24 Ιαν 2013

Άμεση αντίδραση των μαχητών της νήσου Σάμου στους ...''Εισβολείς'' (φώτο- video)))!

pirpolitisΜόνο στον ύπνο δεν πιάστηκε η άμυνα της νήσου Σάμου από τους Καταδρομείς της Δυνάμεως Δέλτα που επιχείρησαν Αιφνιδιαστική αεροαπόβαση στο αεροδρόμιο του νησιού ! (ρεπορτάζ και απο τοπικά ΜΜΕ της Σάμου )


Ολες οι διαθέσιμες Δυνάμεις του νησιού μπήκαν σε επιφυλακή από την ψιλή άμμο μέχρι το Καρλόβασι ...¨ολοι στη μάχη ήταν η διαταγή για την απόκρουση των εχθρικών δυνάμεων ,άνδρες και γυναίκες!


Οι χρόνοι αντιδράσεως του προσωπικού άριστοι ,ο χρόνος της επίθεσης των δυνάμεων εισβολής πέραν των ταχύτερων ...Απόλυτη ικανοποίηση στα Επιτελεία !







φωτογραφίες απο την επιχείρηση και την επάνδρωση των φυλακίων με τα αντααβακικά πυροβολεία στην κορφή του Κότσικα !

Δείτε πως είδαν την Άσκηση τα τοπικά ΜΜΕ του νησιού !

Με πολύ μεγάλη επιτυχία η Διακλαδική Άσκηση "ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/13". Τιμή για την Σάμο! VIDEO


pirpolitisMείζονα άσκηση ειδικών δυνάμεων με σενάριο κατάληψης-ανακατάληψης του αεροδρομίου της Σάμου βρέθηκε από τα ξημερώματα σήμερα, παράλληλα με άσκηση ενεργοποίησης του συστήματος αεράμυνας της χωρας.

Τις πρωινές ώρες της 23ης Ιανουαρίου, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης, στο πλαίσιο άσκησης "Πυρπολητής 1/13", και εκτός από το σενάριο κατάληψης-ανακατάληψης περιλαμβάνει και την σενάριο εξασφάλισής υποδοχής επιπλέον αερομεταφερόμενων δυνάμεων.

Η άσκηση που έγινε υπό την διοίκηση της Διακλαδικής Διοίκησης του ΓΕΕΘΑ ξεκίνησε με μηδενική προειδοποίηση μέσα στην νύχτα, όταν οι άνδρες της Α' Μοίρας Αλεξιπτωτιστών ενημερώθηκαν ότι τουρκικές ειδικές δυνάμεις κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Σάμου και ετοιμάζεται η μεταφορά επιπλέον αερομεταφερόμενων δυνάμεων από την μικρασιατική ακτή.

Για τη Σάμο την Ικαρία και τους Φούρνους εκτός τη μεγάλη σημασία που έχει η άσκηση αυτή όσον αφορά το αίσθημα ασφαλείας για τους κατοίκους της, έχει και μια ξεχωριστή σημασία ακόμη, αφού Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων είναι ο Υποστράτηγος Αναστάσιος Βίγλας που θήτευσε στον Νομό της Σάμου ως Ταξίαρχος και άφησε ανεξίτηλο το ονομά του στην 79 ΑΔΤΕ για την αμεσότητα και την επικοινωνία που είχε όχι μόνο με τους στρατιώτες του, αλλά ακόμη και με τους απλούς πολίτες του νησιού!

Για την Σάμο ήταν μεγάλη τιμή η σημερινή ημέρα!

Η Ταξιαρχία της Σάμου πάντως απέδειξε σήμερα με την άσκηση αυτή ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις συνθήκες αφού κατάφεραν όλοι οι αξιωματικοί της να "μην ανοίξει ούτε μύτη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου