2 Ιαν 2022

Προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για πολυάριθμες παραβιάσεις του Κώδικα της Νυρεμβέργης ενώ ο Εβραίος δικηγόρος Aaron Siri που έφερε στο φως τα ντοκουμέντα των παρενεργειών του εμβολίου της Pfizer έχει καταγραφεί ήδη στην Ιστορία

ΜΗΝΥΕΙ ΤΟΥΣ:

Albert Bourla, CEO of Pfizer
Stephane Bancel, CEO of AstraZeneca
Pascal Soriot, CEO of Moderna
Alex Gorsky, CEO of Johnson and Johnson
Tedros Adhanhom Ghebreyesus, Director-General of the WHO
Boris Johnson, UK Prime Minister
Christopher Whitty, UK Chief Medical Adviser
Matthew Hancock, former UK Secretary of State for Health and Social Care
Sajid Javid, current UK Secretary of State for Health and Social Care
June Raine, UK Chief Executive of Medicines and Healthcare products
Dr. Ravid Shah, President of the Rockefeller Foundation
Klaus Schwab, President of the World Economic Forum

Όπως υποστηρίζει ο ZeroHedge “oι εμπνευστές του πανδημικού project έθεσαν σε κίνηση ένα τελικό παιχνίδι – Θα μπορούσε να είναι ένα τελικό παιχνίδι για εμάς, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι ένα τελικό παιχνίδι για αυτούς. Βρίσκονται σε αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Πρέπει να κάνουν σχεδόν 100% ποσοστά εμβολιασμού τα επόμενα δύο χρόνια ή νωρίτερα. Πρέπει να έχουν τα διαβατήριά του εμβολίου τα επόμενα δύο χρόνια ή νωρίτερα. Και, πρέπει να ενσταλάξουν μόνιμους όρους lockdown στο άμεσο μέλλον για να καταπνίξουν την αυξανόμενη διαφωνία. Βρισκόμαστε τώρα σε ένα είδος αγώνα στον οποίο πρέπει να εφαρμόσουν την ατζέντα τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ενώ εμείς πρέπει να κρατήσουμε και να τους κρατήσουμε πίσω μέχρι να φανεί η αλήθεια στις μάζες· η αλήθεια ότι τα lockdowns, τα μέτρα και τα εμβόλια δεν αφορούσαν ποτέ την ασφάλεια και αφορούσαν πάντα τον έλεγχο – από τον κοινωνικό έλεγχο στον έλεγχο του πληθυσμού…”

By Blade Runner

Οι ρόλοι και τα πρόσωπα πίσω από όσα βιώνει η παγκόσμια κοινότητα και ειδικά οι λαοί της Ευρώπης και των ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια αρχίζουν να φωτίζονται καθώς οι εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι καταιγιστικές.

Οι ίδιοι οι Δημοκρατικοί αμφισβητούν πλέον ανοιχτά την ηγεσία Biden κατηγορώντας τον ένοικο του Λευκού Οίκου για απουσία λογοδοσίας σε ένα σωρό πρωτοβουλίες του ανάμεσά τους και οι εντολές εμβολιασμού.

Παράλληλα οι Ρεπουμπλικάνοι εξήγγειλαν ότι θα ερευνήσουν μία σειρά από ζητήματα ανάμεσά τους και η προέλευση του ιού στην παγκόσμια επιχείρηση συγκάλυψης της οποίας συμμετείχαν εκούσια ή ακούσια και Έλληνες επιστήμονες, ανάμεσά τους ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος επικεφαλής ομάδας συναδέλφων του έσπευσε μόλις τον Ιανουάριο του 2020 να προκρίνει τη φυσική προέλευση της πανδημίας.

Τη μελέτη Τσιόδρα και 7 άλλες “φυσικής προελεύσεως” χρησιμοποίησε ο διαβόητος Βρετανός ουκρανικής καταγωγής Peter Daszak ο οποίος χρηματοδοτούσε τα gain of function πειράματα στο Ινστιτούτο Βιολογίας της Wuhan στο οποίο εκτός από τον Fauci χορηγός ήταν ακόμη και η Ευρωπαική Ένωση, το κοινό μας σπίτι.

Την ίδια στιγμή έχουμε προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για πολυάριθμες παραβιάσεις του Κώδικα της Νυρεμβέργης. Αυτές περιελαμβάνουν διάφορα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου όπως ορίζονται από το Καταστατικό της Ρώμης, τα άρθρα 6, 7, 8, 15, 21 και 53.


Ανάμεσα σ΄αυτούς εναντίον των οποίων στρέφεται η προσφυγή βρίσκονται οι Anthony Fauci, Peter Daszak, Melinda Gates, William Gates III και άλλους δώδεκα ανάμεσά τους και ο Albert Bourla o οποίος λίγες ώρες πριν συνιστούσε στον Έλληνα δημοσιογράφο και πατέρα Νίκο Χατζηνικολάου να εμβολιάσει άφοβα την 9χρονη κόρη του με σκευάσματα για τα οποία η ίδια η Pfizer χρειάστηκε να προσλάβει επιπλέον υπαλλήλους ώστε να μπορούν να καταγράψουν τις εφιαλτικές παρενέργειές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ

 

Το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν των ηγετών της Ευρώπης αλλά και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ το τελευταίο χρόνο εμφανίζονται σαν καλοκουρδισμένοι εντολείς εμβολίων με τον Iταλό Πρόεδρο Mario Draghi αμέσως μετά τη Σύνοδο των G20 στη Ρώμη να ανεβάζει κατακόρυφα τη δοσολογία του τρόμου απέναντι σε αυτούς που υποτίθεται ότι έπρεπε να υπηρετούν δλδ τους πολίτες θα μπορούσε να προστεθεί στα πολλά στοιχεία μίας προαναγγελθείσας πανδημίας.


Κι εδώ μπαίνουν καίρια ερωτήματα> Ποιο σκοτεινό ή σκοτεινά πρόσωπα δίνουν εντολή στον Biden και στους Ευρωπαίους ηγέτες να κάνουν μαζικούς εμβολιασμούς με “θανάσιμα” εμβόλια των οποίων τα έγγραφα αδειοδότησης θα μείνουν σε εμπάργκο για 95 χρόνια;

Ποιοι σχεδίασαν και δύο χρόνια τώρα συντονίζουν μία προφανή επιχείρηση μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού και κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατίας στο δυτικό κόσμο;

     



Ο Εβραίος  δικηγόρος Aaron Siri έγινε ήδη μέρος της Ιστορίας μια και χάρη σ΄αυτόν η ανθρωπότητα μέσα σε μόλις 500 έγγραφα από ένα σύνολο 450.000 εγγράφων για τα οποία η διαβόητη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ(FDA) ζήτησε 95 χρόνια εμπάργκο είδε σοκαρισμένη τις εφιαλτικές παρενέργειες των εμβολίων τα οποία παραγγέλνει κατά δισεκατομμύρια η Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής κ. Ursula Gertrud von der Leyen-για το καλό μας; Θα δείξει…

Λίγες 24ωρα πριν στη Νέα Ζηλανδία…

Το συμβούλιο παρακολούθησης ασφάλειας COVID-19 της Νέας Ζηλανδίας με δήλωσή του τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι με βάση τις τρέχουσες διαθέσιμες πληροφορίες, ο θάνατος ενός 26χρονου άνδρα, του Rory James Nairn, με μυοκαρδίτιδα πιθανότατα οφείλεται στο εμβόλιο Pfizer για την COVID-19, σύμφωνα με αναφορές.

Ο άνδρας, του οποίου η ταυτότητα δεν έγινε γνωστή, είχε λάβει την πρώτη του δόση μέσα σε δύο εβδομάδες από την εμφάνιση της σπάνιας καρδιακής πάθησης, ανέφερε το Reuters. Το άτομο δεν αναζήτησε ιατρική βοήθεια αφού παρουσίασε συμπτώματα, ανέφερε η έκθεση.
Οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Νέας Ζηλανδίας λένε ότι μια προκαταρκτική νεκροψία έδειξε ότι ένας 26χρονος που έλαβε πρόσφατα το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer πέθανε από μια σπάνια καρδιακή πάθηση.


«Με τις τρέχουσες διαθέσιμες πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο θεώρησε ότι η μυοκαρδίτιδα πιθανότατα οφειλόταν σε εμβολιασμό σε αυτό το άτομο», ανέφερε το διοικητικό συμβούλιο σε δήλωση που έλαβε το Bloomberg. «Το διοικητικό συμβούλιο σημείωσε ότι η μόλυνση από τον Covid-19 μπορεί από μόνη της να είναι αιτία μυοκαρδίτιδας καθώς και άλλων σοβαρών ασθενειών και παραμένει ασφαλέστερο να εμβολιαστείς παρά να μολυνθείς με τον ιό».

Εκπρόσωπος της Pfizer είπε στο Reuters ότι παρακολουθεί τυχόν αναφορές για προβλήματα με το εμβόλιο. Το Ανεξάρτητο Συμβούλιο Παρακολούθησης Ασφάλειας Εμβολίων της χώρας δήλωσε ότι τα οφέλη από τη λήψη του εμβολίου υπερτερούν κατά πολύ των κινδύνων-η ίδια επωδός.

Ο θάνατος του άνδρα είναι ο δεύτερος που πιστεύεται ότι συνδέεται με το εμβόλιο. Τον Αύγουστο, το διοικητικό συμβούλιο είπε ότι η μυοκαρδίτιδα μιας γυναίκας ήταν πιθανό να οφείλεται στη λήψη του εμβολίου, ανέφερε το Bloomberg.

Τα “αξιόπιστα” Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα υποστήριξαν συστάσεις από τη Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης που έδιναν προτίμηση στα άτομα να λαμβάνουν εμβόλια mRNA για τον COVID-19 —όπως το Pfizer και το Moderna— έναντι του εμβόλιου της Johnson & Johnson.

Διαβάζουμε από το ιστότοπο zougla.gr>

Χωρίς πλήρη και οριστική έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), αλλά μόνο «υπό όρους» και χωρίς να απαντώνται πειστικά τα εύλογα ερωτήματα των πολιτών για την ασφάλεια τους, χορηγούνται τα εμβόλια κατά του Covid-19 στους Έλληνες και στους υπόλοιπους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό αποκαλύπτουν ξεκάθαρα τα επίσημα επικαιροποιημένα κείμενα που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΕΜΑ και αφορούν τα τέσσερα εμβόλια που έχουν χορηγηθεί στους Ευρωπαίους πολίτες από την αρχή του 2021 μέχρι σήμερα. Όποιος διαβάσει το κείμενο για κάθε εμβόλιο ξεχωριστά θα διαπιστώσει ότι οι κατασκευάστριες φαρμακευτικές εταιρείες ουσιαστικά γνωρίζουν ελάχιστα τόσο για την αποτελεσματικότητα όσο και για την ασφάλεια του σκευάσματος τους.

Ας τα πάρουμε, όμως, με τη σειρά. Για το σκεύασμα «Comirnaty» της Pfizer δεν υπάρχουν δεδομένα που να απαντούν αν οι ήδη νοσήσαντες μπορούν ή πρέπει να εμβολιαστούν, αν αυτό εμποδίζει τη μετάδοση του ιού από τον έναν άνθρωπο στον άλλον, πόσο διαρκεί η προστασία, αν μπορούν να εμβολιαστούν οι ανοσοκατεσταλμένοι και οι έγκυες ή οι γυναίκες που θηλάζουν.  Για να απαντηθούν όλα αυτά, αναφέρεται στο κείμενο, θα χρειαστούν δύο χρόνια, διάστημα στο οποίο η Pfizer θα συνεχίσει τις δοκιμές.

Στα ίδια ερωτήματα δεν μπορεί να απαντήσει ούτε η Moderna για το δικό της εμβόλιο, το «Spikevax»,  για το οποίο επισημαίνει ότι υποχρεούται να δώσει τα σχετικά στοιχεία στο τέλος του 2022. Για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, που ονομάζεται «Vaccine Jansen», τα επίσημα έγγραφα δεν αναφέρουν  καν μια καταληκτική ημερομηνία στην οποία η εταιρεία υποχρεούται να έχει κάποιες οριστικές απαντήσεις για το εμβόλιο της, κάτι που ισχύει και για το εμβόλιο «Vaxzevria» της AstraZeneca.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των εγγράφων για την υπό όρους χορήγηση των τεσσάρων εμβολίων είναι ότι καταγράφουν σωρεία πιθανών παρενεργειών, σε αναλογίες που δεν έχουν ποτέ παρουσιαστεί ή εξηγηθεί ξεκάθαρα στους πολίτες. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ένα στα 1.000 άτομα που έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca μπορεί να παρουσιάσει πάρεση ή παράλυση του προσώπου και ένα στα 10.000 άτομα μπορεί να παρουσιάσει θρόμβωση, θρομβοπενία ή σύνδρομο Guillain – Barre.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ξεκάθαρα, και παρά τις προσπάθειες να πειστούν οι πολίτες για το αντίθετο, ότι τα εμβόλια παραμένουν σε πειραματικό στάδιο, τα οφέλη τους είναι ακόμα αμφισβητούμενα και οι πιθανότητες για παρενέργειες μεγαλύτερες από αυτές που παρουσιάζονται. Η χορήγηση αυτών των αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας και ασφάλειας σκευάσματα χορηγούνται ήδη με το νόμο υποχρεωτικά σε επαγγελματικές ομάδες όπως οι υγειονομικοί και στην πράξη υποχρεωτικά σε εκατομμύρια άλλους πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές κυρώσεις αν δεν εμβολιαστούν.

Ακούστε τι λέει στο zougla.gr η δικηγόρος Μαρία Καλφοπούλου:

 

Διαβάστε εδώ το έγγραφο του ΕΜΑ για το εμβόλιο της Pfizer 

Διαβάστε εδώ το έγγραφο του ΕΜΑ για το εμβόλιο της Moderna

Διαβάστε εδώ το έγγραφο του ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca 

Διαβάστε εδώ το έγγραφο του ΕΜΑ για το εμβόλιο της Johnson & Johnson 

 

Οι παρενέργειες του εμβολίου της Pfizer

Όπως αναφέρει και η ίδια η εταιρεία, το εμβόλιο της Pfizer χρειάζεται ακόμα δύο χρόνια ερευνών μέχρι να διακριβωθούν πλήρως τόσο η όποια αποτελεσματικότητα του όσο και η ασφάλεια του. Προς το παρόν πάντως, και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στο EudraVigilance, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που έχουν λάβει το σκεύασμα, έχουν παρουσιάσει λιγότερο ή περισσότερο σοβαρές παρενέργειες, από καρδιακά προβλήματα ως ψυχιατρικής φύσης διαταραχές.

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

 

Δείτε τον πίνακα και στα αγγλικά:

 

 

 

Besides the four kingpins, twelve others were named, including the CEOs of the leading vaccine corporations and the health leaders held accountable for the United Kingdom.

Albert Bourla, CEO of Pfizer
Stephane Bancel, CEO of AstraZeneca
Pascal Soriot, CEO of Moderna
Alex Gorsky, CEO of Johnson and Johnson
Tedros Adhanhom Ghebreyesus, Director-General of the WHO
Boris Johnson, UK Prime Minister
Christopher Whitty, UK Chief Medical Adviser
Matthew Hancock, former UK Secretary of State for Health and Social Care
Sajid Javid, current UK Secretary of State for Health and Social Care
June Raine, UK Chief Executive of Medicines and Healthcare products
Dr. Ravid Shah, President of the Rockefeller Foundation
Klaus Schwab, President of the World Economic Forum

Dr. Ravid Shah, having worked for the Gates Foundation since 2001, was named a World Economic Forum “Young Global Leader” in 2007. He now presides over the Rockefeller Foundation, a group funding ID2020 along with the Gates Foundation.

Why is this local newspaper running circles around the traditional legacy media ?

Gates, Fauci, and Daszak charged with Genocide in Court Filing
by Justus R. Hope, MD Dec 20, 2021https://t.co/LGUYFhdewM

— Robert W Malone, MD (@RWMaloneMD) December 20, 2021

Xάρη σε ένα νεαρό επίμονο Εβραίο δικηγόρο της Νέας Υόρκης, υπήρξε μία πρώτη ρογμή στο Σιδηρούν Θόλο της Pfizer, εδώ όπου καταγράφονται οι παρενέργειες των εμβολίων της.

Tην ίδια στιγμή η FDA ζητεί εμπάργκο 75-95 χρόνων ώστε να δώσει στη δημοσιότητα ένα “θησαυροφυλάκιο” 451.000 εγγράφων τα οποία υποτίθεται ότι μελέτησε σε διάστημα 180 ημερών για να δώσει την άδεια στο εμβόλιο της Pfizer.

Καθώς ηχούν στα αυτιά μας οι προτροπές του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου, της Μαρίας Θεοδωρίδου και ένα τάγματος των υπολοίπων οι οποίοι κάνουν λόγο για τα ασφαλή εμβόλια της Pfizer, πάρτε μια βαθιά ανάσα> Aπό τα ελάχιστα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα (ο FDA ζητά εμπάργκο 95 ετών) ξεδιπλώνεται ο εφιάλτης των παρενεργειών.

Ο Εβραίος δικηγόρος Aaron Siri-κεντρική photo-, είναι ο πρώτος στο κόσμο που θα προκαλέσει ρήγμα σε ένα παγκόσμιο τείχος σιωπής των εμπλεκομένων οργανισμών όπως ο ΠΟΥ, ο ΕΜΑ και φυσικά ο αντίστοιχοι φορείς του κάθε κράτους των ελληνικών συμπεριλαμβανομένων.

Τα άκρως εμπιστευτικά έγγραφα της Pfizer, τα οποία ήταν συνώνυμα με την ακραία έλλειψη διαφάνειας που αποκαλύφθηκε από τις ενέργειες των κεντρικών κυβερνητικών υπηρεσιών, τους τελευταίους 20 μήνες, που οδηγούν τους επικριτές της επίσημης αφήγησης να απαιτούν «να μας δείξουν τα δεδομένα», τελικά αποκαλύπτονται.

Οι πρώτες εκατοντάδες ανανεωμένες σελίδες από ένα θησαυροφυλάκιο 451.000 εγγράφων είναι ήδη αρκετές ώστε να δώσουν μία γεύση του εφιάλτη. Την ίδια στιγμή κορυφαίος Γάλλος φαρμακοβιομήχανος θα εξολογηθεί σε Ελληνίδα ανταποκρίτρια στη Γαλλία ότι θα πρέπει να περιμένουμε ένα παγκόσμιο τσουνάμι αυτοάνοσων ασθενειών.

By Sonia Elijah/Trial Site News

Τι οδήγησε στην αποκάλυψη;

Η ρωγμή στη διαφύλαξη δεδομένων τύπου σιδήρου θόλου της Pfizer και της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), έφτασε με τη μορφή έκδοσης του νόμου περί ελευθερίας πληροφοριών (FOIA) με το αίτημα που κατατέθηκε στις 27 Αυγούστου 2021, για πρόσβαση σε όλη την τεκμηρίωση της Pfizer στο οποίο είχε βασιστεί η FDA για να εγκρίνει το εμβόλιο Pfizer-BioNTech Covid-19 για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης.

Μια υπηρεσία που έχει λάβει αίτημα FOIA απαιτείται να «καθορίσει εντός 20 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή οποιουδήποτε τέτοιου αιτήματος εάν θα συμμορφωθεί με αυτό το αίτημα», όπως ορίζεται από το νόμο FOIA του 1967.

Η FDA χρειάστηκε ωστόσο τρεις μήνες για να κυκλοφορήσει τις πρώτες 91 ανανεωμένες σελίδες, στις 20 Νοεμβρίου.

Το αίτημα FOIA εκδόθηκε από μια ομάδα άνω των 30 επιστημόνων και ακαδημαϊκών που κατέθεσαν αγωγή πολιτικής αγωγής εναντίον του οργανισμού επειδή δεν συμμορφώθηκαν πλήρως με το αίτημα, καθώς λιγότερο από το 1% της τεκμηρίωσης κυκλοφόρησε και η FDA πήρε τη θέση ότι όλα τα δεδομένα θα κοινοποιούνταν μέχρι το 2076 (!).

Στη συνέχεια, η κυβερνητική υπηρεσία είχε το θράσος να ωθήσει την ημερομηνία ακόμα πιο πίσω στο 2096. Αυτό οφειλόταν στην πρόσφατη αποκάλυψη της ύπαρξης χιλιάδων επιπλέον σελίδων, συνολικού αριθμού 451.000 έναντι του αρχικά δηλωθέντος 320.000 σελίδες. Ωστόσο, ο ρυθμός με τον οποίο ο FDA είναι πρόθυμος να δημοσιεύσει την τεκμηρίωση δεν έχει αλλάξει και παραμένει στις 500 σελίδες το μήνα.

Δηλαδή με το σταγονόμετρο, για τη ακρίβεια με το μαρτύριο της σταγόνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο FDA χρειάστηκε μόλις 108 ημέρες για να εξετάσει όλη την τεκμηρίωση της Pfizer προτού εγκρίνει το εμβόλιο Pfizer BNT162B2 για χρήση έκτακτης άδειας την 1η Δεκεμβρίου 2020.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Trial Site News, ο Aaron Siri, διευθύνων σύμβουλος της νομικής εταιρείας Siri & Glimstad LLP, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία σε αστικές διαφορές, δήλωσε:

«Το δικαστήριο δεν έχει διατάξει ακόμη την παραγωγή ούτε μιας σελίδας. Ως επί το πλείστον, όταν η εταιρεία μας υποβάλλει αίτημα FOIA, [ο οργανισμός] θα παράγει έγγραφα, αλλά η FDA θέλει να το κάνει με έναν απίστευτα αργό ρυθμό, όχι ανάλογο με τις ανάγκες του αιτήματος. Ο αγώνας δεν είναι αν θα το παράγουν – θα το παράγουν. Ο αγώνας είναι πόσος χρόνος θα πάρει και μετά ο αγώνας μόλις τα πάρουμε θα είναι οι διασκευές που θα κάνουν.

Όταν τον ρώτησα εάν θα υποβληθούν αιτήματα FOIA για την απόκτηση της τεκμηρίωσης της Moderna και της Janssen (θυγατρική της Johnson and Johnson) που παρέχεται στην FDA για να εξασφαλιστεί η άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, απάντησε:

«Δεν μπορείτε να υποβάλετε αίτημα μέχρι να αδειοδοτηθεί ένα εμβόλιο. Η εξουσιοδότηση για χρήση έκτακτης ανάγκης δεν είναι η ίδια με την άδεια ή την έγκριση. Το εμβόλιο Pfizer είναι το μόνο εμβόλιο που έχει λάβει άδεια/εγκεκριμένο ως «ασφαλές και αποτελεσματικό» σύμφωνα με τον FDA στις 23 Αυγούστου 2021.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση και τα σχετικά δικαστικά έγγραφα μπορείτε να βρείτε στο blog του Aaron Siri, Injecting Freedom.

 

Οι πρώτες μερικές εκατοντάδες σελίδες των πρόσφατα δημοσιευμένων εγγράφων της Pfizer κοινοποιήθηκαν στον ιστότοπο του PHMPT.

Το επίκεντρο αυτής της ερευνητικής έκθεσης επικεντρώνεται στο έγγραφο 38 σελίδων, με τίτλο «Σωρευτική Ανάλυση Αναφορών Ανεπιθύμητων Συμβάντων μετά την Εξουσιοδότηση του PF-07302048 (BNT162B2) που ελήφθη έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021».“Cumulative Analysis of Post-Authorization Adverse Event Reports of PF-07302048 (BNT162B2) received through 28 February 2021.”

Η αναφορά συντάχθηκε από την ίδια την Pfizer, από την 1η Δεκεμβρίου 2020 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021. Οι αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και άλλες 56 χώρες.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το τεχνούργημα αντιπροσωπεύει μια τροποποιημένη ανάλυση που παρέχεται από την Pfizer, μια απάντηση στις αποτυχίες της που σχετίζονται με την ελλιπή υποβολή ενός πακέτου δεδομένων ασφαλείας στην FDA, την οποία σχολίασε η υπηρεσία.

Γίνεται αναφορά στο αίτημα του FDA της 9ης Μαρτίου προς την Pfizer: «Ενδιαφερόμαστε περισσότερο για μια σωρευτική ανάλυση δεδομένων ασφάλειας μετά την έγκριση για να υποστηρίξουμε τη μελλοντική σας υποβολή BLA. Υποβάλετε μια ολοκληρωμένη ανάλυση των σωρευτικών δεδομένων ασφαλείας σας μετά την έγκριση, συμπεριλαμβανομένης της εμπειρίας μετά την έγκριση των ΗΠΑ και του εξωτερικού, στην επερχόμενη υποβολή BLA. Συμπεριλάβετε μια αθροιστική ανάλυση των Σημαντικών Προσδιορισμένων Κινδύνων, των Σημαντικών Πιθανών Κινδύνων και των περιοχών Σημαντικών Ελλειπόμενων Πληροφοριών που προσδιορίζονται στο Σχέδιο Φαρμακοεπαγρύπνησης, καθώς και ανεπιθύμητων συμβάντων ειδικού ενδιαφέροντος και σφαλμάτων χορήγησης εμβολίου (είτε σχετίζονται είτε όχι με ανεπιθύμητη ενέργεια). Συμπεριλάβετε επίσης δεδομένα διανομής και ανάλυση των πιο κοινών ανεπιθύμητων ενεργειών. Επιπλέον, υποβάλετε το ενημερωμένο Σχέδιο Φαρμακοεπαγρύπνησης μαζί με την υποβολή BLA.»

Τα πολλά άγνωστα

Στη σύντομη τρίμηνη περίοδο κατά την οποία τα δεδομένα «αναφέρθηκαν αυθόρμητα στην Pfizer», καταγράφηκαν 42.086 περιπτώσεις με 158.893 συμβάντα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μπορεί κανείς να ερμηνεύσει ότι ο μέσος άνθρωπος (περίπτωση) θα είχε υποφέρει από μόλις τέσσερα συμπτώματα (γεγονότα). Ιδιαίτερα ανησυχητικό, το γεγονός ότι η FDA επέλεξε να προστατεύσει τα συμφέροντα της Pfizer μεταφέροντας τον συνολικό αριθμό δόσεων στο (β) (4), εμποδίζοντας τη δυνατότητα υπολογισμού των ποσοστών επίπτωσης και παροχής ουσιαστικής ανάλυσης των δεδομένων. Ένα άλλο πολύ ανησυχητικό γεγονός επικεντρώνεται σε σημαντικούς περιορισμούς που αναφέρει η Pfizer: «Το μέγεθος της υποαναφοράς είναι άγνωστο.»

Σε σχέση με αυτό το θέμα, ερευνητές που ηγήθηκαν μιας εξέχουσας μελέτης του Χάρβαρντ που διεξήχθη από το 2007-2010, ανακάλυψαν ότι «λιγότερο από το 0,3% όλων των ανεπιθύμητων φαρμάκων συμβάντα και το 1-13% των σοβαρών συμβάντων αναφέρονται στον FDA.» Υποθέτοντας ότι αυτά τα μαθηματικά είναι σωστά, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι 42.086 περιπτώσεις αντιπροσωπεύουν ένα εκπληκτικά υποαναφερόμενο ποσό.

Οι 1228 Θάνατοι

Άλλα σημαντικά «άγνωστα» που περιέχονται σε όλη την ανάλυση της Pfizer είναι:

2990 περιπτώσεις όπου το φύλο είναι άγνωστο
6876 περιπτώσεις όπου η ηλικία είναι άγνωστη
9440 περιπτώσεις όπου τα αποτελέσματα είναι άγνωστα

Μια άλλη ανωμαλία που ξεχωρίζει είναι ότι για τις εκβάσεις των περιπτώσεων, η Pfizer επέλεξε να συμπεριλάβει όσους αναρρώνουν από ανεπιθύμητες ενέργειες στην ίδια κατηγορία με αυτούς που αναρρώθηκαν, με την ετικέτα «Ανακτήθηκε/Ανάκτηση». Αυτή η κίνηση από μόνη της φαίνεται αμφισβητήσιμη.

Ο μεγάλος αριθμός αυθόρμητων αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών

Ανησυχητικά, η ανάλυση σημειώνει το γεγονός ότι υπήρξε τόσο μεγάλος όγκος ανεπιθύμητων ενεργειών, που έχουν ταξινομηθεί ως «σοβαρές περιπτώσεις» σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, που η Pfizer χρειάστηκε να προσλάβει περισσότερους υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης και να δημιουργήσει σημαντική τεχνολογία αλλαγές για την αντιμετώπιση των ογκωδών αναφορών, ενώ παράλληλα τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα υποβολής εκθέσεων. Όπως καταγράφεται στο έγγραφο:

«Λόγω του μεγάλου αριθμού αυθόρμητων αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών που ελήφθησαν για το προϊόν, ο Κάτοχος Αδείας Κυκλοφορίας έχει δώσει προτεραιότητα στη διεκπεραίωση σοβαρών περιπτώσεων, για την τήρηση ταχέων ρυθμιστικών χρονοδιαγραμμάτων αναφοράς και για να διασφαλίσει ότι αυτές οι αναφορές είναι διαθέσιμες για δραστηριότητα ανίχνευσης και αξιολόγησης σημάτων.» Συνέχισε η έκθεση> «Η Pfizer έχει επίσης αναλάβει πολλαπλές ενέργειες για να βοηθήσει στην ανακούφιση της μεγάλης αύξησης των αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών. Αυτό περιλαμβάνει σημαντικές τεχνολογικές βελτιώσεις και λύσεις διεργασιών και ροής εργασιών, καθώς και αύξηση του αριθμού των συναδέλφων εισαγωγής δεδομένων και επεξεργασίας υποθέσεων. Μέχρι σήμερα, η Pfizer έχει ενσωματώσει περίπου επιπλέον υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης (FTE).».

Στο έγγραφο που δημιούργησε η Pfizer, εμφανίζεται μια σοβαρή κόκκινη σημαία: καταγράφηκε ότι 1228 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε τρεις μήνες μετά τη λήψη του εμβολίου, ενώ κανένα αρχείο δεν αναφέρει το φύλο των συμμετεχόντων στη μελέτη που πέθαναν. Αυτά τα δεδομένα, τα οποία έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ασφάλεια, ήταν γνωστά στην Pfizer μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ωστόσο, στις 12 Απριλίου, ο Dr Mace Rothenberg, πρώην επικεφαλής ιατρικός διευθυντής της Pfizer, μιλώντας στο Washington Journal σχετικά με την ανάπτυξη του εμβολίου Pfizer είπε: «Μπορώ να πω ότι δεν κόπηκαν οι γωνίες» και «δεν υπήρξαν θάνατοι που να έχουν συμβεί άμεσα ως αποτέλεσμα του εμβολίου και μόνο».

Όσοι υπερασπίζονται την ασφάλεια του εμβολίου Pfizer έχουν εγείρει το επιχείρημα ότι «η συσχέτιση δεν συνεπάγεται αιτιώδη συνάφεια», στην οποία δύο γεγονότα που συμβαίνουν μαζί δεν καθορίζουν μια σχέση αιτίου-αποτελέσματος (!).

Η σελίδα 10 της ανάλυσης της Pfizer παρουσιάζει έναν σημαντικό εντοπισμένο κίνδυνο αναφυλαξίας με εννέα αναφερόμενους θανάτους. Τέσσερα από τα εννέα συνέβησαν την ίδια ημέρα που τα άτομα εμβολιάστηκαν (βλ. παρακάτω).

Η Pfizer τόνισε ότι αυτά τα άτομα είχαν υποκείμενες ιατρικές παθήσεις, αλλά το να πεθάνουν και τα τέσσερα την ίδια ημέρα που έλαβαν το εμβόλιο, υποδηλώνει πιθανή αιτιότητα θανάτου από εμβολιασμό.

Στον Πίνακα 7 της σελίδας 16-17, αναφέρθηκαν 1403 περιπτώσεις Καρδιαγγειακών AESIs (Ανεπιθύμητη Συμβάν Ειδικού Ενδιαφέροντος) και τμηματοποιήθηκαν ως εξής: Αρρυθμία. Καρδιακή ανακοπή; Οξεία καρδιακή ανεπάρκεια; Καρδιογενές σοκ; Στεφανιαία νόσο; Εμφραγμα μυοκαρδίου; Σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας; Καρδιομυοπάθεια στρες; Ταχυκαρδία.

Η σχετική καθυστέρηση έναρξης συμβάντων κυμαινόταν από λιγότερο από 24 ώρες έως 21 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι τα σχετικά συμβάντα εμφανίστηκαν από οποιαδήποτε στιγμή λιγότερο από 24 ώρες έως 21 ημέρες από τη λήψη του εμβολίου, με διάμεσο διάστημα μικρότερο από 24 ώρες. 136 σχετικά αποτελέσματα συμβάντων ήταν θανατηφόρα. Ως εκ τούτου, το 50% αυτών των σχετικών αποτελεσμάτων (συμπεριλαμβανομένων των θανάτων) συνέβη σε λιγότερο από 24 ώρες από τη λήψη του εμβολίου. Αυτό υποδεικνύει και πάλι την αιτιότητα του θανάτου του εμβολίου.

Ωστόσο, η Pfizer καταλήγει κατά κάποιο τρόπο: «Αυτή η σωρευτική ανασκόπηση των περιπτώσεων δεν εγείρει κανένα νέο ζήτημα ασφάλειας. Η επιτήρηση θα συνεχιστεί.»

Κατά την εξέταση της κατηγορίας «Ανοσομεσολαβούμενα/Αυτοάνοσα AESIs», αναφέρθηκαν 1050 περιπτώσεις, με λίγο περισσότερες από τρεις φορές περισσότερες γυναίκες που προσβλήθηκαν από τους άνδρες – υπήρξαν 12 θανατηφόρες εκβάσεις. Ο διάμεσος λανθάνοντας χρόνος έναρξης του σχετικού συμβάντος ήταν μικρότερος από 24 ώρες, γεγονός που υποδηλώνει και πάλι την αιτιότητα θανάτου από το εμβόλιο.

Η σοβαρότητα των υποθέσεων

Βλέποντας το παρακάτω γράφημα, ένα σημαντικό μέρος των περιπτώσεων αναφέρονται ως σοβαρές σε σύγκριση με μη σοβαρές με τον υψηλότερο αριθμό σοβαρών περιπτώσεων στην κατηγορία «γενικών διαταραχών». Σοβαρή περίπτωση είναι αυτή που είναι ιατρικά σημαντική και καταλήγει είτε σε νοσηλεία είτε που έχει απειλητικές για τη ζωή συνέπειες ή θάνατο. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι για καρδιακές, ανοσολογικές, αγγειακές και λοιμώξεις κυριαρχούν οι σοβαρές περιπτώσεις και για τις ανοσοποιητικές περιπτώσεις, όλες ταξινομούνται ως σοβαρές.

Οι γυναίκες επηρεάστηκαν x3 φορές περισσότερο από ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο

Σε γενικές γραμμές, σε κάθε κατηγορία AESI (ανεπιθύμητες ενέργειες ειδικού ενδιαφέροντος), οι γυναίκες επηρεάστηκαν γενικά τρεις φορές περισσότερο από τους άνδρες. Ωστόσο, πουθενά αυτό δεν ήταν τόσο έντονο όσο στην περίπτωση της αναφυλαξίας (μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή αλλεργική αντίδραση), όπου οι γυναίκες επηρεάζονταν περισσότερο από οκτώ φορές.

Από τις 1002 περιπτώσεις αναφυλαξίας που αναφέρθηκαν ότι πληρούσαν το επίπεδο Συνεργασίας Brighton 1-4 (το επίπεδο 1 είναι το υψηλότερο επίπεδο διαγνωστικής βεβαιότητας της αναφυλαξίας) προσβλήθηκαν 876 γυναίκες σε σύγκριση με 106 άνδρες. Οι γυναίκες επηρεάστηκαν επίσης σημαντικά περισσότερο από καρδιαγγειακά συμβάντα. 1076 γυναίκες αναφέρθηκαν ως κρούσματα σε σύγκριση με 291 άνδρες. Τα στατιστικά σημαντικά δεδομένα αποκαλύπτουν την πραγματική πιθανότητα κινδύνου για την ασφάλεια του εμβολίου ανάλογα με το φύλο.

Ωστόσο, πουθενά στην ανάλυση της Pfizer η εταιρεία δεν σχολιάζει αυτά τα δεδομένα, αλλά αντ’ αυτού επαναβεβαιώνει με σιγουριά ότι «η σωρευτική ανασκόπηση της υπόθεσης δεν εγείρει κανένα νέο ζήτημα ασφάλειας».

Οι πληροφορίες που λείπουν

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα δεδομένα που σχετίζονται με τη «Χρήση στην εγκυμοσύνη και τη γαλουχία» αποκλείστηκαν κατά κάποιο τρόπο στην αρχική ανάλυση που υποβλήθηκε στον FDA. Στην τροποποιημένη έκδοση, αναφέρονται 413 ανεπιθύμητες περιπτώσεις με τις 84 να ταξινομούνται ως σοβαρές.

Τα αποτελέσματα εγκυμοσύνης για τις 270 εγκυμοσύνες αναφέρθηκαν ως αυτόματη αποβολή (23), έκβαση σε εκκρεμότητα (5), πρόωρη γέννηση με νεογνικό θάνατο, αυτόματη αποβολή με ενδομήτριο θάνατο (2 η καθεμία), αυτόματη αποβολή με νεογνικό θάνατο και φυσιολογική έκβαση (1 η καθεμία) .

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η Pfizer υποστηρίζει ότι «δεν προέκυψαν σήματα ασφαλείας από την ανασκόπηση αυτών των περιπτώσεων χρήσης στην εγκυμοσύνη και κατά τον θηλασμό.» Τα δεδομένα που περιέχονται στο έγγραφο με μεγάλη αναθεώρηση φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με αυτήν την αισιόδοξη αξιολόγηση.

Σε παιδιά ηλικίας 12 ετών για τα οποία αρχικά απουσίαζαν στοιχεία, από την ανάλυση της Pfizer, αναφέρθηκαν 34 κρούσματα με τα 24 να κατηγοριοποιούνται ως σοβαρά. Το γεγονός ότι χορηγήθηκε το εμβόλιο Pfizer σε μικρά παιδιά εγείρει ανησυχία, καθώς δεν είχε δοθεί άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στην εταιρεία για να το χορηγήσει στον παιδιατρικό πληθυσμό εκείνη την εποχή. Επιπλέον, το εύρος ηλικιών προκάλεσε σημαντικό συναγερμό δεδομένου του «από 2 μηνών έως 9 ετών». Στην έκθεση δεν υπάρχουν δεδομένα σχετικά με το σε πόσα παιδιά συνολικά χορηγήθηκε το εμβόλιο, επομένως, δεν υπάρχει τρόπος υπολογισμού των ποσοστών επίπτωσης για να προεκτεθεί μια ουσιαστική ανάλυση.

Δείγμα λίστας των γνωστών AESI στην αθροιστική ανάλυση της Pfizer.

Διαταραχές του αίματος και του λεμφικού συστήματος: Λεμφαδενοπάθεια

Καρδιαγγειακά συμβάντα: οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Αρρυθμία, Καρδιακή ανακοπή, Οξεία καρδιακή ανεπάρκεια; Καρδιογενές σοκ, Στεφανιαία νόσος, Εμφραγμα μυοκαρδίου, Σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας, Καρδιομυοπάθεια στρες, Ταχυκαρδία

Γαστρεντερικές διαταραχές

Γενικές διαταραχές και καταστάσεις του σημείου χορήγησης

Μολύνσεις και προσβολές


Διαταραχές του μυοσκελετικού συστήματος και του συνδετικού ιστού: Αρθραλγία; Αρθρίτιδα; Βακτηριακή αρθρίτιδα; Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης; Πολυαρθρίτιδα; Πολυνευροπάθεια; Σύνδρομο μετα-ιογενούς κόπωσης. Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Διαταραχές του νευρικού συστήματος

Διαταραχές του αναπνευστικού, του θώρακα και του μεσοθωρακίου: Λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. Αναπνευστικές ανεπάρκειες, Ιογενείς λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας; Ενδοτραχειακή διασωλήνωση; Υποξία; Πνευμονική αιμορραγία; Αναπνευστική διαταραχή; Σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο.

Διαταραχές του δέρματος και του υποδόριου ιστού

Αναφυλαξία

Βελτίωση της νόσου που σχετίζεται με το εμβόλιο (VAED) συμπεριλαμβανομένης της αναπνευστικής νόσου που σχετίζεται με το εμβόλιο (VAERD).

Παράλυση προσώπου

Ανοσομεσολαβούμενες/Αυτοάνοσες διαταραχές

Νευρολογικά (συμπεριλαμβανομένης της απομυελίνωσης): Σπασμοί. Αταξία; Καταπληξία; Εγκεφαλοπάθεια; Ινομυαλγία; Η ενδοκρανιακή πίεση αυξήθηκε. Μηνιγγίτιδα; Μηνιγγίτιδα άσηπτη; Ναρκοληψία

Σχετική με την εγκυμοσύνη: Λοίμωξη αμνιακής κοιλότητας. Καισαρική τομή; Συγγενής ανωμαλία; Νεογνικός θάνατος; Εκλαμψία; Σύνδρομο εμβρυϊκής δυσφορίας; Μωρό με χαμηλό βάρος γέννησης; Έκθεση της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Praevia Placenta; Προεκλαμψία; Πρόωρος τοκετός; Νεκνότητα; Ρήξη μήτρας; Vasa praevia

Νεφρός: Οξεία νεφρική βλάβη, νεφρική ανεπάρκεια

Θρομβοεμβολικά επεισόδια: Εμβολή και θρόμβωση. Εγκεφαλικό επεισόδιο AESI, Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση. Διάχυτη ενδοαγγειακή πήξη; Εμβολισμός; Εμβολή φλεβική; Πνευμονική εμβολή

Αξίζει να συγκρίνετε την παραπάνω λίστα με την παρακάτω λίστα στην οποία έχετε πρόσβαση μέσω του ιστότοπου του FDA κάτω από το έγγραφο «Ενημερωτικό δελτίο Pfizer-BioNTech για παραλήπτες και φροντιστές», που αναθεωρήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2021. Είναι προφανές ότι πολλές από τις απειλητικές παρενέργειες δεν έχουν συμπεριληφθεί, παρόλο που η αθροιστική ανάλυση της Pfizer για τις αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών μετά την έγκριση δημιουργήθηκε για τον FDA στις 30 Απριλίου 2021.

 

Συμπέρασμα

Ενώ αυτός ο συγγραφέας προσπαθεί να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός και αμερόληπτος, μια διεξοδική ανασκόπηση αυτής της έκθεσης υποδηλώνει ότι η FDA και η Pfizer φαίνεται να αποκρύπτουν την πλήρη έκταση των παρενεργειών του εμβολίου Pfizer-BioNTech από το κοινό. Εάν αυτή η υπόθεση είναι πράγματι αληθινή, τότε η ρυθμιστική υπηρεσία «Gold Standard» και η διάσημη πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία έχουν πετάξει από το παράθυρο ολόκληρη την έννοια της ενημερωμένης συναίνεσης.

Είναι επίσης παρωδία το γεγονός ότι μήνες αργότερα, η FDA έσυρε τα πόδια της και κυκλοφόρησε αυτό το σημαντικό έγγραφο ασφάλειας με βάση τις αναφορές περιστατικών ανεπιθύμητων συμβάντων σύμφωνα με τη νομοθεσία FOIA. Οι αναφορές περιπτώσεων διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη φαρμακοεπαγρύπνηση. Η αναγνώριση της σχέσης μεταξύ της θαλιδομίδης που χορηγείται στις μητέρες και των δυσπλασιών στα μωρά τους προκλήθηκε από μια αναφορά περιστατικού.

Ίσως ακόμη πιο καταστροφικό -και μια κοροϊδία για το όλο θέμα των προηγμένων ρυθμιστικών συστημάτων που προορίζονται για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας- θα ήταν εάν ο FDA κερδίσει τη συνεχιζόμενη διαμάχη για την καθυστέρηση της δημοσιοποίησης πληροφοριών, τότε το κοινό θα πρέπει να περιμένει άλλα 75 χρόνια για να έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα. Μέχρι τότε θα είναι πολύ αργά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου