20 Οκτ 2012

Η ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΑ ΥΠ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ο.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΔΩ, ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ "ΚΟΙΝΟ" ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ (!!!)

Τουρκία: Ολοταχώς για τον τουρισμό… με τη μαντίλα

Η νέα «μεγάλη ιδέα» για την ανάπτυξη, ή μάλλον για την αποτροπή της ύφεσης λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης της τουρκικής οικονομίας, είναι η προσέλκυση τουριστών στο πλαίσιο του αποκαλούμενου ως «ισλαμικού τουρισμού».

Ο συνολικός κύκλος εργασιών της συγκεκριμένης βιομηχανίας είναι εντυπωσιακός, αφού ανέρχεται στα 126 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για ξενοδοχεία που απευθύνονται σε μουσουλμάνους τουρίστες οι οποίοι δεν επιθυμούν να εμπλακούν στο δυτικό στιλ διακοπών, τα αποκαλούμενα και ξενοδοχεία «halal»…





Τα δε ισλαμικά διαπιστευτήρια της τουρκικής κυβέρνησης βοηθά σίγουρα την ευόδωση της προσπάθειας, αν και γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί σε συνδυασμό με νεοθωμανικούς μεγαλοϊδεατισμούς μπορούν και να τις υπονομεύσουν…

Οι ανταγωνιστικές τιμές που προσφέρονται από τους Τούρκους επιχειρηματίες (ακόμα και 30 ευρώ το δωμάτιο τη νύχτα) αποτελούν ισχυρό δέλεαρ.

Υπάρχει όμως και διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο τομέα:

Το «Retaj investment group» με βάση το Κατάρ, ανακοίνωσε σχέδια για την επένδυση 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε ισλαμικά ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις ανά την τουρκική επικράτεια.

Η δε αύξηση των επισκεπτών από μουσουλμανικές χώρες (π.χ. αύξηση 151% στις αφίξεις Σαουδαράβων) ενισχύουν τα κίνητρα για την πραγματοποίηση των επενδύσεων.

www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου