16 Σεπ 2012

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΦΙΤΙΛΙ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ???



Ένας σκηνοθέτης-φάντασμα με το ψευδώνυμο Basil, μέχρι πρότινος αγνώστων λοιπών στοιχείων, ένας προτεστάντης ιερωμένος από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, ένας Αμερικανο -αιγύπτιος, κόπτης στο δόγμα και γνωστός για τις ισλαμο-φοβικές του δραστηριότητες από την Ουάσινγκτον, ακροδεξιοί χριστιανοί ακτιβιστές, μία TV persona από τα αιγυπτιακά Media, γνωστός για τις φιλο-ισλαμικές προκλήσεις του, και βεβαίως το διεθνές πολιτικό κλίμα, που είναι εκρηκτικό, συνιστούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο «στήθηκε» η προεκλογική προβοκάτσια των πρωταγωνιστών της κάκιστης ποιότητας ταινίας για τη ζωή του προφήτη Μωάμεθ.

Το περιεχόμενο της ταινίας δεν αντέχει σε καμία κριτική ή ανάλυση. Πρόκειται για μία
 χαμηλοτάτου επιπέδου παραγωγή, που απλώς προκαλεί με τις χυδαίες αναφορές της το Ισλάμ και προσβάλλει τη ζωή του προφήτη. Ορισμένα μέρη της ταινίας δημοσιοποιήθηκαν την ημέρα της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου. Όλα ήταν υπολογισμένα. Ο προτεστάντης πάστορας από τη Φλόριντα, ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Τζόουνς, αυτός που έκαψε προ ετών δημόσια το Κοράνι προκαλώντας (και τότε όπως τώρα) την παγκόσμια ισλαμική κοινότητα, και ο κόπτης από την Αίγυπτο, που ονομάζεται Μορρίς Σαντέκ, «φρόντισαν» να μοντάρουν κομμάτια της ταινίας και να τα στείλουν σε «ειδικές» ηλεκτρονικές διευθύνσεις γνωστών ισλαμιστών ανά τον κόσμο. Ο χρόνος ή μάλλον οι ταχύτητες του Διαδικτύου έκαναν από εκεί και πέρα τη δουλειά τους. Η ιστοσελίδα «counter punch», στην οποία δημοσιεύουν γνωστοί Αμερικανοί διανοητές όπως και ο Νόαμ Τσόμσκυ, δημοσιοποίησε και το όνομα του περίφημου «σκηνοθέτη».

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του Εσάμ Αλ-Αμίν, το επίμαχο Film στήθηκε από τον γνωστό ακραίο κόπτη στο δόγμα και Αμερικανο-αιγύπτιο στην καταγωγή Νακούλα- Μπέσελι- Νακούλα.

Το περιοδικό «Time» αποτυπώνει, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοσή του, το σύστημα που τέθηκε σε λειτουργία, προκειμένου να προβοκάρει το Ισλάμ και να πυροδοτήσει τις βίαιες εκδηλώσεις που παρακολουθούμε σε όλον τον ισλαμικό κόσμο. Ο τίτλος που επιλέγει το «Time» είναι ενδεικτικός: «Οι πράκτορες της εξωφρενικής πρόκλησης».

Στην αρχή, ορισμένοι κύκλοι «αναγνώρισαν» πίσω από τον τάχα δημιουργό της ταινίας εβραϊκό δάκτυλο και επιχείρησαν να στήσουν και ολόκληρο σκεπτικό, με άξονα μία διαφαινόμενη προσπάθεια του Ισραήλ να παρασύρει τον πρόεδρο Ομπάμα στο μονοπάτι του πολέμου με το Ιράν. Πολύ γρήγορα, ωστόσο, αποκαλύφθηκαν οι πραγματικοί «δημιουργοί» της χυδαίας πρόκλησης. Πρόκειται για σεσημασμένους ακροδεξιούς-προτεσταντικούς -και όχι μόνον- κύκλους που δραστηριοποιούνται στην Αμερική, αποτελούν παραφυάδες τόσο της αμερικανικής Ακροδεξιάς όσο και των ακραίων τάσεων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος (Tea Party) και χρηματοδοτούνται από γνωστά «Ιδρύματα» πλουσίων συντηρητικών Αμερικανών και Funds όπως:

1) Richard Mellon Scaife foundations
2) Lynde and Harry Bradley Foundation
3) Newton D. & Rochelle F. Becker foundations and charitable trust
4) Russell Berrie Foundation
Βλέπε την ειδική ανάλυση:
(The Roots of the Islamophobia Network in America
By Wajahat Ali, Eli Clifton, Matthew Duss, Lee Fang, Scott Keyes, Faiz Shakir
August 26, 2011 ).

Το παιγνίδι των άκρων

Αν η προβοκάτσια στήθηκε στις ΗΠΑ, η κατανάλωσή της έγινε στις ισλαμικές χώρες, όπως ήταν αναμενόμενο, και από εκείνους τους κύκλους που επιχείρησαν και πέτυχαν -μέχρις ενός σημείου- να οικειοποιηθούν την «Αραβική Άνοιξη» στην Αίγυπτο, τη Λιβύη και την Τυνησία. Η επίθεση κατά των διπλωματικών εγκαταστάσεων της Αμερικής στη Βεγγάζη μπορεί να άρχισε αυθόρμητα, αλλά κατέληξε σε μία οργανωμένη επίθεση ειδικής ομάδας με ρουκέτες, η οποία και έψαξε επιμελώς, για να ανακαλύψει συγκεκριμένα στοιχεία, όπως συμφωνίες για την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών αποθεμάτων, μυστικά σχέδια για ασφαλές καταφύγιο της αμερικανικής αποστολής κ.λπ.. Αμέσως μετά την επίθεση, χτυπήθηκε με ρουκέτες ειδική περιοχή στη Βεγγάζη, όπου, σύμφωνα με τα αρχεία που ανακάλυψαν οι επιτιθέμενοι, θα κρύβονταν Αμερικανοί διπλωμάτες. Είναι επίσης αληθές ότι, στη διάρκεια της κινητοποίησης των αγανακτισμένων πολιτών κατά της ταινίας και της αμερικανικής προβοκάτσιας στη Λιβύη, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός γνωστών σαλαφιστών, φανατικών δηλαδή μουσουλμάνων από την Αίγυπτο, που έχουν τους τελευταίους μήνες κυριαρχήσει ιδεολογικά στη Λιβύη και την Τυνησία.

Η φωτιά μεταδόθηκε αυτόματα σε όλον τον μουσουλμανικό κόσμο, ιδιαίτερα την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, που είναι και η ημέρα προσευχής στο Ισλάμ. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Δεκάδες νεκροί και τραυματίες, νεκρός ο Αμερικανός πρέσβης στη Λιβύη, ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, αμηχανία στον Λευκό Οίκο λόγω της προεκλογικής περιόδου, κινητοποίηση των ακραίων μουσουλμανικών στοιχείων, ενίσχυση των ακροδεξιών - εθνικιστικών κύκλων στις ΗΠΑ, συσπείρωση των ακροδεξιών οργανώσεων στην Ευρώπη κ.λπ..

 

(Time: Οι πράκτορες της εξωφρενικής πρόκλησης)
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο, η σκηνοθεσία και η παραγωγή του επίμαχου επαίσχυντου φιλμ, που προκάλεσε τις αιματηρές αναταραχές στον μουσουλμανικό κόσμο, ήταν του εξτρεμιστή αντι-μουσουλμάνου Αιγυπτιο-Αμερικανού (κόπτη χριστιανού) περίπου 55 χρόνων, Nakoula Basseley Nakoula.

Ο Νακούλα έχει καταδικαστεί στην Καλιφόρνια με την κατηγορία της τραπεζικής απάτης σε 21 μήνες φυλάκιση με αναστολή και καταβολή προστίμου 790.000 δολαρίων. Η χαμηλοτάτου επιπέδου ταινία δεν έτυχε της προσοχής και τότε, όπως μεταδίδει και το Associated Press, ο παραγωγός της επικοινώνησε με έναν άλλον Αιγυπτιο-Αμερικανό κόπτη εξτρεμιστή, τον 70χρονο Morris Sadek (που επί δεκαετίες έχει ηγηθεί αντι-μουσουλμανικής εκστρατείας στις ΗΠΑ) και ζήτησε τη βοήθειά του για την προώθηση και ευρύτερη προβολή της ταινίας.


(O μουτζαχεντίν πάστορας Terry Jones)

Ο Σαντέκ, με τη σειρά του, επικοινώνησε με έναν φίλο του, τον πάστορα Terry Jones στη Φλόριντα (γνωστό από την έκκλησή του «να καεί το Κοράνι»), και εκείνος πρόβαλε το φιλμ από την ιστοσελίδα του, γράφοντας πως θα το επαναλάβει και στην επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου. Αλλά και αυτήν τη δημοσιοποίηση, διάρκειας 14 λεπτών, παρακολούθησαν λιγότεροι από 50 επισκέπτες της ιστοσελίδας του πάστορα.

Ο Σαντέκ, όμως, έστειλε σε έναν ευρύτατο κύκλο γνωστών του με e-mail, στην Αίγυπτο κυρίως αλλά και σε άλλους αραβόφωνους τηλεοπτικούς σταθμούς και εξτρεμιστικές ιστοσελίδες και στο Facebook, αποσπάσματα της ταινίας, με αποτέλεσμα να γίνει ευρύτερα γνωστή στον αραβικό κόσμο ...;



Tο FBI ανακρίνει τον Nakoula
Ο Καλιφορνέζος παραγωγός της επίμαχης αντι-ισλαμικής ταινίας, ο οποίος κατηγορείται για τραπεζική απάτη, μετέβη αυτοβούλως και με συνοδεία σε αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες, για να δώσει κατάθεση στους αξιωματικούς που ερευνούν για πιθανή παραβίαση της αστυνομικής επιτήρησης υπό την οποία έχει τεθεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γραφείου του σερίφη του Λος Άντζελες, ο Nakoula Basseley Nakoula εγκατέλειψε οικειοθελώς την κατοικία του και, συνοδευόμενος από αστυνομικούς, πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να δώσει κατάθεση. Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Nakoula δεν είναι υπό κράτηση.


(Σύμφωνα με τον βρετανικό «Guardian» ο άνθρωπος με το καλυμμένο πρόσωπο είναι ο Nakoula Basseley Nakoula)

«Θα τον ανακρίνουν άνδρες της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Ποτέ δεν του περάσαμε χειροπέδες. Ό,τι κάνει, το κάνει με τη θέλησή του» δήλωσε ο Στιβ Γουίτμορ, εκπρόσωπος του σερίφη του Λος Άντζελες.

To χρονικό της εξέγερσης στο Ισλάμ

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης, όταν ομάδα ενόπλων επιτέθηκε με ρουκέτες στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη της Λιβύης, με αποτέλεσμα τέσσερις Αμερικανοί πολίτες να χάσουν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένου του πρέσβη, Christopher Stevens. Αυτός ήταν ο πρώτος θάνατος Αμερικανού αξιωματούχου στο εξωτερικό τα τελευταία 33 χρόνια. Την επόμενη μέρα ακολούθησαν βίαιες διαδηλώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Ιράν, Παλαιστίνη, Αίγυπτο, Τυνησία και Αφγανιστάν, με το κύμα της οργής να διογκώνεται ώρα με την ώρα, με αποκορύφωμα την απόπειρα εισβολής στο αμερικανικό προξενείο στην πρωτεύουσα της Υεμένης.

Το «τσουνάμι» των αντιδράσεων επεκτάθηκε σε όλες σχεδόν τις χώρες του αραβικού κόσμου, ενώ ο μέχρι τώρα απολογισμός των βίαιων διαδηλώσεων ξεπερνά τους 15 νεκρούς. Μόνο την Παρασκευή, όπως μετέδωσε το BBC, 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν (3 στο Σουδάν, 2 στην Τυνησία και 2 στην Αίγυπτο).

Νεκρός ο πρέσβης των Η.Π.Α.

Ο πρέσβης των Η.Π.Α. στη Λιβύη, Τζ. Κρίστοφερ Στίβενς, και τρεις διπλωματικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση ενόπλων με ρουκέτες στην πόλη Βεγγάζη της Λιβύης, το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Ο Λίβυος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καταδίκασε μέσω Twitter την «άνανδρη επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου και τη δολοφονία του (πρέσβη) κ. Στίβενς και άλλων διπλωματών». Πάντως, υπάλληλος της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Τρίπολη δήλωσε στο Reuters: «Δεν έχουμε πληροφορίες για αυτό το περιστατικό». Ο ίδιος υπάλληλος είπε, όμως, ότι «η πρεσβεία μπορεί να επιβεβαιώσει τον θάνατο ενός ανθρώπου».


Επεισόδια στην Υεμένη


Χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την επίμαχη ταινία του Αμερικανο-αιγύπτιου επιχειρηματία για το Iσλάμ κατέλαβαν το πρωί της Τετάρτης την πρεσβεία των Η.Π.Α. στη Σαναά.

Σύμφωνα με το SkyNews, οι διαδηλωτές, που ανέρχονταν σε 4.000, έσπασαν παράθυρα στα γραφεία της Ασφάλειας έξω από την πρεσβεία, πριν μπουν στον περίβολο του καλά οχυρωμένου κτηριακού συγκροτήματος στην Ανατολική Σαναά και βάλουν φωτιά σε διπλωματικά οχήματα που ήταν σταθμευμένα εκεί.

Αστυνομικοί και φρουροί της πρεσβείας πυροβόλησαν στον αέρα και χρησιμοποίησαν αντλίες νερού, για να επιχειρήσουν να διαλύσουν τους διαδηλωτές. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τουλάχιστον ένας πολίτης σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από τα πυρά της αστυνομίας, η οποία προσπάθησε να τους απωθήσει.


Νεκροί και τραυματίες στη Νιγηρία

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 29 άλλοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τύνιδα, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Υπουργείου Υγείας, αναφέρει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TAP.

Δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που δεν διευκρίνισε την ταυτότητα των θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου