14 Σεπ 2012

Πληροφορηθήκαμε από την εκπομπή του δημοσιογράφου Γ. Ζερβού (δίαυλος " Blue Sky ") ότι μέχρι και τις βραχονησίδες Καλόγεροι (το «κλειδί» του Κεντρικού Αιγαίου Πελάγους) ξεπουλάνε οι σκυλοκαταξεφτιλισμένοι αλητοπροδοταράδες του καρακερατά !!! Και τις γνωστές Φλέβες ...



Διαβάστε αναλυτικώς για τις - στρατηγικής σπουδαιότητος - βραχονησίδες Καλόγεροι, εδώ



Και το Ναυτικό Οχυρό των Φλεβών ξεπουλάνε τα ψοφήμια...

Άσκηση της ΔΥΚ στη νησίδα Φλέβες
Μείζονα ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης για την εμπορική αξιοποίηση μικρών ακατοίκητων νησιών μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης σε ιδιώτες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε ένα πρώτο κατάλογο μετά από έρευνα 585 νησιών και νησίδων, τα οποία εξετάστηκαν με κριτήρια εθνικής ασφάλειας, εμπορικότητας, δυνατότητας διασύνδεσης και απόστασης από το κοντινότερο σημείο με υποδομές και άλλες παραμέτρους που μπορεί να τα καταστήσουν ελκυστικά για επενδυτές. Στον παραπάνω κατάλογο ωστόσο, η ελληνική γραφειοκρατία που υποτίθεται έλαβε υπόψη της τα κριτήρια “εθνικής ασφάλειας”, συμπεριέλαβε και τη νησίδα Φλέβες απέναντι από τη Βουλιαγμένη, η οποία ως γνωστόν ανήκει στην ιδιοκτησία του Πολεμικού Ναυτικού και αποτελεί το μοναδικό μόνιμο πεδίο ασκήσεων της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ). Οι αρμόδιοι οφείλουν να...



 δώσουν άμεσα εξηγήσεις για να μην επαναληφθούν τραγελαφικές καταστάσεις αντίστοιχες με την απομάκρυνση της ΜΥΑ του Λιμενικού Σώματος από τις παραθάλασσιες εγκαταστάσεις της στο Άγιο Κοσμά.
Για την ιστορία, o ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει τις …οικολογικές του ευαισθησίες για τη νησίδα Φλέβες με την ακόλουθη κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή Αττικής, Θανάση Λεβέντη προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας το Μάιο του 2010:

«Η νήσος Φλέβες αποτελεί ναυτικό οχυρό, σύμφωνα με το Β.Δ. 373/1968, ανήκει δε στην πλήρη κυριότητα του Ταμείου Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και αποτελεί το μοναδικό χώρο για την εκτέλεση προχωρημένων ασκήσεων ανορθόδοξου πολέμου από ανάλογες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.
Οπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι και οι φορείς της πόλης εκτός των άλλων καταστρέφεται ανεπανόρθωτα ο ενάλιος πλούτος της περιοχής, διαταράσσεται το οικοσύστημα και κινδυνεύει άμεσα η περιοχή Λίμνη Βουλιαγμένης με τα σπήλαια που έχουν χαρακτηρισθεί ως σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο και μνημείο της φύσης με το Π.Δ. 51.ΦΕΚ/Δ/4.2.2003.
Επειδή η χρησιμοποίηση της νήσου Φλέβες ως πεδίου βολής του Πολεμικού Ναυτικού προκαλεί προβλήματα ηχορύπανσης και φόβου στους κατοίκους και διαταράσσει το ευαίσθητο οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής,

Ερωτάται ο υπουργός:
• Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να διακοπεί η χρήση εκρηκτικών και η άσκηση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού στη νήσο Φλέβες ώστε να προστατευθεί η υγεία των κατοίκων της Βουλιαγμένης και το ευαίσθητο οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής;»

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου