10 Οκτ 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ - “με π@ρδές δεν βάφεις αυγά”


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ 

ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΘΡΩΝ ΤΥΠΟΥ

Μόνον ένα C-130 πετάει. Τα άλλα 11 είναι παροπλισμένα λόγω ανταλλακτικών. (“ΜΑΚΕΛΕΙΟ», Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020).

Κυρίαρχος ο Στόλος στο Αιγαίο, με προϋπολογισμό αμυντικών δαπανών μόλις 84εκ.ευρώ! (“Εστία” Τετάρτη. 7 Οκτωβρίου 2020»).

Η λαϊκή παροιμία λέει ότι “με π@ρδές δεν βάφεις αυγά”, ενώ εμείς καταφέρνουμε το ακατόρθωτο, να αφήσουμε το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό χωρίς σύγχρονες φρεγάτες αεράμυνας περιοχής, σύγχρονες τορπίλες και συστήματα παραπλάνησης τορπιλών, κλπ.

Ο τουρκικός στόλος γιγαντώνεται, διεκδικώντας “ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ”, ενώ ο ελληνικός στόλος γεράζει επικίνδυνα και συρρικνώνεται, όπως και θα συρρικνωθεί ο Ελληνισμός εάν δεν κάνουμε κάτι άμεσα, εδώ και τώρα (αγορά δύο (2) φρεγατών FREMM του Γαλλικού Ναυτικού, έτους κατασκευής 2019, με διεξαγωγή δοκιμών αποδοχής από το Γαλλικό ΠΝ, τώρα, ναυπήγηση φρεγατών σε ελληνικά ναυπηγεία, δύο κατ΄έτος, είναι εφικτό με εργασία επί 24ωρου βάσεως των ναυπηγείων μας, κ.α.).

Με το άνοιγμα των Βαρώσιων στα κατεχόμενα της Κύπρου βάζει “Νάρκες”  η Τουρκία και θέτει εμπόδια στον διάλογο (“Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ” Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020), ενώ η Ελληνική Κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε μεν, αλλά προχωρά παρόλα αυτά σε διάλογο με την Τουρκία για να πετύχει, αλήθεια, τι; Να υποχρεωθεί να καταπιεί ο Ελληνισμός κι αυτή την ήττα μαζί με μια μεγάλη ταπείνωση.

Στην συνέχειa παρατίθεται παρακάτω αυτούσιο το εξαιρετικό άρθρο του Γιάννη Παπαδάτου στον Ελεύθερο Τύπο της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου 2020, στο οποίο αναλύεται η ουσία της “διατεταγμένης” αποκλιμάκωσης πάση θυσία, με κόστος την απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Εξάλλου αυτός ήταν και ο λόγος της παραίτησης του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας στο Γραφείο Πρωθυπουργού, του αντιναύαρχου ε.α. κ. Αλέξανδρου Διακόπουλου.

Όχι  η παραδοχή του, ότι   δεν υπάρχει ολίγον έγκυος”,  σχετικά με την εισβολή του Oruc Reise στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά η διαφωνία του με τον πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με “Καμιά διαπραγμάτευση με Τουρκία υπό πίεση και καταναγκασμό” και στο να πάμε στη Χάγη, “Η Χάγη παγίδα για τη χώρα”,  όπως ομολόγησε ο κ. Διακόπουλος, και όπως μας κρύβουν επίσης επιμελώς τη συμφωνία αποφυγής κλιμάκωσης με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ, εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, κρατώντας ίσες αποστάσεις, αλλά την κοινοποίησαν στα υπόλοιπα κράτη – μέλη (“Δημοκρατία” Τρίτη 8 Οκτωβρίου και Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020).  

“Βομβάρδισαν εκκλησία οι Τουρκο-Αζέροι”, ενώ εμείς δίνουμε χώρο σε διάλογο και στην συνέχεια διαπραγματεύσεις εφ΄όλης της ύλης με την Τουρκία, με μυστικές διαπραγματεύσεις και δέσμευση σε περίπτωση της “βέβαιης” αποτυχίας του διαλόγου για παραπομπή των “διμερών” θεμάτων, με συνυποσχετικό ή όχι  της Τουρκίας, στο αναρμόδιο δικαστήριο της Χάγης και όχι στο αρμόδιο διεθνές δικαστήριο της θάλασσας με έδρα το Αμβούργο της Γερμανίας και με διαπραγματευτή το φιλότουρκο ΝΑΤΟ και φιλότουρκη Γερμανία, λόγω ζωτικών συμφερόντων της στο Αιγαίο (“LEBENSRAOUM” ή “ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ” του Χίτλερ, κόντρα στα συμφέροντα της Ευρώπης και ιδιαίτερα της πυρηνικής  στρατιωτικής υπερδύναμης Γαλλίας).

 “Με αυτούς διαπραγματευόμαστε τα ιερά και τα όσια του Ελληνισμού, κύριες Μητσοτάκη;(¨ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡA” Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020).

Άρθρο του Γιάννη Παπαδάτου στον Ελεύθερο Τύπο της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου 2020.

Διατεταγμένη «αποκλιμάκωση» με τι κόστος;

Η Ελλάδα αιφνιδιάστηκε, ως μη όφειλε, από την επέλαση του 3ου Αττίλα, στα Βαρώσια, αλλά ο Ερντογάν κάνει μια χαρά τη δουλειά του «εηί του πεδίου». Δημιουργεί συνεχώς τετελεσμένα με αλλεπάλληλα μηρος-πίσω, αποσύροντας προσωρινά το έλασσον («Yavuz») για να κερδίσει το μείζον (Αμμόχωστος, και στο βάθος διχοτόμηση).

Αν σε μία εβδομάδα ο σουλτάνος δεν συμμορφωθεί, η Ελλάδα θα τον ξαναβγάλει «αναφερόμενο» στη Σύνοδο Κορυφής. Για να πετύχει, αλήθεια, τι; Κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας δεν πρόκειται να επιβληθούν ούτε τώρα ούτε τον Δεκέμβριο, όσο κι αν μεγάλη μερίδα του Τύπου και των πολιτικών στη Γερμανία έχει αρχίσει να αγανακτεί με τη Μέρκελ, αντιδράσεις θα παραμείνουν σε φραστικό επίπεδο και ο ελληνισμός θα υποχρεωθεί να καταπιεί κι αυτή την ήττα μαζί με μια μεγάλη ταπείνωση.

Το πρόβλημα του Ερντογάν είναι ότι με αυτή του τη συμπεριφορά εξαντλεί το πολιτικό κεφάλαιο της ελλαδικής και της κυπριακής ηγεσίας, που βαυκαλίζονται ότι μπορούν να τα βρουν μαζί του με διαχειρίσιμες παραχωρήσεις. Κούνια που τους κούναγε! Ο Δένδιας πήγε χθες στην Μπρατισλάβα με χαμόγελα και καλές προθέσεις, ενώ ο Τσαβούσογλου με τα επιπέδου μικροπωλητή αγγλικά του έδειχνε χάρτες σε ημιαδαείς με το Διεθνές Δίκαιο ξένους δημοσιογράφους, για το πόσο αδικεί η Ελλάδα την «καημένη» την Τουρκία και τη στριμώχνει στο Αιγαίο και στον κόλπο της Αττάλειας. Τα ελληνικά νησιά, σα να μην υπήρχαν.

Με τέτοιους όρους θα ξεκινήσουμε τις διερευνητικές επαφές;

Οι Τούρκοι μας έδωσαν ένα σωρό πατήματα για να τις παγώσουμε, όπως και τις περίφημες «τεχνικές συζητήσεις» στο NATO.

Τι παραπάνω πρέπει να κάνουν από τις Navtex ανοιχτά της Εύβοιας στις 28 Οκτωβρίου;

Να πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη ανήμερα της επετείου του «ΟΧΙ»

Τι τέλος πάντως προσδοκούμε από όλη αυτή τη διαδικασία;

Εχουμε σχέδιο εξόδου ή βαδίζουμε στα τυφλά, με Συμμαχικό μπούσουλα;

Αληθεύει άραγε το Aγνωστο  ιστορικό ντοκουμέντο ΧΑΦΙΕΣ του ΣΦΑΓΕΑ ΝΑΖΙ  με βουλοκέρι  ο Κωνστ.Μητσοτάκης ,  Ο Δηλωσίας μεσάζων του εγκληματία πολέμου στρατηγού Μπρούνο Μπράουερ, που θανάτωσε 3.000 πατριώτες στην κατοχή” , “Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ” (“ΜΑΚΕΛΕΙΟ Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020).

“2,5 εκατ. Λαθραίοι σκορπούν χτικιό σε όλη την επικράτεια”, αφού ένας στους δύο νοσεί από COVID-19, ενώ το 60% των κρουσμάτων είναι ξένοι λαθρομεταναστες, οι οποίοι συνωστίζονται και δεν λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης και τους αμόλησε  σκόπιμα ο διαβολικός Εργτογάν για να μας βλάψει.

“Με εντολή Κομισιόν νέες δομές μεταναστών ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΪΕΝ”  (“KONTRA” Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020), και σαν να μην έφτανε αυτό αρχίζει ο διάλογος με Τουρκία, “Δένδιας και Τσαβούσογλου συμφώνησαν να αρχίσουν άμεσα οι διερευνητικές” (”Δημοκρατία” Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020).

Σαν να μην έφταναν όλα τα ανωτέρω, εφαρμόζουν υπερμνημόνιο  κατάργησης παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου και Χριστουγέννων, με το πρόσχημα την εξάπλωση το κορωνοϊού στην Αττική, όπου έχουν αμολήσει ελεύθερους όλους τους ακραίους ισλαμιστές, τζιχαντιστές,  λαθρομετανάστες εισβολείς.

“Κι όμως όλα έχουν αποφασιστεί και υπογραφεί(!) τον Ιούνιο του 2014 στο Στρασβούργο.”, σύμφωνα με το εξώφυλλο της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ”, Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020.

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΑΖΗΣ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου