δύο εντελώς αντιαριστερές και άκομψες κινήσεις που εξέπληξαν και τελικά του αφαίρεσαν κάθε επιχείρημα διαφοροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ από τα χρεωκοπημένα προηγούμενα. «Διόρισε» τον μεγαλύτερο υπόλογο των οργίων της ΝΔ κ. Πάκη Παυλόπουλο ως ΠτΔ, συμμάχησε με τον Καραμανλή και διόρισε ως Υπουργό κατά της Διαφθοράς ένα στενό φίλο του, εμβληματικό όνομα στο χώρο, που τον ζημίωσε τα μαλα. Αριστερά, μάζεψε παντός είδους πολιτικές σαβούρες, ναυαγούς κομμάτων. Έγινε κι αυτός χειροφιλητής του Μακαριότατου αντί να προχωρήσει τολμηρά. Σήμερα το κλίμα έχει αντιστραφεί. Οι πολίτες δεν στρέφονται προς Μητσοτάκη αλλά αποστρέφονται τον Τσίπρα.
Δυστυχώς, δεν μας πείθετε, κ. Μητσοτάκη.
Γενικολογείτε. Μιλάτε για ελάφρυνση φόρων χωρίς να μας πείτε που θα βρείτε αλλού έσοδα. Μιλάτε για ασφάλεια των πολιτών και δεν συγκεκριμενοποιείτε: Να πείτε ότι 1500 από τους 3000 που υπηρετούν ως battlers διάφορους κοπρίτες θα επανέλθουν στα τμήματα. Δεν θέλετε να στεναχωρήσετε την ελίτ. Προχθές μάλιστα συνεργάτης σας μας εξέπληξε λέγοντας ότι θα προσληφθούν 1500 νέοι αστυνομικοί για την ασφάλεια των πολιτών. Είναι γελοίο, κ. Πρόεδρε, αστείο πρόσωπο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος σας να φρουρείται από τέσσερις (4) αστυνομικούς.
ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ για την Άμυνα. Ούτε εσείς ούτε ο τομεάρχης κ. Κικίλιας. Αοριστίες. Να πείτε π.χ. ότι από 10 Ιουλίου οι Κρατικές βιομηχανίες θα διοικούνται από τεχνοκράτες και όχι από… οδοντιάτρους ή Φροντιστηριάρχες  (έχει γίνει κι’ αυτό επί κ. Ε. Μεϊμαράκη). Επειδή μπορεί να θεωρηθώ εμπαθής θα παραδώσω την πένα μου σε άλλους, ψύχραιμους αφού, όμως, αναφέρω ότι είναι τοις πάσι γνωστό ότι η ΝΔ είναι κομματικό μαγαζί με τρία αφεντικά : Μητσοτάκης – Σαμαράς – Καραμανλής.
Η στοιχειώδης αρχή Διοίκησης επέβαλε όταν ο κ. Κ.Μ κέρδισε τον απερίγραπτο Βαγγέλα Μεϊμαράκη τον οποίο υποστήριζαν μανιωδώς οι ΚΚ-ΑΣ, να υποδείξει έξοδο στους βαρώνους. Τότε που τα πράγματα ήσαν  νωπά θα έκανε καλό στον ίδιο, το κόμμα, τη Χώρα. «Περάστε έξω Κύριοι, ευχαριστούμε, αρκετά προσφέρατε …….». Αυτό δεν το έκανε και θα το πληρώσει. Δεν θα τον αφήσουν να κυβερνήσει και είναι κρίμα γιατί έχει καλές προθέσεις ενώ οι τέως είναι εντελώς αποτυχημένοι και επιβλαβείς.
  • Α. Παπαχελάς (Κ 14.05.17) Μεταχειρισμένη τράπουλα η ΝΔ. Είναι ένα κουρασμένο κόμμα. Δικαιούμαστε να ρωτήσουμε με ποιους  θα κυβερνήσει και με ποια ατζέντα. Ο κ. ΚΜ  σχοινοβατεί και ισορροπεί ανάμεσα σε εσωκομματικές ισορροπίες…
  • Ηλίας Κανέλλης (ΝΕΑ 15.09.18). Την ώρα που ο ΚΜ προσπαθεί να στήσει μια μεταρρυθμιστική δύναμη μία ιδιότυπη εσωτερική παράγκα επιδιώκει να την υπονομεύσει απευθυνόμενή, κυρίως, σε οπαδούς της Καραμανλικής περιόδου που αποθεώθηκε ο κρατισμός , η διαφθορά και η οικονομική διάλυση.
  • Βασ. Στίγκας (Κ 12.02.19). Η δυσκολία του Μητσοτάκη είναι ότι δεν μπορεί να τιθασεύσει τον κομματικό Στρατό ο οποίος, ήδη ετοιμάζεται για το ρεσάλτο της κατάληψης του Κράτους.
  • Α. Παπαχελάς (16.06.19) πάλι επισημαίνει τα του αλαλούμ του κόμματος της ΝΔ.
  • Ο χαρακτηρισμός από τον εθνικό ποιητή των Ελλήνων ως πάντοτε ευκολόπιστων και πάντα προδομένων συμπληρώνεται και, κατά Βάρναλη, ως μουνούχων και λωτοφάγων.
Ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να κλείσουμε τ’ αυτιά μας στις σειρήνες και να επιλέξουμε τους καλύτερους. Μπορούμε.
Ελλάς – Τρελάς
  • Ο κ. Γιάννης Τραγάκης, ο αρχαιότερος βουλευτής της Βουλής, γνωστός για τον διορισμό στη Βουλή τριών στενών συγγενών του και τον ατυχή χειρισμό του ως Προέδρου της εξεταστικής για τα TORMI και ραντάρ Q 37 που αθώωσε Ακογιάννους (υπό τις επευφημίες BENI-Λοβέρδου) δήλωσε τον Ιανουάριο ότι αποσύρεται της πολιτικής και το έργο του (ποιο έργο;) θα το συνεχίσει ο γιος του. Τα ‘κουσε ο Μητσοτάκης κι’ έφριξε. «Τους υποψηφίους θα ορίζει το κόμμα και κανένας άλλος» δήλωσε αυστηρά. Βλέπουμε τις λίστες της ΝΔ πάλι τον «αποσυρθέντα» Κ. Γιάννη Τραγάκη. Έμεινε για να συνεχίσει το έργο του. Το κόμμα αγρίεψε…
  • Η Εκκλησία μετέχει στον προεκλογικό αγώνα : ΕΣΤΙΑ (11.06.19). Επιστολή Μακαβριότατου Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομου Γ’. Η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ακυρωθεί «Συνελόντ’ ειπείν, προβάλλει επιτακτική ἡ ανάγκη για μία νέα συμφωνία». (sic)
  • Η τριμελής Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος Νέα Ελληνική Ορμή (πρόεδρος η κ. Κατερίνα Παπακώστα) συνελθούσα αποφάσισε, ομόφωνα, την συνεργασία της στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατόπιν τούτου η κ. Πρόεδρος συμπεριελήφθη στις λίστες Τσίπρα. Καλή επιτυχία!
Αχ γιατί Michel;
  • Διαβάσαμε στην Κ (19 Ιουνίου) ότι συνελήφθη και κρατείται ο μεγάλος ποδοσφαιριστής της Γαλλίας και μέλος της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Μισέλ Πλατινί για το σκάνδαλο της ανάθεσης του ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 στο ΚΑΤΑΡ.
  • Οι Γάλλοι τον «τσίμπησαν», όσο ψηλά κι αν καμάρωνε ο Πλατινί, προ των αγώνων.
  • Εδώ, αγαπητές φίλες και φίλοι, ουδείς ασχολήθηκε με το τρισάθλιο σκάνδαλο των Ολυμπιακών Αγώνων. Το κουκούλωσαν; Πολλοί από τους «κουκουλωμένους» βγάζουν γλώσσα και σήμερα. Ο Πατριάρχης της Διαπλοκής και της Ανοχής της λέπρας προβάλλεται από τα παπαγαλάκια του σήμερα (ΝΕΑ 15.06) ως ο καλύτερος – μακράν – Πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης.
    Ας θυμίσω εδώ μερικές από τις προκλητικές υπερβάσεις των ΟΑ :  Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο» ΠΥ 2,8εκ      8εκ €, Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου ΠΥ 3,5 εκ. €       22,5, Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου 13,7     60,5, Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Αγ. Κοσμά 16,5       118,5, Κέντρο Ιππασίας Μαρκόπουλου 22,6      110,4…   
  • Κοντολογίς ο δύστυχος Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει «καπέλο» 1,483,3 εκ € και ΟΥΔΕΙΣ κρατικός Λειτουργός ή Υπουργός ληστής κλήθηκε σε απολογία. Ο Σημίτης και οι Υπουργοί του ( Δημ. Έργων, Πολιτισμού κα) δεν ενοχλήθηκαν. Υπερήφανοι!
Τρώνε από παντού…
  • Αφού το παχύδερμο κράτος, οι απάτριδες πολιτικοί δεν δίδουν ούτε ένα παρά για την Άμυνα, γιατί χορηγούν αφειδώς χρήματα στα κόμματα, πέραν των προεκλογικών επιδοτήσεων;
  • Εφευρίσκουν διάφορους λόγους… Προχθές διέθεσαν εκτάκτως επίδομα’’ για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς λόγους» Άκουσον, άκουσον.
  • Θαυμάστε : ΣΥΡΙΖΑ 2,5εκ€, ΝΔ 2εκ€, ΠΟΤΑΜΙ 150 187€, ΑΝΕΛ 31.372€, ΛΑΟΣ 14705€, ΧΑ; Που πάνε αυτά τα λεφτά, ποιος τα μασάει; Τι επιμορφωτικοί λόγοι και άλλα κουραφέξαλα μας τσαμπουνάνε; Έλεος!
Πόσο μας στοιχίζει το κομματικό Κράτος;
  • Όπως είναι σήμερα και όπως θα το παραλάβει ο κ. Κ. Μητσοτάκης αν κερδίσει τις εκλογές. Διαβάσατε να φρίξετε. Ο κ. Κ. Μ ούτε κουβέντα άρθρωσε για γκρέμισμα αυτού του παλαιολιθικού κάστρου της βρώμικης Γραφειοκρατίας.
Στην Άμυνα για αξιοποίηση των λίαν απαραίτητων Ε/Π ΝΗ 90 και APACHE χρειάζονται 50εκ€. Δεν τα δίνουν! Τα παρακάτω στοιχεία δεν τα γέννησε η αρρωστημένη κεφαλή μου αλλά τα έδωσε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης (ΝΕΑ 16-06-19) ολίγον πριν αναχωρήσει για προσωρινές διακοπές από την πολιτική.
Απολαύστε τα!
«2.408.000 για τη Γραμματεία Πρωθυπουργού. 1.711.000€ για τη Γραμματεία Συντονισμού. 1.601.000€ για τη Γραμματεία της Κυβέρνησης. 1.600.000€ για την υπό σύσταση Γραμματεία της Κυβέρνησης. Συνολικά 7.320.000€ και άλλα 1.534.000€ για τους υπουργούς του Μαξίμου ήτοι : 342.000€ για το γραφείο του κ. Φλαμπουράρη, 315.000€ για το γραφείο του κ. Κουίκ και 374.000€ για το γραφείο του κ. Δραγασάκη. «Λεφτά για τα δικά μας παιδιά πάντα υπάρχουν». Δεν σχολιάζω καν, γιατί τα νούμερα μιλάνε μόνα τους.
Παλιές καλές παλαιοκομματικές πρακτικές
  • Στις βρωμερές εποχές του παλαιοκομματισμού, μόλις πρόσφατα, οι υπουργοί αφού διόριζαν σε καίρια κρατικά πόστα άχρηστους, ανεπαρκείς και ενίοτε άρπαγες συνεργάτες τους, φρόντιζαν παραμονές εκλογών να τους δίνουν παράταση θητείας-σύμβασης ώστε αν ο επερχόμενος τους αντικαθιστούσε να απαιτούσαν αποζημίωση την οποία και ελάμβαναν!
  • Ο μέγας «αψύς» κ. Π. Πολάκης που παρέλαβε ένα φάκελο για προμήθεια 100 νοσοκομειακών του ΕΚΑΒ, παντελώς έτοιμο, από τον προκάτοχο του, πριν 3,5 χρόνια και σήμερα θα τον παραδώσει στον διάδοχό του με μηδενική πρόοδο, δίνει παράταση θητείας στις διοικήσεις Νοσοκομείων (42 διοικητές και 7 αναπληρωτές).
  • Ζήτω η Αριστερά και φτου στον κόρφο μας.
Νέα Συμβόλαια των Εταιρειών ΕFA GROUP σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία
  • Όπως ανακοινώθηκε από τον Όμιλο Εταιρειών (Ελληνικών) EFA GROUP υπεγράφησαν σπουδαίες συμφωνίες σύμβασης με ΕΔ Ρουμανίας-Ινδονησίας-Ελλάδας (Ρ3 Α/Φ Π.Ν.) Καναδάς – Μπαγκλαντές κα για υλικά υψηλής ηλεκτρονικής τεχνολογίας.
  • Σημείωση ότι τον όμιλο αποτελούν οι SKYTALIS, THEON, ES SYSTEMS.
  • Εύχομαι και σε άλλα.
Εσείς κι εγώ
Τα περισσότερα ψέματα λέγονται πριν από τις εκλογές, κατά την διάρκεια του πολέμου και μετά το κυνήγι. OTTO BISMARK
Οι Διαξιφισμοί δεν θα εμφανισθούν την Δευτέρα 8 Ιουλίου. Θα γίνεται μετεκλογικός χαμός. Θα είμαστε παρόντες την Δευτέρα 15 Ιουλίου. Μετά βλέπουμε μετεκλογικώς.

Οι Ηρωδιάδες μαίνονται…
Χαλεπόν άρχεσθαι υπό χερείονος. Δημόκριτος
  • Δηλ. είναι κακό να σε κυβερνούν ντενεκέδες ξεγάνωτοι, θα μετέφραζε ο αείμνηστος συμπατριώτης μου Βαγγέλης Γιαννόπουλος.
  • Όταν ο Στρατηγός Φρ. Φράγκος, ως ΥΕΘΑ ενός μηνός, έδωσε εντολή άμεσης προμήθειας 6.000 οβίδων για τα  LEΟ ΙΙ (κόστος 1,8 δις €) τα οποία είχαν εγκαταλείψει στην τύχη τους το δίδυμο των ανεπαρκών, ουτιδανών, ΥΕΘΑ Μειμαράκη – Βενιζέλου, με σωρεία άλλων εξοπλισμών, το πολιτικό κατεστημένο και τα παπαγαλάκια του εξανέστη. Ποιος είναι αυτός που χαλάει τη σούπα του αμοραλισμού και της αδιαφορίας; Πήγαν να τον φάνε τον άνθρωπο. (Πρωθυπουργός Πικραμένος και όχι βέβαια, Σημίτης, Καραμανλής Β΄ ή Γιωργάκης Γ΄).
  • Σήμερα επαναλαμβάνεται το ίδιο άσμα με στόχο τον Ναύαρχο Αποστολάκη. Δεν τους αρέσει.  Δεν διαθέτει ειδικό γραφείο ρουσφετιών, μέγα αμάρτημα. Άλλοι προσθέτουν ότι είναι ωμός (ΣΣ τους έτσουξε η ειλικρινής και ρεαλιστική δήλωση του. Αν χρειαστεί να πολεμήσουμε, θα είμαστε μόνοι μας.
  • Γνωρίζουν όλοι, οι πάντες ότι το ελληνικό πολιτικό ‘’κατάστημα’’ πάσχει από λειψανδρία. Τα εκθέματα της βιτρίνας είναι άλλα καχεκτικά και άλλα μπαγιάτικα.
  • Όταν ο Αποστολάκης δήλωσε ότι δεν αποδέχτηκε την τιμητική πρόταση Τσίπρα για μια από τις τρεις πρώτες θέσεις της λίστας, επιλέγοντας να είναι άνθρωπος στην υπηρεσία της χώρας και όχι του κόμματος (αυτό έγινε ΠΡΙΝ, από το περίφημο ΚΥΣΕΑ, το γράφω μετά πάσης βεβαιότητας) οπότε πολλοί πολίτες, παντός χρώματος, εξέφρασαν την άποψη ότι ο Ναύαρχος πρέπει να μείνει στη θέση του από οποιονδήποτε Πρωθυπουργό, οι Ηρωδιάδες εξαγριώθηκαν
‘’Δύο Υπουργεία μεγάλου κύρους έχουμε: ΥΕΘΑ, ΥΠΕΞ (το πρώτο μάλιστα πολύ ζουμερό) τι θα κάνουμε εμείς, μπρίκια θα κολλάμε; ‘’Έβαλαν τους μηχανισμούς συκοφάντησης εμπρός.
  • Την επίθεση φθοράς αρχίσαν τα ΝΕΑ, η ναυαρχίδα της ΝΔ, με πρωτοσέλιδο εντυπωσιακό δημοσίευμα (Σάββατο 22 Ιουνίου) με το οποίο νόμιζαν ότι απευθυνόταν σε Κουλάκους, ότι το ΚΥΣΕΑ της προηγούμενης εβδομάδας ήταν «σικέ» και ότι ο Αποστολάκης προκάλεσε τεχνική ανησυχία. «Μπουρδολογία» άνευ προηγούμενου.
  • Την Κυριακή (23 Ιουνίου) συνέχισε με το ‘’βαρύ πυροβολικό’’ της πένας του κ. Στ. Κασιμάτη, (Κ) σπουδαίου Δημοσιογράφου, που αφιέρωσε όλο το κείμενο του στο ‘΄ξεκάρφωμα’’ του Αποστολάκη με αφελή επιχειρήματα. Μέχρι και για βουτιές και ψαρούκλες όταν συνδιασκέδαζαν με τον Καμμένο ανέφερε: Ουδέν περαιτέρω σχόλιο. Την σκυτάλη παρέλαβε στις μεσαίες σελίδες ο εξίσου εξαιρετικός δημοσιογράφος ο Αγγελικόπουλος που, ούτε λίγο ούτε πολύ, προσπαθεί να μας πείσει ότι το ΚΥΣΕΑ ήταν ‘’μαϊμού’’ για να ξεπεταχτεί από το Επικρατείας ο Ναύαρχος! Σύγγνωμη, αλλά θα έλεγα, μετά λόγους γνώσεως άρες μάρες κουταμάρες από δύο σπουδαίους δημοσιογράφους που κάποιος τους παρέσυρε στο ‘’παιγνίδι’’ κατά του Ναυάρχου που ενοχλεί.
Συμπέρασμα:  Βουρ στον πατσά να φάμε τον Ναύαρχο. Είναι εκτός πολιτικού ‘κλίματος και νοοτροπίας κι αν αύριο το ‘’σύστημα’’ ακολουθήσει τις εμπνεύσεις του αδιόρθωτου δωσίκωλου Σημίτη που επανέρχεται στο ίδιο φύλλο με γελοιότητες, ποιος θα πρέπει να είναι ο ΥΕΘΑ; Ο Ναύαρχος αποκλείεται…
Τέως ΑΝΥΕΘΑ ως υποψήφιοι
  • Ραγγούσης, (ΣΥΡΙΖΑ), Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ), Κ. Ήσυχος (Λαφαζάνης) Δημ. Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ), Π. Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ), Φώτης Κουβέλης (ΣΥΡΙΖΑ).
  • Τις ευχές μας, ιδιαίτερα στον κ. Δ. Βίτσα που άφησε σημάδια το πέρασμά του από το Υπουργείο.
Η παραλαβή των ΟΗ – 58
  • Δεν είναι αμελητέα η προσφερόμενη ισχύς από τα ελαφρώς επιθετικά Ε/Π ΟΗ – 58 που πήραμε, μπιρ παρά, από ΗΠΑ.
  • Για να αναπνεύσει ο αγωνιών Α/ΓΕΣ Στρατηγός κ. Γ. Καμπάς θα πρέπει να αξιοποιηθούν τάχιστα, τα APACHE και τα NH 90.
  • O επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός κ. Αλκιβιάδης Στεφανής πρόσφερε πολλά στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου