1 Απρ 2013

Αλήθεια, εσείς θα αγοράζατε για το παιδί σας φρούτα από αυτές τις περιοχές και θα τις επιλέγατε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές;


Ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, αφορά όχι μόνον τους κατοίκους του Κιλκίς, της Θράκης και της Χαλκιδικής, αλλά τον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά, είτε είμαστε κάτοικοι της Θεσσαλονίκης , της Λάρισας, των Ιωαννίνων ή της Κρήτης.
Τώρα ξέρουμε, πως για το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να υπάρξουν έσοδα, διότι τα κέρδη βάσει χουντικού νόμου, καρπώνονται από την ανάδοχο εταιρεία.
Οι πολυδιαφημιζόμενες θέσεις εργασίας είναι απάτη!
Δεν είναι παρά χρηματοδοτούμενες από το...
ΕΣΠΑ θέσεις δίμηνης κατάρτισης ανέργων με επιδότηση 2.000 € για τον ίδιο και 4.240 για την Ελληνικός Χρυσός. Μόνο το 30% των καταρτιζόμενων θα απασχοληθούν από την εταιρεία για 4 μήνες! Χιλιάδες άλλες θα χαθούν στην περιοχή καθώς πλήττονται ανεπανόρθωτα από τα μεταλλεία, γεωργία, μελισσοκομία, αλιεία και τουρισμός.
Οι εξορύξεις θα σηματοδοτήσουν την οριστική καταστροφή ολόκληρης της Β. Ελλάδας!
Από κάθε τόνο ορυκτού που θα βγάζουν από τα σπλάχνα της γης, ανατινάζοντάς την, αφού την αλέσουν και την αναμείξουν με διάφορες δηλητηριώδεις χημικές ουσίες, θα κερδίζουν 0,87 γραμμάρια χρυσού. Σύμφωνα με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ίδιας της εταιρείας, καθημερινά θα καταλήγουν 24.000 τόνοι δηλητηριασμένης γης σε δύο φράγματα ύψους 143 και 131 μέτρων. Που; Πάνω σε ένα ενεργό ρήγμα που έδωσε καταστροφικό σεισμό 7 ρίχτερ το 1932 και πρόσφατα, στις 4 Φεβρουαρίου 2013, σεισμό 4,5 ρίχτερ.
Από τις ανατινάξεις αυτές θα παράγονται καθημερινά 3.116 τόνοι σκόνης, πλούσια σε (θειούχες) ενώσεις βαρέων μετάλλων: χαλκό, σίδηρο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, αντιμόνιο, αρσενικό, βάριο, κάδμιο, μόλυβδο, νικέλιο, υδράργυρος, χρώμιο.
 
Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, η σκόνη φτάνει στη χώρα μας ακόμη και από την έρημο της Σαχάρας. Φανταστείτε λοιπόν, ποια θα είναι η γενικότερη υποβάθμιση της περιοχής της Β. Ελλάδας όταν η δραστηριότητα αυτή θα διαρκέσει συνολικά 11 χρόνια. Ποιος θα αγοράσει τα ακτινίδια, τα κεράσια, τις φράουλες της Πιερίας, τα μήλα και τα ροδάκινα της Ημαθίας, όταν γνωρίζει, πως μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα παραπέρα, μια εταιρεία θα σκορπά τον θάνατο στον αέρα; Ποιος τουρίστας θα έρθει να ξαπλώσει στις παραλίες του Θερμαϊκού; Αλήθεια, εσείς θα αγοράζατε για το παιδί σας φρούτα από αυτές τις περιοχές και θα τις επιλέγατε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές;
Οι εξορύξεις χρυσού της ELDORADO πρέπει να σταματήσουν! Ας πεινάσουμε! Ας μείνουμε φτωχοί! Ίσως κάποια μέρα, οι επόμενες γενιές, ικανότερες από τη δική μας, μια κοινωνία με λιγότερα πολιτικά τσογλάνια, να μπορέσει να ζήσει καλύτερα.
 
Χωρίς τη γη που εμείς κληρονομήσαμε, οι επόμενες γενιές, με απόλυτη σιγουριά θα χρειαστεί να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς, γιατί τότε η «Ελληνικός Χρυσός» μαζί με τους λακέδες της , θα έχουν ολοκληρώσει την αρπαχτή.
 
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ OTOPOSMOY
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου