17 Δεκ 2013

Ο Κινέζικος δράκος (DF-21D) xτυπάει σε 1450 χλμ ….με ταχύτητα “μόλις” 10 mach ! (video)

DF-21D: Η κινεζική απειλή για τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα
 
001fd049a3880c4915b737

Ο νέος πύραυλος εντάχτηκε σε υπηρεσία το 2010 και αποτελεί μία θανάσιμη απειλή για τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα
Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις δυνατότητες και τους τρόπους αντιμετώπισης των κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων κατά πλοίων επιφανείας Dong-Feng 21D φέρνει στη δημοσιότητα το Russian Military Analysis.
Σύμφωνα με τους Ρώσους, οι υπερηχητκοί βαλλιστικοί πύραυλοι του κινεζικού Ναυτικού μπορούν να πλήξουν ναυτικού στόχους επιφανείας σε απόσταση... 1450 χλμ, με μέγιστη ταχύτητα στο τελικό στάδιο της τροχιάς τους τα 10 mach.
Τα βλήματα αυτά προορίζονται για την καταστροφή αεροπλανοφόρων, ελικοπτεροφόρων αποβατικών πλοίων και καταδρομικών κατευθυνόμενων πυραύλων μεγάλου εκτοπίσματος.
Αν και το αμερικανικό Ναυτικό διαθέτει πυραυλικά συστήματα που μπορούν να καταστρέψουν βαλλιστικούς πυραύλους, απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιτυχή αναχαίτιση είναι η πληθώρα των στοιχείων για το εχθρικό βλήμα.
Έτσι στην περίπτωση των κινεζικών DF-21D (CSS-5 Mod-4), οι οποίοι διαθέτουν ανεξάρτητες κεφαλές που μπορούν μάλιστα να πραγματοποιούν και ελιγμούς κατά την τελική φάση, η κατάσταση είναι πιο δύσκολη.
Η δε καθοδήγηση του πυραύλου προς το στόχο πραγματοποιείται μέσω των κινεζικών δορυφόρων Jianbing-5/YaoGan-1 και Jianbing-6/YaoGan-2, οι οποίοι διαθέτουν σύστημα ραντάρ SAR.
Μάλιστα πρόσφατα οι Κινέζοι πραγματοποίησαν επιτυχημένη άσκηση καταστροφής αεροπλανοφόρων με το συγκεκριμένο πύραυλο στην έρημο Γκόμπι, όπου κατασκεύασαν ένα ομοιώμα αεροπλανοφόρου. DF-21C-IRBM-TEL-2009-1S
Σύμφωνα με τους Ρώσους, ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση των κινεζικών πυραύλων είναι ο ηλεκτρονικός πόλεμος και πιο ειδικά οι παρεμβολές αλλάζοντας την τροχιά του DF-21D


epikaira.gr
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου