22 Μαΐ 2021

Η Ρωσία ζήτησε να εισέλθει στο Τουρκικό Συμβούλιο: Η στρατηγική συμμαχία με Τουρκία μετασχηματίζεται σε Υβρίδιο "Πανσλαβικού Μουσουλμανικού Στρατού"




Η Ρωσία διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε να εισέλθει στο Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκόφωνων Χωρών ή αλλιώς “Τουρκικό Συμβούλιο”.

Πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη που συνιστά κίνηση-ματ από την Μόσχα απέναντι σε Δύση αλλά και Τουρκία.

Αν η Ρωσία εισέλθει στο “Τουρκικό Συμβούλιο” τότε θα μιλάμε για έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό Τουρκίας-Ρωσίας ο οποίος ξεδιπλώνεται τώρα. Η Ρωσία θα μπορέσει να ελέγξει τον κίνδυνο του μουσουλμανικού εξτρεμισμού.

Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στην απόλυτη σύμπλευση Ρωσίας-Τουρκίας αλλά και σε αυτό που φαίνεται πως έρχεται.

Η Δημιουργία του “Μεγάλου Τουράν” με δύο αφεντικά στην ουσία όμως ένα: Την Ρωσία.

Λαβρόφ: “Θέλουμε να μπούμε στο Τουρκικό Συμβούλιο”

“H Ρωσία θέλει να συνεργαστεί πολύ στενά με τις τουρκόφωνες Χώρες. Η Ρωσία είναι έτοιμη να εισέλθει στο “Τουρκικό Συμβούλιο” δήλωσε πριν λίγο ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Το Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκόφωνων Χωρών ιδρύθηκε από την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν και το Κιργιζιστάν. Αργότερα εισήλθε και το Ουζμπεκιστάν.

Το Τουρκικό Συμβούλιο δημιουργήθηκε ως ένα περιφερειακός οργανισμός συνεργασίας με τη Συμφωνία του Ναχιτσεβάν στις 3 Οκτωβρίου 2009.

Η Ρωσία θέλει να εξαφανίσει τους εσωτερικούς κινδύνους

Η ηγεμονία της Ρωσίας περνά μέσω της στρατηγικής συμμαχίας με την Άγκυρα και την εξάλειψη των εσωτερικών εξτρεμιστικών κινδύνων.

Αν εισέλθει η Ρωσία τότε “καπελώνει” τον δεύτερο πόλο ισχύος, και εγκαθιδρύει τυπικά συγκυριαρχία, ουσιαστικά ηγεμονία.

Για παράδειγμα η εξάλειψη του θέματος των Τατάρων και της γλώσσας τους περνά μέσα από το “Τουρκικό Συμβούλιο”.

Θα εξαλειφθεί ο εσωτερικός κίνδυνος στις αυτόνομες Δημοκρατίες όπως Tatarstan, Bashkortostan, Yakutistan, Altai, Tuva και Κριμαία.

Διαβάστε επίσης

Εκτός ορίων στήριξη Ρωσίας σε Τουρκία: Ιδού οι “Ηνωμένες Πολιτείες Τουρκικού Κόσμου” προάγγελος του “Μεγάλου Τουράν”

Υβρίδιο “Πανσλαβικού Μουσουλμανικού Στρατού”

Ελέγχει δηλαδή όλες τις “μειονότητες των τουρκογενών λαών”.

Απώτερος σκοπός ο μετασχηματισμός της “Τουρκικής Ένωσης” σε μια νέα ΚΑΚ, Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών.

Αν δεν εισέλθει με δικαίωμα ψήφου τότε θα μιλάμε για ένα υβρίδιο “Πανσλαβικού Μουσουλμανικού Στρατού”

Μην ξεχνάμε πως όπως αναφέρθηκε πρόσφατα οι ηγέτες του τουρκικού Συμβουλίου μίλησαν για την ανάγκη δημιουργίας των “Ηνωμένων Πολιτειών του Τουρκικού Κόσμου”. Αυτό αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Amreyev

“Το Συμβούλιο έχει προετοιμάσει το “Τουρκικό Συμβούλιο Στρατηγικής 2020-2025 και το “Τουρκικό Παγκόσμιο Όραμα 2040”.

Το Τουρκικό Παγκόσμιο Όραμα 2040 οποίο αποτελεί τον οδικό χάρτη μέχρι το 2040. Με αυτό στοχεύουμε σε ένα ισχυρότερο συντονισμό εξωτερικής πολιτικής, Συνεργασία Ασφαλείας, υπογραφή Συμφωνιών Ελεύθερου Εμπορίου, ανοιχτά σύνορα στις μεταφορές και ισχυρή συνεργασία μεταξύ των χωρών μας ειδικά στην γλώσσα και στο αλφάβητο.

Τα έγγραφα αυτά θα διαμορφώσουν το μέλλον του τουρκικού Κόσμου ειδικά σε ότι αφορά τους οικονομικούς δεσμούς και τις εμπορικές συμφωνίες.

Πρόκειται να οριστικοποιηθεί ένα τουρκικό επενδυτικό ταμείο κάτι πολύ σημαντικό για την υποστήριξη αρκετών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Αναπτύσσουμε συνεργασία σε όλους τους τομείς ειδικά στα πεδία της πολιτικής, οικονομίας, επιστήμης, κουλτούρας, εκπαίδευσης, στρατού, περιβάλλον, ενέργειας, μεταφοράς, οικονομίας και επενδύσεων” ανέφερε ο ίδιος.

“Πλήρη υποταγή της Τουρκίας” ζητά η Ρωσία

Στο πλαίσιο αυτό, η Μόσχα ζητά την εξάλειψη και των τελευταίων αντιστάσεων – περισσότερο για επικοινωνιακούς λόγους- της Άγκυρας.

Για πρώτη φορά η Ρωσία απείλησε ευθέως την Τουρκία για απάντηση “αν συνεχιστεί η τουρκική ρητορική για τους Τατάρους της Κριμαίας”.

“Υπάρχουν πολλά άλυτα εθνικά, γλωσσικά, θρησκευτικά ζητήματα στην Τουρκία. Aς συνεργαστούμε και ας μην συζητάμε για τα προβλήματα εθνικών μειονοτήτων η μία στην χώρα της άλλης”

Η απειλή αφορούσε φυσικά τους Κούρδους και το μήνυμα προς την Άγκυρα είναι ξεκάθαρο: “Η στρατηγική συμμαχία είναι μονόδρομος”.

To ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό που σκοτώνει όλες τις μολύνσεις στο σώμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου