17 Οκτ 2012

ΠΑΛΙ... ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ; «Επίκειται λίαν συντόμως βολή του αντιαεροπορικού συστήματος S-300»

2012 - «Εντός του 2013 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη βολή του πυραυλικού συστήματος S 300. Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πηγές του ΓΕΑ η εκτέλεση της βολής του οπλικού συστήματος S-300 στο Πεδίο Βολής Κρήτης το 2013 δε συνιστά αναβολή, αλλά προσαρμογή του χρόνου διεξαγωγής της».

Ας θυμηθούμε πως φθάσαμε ως εδώ.

2011 - «Η οδύσσεια των Ρωσικών Αντιαεροπορικών πυραύλων S-300, που βρίσκονται στη Κρήτη, αλλά δεν λειτουργούν λόγω Ελληνικής κωλυσιεργίας φαίνεται ότι τελειώνει. Η πρώτη δοκιμή τους αναμένεται να γίνει στη Κρήτη μέχρι το τέλος του 2011».

2010 - «Την πρώτη βολή με τους ρωσικούς αντιαεροπορικούςαντιπυραυλικούς πυραύλους S-300 προγραμματίζει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, όπως αποκαλύπτει με έγγραφό του στη Βουλή ο υπουργός κ. Ευ. Βενιζέλος. Ο υπουργός αναφέρει ότι ως τώρα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία βολή με το οπλικό αυτό σύστημα, αλλά, όπως σημειώνει, βολή έχει προγραμματισθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να καλύπτονται οι σχετικές προϋποθέσεις για την πραγματοποίησή της».

2009 - «Σκληρότερη γραμμή απέναντι στην Τουρκία είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό τον πτέραρχο Γ. Γιάγκο. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ετοιμάζεται η ενεργοποίηση των S-300 με την πρώτη βολή να προγραμματίζεται άμεσα».

2008 - «Έτοιμοι για την πρώτη δοκιμαστική βολή των S-300 στην Κρήτη. Την πρώτη δοκιμαστική βολή σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας στο ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-300 που βρίσκεται στο Ηράκλειο».

2007 - «Μαραθώνιος για να γίνει βολή από το σύστημα των S-300 ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2007. Η Πολεμική Αεροπορία αποδέχθηκε πρόταση της ρωσικής πλευράς για την αποστολή Ρώσων ειδικών τεχνικών για την εξέταση της λειτουργικής κατάστασης των S-300 και την καταγραφή των απαιτήσεων για επιτυχή βολή».

...

1999 - «Δίας»: «Η εξάσκηση με πραγματικά πυρά έχει τριπλή αξία για τις πυραυλικές αντιεροπορικές δυνάμεις. Η εκτόξευση ενός πυραύλου έρχεται στο τέλος μιας μακράς περιόδου κατάρτισης για τους χειριστές διαφόρων συστημάτων. Τόσο στον τομέα βολής, όσο και στον τομέα ελέγχου πυρός, η εκτόξευση ενός πυραύλου δεν μπορεί να αντικατασταθεί ούτε καν από ένα σύγχρονο υψηλής ποιότητας εξομοιωτή, λόγω του ότι η προετοιμασία του οπλικού συστήματος και του προσωπικού, είναι μια μοναδική εμπειρία και επομένως δεν προσομοιώνεται. Περαιτέρω με την άσκηση πραγματικών πυρών ελέγχεται επίσης η τεχνική κατάσταση του πυραύλου, αποδεικύνοντας τη λειτουργία του χρησιμοποιούμενου βλήματος. Από αυτή την άποψη, η εκτόξευση ενός βλήματος είναι απαραίτητο συστατικό στο τέλος μιας εκπαίδευσης, για το οποίο δεν υπάρχει αντικαταστάτης. Η εκτόξευση ενός βλήματος είναι το αποκορύφωμα της κατάρτισης, η στρογγυλοποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των επίγειων δυνάμεων αεράμυνας».

http://www.fox2magazine.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου