12 Αυγ 2012

ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ ΤΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΙΑ, ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ-ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ....

Βγάλτε στο σφυρί 100.000 σπίτια Ελλήνων Μικρο - οφειλετών!

Ζητούν να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών, ακόμα και για μικρά ποσά
- Ισχύει μέχρι το τέλος του '12 αλλά οι δανειστές δεν θέλουν να δοθεί παράταση
- Νέα μοντέλα δανείων σχεδιάζουν οι τράπεζες

Εφιάλτη για εκατομμύρια νοικοκυριά και τσουνάμι στην κτηματαγορά θα φέρει το σχέδιο της τρόικας να αρθεί η απαγόρευση στους πλειστηριασμούς ακινήτων από τις τράπεζες για να πέσουν οι τιμές στην κτηματαγορά...


Πιέσεις λοιπόν ασκεί πλέον η τρόικα με σκοπό α αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών, ακόμα και για μικρά ποσά οφειλών από δάνεια.

Δεδομένου ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 100.000 ακίνητα προς πλειστηριασμό, αν βγουν μαζικά προς πώληση στην αγορά αναμένεται να οδηγήσουν σε πτώση των τιμών φέρνοντας επίσης μεγάλες ανατροπές στην κτηματαγορά.

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες για ποσά οφειλών έως 200.000 ευρώ απαγορεύονται μέχρι το τέλος του 2012 αλλά η τρόικα δεν θέλει να δοθεί νέα παράταση, εξέλιξη που -αν τελικά συμβεί- σημαίνει ότι από την αρχή του 2013 θα αρχίσουν να βγαίνουν στον πλειστηριασμό ακίνητα κάθε είδους με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πρώτης προσφοράς (ακόμη και κάτω από την αντικειμενική αξία) ενώ η ούτως ή άλλως η χαμηλή ζήτηση δεν επαρκεί για να καλύψει τον μεγάλο αριθμό ακινήτων που θα διατεθούν. Το γεγονός αυτό με την σειρά του θα προκαλέσει ντόμινο στο σύνολο των ακινήτων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι τράπεζες αλλά και στην αξία των διαμερισμάτων που έχουν τα νοικοκυριά.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να απαλλαγούν από αυτό το εφιαλτικό ντόμινο επιπτώσεων αλλά και από την κοινωνική έκρηξη, οι τράπεζες - σε συνεννόηση πάντα με την τρόικα - εξετάζουν μία σειρά από σενάρια. Στόχος είναι να μειώσουν όσο το δυνατό τις επισφάλειες στα στεγαστικά δάνεια και παράλληλα να απαλλαγούν από τα χιλιάδες ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους, χωρίς όμως να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή μέσα από μαζικές κατασχέσεις αλλά ούτε και να οδηγήσουν στα τάρταρα τις τιμές των σπιτιών.

Έτσι από την πλευρά τους τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή, σχεδιάζουν να ρίξουν στην αγορά νέα μοντέλα δανείων που θα έχουν όμως έναν κοινό παρονομαστή: ο δανειολήπτης θα πληρώνει «για μια ζωή». Ενα απο αυτά βασίζεται στο βρετανικό μοντέλο το οποίο προβλέπει αύξηση της μέγιστης διάρκειας των δανείων από τα 40 χρόνια σήμερα στα 99.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου