30 Οκτ 2015

Τέλος στην πολιτική του ενός παιδιού στην Κίνα... Λόγω υπογεννητικότητας !!!


Τέλος στην αμφιλεγόμενη πολιτική του ενός παιδιού θέτει μετά από περισσότερες από τρεις δεκαετίες η Κίνα, όπως μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Xinhua, το Πεκίνο θα επιτρέπει πλέον σε κάθε οικογένεια να αποκτά δυο παιδιά, αίροντας τους υφιστάμενους περιορισμούς. Η απόφαση φέρεται να έχει ήδη εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος.


Παρά τον γιγαντιαίο πληθυσμό της, που υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, η Κίνα αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα.

Η μακροχρόνια μείωση των γεννήσεων μπορεί να προκαλέσει μεγάλα κενά στις ασφαλιστικές δομές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, η οποία αναπτύσσει τη μεσαία τάξη και επιχειρεί τη στροφή από μια οικονομία που στηρίζεται στη βιομηχανία σε ένα μοντέλο που βασίζεται και στην κατανάλωση.

Για το λόγο αυτό, κατά τα τελευταία χρόνια το Πεκίνο είχε προχωρήσει σε χαλάρωση της πολιτικής του ενός παιδιού, επιτρέποντας σειρά εξαιρέσεων. Ωστόσο, τα μέτρα δεν έφεραν αύξηση των γεννήσεων στην κλίμακα που ήθελε η κυβέρνηση.

Η πολιτική του ενός παιδιού θεσμοθετήθηκε το 1978 και κράτησε περίπου 36 χρόνια, είχε υιοθετηθεί προκειμένου να περιορίσει τον μεγάλο αριθμό γεννήσεων ανά γυναίκα, καθώς πιστευόταν πως ο μεγάλος αριθμός τέκνων καθυστερεί την ανάπτυξη.

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου