28 Σεπ 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020


ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Τουρκικός Τύπος σε ευθυγράμμιση με την πολιτική του Ερντογάν, απειλεί, ότι "Αν τολμάτε μην αποσύρετε τους στρατιώτες από τα νησιά!”, ενώ Τούρκος ναύαρχος ε.α απειλεί ευθέως, ότι “Η Ελλάδα έχει 48 ώρες να αφοπλίσει 16 νησιά αλλιώς θα τα πάρουμε!”,  προετοιμάζοντας την τουρκική κοινή γνώμη για επίδοση τελεσιγράφου στην Ελλάδα για Καστελόριζο, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου, μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου, μετά από έκδοση παράνομης NAVTEX, διεξάγουν ναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά,  συνεχίζοντας η Τουρκία ακάθεκτη τις προκλήσεις με τουρκικό drone να βομβαρδίζει την Ελληνική σημαία στο Καστελόριζο με κόκκινο χρώμα και  άλλο τουρκικό drone να παίξει τον τουρκικό εθνικό ύμνο πάνω από το Καστελόριζο! και διεξάγει ανοικτά πόλεμο εναντίων της Ελλάδας με ακραίες προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν, όπως: “Στη Μεσόγειο δεν είμαστε μουσαφίρηδες αλλά οι ιδιοκτήτες”.

Παράλληλα εντείνεται η φημολογία περί υπογραφής μυστικού συμφώνου έναρξης συζητήσεων με την Ελληνική κυβέρνηση για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και να μας παρουσιάσουν ως διπλωματικό επίτευγμα τον αφοπλισμό των νησιών μας με την ταυτόχρονη “δήθεν” κατάργηση της 4ης τουρκικής Στρατιάς του Αιγαίου;

Με ποιο δικαίωμα ξεκινούν συζήτηση αποστρατικοποίησης;

Η Ελλάδα οχύρωσε τα νησιά του Αιγαίου, λόγω της συνδυασμένης απειλής πολέμου (casus belli) και της γενικότερης αναθεωρητικής τάσης της Τουρκίας, η οποία νομιμοποιεί την Ελλάδα να ασκήσει το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας, το οποίο προβλέπεται από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, και να προστατεύσει τα ελληνικά νησιά.

“Πέραν των ανωτέρω, η Ελλάδα, όπως και κάθε άλλο κυρίαρχο κράτος στον κόσμο, δεν μπορεί να παραιτηθεί από το φυσικό και νόμιμο δικαίωμά της για άμυνα σε περίπτωση απειλής στρεφομένης κατά των νησιών της ή οποιουδήποτε άλλου μέρους της επικράτειάς της.

Πόσο μάλλον, τη στιγμή που η Τουρκία, παραβιάζοντας κατάφωρα τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, την απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση που ασκήσει ένα νόμιμο και κυριαρχικό δικαίωμα που της παρέχει το διεθνές δίκαιο.

Πέραν της απειλής πολέμου, η Τουρκία:

§  Εισέβαλε στην Κύπρο το 1974, κατά παράβαση των διατάξεων της Συνθήκης Εγγυήσεως για την Κύπρο, στην οποία η Ελλάδα αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος, και, παρά τις πολυάριθμες αντίθετες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, συνεχίζει να διατηρεί μια σημαντική στρατιωτική δύναμη στα κατεχόμενα εδάφη.

§  Παραβιάζει συστηματικώς τον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο και υπερίπταται με στρατιωτικά αεροσκάφη, συχνά οπλισμένα, ελληνικών νησιών του Αιγαίου και μάλιστα κατοικημένων, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία όσον αφορά ζητήματα ασφάλειας.

§  Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, διατηρεί σημαντικές στρατιωτικές μονάδες με εναέρια μέσα και αποβατικά σκάφη σε περιοχές της ακτής της Μικράς Ασίας, που ευρίσκονται έναντι των ελληνικών νησιών, γεγονός που συνιστά σοβαρή απειλή κατά της Ελλάδας.”

Η αποστρατικοποίηση των νησιών μας είναι Εθνική προδοσία!

“Πρόκειται περί αφοπλισμού των νήσων και όχι αποστρατιωτικοποίησης και ουσιαστικά περί παράδοσης των νησιών.

Σε πρώτη φάση ομηρείας και σε δεύτερη, παράδοσης με ταυτόχρονη αλλαγή του περιεχομένου της συνθήκης της Λωζάννης του 1923.”

O ΥΕΘΑ Γ.Παναγιωτόπουλος, μασάει τα λόγια του, όταν λέει, ότι “αποσύρουμε οπλικά συστήματα από νησιά και Έβρο, αλλά είναι παλιά” και ουσιαστικά παραδέχεται τα ανωτέρω, ενώ ξεκίνησε η αποστρατιωτικοποίηση από τον Έβρο, με την απόσυρση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα, όπου και γίνεται “δομή φιλοξενίας”.

Παρ΄ όλα αυτά η Ελληνική κυβέρνηση δίνει άλλη μία ευκαιρία στη διπλωματία και προχωρά σε διαπραγματεύσεις με Τουρκία για υφαλοκρηπίδα, αποστρατικοποίηση νησιών και μειονότητα, ενώ είναι δεδομένο ότι η επιλογή των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε σύγκρουση.

 “……..το ενδεχόμενο της έναρξης διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία με σκοπό την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση των  εκκρεμών θεμάτων που χωρίζουν τις δύο χώρες - τα οποία είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, - θα είναι χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ακόμη και αν η καταγραφή της διαφωνίας οδηγήσει στο Δικαστήριο της Χάγης. 

Θεωρώ ότι ούτε η Κυβέρνηση όπως και κανένας εχέφρων πολίτης μπορεί να δεχθεί ότι μετά την ρητορική των τελευταίων μηνών από τον Ερντογάν και τους αξιωματούχους του που αποκαλύπτουν ξεκάθαρα τις προθέσεις και τους στόχους τους, θα μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε βλαπτική για τα νόμιμα συμφέροντά μας συμφωνία όπως λ.χ. για αποστρατικοποίηση των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου, για την μη ύπαρξη υφαλοκρηπίδας στα νησιά, για τις διεκδικήσεις της Τουρκίας θαλάσσιων περιοχών που βρίσκονται αποδεδειγμένα στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα, για την μη αύξηση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια και αντίστοιχα στον αέρα, για την αμφισβήτηση του νομικού καθεστώτος  των Δωδεκανήσων κλπ.

Επομένως ποιος είναι ο στόχος της Ελλάδας να αποφασίσει συνομιλίες με την Τουρκία;

Αν αυτό το αποδεχόμαστε υπό την πίεση των «συμμάχων μας» και μόνο – όπως θεωρώ ότι συμβαίνει - τότε η κυβέρνηση θα κατηγορηθεί και σωστά για εθνική μειοδοσία και εκχώρηση  κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

Γιατί είναι βέβαιο ότι μετά την αρνητική έκβαση των συνομιλιών και των διαπραγματεύσεων, η Τουρκία είναι αμφίβολο αν αποδεχθεί την προσφυγή στην Χάγη επειδή η απαραίτητη υπογραφή του συνυποσχετικού θα περιλαμβάνει σειρά απαράδεκτων αιτημάτων της τα οποία καμία Ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί ως εριζόμενα, αφού με αυτά ευθέως θα αμφισβητείται μέρος της  κυριαρχίας της χώρας μας, την οποία εμείς θα συνυπογράφουμε.”

Ειδικότερα με την τελευταία παράγραφο του άρθρου θα διαφωνήσω, διότι περιέχει μεγάλη και καλοστημένη παγίδα στην Ελλάδα, αφού το δικαστήριο της Χάγης είναι αναρμόδιο και το μόνο αρμόδιο δικαστήριο είναι το διεθνές δικαστήριο της θάλασσας με έδρα το Αμβούργο της Γερμανίας.

Μία πτώση του Ερντογάν ή ο θάνατός του μπορεί να οδηγήσει σε μία φαινομενική στροφή της Τουρκίας υπέρ της Δύσης, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ με αποτέλεσμα να τα πάρει όλα, εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

Και μόνον η αναφορά σε Χάγη για την επίλυση των δήθεν διαφορών μας με την Τουρκία είναι επιζήμια.

Εάν συνεχίσουν να επιμένουν σε Χάγη τότε είτε πρόκειται για ανεγκέφαλους ή για προδότες.

Και τα δύο όμως είναι καταστροφικά για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Προσέξτε ιδιαίτερα την στάση των ΗΠΑ  υπέρ Τουρκίας για ΑΟΖ, όπως η δήλωση της πρεσβείαw των ΗΠΑ στην Άγκυρα,  ότι “δεν έχει νομική ισχύ ο χάρτης της Σεβίλλης με την σύνδεση ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου” και καλεί Ελλάδα και Τουρκία να ξεκινήσουν τις διερευνητικές επαφές όσο πιο σύντομα γίνεται, καθώς οι ΗΠΑ, στηρίζουν τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση.

Διάλογος που αποδέχεται πειθήνια η κυβέρνηση και πάντα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων !!!

Η “αφωνία” από το ελληνικό ΥΠΕΞ είναι εκκωφαντική και έχει αφήσει πάλι μόνη της την Κύπρο, η οποία αντιστέκεται σθεναρά, χωρίς την συνδρομή της Ελλάδας, με τα Τουρκικά γεωτρύπανα εντός κυπριακής ΑΟΖ και σίγουρα δεν έχει άλλη επιλογή, από το να επιμείνει σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας και να μπλοκάρει την απόφαση της ΕΕ για Λευκορωσία, απαιτώντας ίδια μέτρα και ίδια σταθμά για κυρώσεις σε Λευκορωσία και Τουρκία.

Η Τουρκία δεν απειλεί μόνον την Ελλάδα με πόλεμο, αλλά προσπαθεί να αναφλέξει παγκόσμιο πόλεμο στον Καύκασο,  με την υποδαυλισμένη σύγκρουση Αρμενίας  Αζερμπαϊτζάν, και τα πέντε βασικά ερωτήματα που τίθενται για τη σύγκρουση Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν έχουν την απάντησή τους, αλλά η ουσία βρίσκεται στο ερώτημα γιατί τώρα;

Η απάντηση είναι, ότι η Τουρκία προσπαθεί να εμπλέξει σε πόλεμο  το CSTO με το NATO, που εξυπηρετεί  χρονικά τα συμφέροντα της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου.

Θα το ανεχτεί άραγε αυτό η Ρωσία ή παίζει και αυτή το δικό της παιχνίδι στην περιοχή;

Πρώτο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Κουβέιτ, ανακοίνωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν κήρυξε τον πόλεμο κατά της Αρμενίας, χωρίς αυτό να έχει όμως επιβεβαιωθεί από άλλα πρακτωρεία.

Ο Καύκασος είναι ένα “καζάνι που βράζει” και το  Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει κηρύξει γενική επιστράτευση.

Οι Αζέροι προελαύνουν στην Αρμενία με τουρκική βοήθεια, με το πρόεδρο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ να δηλώνει, ότι Τούρκοι πολεμούν μαζί με Αζέρους και ισλαμιστές,με ενεργό συμμετοχή Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, και έχουν καταλάβει έξι αρμενικά χωριά στην περιοχή.

 

Το υπουργείο Άμυνας Αζερμπαϊτζάν δήλωσε ότι κατέστρεψε μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών των Αρμένιων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ», ενώ τουρκικά TB.2 Bayraktar έχουν καταστρέψει δώδεκα αντιαεροπορικά συστήματα 9k33 Osa της Αρμενίας, γεγονός το οποίο πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα  το ΓΕΕΘΑ;

 

Η Αρμενία αντεπιτίθεται και δηλώνει, ότι “Συντρίψαμε την επίθεση Τούρκων και Αζέρων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ- Ιδού οι νεκροί τους” (σκληρό βίντεο), ενώ νεώτερες ειδήσεις αναφέρουν κλιμάκωση του πολέμου με την  Αρμενία να μεταφέρει τον πόλεμο σε αζερικό έδαφος, επιτιθέμενη στην πόλη Tartar.

 

Η Ελληνική διπλωματία πρέπει να σταματήσει να φλυαρεί και να προβεί στην “Άμεση απόσυρση του συμφώνου συνεργασίας Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν”, αφού η Αρμενία είναι φίλη χώρα, ενώ το Αζερμπαϊτζάν, σύμμαχος της Τουρκίας και ορκισμένος εχθρός της Ελλάδας.

 

Είναι βέβαιο, ότι η Πολεμική Αεροπορία πρέπει να επενδύσει στον εξοπλισμό του Rafale με  βλήματα αέρος εδάφους AASM εκτός από τον πύραυλο METΕOR, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η αυξανόμενη τουρκική απειλή.

 

Επιτέλους δρομολογήθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια σύγχρονων αντιμέτρων τορπιλών για τα Υ/Β 214 και 209. Κάλιο αργά παρά ποτέ!.

 

Και για το τέλος η καταπληκτική είδηση από τον Διδάκτορα Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δ.Κουντουράς:  “Ο COVID-19 εξασθενεί - 2% η θνητότητα στα κρούσματα που γνωρίζουμε”.

Ναι καλά ακούσατε!

 

 

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΑΖΗΣ

 

 

  

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ



 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/919375_rterntogan-sti-mesogeio-den-eimaste-moysafirides-alla-idioktites

28/09/2020 - 15:11  |  Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2020 - 15:13

ΤΟΥΡΚΙΑ

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Στη Μεσόγειο δεν είμαστε μουσαφίρηδες αλλά οι ιδιοκτήτες»

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/919274_klimakosi-i-armenia-eisvalei-se-azeriko-edafos-kai

28/09/2020 - 10:05  |  Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2020 - 11:09

ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Κλιμάκωση: Η Αρμενία μεταφέρει τον πόλεμο σε αζερικό έδαφος και επιτίθεται στην πόλη Tartar

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/919374_nagkorno-karampah-apantiseis-sta-5-vasika-erotimata-gia-ti

28/09/2020 - 15:07  |  Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2020 - 15:08

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Απαντήσεις στα 5 βασικά ερωτήματα για τη σύγκρουση Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν (βίντεο)

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/917234_panigyrizoyn-ta-toyrkika-mme-ipa-den-ehei-nomiki-ishy-o-hartis-tis

21/09/2020 - 23:39  |  Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2020 - 02:06

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΗΠΑ υπέρ Τουρκίας για ΑΟΖ: «Δεν έχει νομική ισχύ ο χάρτης της Σεβίλλης με την σύνδεση ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου»

Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ

 

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/919148_csto-vs-nato-yparhei-kindynos-pagkosmias-anaflexis-apo-tin

27/09/2020 - 19:50  |  Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2020 - 19:58

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

CSTO Vs NATO: Υπάρχει κίνδυνος παγκόσμιας ανάφλεξης από την σύγκρουση Αρμενίας και Αζερμπαιτζάν;

 

 

 

https://www.pronews.gr/opinion-makers/917028_giati-i-epilogi-ton-diapragmateyseon-me-tin-toyrkia-tha-odigisei-anapofeykta

21/09/2020 - 13:18

Γιατί η επιλογή των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε σύγκρουση

 

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/918716_nea-navtex-exedose-i-toyrkia-gia-askisi-me-pragmatika-pyra-metaxy

26/09/2020 - 16:10  |  Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2020 - 23:11

ΤΟΥΡΚΙΑ

Πυρά από το τουρκικό Ναυτικό μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Η Τουρκία ανακοίνωσε νέα NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά

 

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypex/918974_ypex-katadikazoyme-aperifrasta-ti-hthesini-prosvoli-tis-ellinikis-simaias

27/09/2020 - 12:42  |  Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2020 - 21:15

ΥΠ.ΕΞ.

Προβοκάτσια κατά του… Ρ.Τ.Ερντογάν βλέπει το ΥΠΕΞ για τον «βομβαρδισμό» με χρώμα της σημαίας στο Καστελόριζο!

 

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/918726_toyrkiko-drone-epaixe-ton-toyrkiko-ethniko-ymno-pano-apo

26/09/2020 - 16:51  |  Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2020 - 21:03

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Νέα προβοκάτσια από την Άγκυρα: Έστειλαν drone να παίξει τον τουρκικό εθνικό ύμνο πάνω από το Καστελόριζο! (βίντεο)

 

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/917907_stis-arhes-oktovrioy-oi-diereynitikes-epafes-elladas-toyrkias

24/09/2020 - 07:08  |  Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2020 - 08:48

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Λωζάνη νο2»: Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με Τουρκία για υφαλοκρηπίδα, αποστρατικοποίηση νησιών & μειονότητα

Να δούμε τι θα απομείνει από την Ελλάδα που ξέραμε

 

 

 

https://www.pronews.gr/kypros/917888_leykosia-den-ehoyme-alli-epilogi-apo-na-epimeinoyme-gia-ti-leykorosia

24/09/2020 - 00:07  |  Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2020 - 09:00

ΚΥΠΡΟΣ

Μόνη της και πάλι η Κύπρος αντιστέκεται: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να επιμείνουμε στις κυρώσεις κατά της Τουρκίας»

 

 

https://www.pronews.gr/istoria/917109_leykosia-i-toyrkia-epilegei-tin-entasi-stin-kypriaki-aoz

21/09/2020 - 17:12  |  Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2020 - 01:49

ΚΥΠΡΟΣ

H Κύπρος μπλόκαρε απόφαση της ΕΕ για Λευκορωσία: «Θέλετε κυρώσεις; Απαιτούμε ίδια στάση και για την Τουρκία»!

«Αφωνία» από το ελληνικό ΥΠΕΞ

 

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/918957_toyrkikos-typos-tolmate-min-aposyrete-toys-stratiotes-apo-ta-nisia

27/09/2020 - 11:49  |  Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2020 - 13:22

ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκικός Τύπος σε γραμμή Ερντογάν: «Αν τολμάτε μην αποσύρετε τους στρατιώτες από τα νησιά»!

 

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/911036_paralirima-apo-toyrko-apostrato-i-ellada-ehei-48-ores-na?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

02/09/2020 - 16:56  |  Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2020 - 09:41

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τούρκος ναύαρχος ε.α: «Η Ελλάδα έχει 48 ώρες να αφοπλίσει 16 νησιά αλλιώς θα τα πάρουμε»!

Προετοιμάζουν την τουρκική κοινή γνώμη για επίδοση τελεσιγράφου στην Ελλάδα για Καστελόριζο

 

 

 

https://www.pronews.gr/opinion-makers/918795_ethniki-prodosia-i-apostratikopoiisi-ton-nision-mas

26/09/2020 - 20:27

Εθνική προδοσία η αποστρατικοποίηση των νησιών μας

 

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/917877_pane-na-mas-serviroyn-ton-afoplismo-ton-nison-me-tin-katargisi

24/09/2020 - 09:54

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Πάνε να μας «σερβίρουν» τον αφοπλισμό των νησιών με την «κατάργηση» της 4ης τουρκικής Στρατιάς του Αιγαίου; (upd)

 

 

 

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/917999_ntokoymento-giati-i-ellada-ohyrose-ta-nisia-toy-aigaioy-me-poio

4/09/2020 - 12:12  |  Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2020 - 12:14

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

NTOKOYMENTO: Γιατί η Ελλάδα οχύρωσε τα νησιά του Αιγαίου - Mε ποιο δικαίωμα ξεκινούν συζήτηση αποστρατικοποίησης;

 

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypetha/918686_sto-pentagono-o-syriza-gia-tin-apostratikopoiisi

 

27/09/2020 - 14:06  |  Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2020 - 19:22

PROVOCATEUR

ΥΕΘΑ Γ.Παναγιωτόπουλος για αποστρατικοποίηση: «Αποσύρουμε οπλικά συστήματα από νησιά και Έβρο αλλά είναι παλιά» (upd)

 

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/918704_sta-kagkela-oi-katoikoi-ston-evro-gia-stratopedo-ston

26/09/2020 - 15:17  |  Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2020 - 07:41

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Από τον Έβρο ξεκίνησε η αποστρατιωτικοποίηση: Φεύγει η 7η Μ/Κ Ταξιαρχία από τον Προβατώνα και γίνεται «δομή φιλοξενίας»

Στα «κάγκελα» οι κάτοικοι στον Έβρο που φοβούνται ότι θα γίνει νέα μεγάλη δομή κράτησης παράνομων αλλοδαπών 

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/919204_dodeka-9k33-osa-tis-armenias-katestrepsan-ta-toyrkika-tb2

7/09/2020 - 23:03  |  Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2020 - 23:15

ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Δώδεκα 9k33 Osa της Αρμενίας κατέστρεψαν τα τουρκικά TB.2 Bayraktar! - Θα προβληματιστεί το ΓΕΕΘΑ;

 

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/918969_ena-vima-prin-tin-sygkroysi-o-kaykasos-i-armenia-kiryxe

27/09/2020 - 12:26  |  Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2020 - 18:43

ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Προελαύνουν οι Αζέροι στην Αρμενία με τουρκική βοήθεια: Κατέλαβαν έξι αρμενικά χωριά στο Ναγκόρνο! (upd)

Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει κηρύξει γενική επιστράτευση - Ο Καύκασος «καζάνι που βράζει»

 

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/919198_nagkorno-karampah-oi-armenioi-deihnoyn-tis-apoleies-ton

27/09/2020 - 22:39  |  Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2020 - 22:55

ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Αρμενία: «Συντρίψαμε την επίθεση Τούρκων και Αζέρων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ- Ιδού οι νεκροί τους» (σκληρό βίντεο)

 

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/919190_proedros-toy-nagkorno-karampah-epiheiroyn-toyrkika-f-16

27/09/2020 - 22:09  |  Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2020 - 22:20

ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Πρόεδρος Ναγκόρνο-Καραμπάχ: «Τουρκικά F-16 πετούν από επάνω μας - Τούρκοι πολεμούν μαζί με Αζέρους & ισλαμιστές»

 

 

 

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/elliniki-lysi/919188_elliniki-lysi-amesi-aposyrsi-toy-symfonoy-synergasias-elladas

27/09/2020 - 21:59

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Ελληνική Λύση: «Άμεση απόσυρση του συμφώνου συνεργασίας Ελλάδας - Αζερμπαϊτζάν»

 

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/aeroporia/918452_i-pa-ependysei-sto-rafale-kai-vlimata-aasm-ektos-apo-metaor

25/09/2020 - 17:59  |  Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2020 - 08:31

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Η ΠΑ «επενδύει» στο Rafale: Και βλήματα AASM εκτός από METΕOR

 

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/919167_ypoyrgeio-amynas-azermpaitzan-katastrepsame-apothiki

27/09/2020 - 21:01  |  Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2020 - 21:18

ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Υπουργείο Άμυνας Αζερμπαϊτζάν: «Καταστρέψαμε μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών των Αρμένιων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ» (βίντεο)

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/919158_kratiko-praktoreio-eidiseon-koyveit-azermpaitzan-kiryxe-ton

27/09/2020 - 20:31

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Κουβέιτ: Το Αζερμπαϊτζάν κήρυξε τον πόλεμο κατά της Αρμενίας

 

 

https://www.pronews.gr/ygeia/918828_pathologos-ipatologos-didaktor-toy-panepistimioy-athinon-dkoyntoyras-o-covid-19

26/09/2020 - 22:12  |  Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2020 - 22:36

ΥΓΕΙΑ

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Δ.Κουντουράς: «Ο COVID-19 εξασθενεί - 2% η θνητότητα στα κρούσματα που γνωρίζουμε»

 

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/naytiko/917389_diagonismos-gia-tin-promitheia-antimetron-torpilon-gia-ta-yv-214-kai

22/09/2020 - 14:19

ΝΑΥΤΙΚΟ

Διαγωνισμός για την προμήθεια αντιμέτρων τορπιλών για τα Υ/Β 214 και 209

 

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/917205_agkyras-kai-tripoli-konta-se-symfonia-gia-ereynes-toy-trao-sta21/09/2020 - 22:17  |  Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2020 - 10:11

Η Λιβύη «αδειοδοτεί« την Τουρκία για έρευνες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης σε περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας

21/09/2020 - 22:17  |  Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2020 - 10:11

ΤΟΥΡΚΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου