25 Ιαν 2020

ΥΨΙΣΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!! ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ) ΛΟΓΩ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΥΨΙΣΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!! ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ) ΛΟΓΩ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ειδικότερα στη Χίο, τη Λέσβο και τη Σάμο συντελείται εποικισμός. Μια άτυπη εισβολή με αφίξεις εκατοντάδων αλλοδαπών σε ημερήσια βάση που σε συνδυασμό με την έλλειψη κέντρων κράτησης κλειστού τύπου δημιουργεί συνθήκες αποσταθεροποίησης. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και λίγοι δείχνουν να την έχουν αντιληφθεί.

''Στρατιωτικές μονάδες συνορεύουν με Hot Spot το προσωπικό των οποίων εκτίθεται σε πολλαπλούς κινδύνους και αναλαμβάνει σωρεία πάρεργων. Εξακολουθούν να μην υφίστανται σαφείς κανόνες εμπλοκής σε περίπτωση που λάβει χώρα γενικευμένη αναταραχή. Όπως μεταφέρουν στον γράφοντα πηγές εν ενεργεία στελεχών που υπηρετούν στη περιοχή ευθύνης της 98 ΑΔΤΕ εγείρονται σοβαρές ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια καθώς έχει ήδη συγκροτηθεί πέμπτη φάλαγγα από μουσουλμάνους αλλοδαπούς κάτι το οποίο έχει καταγραφεί σε πολλά απόρρητα πληροφοριακά δελτία που συντάχθηκαν από τα αρμόδια επιτελικά γραφεία''.

''Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με πολλαπλές απειλές ασύμμετρου και υβριδικού χαρακτήρα να εξαπλώνονται ποικιλοτρόπως. Επιπρόσθετα χρονικά περιθώρια δεν υφίστανται. Η χώρα δέχεται πολιτική εποικισμού από τη Τουρκία και πλέον άπαντες οφείλουν να αντιληφθούν πως είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών καθώς εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου δράσης των Ενόπλων Δυνάμεων όπως η συμμετοχή τους σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας καθώς και η συγκρότηση χωροφυλακής''.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου