14 Φεβ 2013

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ - ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ!!!

KEΡΒΕΡΟΣ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΚΛΑΪΚΕΥΜΕΝΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α - ΜUST ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Α ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΥΗΤΟΥΣ !!!



Επιτρέψτε μου να αναφέρω μια γρήγορη ανασκόπηση της πλανητικής μας κατάστασης... Αυτό μπορεί να φανεί τρελό σε κάποιους, ΑΛΛΑ... συνδέει όλα τα σημεία...









Η Γη έχει αποικισθεί από την Λευκή Πελασγική φυλή για περίπου 3.5 εκατομμύρια χρόνια. Ήρθαν σε επαφή πρώτα με την αύτοχθον μαύρη φυλή (ηλικίας 4.5 δισεκατομμυρίων ετών, γεννημένη μαζί με τον πλανήτη). Έγινε μια συμφωνία που έδινε στους Πελασγούς τις βόρειες χώρες με αντάλλαγμα υψηλή τεχνολογία και επικοινωνία με τους υπόλοιπους 70 δισεκατομμύρια πλανήτες που κατοικούνται από ανθρώπους. Το ηλιακό μας σύστημα έπεσε σε σφοδρή πολιορκία το 11.500 π.Χ όταν ο Δρακονιανός στόλος κάτω από την ηγεσία του YHWH ήρθε στην περιοχή μας...αφού ήδη η γαλαξιακή κυβέρνηση κατέστειλε την επανάσταση του και κατέστρεψε τον κόσμο του στα συστήματα του Α’Δράκοντα και Ε’Βοώτη διαμέσου της αποστολής Περσεύς.
Ο εισερχόμενος στόλος συμμάχησε πρώτα με τον πρώην διοικητή του συστήματος Κρόνο (βλ. Θεογονία Ησίοδου) και ανέλαβε τον έλεγχο του εσωτερικού ηλιακού συστήματος. Από τότε οι πλανήτες (μέχρι τον Κρόνο) έχουν γίνει η Δρακονιανή εσωτερική αμυντική περίμετρος.
Ξεκίνησαν την πρώτη τους απόπειρα να επιβάλουν την Νέα Τάξη Πραγμάτων με την Ατλαντίδα, αλλά τα σχέδια τους απέτυχαν. Από τότε, προετοιμάζονται ώστε να μετατρέψουν αυτό τον πλανήτη σε ένα δεύτερο κόσμο τους, με την εξολόθρευση μαζί της μαύρης και της λευκής φυλής.

Η κίτρινη φυλή έκανε την εμφάνιση της στον πλανήτη σαν ένα υβρίδιο μεταξύ των Βρίλ (Γκρίζοι) και των προδοτών Κρόνιων το 4.000 π.Χ. (ακριβώς όταν οι γραφές λένε ότι ο Αδάμ εμφανίστηκε στη Γη). Μετά από μια μαζική γενοκτονική εκστρατεία που ξεκίνησε από το Ουρ της Μογγολίας (σημερινό Ουλάν Μπατόρ) το 2.200 π.Χ. (με 7 ορδές) προετοιμάζονται πλέον για την ημέρα κρίσεως (Αρμαγεδδών) διαμέσου των παγκόσμιων πολέμων (ιδίως του 3ου ΠΠ). Ο λόγος που τόσο τεράστια τεχνολογική άνοδος εμφανίσθηκε στον περασμένο αιώνα είναι επειδή τα προηγούμενα απομεινάρια του κυβερνητικού αστροστόλου επέστρεψαν με μαζικές ενισχύσεις. Τα τελευταία χρόνια, ο Δρακονιανός έλεγχος του Κρόνου απωλέσθη λόγω των ενισχύσεων. Δρακονιανοί πλανήτες μάχης είναι σταθμευμένοι έξω από τον Δία αυτές τις μέρες (δείτε όλους τους νεοανακαλυφθέντες "

δορυφόρους” του Δία). Επίσης δείτε προσεχτικά μέσα στο project του Άρη, όπου πλέον κατασκευάζουν αμυντικές γραμμές (καθώς ο στρατός των ΗΠΑ συμμετέχει, ισχυριζόμενοι ότι περιμένουν μια απειλή από το εξώτερο διάστημα).
Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει όλη αυτή η βιασύνη για να ξεσπάσει ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος...

Ότι ακολουθεί είναι μέρος μιας αρκετά μεγάλης ιστορίας και πήρε αρκετό χρόνο να μπουν όλα αυτά μαζί. Το γεγονός είναι ότι δεν έχω διαβάσει ποτέ κάποιο από τα βιβλία του David Icke, άλλα ορισμένα πράγματα είναι κοινά. Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω από την πηγή των πληροφοριών που έχω.

Στην Ελλάδα, τα τελευταία 12 χρόνια συγκεκριμένα βιβλία άρχισαν να «διακινούνται» στην αγορά, που μιλούσαν για μια «Ομάδα Έψιλον» που υποτίθεται ότι ήταν ο μεγάλος αντίπαλος του Σιωνισμού και που έμενε σε χαμηλό προφίλ μέχρι να έρθει ο κατάλληλος χρόνος ώστε να αλλάξει την ισορροπία της σημερινής κατάστασης. Το παράξενο πράγμα που είδα ήταν ότι αυτά τα βιβλία δημοσιεύονταν μόνο σ’ αυτή τη χώρα.
Επεδίωξα μια επαφή με ένα άτομο που κάπως ένοιωθα ότι είχε κάτι να κάνει με τη μη συμβατική άποψη της πραγματικότητος. Επαληθεύτηκα! Συμμετείχε σε μια ομάδα ερευνητών που κοιτούσαν σε πράγματα που με αρκετούς τρόπους ήταν κοντά σε αυτά που διάβαζα στα βιβλία. Εισήλθα στην ομάδα (ελεύθερων ερευνητών, δίχως σέχτες, τελετουργίες ή οποιαδήποτε μορφής μύηση). Από εκεί έμαθα ότι υπήρχε κάτι λάθος σχετικά με τα βιβλία που κυκλοφορούσαν στην αγορά. Κάτι δεν ήταν σωστό. Κατόπιν, έφτασα να μάθω για μια ακόμα μεγαλύτερη ομάδα, που λέγεται Ο.Ε.Α. (Ομας Ελληνικής Αποκαταστάσεως), η οποία δρούσε κυρίως μυστικά, λόγω της Σιωνιστικής λαίλαπας. Έτσι κατάφερα να δω μια πιο καθαρή θέα της κατάστασης και της θέσης μας στο σύμπαν. Ακόμα, δεν ήμουν σίγουρος για οτιδήποτε, καθώς στην αρχή ακούγονταν περισσότερο σαν επιστημονική φαντασία. Σύμφωνα με τα λόγια τους, είμαστε ένας πλανήτης κάτω από Σινο-Μογγολική κατοχή, ο οποίος ήταν (και ακόμα είναι) κάτω από τις διαταγές του δρακονιανού ηγέτη YHWH (Γιαχβεχ, αλλά κατά καιρούς χρησιμοποίησε και άλλα ονόματα όπως Ασμοντάι, Τζεντάι, Μέτατρον κλπ) και του προδότη συμμάχου Κρόνου (ο οποίος στις γραφές αναφέρεται ως Σαββαώθ). Μετά από ένα έτος, η ομάδα μας ήρθε σε επαφή από την ίδια την Ο.Ε.Α., και καταφέραμε να συναντηθούμε με τον εξωτερικό τους εκπρόσωπο, πρώην μέλος της υπο-διοίκησης της ομάδας (πρώην, επειδή όλη η οικογένεια του δολοφονήθηκε και κατέληξε πλήρως χρεοκοπημένος από τους Σιωνιστές όταν έκανε την εμφάνιση του). Μας έδωσε αρκετές εκατοντάδες σελίδες χειρόγραφου κειμένου και δακτυλογραφημένων αναφορών. Από τότε οι επιθέσεις στην ομάδα μας χειροτέρεψαν και μπήκαμε κάτω από την στενή παρακολούθηση της Μοσάντ, της NSA και ακόμα και η ύπατη σιωνιστική υπερστοά ΑΟΑ Λονδίνου (Adeptis Ordo Atlantis = Τάξις των Αποδεκτών Ατλαντίδος) κατάστρωσε ένα σχέδιο παγίδευσης ενός από εμάς, το οποίο ξεσκεπάστηκε εγκαίρως και μας παραδόθηκε από την Ο.Ε.Α.


Αφού πραγματοποίησα περίπου 2 χρόνια έρευνας, επιβεβαιώνοντας τις αναφορές που έλαβα, όλα άρχισαν να βγάζουν νόημα. Όλα συνδέονταν. Σιών, σέχτες, θρησκείες, παγκόσμιοι πόλεμοι μέχρι και αρχαίες εισβολές (μυθικοί πόλεμοι) μέχρι και γενετικά πειράματα, κλώνοι, και ΑΤΙΑ. Όλα συνδέονταν σε ένα απλό γενικευμένο σχέδιο. Αυτό το σχέδιο είναι η δημιουργία ενός νέου κατοικήσιμου Δρακονιανού κόσμου στο ηλιακό μας σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι η μαύρη και η λευκή φυλή είτε θα πρέπει να αφομοιωθεί πλήρως γενετικά ή να …
εξοντωθεί. Και εδώ είναι που λαμβάνει χώρα η Σιών.
Το μακροπρόθεσμο σχέδιο γενετικής αφομοίωσης έχει αποτύχει, και έτσι αναγκάστηκαν να μετακινηθούν στο σχέδιο της μαζικής εξόντωσης μας.
Η κορυφή της πυραμιδοειδούς ιεραρχίας των κατοχικών δυνάμεων εδράζεται στη Λεβάν (Το αρχαικό Δρακονιανό όνομα της Σελήνης, χρησιμοποιείται από μασώνους άνω του 18ου βαθμού). Πρόκειται για την ναυαρχίδα του Δρακονιανού στόλου (ΒΛΕΠΕ: ΣΕΛΗΝΗ Ή ΛΕΒΑΝΙΑ: ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ KAI Ο ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ...!ΒΙΝΤΕΟ). Το αρχηγείο της διοικείται από ένα 24μελές (+ 3) συμβούλιο, στο οποίο ο YHWH (Γιαχβεχ) είναι ο απόλυτος ηγεμόνας. Πίσω από την Λεβάν βρίσκεται η Λίλιθ (οι μύθοι αναφέρονται σε αυτό το όνομα ως «η μητέρα των δαιμόνων»), η δευτερεύουσα ναυαρχίδα, η οποία διοικείται από τον Ταμίλ, γνωστό στις γραφές ως Βελζεβούλ, Εωσφόρο, Σατανά, Διάβολο. Πρόκειται για δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Αυτός είναι ο λόγος που το λογότυπο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης (NOVUS ORDO SECLORUM), είναι η αποκομμένη στην κορυφή της πυραμίδα. Η κάτω (χαμηλή) πυραμίδα είναι η εξουσιαστική δομή εδώ κάτω στη Γη. Το πάνω μέρος (με τον παντεπόπτη οφθαλμό) είναι το ιεραρχικό συμβούλιο στην Λεβάν, το οποίο μας επιβλέπει όλους εδώ κάτω. (Το αρχικό σχέδιο είχε το μάτι ενός ερπετού)
Το δρακονιανό λογότυπο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης:
(Βρίσκεται πάνω στο χαρτονόμισμα του 1$)


Παρακάτω ακολουθεί ένα μέρος της ιστορίας ως προς το πώς ήρθαν εδώ κάτω στον πλανήτη μας.
Πριν από ενάμιση εκατομμύριο χρόνια, μια τεράστια επανάσταση ξέσπασε στο ένα τρίτο του γαλαξία μας. Ο πυρήνας της ήταν τα συστήματα του Άλφα Δράκοντος, Έψιλον Βοώτη, και Όφεως. Οι δρακονιανοί κατέστρεψαν αρκετές φυλές και αφομοίωσαν άλλες διαμέσου των εξαιρετικών ικανοτήτων τους στην γενετική. Κάποια από αυτά τα είδη συμμάχησαν με τους επαναστάτες, ώστε να αποφύγουν τον αφανισμό. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι Ωριωνικοί (ή αλλιώς Βριλ, από τον αστερισμό του Ωρίωνος, γνωστοί ευρέως ως «Γκρίζοι»). Στο τέλος όμως, ακόμα και αυτοί σχεδόν αφομοιωθήκαν και έγιναν το είδος που αναλαμβάνει τις «βρώμικες» δουλειές των δρακονιανών σε πολλαπλούς κόσμους (συμπεριλαμβανομένου και της Γης). Η διαγαλαξιακή κυβέρνηση της Ανδρομέδας, μια αμυντική φυλή εξαιρετικής διάνοιας (Το ποιο προηγμένο είδος στο δικό μας τομέα του σύμπαντος) σχεδίασε μια αποστολή για να χτυπήσει την καρδιά της επανάστασης (Το αντίστροφο της κινηματογραφικής παραγωγής Star-Wars -ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ).


Το όνομα της ήταν Περσευς. Μετά την επιτυχία του στόλου (ΒΛΕΠΕ: ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΣΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟΝΑΣ ΜΕΔΟΥΣΑΣ), τα συστήματα άρχισαν να απελευθερώνονται από την Δρακονιανή επιρροή. Όμως ένας τελευταίος στόλος απέδρασε, αποτελούμενος από 118 πλανήτες πολέμου και 2 ναυαρχίδες (Λεβάν και Λίλιθ) εισήλθε στο ηλιακό μας σύστημα το 11.500 π.Χ. Εκλιπάρησαν για μια άδεια ώστε να αποβιβάσουν τους πληθυσμούς τους κάτω στη Γη για λόγους επιβίωσης, η οποία και εγκρίθηκε από τα αρχηγεία του Διός, αλλά μόνο κάτω από συγκεκριμένους όρους να αποβιβαστούν αποκλειστικά στην χώρα του Ποσειδώνα… την ήπειρο της Ατλαντίδος. Η όλη διαδικασία έλαβε χώρα από το 11.000 μέχρι το 10.500 π.Χ. Η λευκή φυλή (Πελασγοί, κωδική ονομασία Έλληνες, μια θεραπευτική-εκπολιτιστική φυλή των Ανδρομέδιων) ήταν ήδη παρούσα στις βόρειες περιοχές του πλανήτη για 3.5 εκατομμύρια χρόνια (όπως καταγράφεται στα χρονικά της φυλής Ντόγκον, στο Μάλι της Αφρικής, οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι που ήρθαν σε επαφή ΒΛΕΠΕ: ΟΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΝΤΟΓΚΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟ 5000 ΕΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ). Μετά την αποβίβαση των πληθυσμών, οι πρώτες μορφές θρησκείας άρχισαν να εμφανίζονται, στις οποίες λάτρευαν τον θεό όφι Σεθ. Οι δρακονιανοί (και οι αφομοιωμένοι σύμμαχοι τους) κατάφεραν και γύρισαν τους Πελασγούς εναντίον του ίδιου του είδους τους, στην Ευρώπη, στην Εσπερία (σημερινή Αμερική) και στην Ασία. Το 9.700 π.Χ άρχισαν μυστικά να συγκεντρώνουν τεχνολογία και στρατεύματα ώστε να πραγματοποιήσουν μια μαζική εισβολή εναντίον των γειτονικών ηπείρων… και να επιβάλουν την Νέα Παγκόσμια Τάξη τους (ακούγεται οικείο;)

Η Λευκή φυλή σε αυτό το χρόνο όμως, ευρισκόμενη στη Χρυσή Εποχή της (υπέρτατη τεχνολογία) ανακάλυψε το σχέδιο και το ηλιακό συμβούλιο αποφάσισε να προετοιμαστεί για μια ευρίας κλίμακος σύρραξη. Τα αρχηγεία του Διός έστειλαν το μήνυμα στην αθηναϊκή αυτοκρατορία (ένα τεράστιο κράτος που εξαπλώνονταν από τη Μέση ανατολή, μέχρι τη διώρυγα του Γιβραλτάρ, γνωστή τότε ως οι Ηράκλειες Στήλες) και μια ξαφνική εισβολή στην Ατλαντίδα έλαβε μέρος σε χρόνο ρεκόρ το 9.600 π.Χ. Οι Αθηναίοι κατέστρεψαν τους στρατούς των Ατλάντων και τους ανάγκασαν να καταφύγουν στην γειτονική ήπειρο, Εσπερία. Η οργή του YHWH ήταν θηριώδης και προειδοποίησε τα αρχηγεία του Διός να μην επέμβουν, ειδάλλως θα καταστρέψει τον πλανήτη. Σαν προειδοποίηση, χρησιμοποίησε τα Λεβάνια βαρυτικά κανόνια για να αυξήσει τις δυνάμεις πάνω από την ήπειρο της Ατλαντίδος και προκάλεσε το ρήγμα στη λιθοσφαιρική πλάκα που καταβύθισε ολόκληρη την ήπειρο κάτω από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Κατόπιν η αστάθεια του φλοιού προκάλεσε την καταβύθιση της κοιλάδος της Αιγηίδος, δημιουργώντας την σημερινή Μεσόγειο Θάλασσα. Η πίεση που ασκήθηκε στο μάγμα από κάτω βρήκε το δρόμο της και εκτονώθηκε μέσω των Ηφαιστίων στη Δύση, προκαλώντας εξωφρενικές καταστροφές. Ο πολιτισμός γύρισε στη λίθινη εποχή.
(ΒΛΕΠΕ:
ΑΛΗΘΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ KAI Γεωγραφική Αναπαράσταση Περιοχής Μεσογείου από Άφιξη Σελήνης).

Η ΑΡΧΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ:
ΤΟΠΟΣ ΒΟΩΤΕΙΔΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΛΕΒΑΝΙΩΝ-ΛΙΛΙΘΙΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ+ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ


Ο Κρόνος, πρώην διοικητής του συστήματος, ο οποίος προσχώρησε στην επανάσταση πιο πριν και έχασε από το Δία, (μύθοι Τιτανομαχία, θεογονία Ησίοδου) συμμάχησε με τον YHWH και επιτέθηκε την συμμαχία Δία – Ουρανού. Ο Ανδρομέδιος στόλος, αποτελούμενος κυρίως από μεταγωγικά σκάφη και επιστημονικά εργαστήρια, αναγκάστηκε να υποχωρήσει έτσι ώστε να αποφευχθεί η μάχη να καταστρέψει όλη τη ζωή στη Γη. Χωρίστηκε σε 3 τμήματα. Ένα εισήλθε στους Γήινους πόλους (Βόρειο και Νότιο), το άλλο υποχώρησε στους εξωτερικούς πλανήτες του συστήματός μας, δημιουργώντας μια αμυντική γραμμή στον πλανήτη Ουρανό, και το τρίτο έφυγε από το σύστημα για να καλέσει ενισχύσεις. Οι Δρακονιανοί τότε επιτέθηκαν σε κάθε ξεχωριστό εσωτερικό πλανήτη, ζητώντας την παράδοση τους άνευ όρων. Δύο πλανήτες αρνήθηκαν, ο Ήφαιστος και ο Φαέθων (Ο Ήφαιστος ήταν μεταξύ του Ήλιου και του Ερμή και ο Φαέθων μεταξύ Άρη και Δία). Και οι δυο τους καταστράφηκαν. Τα συντρίμμια του Ήφαιστου ρουφήχτηκαν από τον Ήλιο και ο Φαέθων είναι σήμερα η ζώνη αστεροειδών που βλέπουμε μεταξύ πλανητών Άρη και Δία. (αν και αρκετά από τα συντρίμμια, συμπεριλαμβανομένου και χτισμάτων έπεσαν εδώ κάτω στη Γη, καθώς τα αρχαία κείμενα μιλούν για «ουρανό που κλαίει με δάκρια αίματος»)
Ο YHWH και οι δυνάμεις του κατάφεραν να στήσουν ένα στοιχειώδες σύστημα διακυβέρνησης στον πλανήτη το 5.619 π.Χ. Οι αναμνήσεις των Πελασγών για τις Συπμαντικές λειτουργίες Ζευς, Ήρα, Απόλλων, Άρτεμις, Αθηνά κλπ μετατράπηκαν από εκείνο το σημείο και μετά στο Δωδεκάθεο το οποίο υποδύονταν από αξιωματικούς των στρατευμάτων του αποστάτη-προδότου Κρόνου-Σαββαώθ. Κατόπιν και μετά από εκτεταμένα γενετικά πειράματα, οι Δρακονιανοί ξεκίνησαν το σχέδιο αφομοίωσης των εναπομείναντων πληθυσμών. Διασταυρώνοντας τα Βρίλ (κοντοί, μεγάλα κεφάλια, μεγάλα μαύρα μάτια, αδύνατοι στο σώμα εξωγήινοι) με τους Κρόνιους Ανδρομέδιους δημιούργησαν ένα εντελώς νέο είδος: Την Κίτρινη Φυλή. Το νέο είδος αποβιβάστηκε στις στέπες της Μογγολίας/Σιβηρίας το 4.000 π.Χ. (όταν οι θρησκείες μιλούν για την εμφάνιση του Αδάμ και της Εύας).

ΟΙ "ΓΚΡΙΖΟΙ" (ΒΡΙΛ)





ΜΟΓΓΟΛΟΙ - Προιόντα γενετικής μηχανικής Λεβάν:


Το 2.200 π.Χ η τεράστια εκστρατεία εισβολής ξεκίνησε, διασπασμένη σε 7 διαφορετικές ορδές:
ATΛANTIEΣ EΠEKTAΣEIΣ ME EΔPA OYPΓK MOΓΓOΛIAΣ KAI KAΣMIP AΛTAΪΩN OPEΩN


1H TOYPANIA MOΓΓOΛOEBPAΪKH OPΔH
YΠO THN ONOMAΣIA YΞΩΣ KAI EΛAMITEΣ EIΣBAΛOYN TO 2.200 Π.X. EIΣ THN KINA, ΓENOKTONΩNTAΣ TON APPENA ΠΛHΘYΣMO. ANTIMETΩΠIZOYN IΣXYPH ANTIΣTAΣH EIΣ THN KENTPIKH KINA KAI ΣTPEΦONTAI NOTIOΔYTIKA. EIΣBAΛOYN EIΣ THN EΛΛHNIKH AΣΣYPIA KAI BABYΛΩNIA KAI TIΣ YΠOTAΣOYN.
IΔPYOYN EIΣ THN BABYΛΩNIA THN ΠOΛH OYP 'H OYPΓK ΠPOΣ TIMHN TOY ΘEOY ΣIN 'H ΣIΩN THΣ ΣEΛHNHΣ... KAI EIΣ ANAMNHΣIN THΣ MHTPOΠOΛITIKHΣ OYPΓK ΠPΩTEYOYΣAΣ MOΓΓOΛIAΣ, ΣHMEPINHΣ OYΛAN - MΠATOP.
H OYP BABYΛΩNIAΣ EINAI H ΓENNETEIPA TOY XABPA - XAN 'H ABPAXAN 'H ABPAXAM 'H ABPAAM, ΠATPOΣ TOY IAKΩB, TOY IΣAAK KAI THΣ ΓENEAΛOΓIKHΣ ΓPAMMHΣ ΔABIΔ KAI ...XPIΣTOY.
OI AΣΣYPOBABYΛΩNIOI EΠANAΣTATOYN KAI ΔIΩKOYN TOYΣ EBPAIOMOΓΓOΛOYΣ EΛAMITEΣ. TMHMA TΩN EΛAMITΩN YΠO TON ABPAAM KATAΦEYΓEI EIΣ THN AIΓYΠTO KAI AΛΛO TMHMA EIΣ THN APABIA ΠOY KATOIKOYNTAN AΠO INΔOYΣ EΛΛHNIKΩN ΔPABIΔIΩN ΦYΛΩN.
TO ΠPΩTO TMHMA ΔIAΛYEI MEΣΩ ΣYNOMΩΣIΩN THN AIΓYΠTO, TO ΔE ΔEYTEPO ΓENOKTONEI TOYΣ INΔOYΣ ΔPABIΔEΣ KAI ΣΠEPNEI TOYΣ ΣHMEPINOYΣ ...APABEΣ..., YΠOTIΘEMENOYΣ EXΘPOYΣ TΩN IΣPAHΛINΩN, MEXPIΣ EΞONTΩΣEΩΣ TΩN ...ΠAΛAIΣTINIΩN 'H ΦIΛIΣTAIΩN, EΛΛHNΩN AΠOΓONΩN AΠOIKΩN KPHTHΣ KAI EΞONTΩΣEΩΣ ΔPABIΔΩN ΠEPΣIAΣ - IPAK ME EMΦYΛIO ΠOΛEMO.

2H TOYPANIA MOΓΓOΛOEBPAΪKH OPΔH YΠO THN ONOMAΣIA IAΠΩNEΣ EIΣBAΛOYN ΣTH NHΣO AΪNOY 'H NHΣO IΩNΩN AΠOIKΩN, ΣHMEPINH IAΠΩNIA. ΓENOKTONOYN TIΣ EΛΛHNIKEΣ ΦYΛEΣ AΪNOY 'H IΩNΩN, KPATΩNTAΣ MONO ΩΣ ΣKΛABOYΣ TOYΣ EMΠEIPOYΣ EIΣ THN AΛIEIA KAI THN NAYΠHΓIKH TEXNH EIΣ ΠAPAKTIA XΩPIA.
ΣHMEPA YΠOΛEIMATA TΩN AΪNOY EΠIZOYN AKOMA EIΣ THN BOPEIA IAΠΩNIA KAI EIΣ TIΣ BOPEIOTEPEΣ NHΣOYΣ KATOXHΣ E.Σ.Σ.Δ., OMIΛOYN APXAIOTATH EΛΛHNIKH ΔIAΛEKTO KAI KPATOYNTAI EIΣ ΠΛHPH AΠOMONΩΣH AΠO TOYΣ "ΠOΛITIΣMENOYΣ" IAΠΩNEΣ.
ΦΩTOΓPAΦIEΣ EΛΛHNΩN AΪNOY IAΠΩNIAΣ, ME KAΘAPA EΛΛHNIKA XAPAKTHPIΣTIKA, EΔHMOΣIEYΣE O I. ΠAΣΣAΣ, EKΔOTHΣ EΓKYKΛOΠAIΔEIAΣ HΛIOY EIΣ TO ΠAPENΘEMA "EΛΛHNIKH ΠPOΪΣTOPIA".


ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΧΑΝ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΥΑΡΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΟΤΤΟ 'Η ΟΘΩΝ ΧΑΝ, ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟ 1930 Μ.Χ. ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΥΑΤΟΥ ΤΟΥΣ, ΗΤΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΡΥΠΤΟΜΟΓΓΟΛΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΩΣΤΕ ΜΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΟ "ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ" ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΗΚΑΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Ο ΜΟΓΓΟΛΟΕΒΡΑΙΟΣ ΤΣΟΥΓΚΑΣΒΙΛΙ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΕΒΡΑΙΟΙ ΤΡΟΥΜΑΝ ΚΑΙ ΑΪΖΕΝΧΑΟΥΕΡ.

3H TOYPANIA MOΓΓOΛOEBPAΪKH OPΔH YΠO THN ONOMAΣIA ΔΩPIEIΣ ΔIEPXONTAI AΠO TA NOTIA ΠAPAΛIA THΣ MAYPHΣ ΘAΛAΣΣAΣ KAI EIΣBAΛOYN EIΣ THN BAΛKANIKH.
OI EΛΛHNIKEΣ ΠOΛEIΣ, EKTOΣ THΣ ΣΠAPTHΣ, TOYΣ EKTOΠIZOYN KAI EKEINOI ANAXΩPOYN ΔIA THN ITAΛIKH XEPΣONHΣO OΠOY KAI ΓENNOKTONOYN TIΣ EΛΛHNIKEΣ ΦYΛEΣ ETPOYΣKΩN ΣABINΩN, ΛATINΩN TPΩAΔOΣ KAI ΣIKEΛIAΣ, KAI IΔPYOYN THN PΩMH.
OI NOTIΩΣ ΦΛΩPENTIAΣ ΠΛHΘYΣMOI EINAI MOΓΓOΛOΓENEIΣ ΔΩPIEΩN EKTOΣ EΛAXIΣTΩN EΛΛHNOΓENΩN ΣIKEΛIAΣ - NOTIOY ITAΛIAΣ. IΔPYΣAN TON ΦAΣIΣMO EIΣ ΣYNEPΓAΣIAN ME IAΠΩNEΣ KAI BAYAPOYΣ.
ME EPΓAΛEIO ΔIABPΩΣEΩΣ THN ΣΠAPTH ΔIAΛYOYN TOYΣ EΛΛHNEΣ EIΣ ANTIMAXOMENEΣ ΣYMMAXIEΣ. H ΛAKEΔAIMΩN TOY MENEΛAOY ΔIAΦΘEIPETAI EIΣ BAPBAPH ΣΠAPTH ΛYKOYPΓOY ΠOY ANTAΛΛAZE ΠPEΣBEIΣ KAI EΠIΣTOΛEΣ "EΘNIKHΣ TAYTOTHTOΣ" ME TON APXIEPEA THΣ IEPOYΣAΛHM OΠΩΣ EΞAΓETAI AΠO TA BIBΛIA A' KAI B' MAKKABAIΩN, THΣ ...AΓIAΣ ΓPAΦHΣ, METAΦPAΣIΣ TΩN EBΔOMHKONTA.

4H TOYPANIA MOΓΓOΛOEBPAΪKH OPΔH YΠO THN ONOMAΣIA OYNNOI KAI HΓETH TON ATIΛΛA 'H ATΛ ΔHΛAΔH "ATΛANTIOΣ", EΓKAΘIΣTANTAI EIΣ THN ANATOΛIKH EΛΛAΔA (ΣHMEPINH TOYPKIA), EIΣ THN BOYΛΓAPIA, EIΣ THN BAYAPIA KAI EN MEPEI EIΣ THN POYMANIA, KAI KATA ΠAΓIA TAKTIKH ΣΦAZOYN KAI ΓENOKTONOYN TIΣ AYTOXΘONEΣ ΔPABIΔIEΣ EYPΩΠAΪKEΣ ΦYΛEΣ.

5H TOYPANIA MOΓΓOΛOEBPAΪKH OPΔH YΠO THN ONOMAΣIA OYPΓKOI 'H OYΓΓPOI KAI ME HΓETH TON TΣEΓKINΣ XAN - KAN - KOYN - KOEN KATAΛAMBANOYN THN ΣHMEPINH OYΓΓAPIA, ΦIΛANΔIA, THN ΠPΩHN ΛETONIA, EΣΘONIA KAI AΛΛA ΣHMEPINA ΣOBIETIKA EΔAΦH.
ΓENOKTONOYN TOYΣ AYTOXΘONEΣ ΔPABIΔIOYΣ ΠEΛAΣΓIKOYΣ ΠΛHΘYΣMOYΣ KAI EIΔIKA TOYΣ PΩΣ KAI ΘOYBAΛIOYΣ AΠOΓONOYΣ ΠEΛAΣΓΩN ΣKYΘΩN 'H ΣHMEPINOYΣ ΛEYKOPΩΣOYΣ. EΠIΣHΣ ΓENOKTONOYN TOYΣ EΛΛHNEΣ ΣKYΘEΣ BAΛKANIKHΣ.

6H TOYPANIA MOΓΓOΛOEBPAΪKH OPΔH YΠO THN ONOMAΣIA ΣEΛTZOYKOI ENIΣXYOYN TOYΣ TOYPKOMOΓΓOΛOYΣ THΣ 5HΣ OPΔHΣ ΣHMEPINHΣ TOYPKIAΣ KAI KATAΛAMBANOYN THN AΛBANIA OΠOY KAI ΓENOKTONOYN THN EΛΛHNIKH ΦYΛH TΩN IΛΛYPIΩN.

7H TOYPANIA MOΓΓOΛOEBPAΪKH OPΔH YΠO TON TAMEPΛANO EΠIΔIΩKEI ΔIEΛEYΣH EIΣ THN EYPΩΠH KAI ANAKOΠTETAI AΠO TOYΣ IΔIOYΣ TOYΣ MOΓΓOΛOYΣ TOYPKIAΣ THΣ 5HΣ KAI 6HΣ OPΔHΣ, ΛOΓΩ ΣYΓKPOYΣEΩΣ ...ENΔOMOΓΓOΛIKΩN ΣYMΦEPONTΩN. ΣTPEΦOMENOI ANATOΛIKA KATAKTOYN THN KINA ME THN BOHΘEIA TΩN MOΓΓOΛΩN MANTΣOYKOYO ΠPΩHN MANTZOYPIAΣ.

Απόγονοι της 5ης Ορδής, γνωστοί ως Σάξονες προχώρησαν προς την Δύση, εισέβαλαν στην σημερινή Βρετανία και συνέχισαν το σχέδιο των Ατλάντιων επεκτάσεων γενοκτονόντας τις τοπικές Πελασγικές φυλές. Συνάντησαν ισχυρή αντίσταση στα βόρεια υψίπεδα της Σκωτίας και στη νήσο της Ιρλανδίας. Από εκείνο τον καιρό, οι Σάξονες αξαπέλυαν πολέμους εναντίον των δύο προαναφερόμενων περιοχών.
Διαμέσου αυτών των πολέμων, και μαζικών βιασμών λευκών και μαύρων γυναικών δημιουργήθηκαν οι Λευκο-Μογγόλοι και Μαυρο-Μογγόλοι (εν μέρει αποτυχημένο σχέδιο γενετικής αφομοίωσης)

Αυτό ήταν μόλις ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας των πραγμάτων όπως ξεκίνησαν στον πλανήτη μας και στην τοπική περιοχή γαλαξία. Ελπίζω να έδωσα αρκετή τροφή για σκέψη και περεταίρω έρευνα.


ΑΠΟΡΙΕΣ / ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Οι σαύρες(δρακονιανοί) αυτή τη στιγμή είναι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Άσχετα με τι έχει γραφτεί για αυτούς, λείπουν άλλες σημαντικές πληροφορίες κλειδιά. Σαν το πώς και πότε έφτασαν εδώ, γιατί έφτασαν εδώ και ποιος ακριβώς είναι ο σκοπός τους. Άλλες ερωτήσεις που ακολουθούν, είναι μόνοι τους; Έχουν φίλους; εχθρούς; Περιμένουμε σημαντικές εξελίξεις;
Και πάνω απ’όλα, εμείς, ως άνθρωποι, έχουμε συμμάχους;
Τυχαίνει να βρίσκομαι «εντός του παιχνιδιού» για αρκετό καιρό και οι εξελίξεις είναι αρκετά εντυπωσιακές…
Πως μπορείς να πεις ότι γνωρίζεις το σκοπό τους;

Συμμετέχω ως μέλος μιας ημι-δημόσιας ομάδας ερευνητών κυρίως μη-συμβατικής πληροφόρησης σε συνεργασία με άλλες μυστικές ομάδες που έχουν διεισδύσει ακόμα και στις ύπατες στοές του σιωνισμού. Αυτή η ιστορία σχετικά με την πρώην δρακονιανή αυτοκρατορία και της καταστροφής του κόσμου τους από την επιχείρηση Περσεύς (βλ. μύθο Περσέα & Ανδρομέδας) μέχρι των ημερών μας, έχει γίνει τόσο καθημερινή ρουτίνα σε εμάς, ώστε η «πρωινή προσευχή» μας είναι να καταριόμαστε τον YHWH και τον προδότη σύμμαχο του Σαβίτ/Σαββάθ/Σαββαώθ/Κρόνο.
Φυσικά, γι’αυτό το λόγο έχουμε δεχτεί πολλαπλές επιθέσεις, αλλά κρατάμε την γραμμή, επειδή γνωρίζουμε πως ακριβώς λειτουργούν οι Δρακονιανοί.
Ποιοι είναι οι εχθροί τους;

Η Ανδρομέδια Διαγαλαξιακή Κυβέρνηση. Από τον χρόνο της τεράστιας επανάστασης στο 1/3ο του Γαλαξία μας, πριν περίπου 1.5 εκατομμύρια χρόνια και την προδοσία του διοικητή του συστήματός μας Κρόνου (βλ. Θεογονία Ησίοδου), τα απομεινάρια των συστημάτων του Α’Δράκοντος και Ε’Βοώτη εισήλθαν στο ηλιακό μας σύστημα το 11.500π.Χ, (Γήινος Χρόνος). Η μάχη μεταξύ των συμμαχιών Δία-Ουρανού εναντίον της Λεβάν (Σελήνη) – Κρόνου έληξε με την υποχώρηση της πρώτης συμμαχίας, ώστε να αποφευχθεί η ολική καταστροφή της ζωής στην Γη. Το τρίτο του στόλου Δία-Ουρανού (το οποίο αποτελούνταν κυρίως από εργαστηριακά και μεταφορικά σκάφη) βρήκε καταφύγιο στους Βόρειο και Νότιο πόλους του πλανήτη μας, το άλλο 1/3ο επέστρεψε στους εξωτερικούς πλανήτες (Ουρανό, Πωσειδώνα, Πλούτωνα) και το τελευταίο τρίτο έφυγε από το ηλιακό σύστημα για να ζητήσει ενισχύσεις.
Εξελίξεις σε τι;

Ο 4ος ηλιακός διαστημικός πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει. Οι δρακονιανές δυνάμεις μετρούνε 118 πλανήτες πολέμου και 2 ναυαρχίδες: Λεβάν (Σελήνη) και Λίλιθ (Το δεύτερο «φεγγάρι» πίσω από την Λεβάν). Όλες αυτές οι δυνάμεις είναι της 1ης διάστασης αραιώσεως ύλης (ορατοί). Ο Ανδρομέδιος αστροστόλος έφτασε στα μέσα του 20ου αιώνα και συμπλήρωσε τις δυνάμεις του το 2000 με 960 πλανήτες πολέμου, με 340 από αυτούς να ανήκουν στην 1ης διάσταση αραιώσεως ύλης. Οι υπόλοιποι είναι υψηλότερης διαστάσεως και άρα μόνο ορατοί διαμέσου τηλεσκοπίων νετρίνων.
Το 2003, αναφορές ανακοίνωσαν ότι ο Ανδρομέδιος αστροστόλος πήρε πίσω τον Κρόνο και τώρα επελαύνει προς την Γαία. O Δρακονιανός στόλος συγκεντρώθηκε έξω από τον Δία (από εκεί προήλθαν όλα τα νεοανακαλυφθέντα «φεγγάρια» από το αστεροσκοπείο Μάουνα Κέα της Χαβάης). Περισσότερες πρόσφατες πληροφορίες λένε ότι οι υψηλότερες διαστάσεις των Ανδρομεδίων δυνάμεων έχουν ήδη καταφθάσει. Τα επίπεδα είναι από την 2η έως την 6η διάσταση της αραιώσεως ύλης. Λάβετε υπόψιν ότι κάθε διάσταση μπορεί να επηρεάσει ΜΟΝΟ τη δική της και αυτή από κάτω της διαμέσου τεχνολογίας.
Οι Δρακονιανές δυνάμεις έχουν πληρώματα της 1ης και 2ης διαστάσεως αραιώσεως ύλης, ενώ ο υψηλός ηγέτης και διοικητής τους, ΥΗWH ανήκει εις την 3η. Η δυνατότητα ανίχνευσης και εντοπισμού των δρακονιανών περιορίζεται μέχρι και την 3η διάσταση. Η υψηλή διοίκηση των ερπετών αποτελείται από 24+3 μέλη κάτω από την ηγεσία του YHWH.
Έμεινε κανείς τους τελικά σ’αυτόν τον μικρό γαλαξία;

Ολόκληρη η επανάσταση έχει κατασταλεί και ουσιωδώς νικηθεί από τους Ανδρομέδιους. Το ηλιακό μας σύστημα είναι το τελευταίο Δρακονιανό καταφύγιο και οι 70 δισεκατομμύρια πλανήτες που κατοικούνται από ανθρώπους, έχουν τα μάτια τους πάνω σε εμάς… τον πλανήτη με την πιο ασυνήθιστη κατάσταση που έχει ποτέ εμφανιστεί. Η επιχείρηση όμως είναι αρκετά δύσκολη, από τότε που δύο πλανήτες έχουν καταστραφεί από τους Δρακονιανούς και η ισορροπία μας κρέμεται από μια κλωστή. Μία ακόμα απώλεια και θα σημάνει την κατάρρευση του συστήματος μας, του υπερ-ηλιακού συστήματος, του γαλαξία, και τέλος του ίδιου του Σύμπαντος. Μιλάμε για μία άκρως θανάσιμη κατάσταση εδώ πέρα, και αυτός είναι ο λόγος που δεν έγιναν άλλες σημαντικές επιχειρήσεις εναντίον των δρακονιανών, μέχρι να συγκεντρώσουν οι Ανδρομέδιοι έναν υπερβολικά ισχυρό στόλο. Εάν προσθέσουμε σ’αυτό και τα εκατομμύρια των παγιδευμένων ψυχών μέσα στις Δρακονιανές Ενεργειακές γεννήτριες (ακριβώς, όπως στο πρώτο επεισόδιο του Matrix… αυτές οι ψυχές χρησιμοποιούνται ως μπαταρίες), τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά.
Γιατί Ανδρομέδα;

Η Ανδρομέδα είναι το σπίτι της λευκής φυλής. Οι Ανδρομέδιοι, με την κωδική ονομασία Έλ-ληνες (μεταδότες του φωτός/εκπολιτιστές) αποίκησαν αυτόν τον πλανήτη πριν 3.5 εκατομμύρια χρόνια όταν ήρθαν σε επαφή με την αυτόχθον μελανή φυλή και σύναψαν συμφωνία να αποικήσουν το βόρειο τμήμα του πλανήτη, με αντάλλαγμα υψηλή τεχνολογία και απευθείας επικοινωνία με άλλους κατοικήσιμους από ανθρώπους κόσμους.
Είτε μας αρέσει είτε όχι, είμαστε απόγονοι των Ανδρομέδιων και η φυλή των Ντόγκον του Μάλι της Αφρικής το γνωρίζουν αυτό, καθώς ήταν οι πρώτοι που ήρθαν σε επαφή.
Η Κίτρινη φυλή εμφανίστηκε το 4.000 π.Χ. διαμέσου των Δρακονιανών γεννητικών εργαστηρίων ούτως ώστε να ξεκινήσουν την επιχείρηση της ολικής ηγεμονίας του κόσμου, και να δημιουργήσουν εδώ ένα νέο σπίτι, κόσμο των ερπετών. Μαζί με άλλες ράτσες/υβρίδια μαστίγωσαν τον κόσμο με 7 κύριες γενοκτονικές εκστρατείες που ξεκίνησαν από το 2.200 π.Χ και τελείωσαν περίπου το 900 π.Χ. Έδρασαν με αυτό τον τρόπο επειδή η πρώτη τους απόπειρα να επιβάλουν την Νέα Παγκόσμια Τάξη τους διαμέσου της Ατλαντίδος απέτυχε λόγω της Αθηναϊκής επίθεσης… και τους πήρε περίπου 5.000 χρόνια για να καθιερώσουν έναν στοιχειώδη έλεγχο του πλανήτη
Πως μπορώ να πάρω ένα διαστημόπλοιο και να σκοτώσω «δράκους»;

Αυτό θα το αναλάβει ο Ανδρομέδιος αστροστόλος. Το καθήκον μας είναι εδώ κάτω με τους υπόλοιπους. Όταν όλα τελειώσουν, πολλοί από εμάς θα κληθούν ως μάρτυρες ώστε να δημιουργηθεί μια δικαστική υπόθεση εναντίον αυτόν που ήταν υπεύθυνοι για το ταξίδι του κόσμου μας στον θάνατο. Οι ένοχοι θα μεταφερθούν σε στρατόπεδα εργασίας στον πλανήτη Τιτάνα.
Πως μπορώ να έρθω σε επαφή με όντα υψηλότερης διάστασης;

Δεν μπορείς. Αυτοί έρχονται σε επαφή με σένα. Πρόσεχε πολύ όμως, επειδή οι Δρακονιανοί κάνουν απομίμηση σε αυτό το επίπεδο της επικοινωνίας πολύ συχνά διαμέσου συγκεκριμένων εκπομπών συχνοτήτων. Εμπιστέψου βαθιά το ένστικτό σου. Παρακολούθησε την αντίδραση του κεφαλιού σου (όπου βρίσκεται ο νους, μέρος της ψυχής), καθώς είναι η είσοδος στα βαθύτερα μέρη της ψυχής σου. Εάν νοιώθεις μικρούς αλλά οξείς πόνους ή/και υψηλή πίεση, είναι οι δρακονιανοί που προσπαθούν να μπουν μέσα. Χρειάζεται να συγκεντρωθείς στον εαυτό σου, να «γνωρίσεις τον εαυτό σου»(γνωθι σ’αυτόν) πριν έρθεις σε πλήρη ισορροπία ώστε να αποκτήσεις τη δύναμη να αντισταθείς στο δρακονιανό ενεργειακό και νοητικό πόλεμο. Η ψυχή μας είναι μια 2ας διαστάσεως οντότητα και καθώς θα αρχίσεις να το γνωρίζεις, θα γίνεις ικανός να ακούσεις τα καλέσματά της.
Εάν σε οποιαδήποτε στιγμή χρειαστείς βοήθεια, ζήτησε το μόνο από το υπέρτατο ον, τον Νοήμον Συμπαντικό οργανισμό… το ίδιο το σύμπαν. Βεβαιώσου ότι δεν είναι για εγωιστικούς σκοπούς και η αίτηση σου το πιο πιθανόν είναι ότι θα εγκριθεί. Ζήτησε βοήθεια για πράγματα που βρίσκονται κυρίως στα ενεργειακά επίπεδα, τα οποία χρειάζονται για να ενδυναμώσουν την ψυχή σου.
Οι ανδρομέδιοι είναι οι κυβερνήτες του 1/3ου του σύμπαντος, το τμήμα της Ήρας (αριστερά) της ύλης και της ζωής. Το μεσαίο τμήμα είναι ο Απολλώνιος μέσος-ήλιος και το δεξιό είναι το τμήμα Ζευς της αντι-ύλης.
Είναι αλήθεια ότι ο Ιησούς Χριστός και ο Εωσφόρος είναι αδέλφια;

Ο Ιησούς Χριστός, ή εάν προτιμάτε το αληθινό του όνομα, ραββίνος Γεχοσουά, ήταν μια καθαρά Δρακονιανή δημιουργία, που εστάλη για μια συγκεκριμένη αποστολή νοητικού πολέμου. Ο Εωσφόρος είναι ο δεύτερος στην τάξη διοίκησης του YHWH, δρακονιανός, διοικητής της ναυαρχίδας Λίλιθ. Το πραγματικό του όνομα είναι Ταμίλ… Οι διαταγές του «Σατανά» όμως έρχονται απευθείας και άμεσα από τον ίδιο τον YHWH.
Ο Ιησούς (Γεχοσουά) βρίσκεται στη Λεβάν (Σελήνη) για τα προηγούμενα 2.000 χρόνια, συντονίζοντας το θρησκευτικό-νοητικό πόλεμο εδώ κάτω. Είναι πολύ πιθανόν όμως ότι το πνεύμα του έχει μετενσαρκωθεί και για όχι καλό σκοπό. Από τότε που οι ερπετοειδείς έχουν θεαθεί στον πλανήτη, σημαίνει ότι βρίσκονται σε μια τεράστια βιασύνη να ξεκινήσουν το «προβλεπόμενο» (βλέπε σχεδιαζόμενο) σχέδιο Αρμαγεδών. Δεν νομίζω όμως ότι θα έχουν αρκετό χρόνο…
Αλλά συνάντησα μερικές κούκλες Ασιάτισες. Δεν είναι πιθανόν ότι όλοι πλέον είμαστε υβρίδια;

Αν και η κίτρινη φυλή είναι πολύ επικίνδυνη, στο παρελθόν αρκετοί Ανδρομέδιοι γλύτωσαν από την γενοκτονία ώστε να υπηρετήσουν τους Σινο-Μογγόλους με την επιδεξιότητά τους (Βλέπε Αϊνού Ιαπωνίας). Αρκετό από το DNA των Ανδρομέδιων έχει επιβιώσει μέσα σ’αυτούς και αυτό μπορεί να φανεί από το παρουσιαστικό τους, καθώς δεν είναι ακριβώς όμοιοι με τους υπόλοιπους κίτρινους. Αυτό το φαινόμενο έχει συμβεί κυρίως στην Βόρεια Ιαπωνία.
Σε αντίθεση με τα άλλα είδη, το γονίδιο των Ανδρομέδιων είναι εξαιρετικά ισχυρό και οι Δρακονιανοί δεν έχουν καταφέρει να το υπερνικήσουν ακόμη. Σχετικά πρόσφατα συγκέντρωσα κάποια πειραματικά αποτελέσματα που δείχνουν ακριβώς αυτό. Παίρνει πολλές γενναίες για να γίνει το Ανδρομέδιο γονίδιο ΙΧΩΡ ανίσχυρο έναντι του ερπετοειδούς DNA.
Σε αυτή τη ζωή; Πόσο ακόμα θα χρειαστεί να περιμένω;

Θα έπρεπε να ρωτήσεις μέλη από άλλες ομάδες για να δεις πόσο καιρό έχουν που περιμένουν για αυτή ακριβώς τη στιγμή! Στην δική μας ομάδα έχουμε τους «υπομονετικούς» και τους πολύ αισιόδοξους… οι τελευταίοι το περιμένουν να συμβεί πολύ γρήγορα. Οι περισσότερο πρόσφατες αναφορές μιλούν για μεγάλες εξελίξεις το 2004. Νομίζεις ότι δεν περιμένω και εγώ; Είχα ένα μόνιμο δαίμονα του ΥΗWH πάνω από το κεφάλι μου για χρόνια, μέχρι που πρόσφατα καταστράφηκε από Ανδρομέδιες δυνάμεις της 3ης διάστασης αραιώσεως ύλης που μόλις κατέφθασαν. Δεν έχεις ιδέα το πόσο ευχάριστα έννοιωσα!
Έχω κουραστεί να ζω έτσι. Νοιώθω ότι είμαι σε συνεχή πόλεμο μ’αυτά τα όντα. Είναι πολύ πανούργα.
Ολόκληρος ο πλανήτης είναι σε πόλεμο… μερικοί το γνωρίζουν.. οι περισσότεροι όχι. Η πλειοψηφία των πραγμάτων προέρχονται από την ψυχή μας, και τις αρχαίες της εμπειρίες. Μερικοί από εμάς έχουν σταλθεί εδώ κάτω από τον ίδιο τον Νοήμον Οργανισμό για ένα συγκεκριμένο λόγο.
Αυτή η υπόθεση είναι το καλύτερα κρατημένο μυστικό του πλανήτη. ΤΑ ΠΑΝΤΑ που συμβαίνουν σήμερα είναι ενορχηστρωμένα για αυτόν και μόνο τον σκοπό: Σιών, Θρησκείες, Μυστικές Εταιρείες, Παγκόσμιοι Πόλεμοι, Νέα Παγκόσμια Τάξη… όλα εξυπηρετούν αυτό και μόνο το πράγμα.
Το έγραψε ο HELLENIAN των Α-Ω αρχικά στο LIBERTY FORUM. Εμπεριέχει εκλαικευμένη την γνωση και τις πληροφοριες της οεα. Μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από άλλους ερευνητες.

 http://ellhnkaichaos.blogspot.gr/2009/05/blog-post_05.html


Οι σημαίες μιλάνε μόνες τους


















Η ΣΙΝΙΚΗ (ΚΙΝΕΖΙΚΗ) ΣΗΜΑΙΑ ΕΧΕΙ ΤΑ 4 ΜΙΚΡΑ ΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΙΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ (Τ)ΟΥΡΚΙΚΗ, ΗΤΟΙ Η ΣΕΛΗΝΗ (ΤΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΣΙΝ, ΚΙΤΡΙΝΗ ΦΥΛΗ = ΔΡΑΚΟΣ) ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟ (ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ = ΤΙΓΡΗΣ), αρχικά μέσω γενετικής αφομοίωσης μέσω του δούρειου ίππου των μογγόλων, που δημιουργήθηκαν με τις συνεχείς αρχαίες τουράνιες μογγολικές ορδές προς τα δυτικά (με αρχικό κέντρο εβραιομογγολική-σφηκοφωλιά την Ουρ ή Ούργκα της Χαλδαίας) και τις γενοκτονίες αρρένων και βιασμούς των θηλέων της λευκής και μαύρης φυλής, κατόπιν μέσω της ύπουλης διείσδυσης των μογγόλων (λευκοκίτρινες επιμειξίες, εβραίοι σεφαρντιμ, σάξονες, βαυαροί - αβαροί, κλπ) στις γενοκτονημένες και εξαθλιωμένες ηγεσίες των εθνών λευκής πελασγικής φυλής, και τέλος μέσω της πρόκλησης ΣΥΜΠΑΙΧΝΙΑΚΗΣ και ΥΠΟΝΟΜΕΥΜΕΝΗΣ προβοκάτσιας “Drang Nach Osten” - (Πίεση προς τα Ανατολικά) από μεριάς μογγόλων ηγετών δύσεως-τίγρεως (+«τεχνητών εβραίων» μασόνων προδοτών της λευκής φυλής) εναντίον των καθαρών κίτρινων Δράκου-Σίν-Σιών-Κίνας(+Κορέας) στον ήδη τεκταινόμενο σι(ω)νοκινούμενο δρακονιανό αρμαγεδώνα.


ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΌΓΟΝΟΙ ΠΕΛΑΣΓΏΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΏΝ ΑΝΔΡΟΜΈΔΑΣ-ΑΝΔΡΟΜΈΔΑΣ-ΣΕΙΡΊΟΥ, ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΣΑΣ ΩΣ ΜΙΚΡΟ-ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ (ΛΕΥΚΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ), ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΈΡΩ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΎΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΎΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΛΙΨΤΕ ΤΟΥΣ!
http://ellhnkaichaos.blogspot.gr/2009/09/blog-post_18.html
ΚΕΡΒΕΡΟΣ: EΙΠΑΜΕ ΤΟ HOLLYWOOD ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΈΝΗ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΩ...) ΔΕΙΤΕ:

20 σχόλια:

  1. Αν και ειμαι νεοαφυπνισμενη τα 3 τελαυταια χρονια..εχω μπερδευτει τοσο..ομως μαλλον η ενθυμιση που μας αποκοβεται με την ενσαρκωση εχει νομιζω αρχισει να με καθοδηγει σωστα.....εφτιαξα ενα site στο οποιο προσπαθω να αναρτησω μεγαλες αληθειες και οτι σχετικο με την αφυπνιση..ψαχνω την ιστορια των 12 ΟΛΥΜΠΙΩΝ και ημιθεων αλλα οχι αυτη που μας εχουν περασει σα μυθολογια..παρακαλω ζητω τη βοηθεια σας να αναρτησω την ολη αληθεια....των 12 ΟΛΥΜΠΙΩΝ .....ψαχνω εδω αλλα δεν εχω βρει τιποτα..και στην ΟΑΕ ψαχνω αλλα εκει ειναι.....αδυνατον να βρω....εχει τοσα..........και ο χρονος πιεζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχαίες ιστορικές παραδόσεις των Ελλήνων, των Αιγυπτίων και των Ασσυρίων, αναφέρουν μία αχανής πελασγική αυτοκρατορία, η οποία την εποχή της μέγιστης ακμής της εκτεινόταν σε ένα σημαντικό κομμάτι της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. (Marie Henri d'Arbois de Jubainville & Georges Dottin, Les Premiers habitants de l'Europe d'apre s les auteurs de l'antiquite, et les recherches les plus re centes de la linguistique, British Library, Historical Print Editions, I. 77)

    Σύμφωνα με ιστορικές παραδόσεις, ο Ουρανός, ο πρώτος θεωρούμενος βασιλιάς των Πελασγών, εμφανίζεται επίσης με το όνομα Πελασγός. Ο Πελασγός, σύμφωνα με μία παράδοση που μας μεταφέρει ο Παυσανίας, ξεχώριζε από τους άλλους ανθρώπους από το μέγεθος του σώματος του, από τη δύναμη και την ομορφιά του, και υπερείχε από όλους τους άλλους στην ανωτερότητα του πνεύματος του (Ελλάδος περιήγησις, Βιβλίο 8: Αρκαδικά, 1.4), ενώ ήταν ο πρώτος που δίδαξε στους ανθρώπους πώς να φτιάχνουν μικρές καλύβες και ρούχα, για να προστατεύονται από τη βροχή και το κρύο. (Ελλάδος περιήγησις, Βιβλίο 8: Αρκαδικά, 1.5)

    Σύμφωνα με τον Αισχύλο (Ἱκέτιδες, στ. 842/901), ο Πελασγός ήταν γιος της Γαίας. Μέσα από το χαρακτήρα του Πελασγού, διακρίνουμε το ιδεώδες του Αισχύλου για μία αρμονική πολιτεία την οποία αγαπούν και νοιάζονται οι άρχοντες και οι πολίτες της. Εδώ βλέπουμε δηλαδή τον μύθο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ιλλυρία ήταν μέρος όπου ζούσαν Πελασγοί. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την ελληνική μυθολογία. Στις Ικέτιδες, ο μυθικός πρόγονος των Πελασγών, λέει: «Είμαι ο Πελασγός, απόγονος του Παλαίχθων, τον οποίο τον γέννησε η γη, και κύριος αυτής της γης, και από μένα, τον βασιλιά τους, δικαίως ονομάστηκε η φυλή των Πελασγών, που καλλιεργούν τη γη. Από όλη την περιοχή από όπου ο καθαρός Στρυμόνας ρέει, στην πλευρά όπου δύει ο ήλιος, είμαι ο κύριος. Εκεί βρίσκεται μέσα στα όρια της εξουσίας μου η γη των Περραιβών, τα μέρη πέρα από την Πίνδο κοντά στους Παίονες, και η ορεινή κορυφογραμμή της Δοδόνης. Η ακρογιαλιά οριοθετεί το βασίλειο μου. Εξουσιάζω μέχρι αυτά τα όρια.» (The King of Argos, The Suppliants, 490 BC, translated by E.D.A. Morshead)

      Ποιοι ήταν όμως οι Πελασγοί; Αναφέρονται στην Ιλιάδα (Β 840) ως σύμμαχοι των Τρώων, με αρχηγό τον Ιππόθοο. Ο Ηρόδοτος (Α΄ 57) πάντως ξεκαθαρίζει ότι οι Πελασγοί μιλούσαν βαρβαρική γλώσσα «…ήσαν οι Πελασγοί βάρβαρον γλώσσαν ιέντες…» και επομένως δεν ήταν Έλληνες. Ο Διονύσιος Αλικαρνασσέας, ιστορικός του 1ου αιώνα π.Χ. - ο οποίος ωστόσο έχει δεχτεί πολλές κριτικές ότι μεροληπτούσε ώστε να δείξει την καταγωγή άλλων φυλών από τους Έλληνες - είπε ότι οι Πελασγοί κατάγονταν από την Πελοπόννησο, όπου ζούσαν στην περιοχή του Άργους, ήταν αυτόχθονες και είχαν πάρει το όνομά τους από τον βασιλιά τους Πελασγό, γιο του Δία και της Νιόβης, κόρης του Φορωνέα (Ρωμαϊκή αρχαιολογία, Α΄ XVII-ΧΧ). Κάτι παρόμοιο διατύπωνε παλαιότερα και ο Έφορος (4ος αι. π.Χ.). Αυτό όμως είναι ψέμα επειδή οι Αρκάδες, μετακινούμενοι νοτιότερα (γύρω στο 1900 π.Χ.) από την περιοχή της αρχικής τους εγκατάστασης (στην δυτική Μακεδονία), μετανάστευσαν στην κεντρική Πελοπόννησο, όπου και εγκαταστάθηκε τελικώς ο κύριος όγκος τους. Εκεί, οι Αρκάδες θα αφομοιώσουν τους παλαιότερους κατοίκους της κεντρικής Πελοποννήσου, που οι περισσότεροι ήσαν Πελασγοί. Με αυτόν τον τρόπο εμφανίσθηκαν αργότερα ως αρκαδικοί μύθοι οι διάφορες πελασγικές παραδόσεις για τον Πελασγό και πιστεύτηκε ότι οι Αρκάδες ήσαν εξελληνισμένοι Πελασγοί (και ότι οι Πελασγοί ήταν Έλληνες).

      Διαγραφή
    2. Το μεγαλύτερο μέρος πάντως των Πελασγών κατέφυγε στην περιοχή της Δωδώνης. Οι Αρκάδες ήταν Πελασγοί, που άλλαξαν τη γλώσσα τους και αφομοιώθηκαν από τους Έλληνες. (Ηροδότου Ιστορίαι, Ιστοριών πρώτη επιγραφομένη Κλειώ, (Α’ 146))

      Ο Ηρόδοτος όπως είπαμε ανέφερε ότι πρώτοι κάτοικοι της Ελλάδος ήσαν οι Πελασγοί, οι οποίοι δεν μιλούσαν ελληνικά και οι οποίοι εκτοπίσθηκαν στην συνέχεια από τα διάφορα ελληνικά φύλα. (Ηροδότου Ιστορίαι, Ιστοριών πρώτη επιγραφομένη Κλειώ, (Α’ 57)) Επίσης στο 6ο βιβλίο του ο Ηρόδοτος λέει χαρακτηριστικά ότι οι Πελασγοί ήταν βάρβαροι και η γλώσσα τους βαρβαρική, ότι οι Αθηναίοι αρχικά ήταν Πελασγοί και μιλούσαν βαρβαρική γλώσσα και τα ελληνικά τα έμαθαν όταν εξελληνίστηκαν: «τὸ Ἀττικὸν ἔθνος ἐὸν Πελασγικὸν ἅμα τῇ μεταβολῇ τῇ ἐς Ἕλληνας καὶ τὴν γλῶσσαν μετέμαθε» δηλαδή το αθηναϊκό ‘έθνος’ ήταν πελασγικό και αφότου εξελληνίσθησαν έμαθαν την ελληνική γλώσσα. Και στη συνέχεια λέει ότι οι Πελασγοί που ήρθαν στα ελληνικά εδάφη, αυξήθηκαν αριθμητικά και σε αυτούς προστέθηκαν και άλλοι βάρβαροι που εξελληνίσθηκαν, αφότου υιοθέτησαν την ελληνική γλώσσα και ότι όλοι οι τότε πελασγικοί οικισμοί άλλαξαν τις πελασγικές τους ονομασίες υιοθετόντας ελληνικές (μετά που ελληνοφώνησαν).

      «Άρα» καταλήγει ο Ηρόδοτος «ήταν βάρβαροι» (Ηροδότου Ιστορίαι, Ιστοριών πρώτη επιγραφομένη Κλειώ, 57). Στη συνέχεια με λίγα λόγια λέει: «Για τη γλώσσα των Πελασγών δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά, αλλά το ότι δεν ήταν Ελληνική μπορεί να το συμπεράνει κανείς πρώτα από τη γλώσσα ενός μέρους της φυλής των Πελασγών, που ζει τώρα στην πόλη Κρότωνα πάνω από τους Τυρρηνούς, και που κάποτε ήταν γείτονες αυτών που τώρα ονομάζονται Δωριείς - τότε που οι Πελασγοί ζούσαν στην περιοχή που ονομάζουμε σήμερα Θεσσαλιώτιδα - δεύτερον από τη γλώσσα των Πελασγών που έχτισαν την Πλακία και τη Σκυλάκη του Ελλήσποντου... Αν όμως πρέπει να συμπεράνουμε απ’ αυτά, οι Πελασγοί θα μιλούν βάρβαρη γλώσσα.» (Ηροδότου Ιστορίαι, Ιστοριών πρώτη επιγραφομένη Κλειώ, 58) Και στη συνέχεια γράφει ο Ηρόδοτος ότι οι λαοί του καιρού του που ήταν γνωστοί ως απόγονοι πελασγικών φύλων, μιλούσαν μια γλώσσα που δεν έμοιαζε με καμία από τις γλώσσες των γειτόνων τους κι ότι διατηρούν ακόμα την αρχέγονή τους γλώσσα.

      «Οι αυτόχθονες πελασγοί Αθηναίοι έπρεπε με κάποιον τρόπο να γίνουν Έλληνες. Το κατάφεραν υιοθετώντας την νέα γλώσσα των παρεμβατικών Ελλήνων…» (How Did Pelasgians Become Hellenes? Herodotus I.56-58, R. A. McNEAL, Illinois Classical Studies, X.1, Northwestern University)

      Ο Θουκυδίδης, υποστήριξε (Ιστορία, Α’ 2) ότι η χώρα «η νυν Ελλάς καλουμένη» δεν ήταν μονίμως κατοικημένη εξ αρχής, αλλά υπήρχαν συχνές μεταναστεύσεις λαών και ότι (Α’ 3) διάφοροι λαοί, όπως ο Πελασγικός, είχαν δώσει το όνομά τους σε μεγάλες περιοχές της χώρας, που αργότερα ονομάσθηκε Ελλάς, από τον Έλληνα, τον γιο του Δευκαλίωνος.

      «Ο σχολιαστής προχωρά για να μας πει ότι η πόλη της Δωδώνης ιδρύθηκε από τον Δευκαλίωνα , ο οποίος ήρθε στην Ήπειρο μετά τον κατακλυσμό, και ζήτησε τη γνώμη της μαντικής δρυός, όταν αυτός κατευθύνθηκε από το περιστέρι για να χτίσει την πόλη, η οποία ονομάστηκε Δοδόνη από μία απ’ τις Ωκεανίδες. Προσθέτει, ότι οι Πελασγοί εγκαταστάθηκαν κοντά στη Δοδόνη, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένα Θεσσαλικό έθνος, και παρόλο που αυτή η περιγραφή είναι λίγο διαφορετική, επιβεβαιώνει ό,τι είπαμε πριν για τους Περραιβούς.» (Thomas Smart Hughes, Joseph Mawman, Charles, Travels in Sicily, Greece and Albania p512)

      O Ισοκράτης από την άλλη υπερηφανεύεται στον Πανηγυρικό πως από τους Έλληνες μόνο οι Αθηναίοι ήταν αυτόχθονες (πράγμα ωστόσο που δεν ήταν ακριβές όπως δείξαμε) και δεν ήταν ΕΚ ΠΟΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ ΜΙΓΑΔΕΣ ΣΥΛΛΕΓΕΝΤΕΣ. (24, 3) Επί πλέον σε έργα του Σοφοκλή και του Ελλάνικου οι «βάρβαροι» Πελασγοί ταυτίζονται με τους Τυρρηνούς/Τυρσηνούς (δηλαδή με τους Ετρούσκους).

      Διαγραφή
    3. Άραγε είναι τυχαίο ότι ορισμένα στοιχεία από τους Ετρούσκους μπορούν να μεταφραστούν και να εξηγηθούν μέσω της αλβανικής γλώσσας;

      Ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν ότι οι Πελασγοί ήταν πρόγονοι ή συγγενείς των Ιλλυριών (και άρα των Αλβανών), ορισμένοι άλλοι διαφωνούν. Πάντως δείξαμε ότι οι Πελασγοί δεν ήταν Έλληνες από την Αρκαδία αλλά αργότερα οι Έλληνες Αρκάδες μετοίκησαν στην Πελοπόννησο και αφομοίωσαν τους εκεί Πελασγούς.

      Είχε γραφτεί το 1874 στην εφημερίδα «Δεκέβαλος» (ελληνική εφημερίδα της Ρουμανίας) στα τεύχη 2 και 7: «επί των οροπεδίων της Αλβανίας απαντώνται πλείστοι νομάδες και ποιμένες λαοί, παρ’ οις ανευρίσκονται Ομηρικά έθη και ήθη και έθιμα. Εν τη Αλβανία, όπως έγραφε και εις Γαλάτης, πολλαί σκηναί της Ιλιάδος και της Οδύσσειας αλλά και της Αινειάδος διαδραματίζονται πολλά ολίγον αυταίς παραλάσσουσαι». Απόγονοι λοιπόν των Πελασγών οι Αλβανοί; Υπάρχουν πολλά έθιμα και συνήθειες στην Αλβανία, που μοιάζουν οι είναι παρόμοια με αρχαία ελληνικά έθιμα.

      Αξιοσημείωτα είναι τα όσα γράφει ο Ιάκωβος Θωμόπουλος στο βιβλίο του Πελασγικά (εκδ. 1912), όπου αναφέρει: «Πιστεύουσιν δηλ. εν Αλβανία, ότι την τρίτην ημέραν μετά τον τοκετόν τρεις αόρατοι γυναίκες (οι Ελληνικαί μοίραι) προσερχόμεναι παρά την κλίνην του νεογνού φατίζουσιν, ήτοι προλέγουσιν, ορίζουσιν την τύχην αυτού, και ό, τι αν φατίση η τρίτη (η κυρίως Φατί-α λεγομένη) τούτο δέχονται και αι λοιπαί δύο. Αι γυναίκες αύται καλούνται Φατί-τε και Φατίες. Παν δε το συμβαίνον κατόπιν εν τω βίω του παιδός αποδίδεται εις την φάτιν, ήτοι πρόρρησιν των Μοιρών τούτων και λέγουσι: κεστού ε σκρουάνε Φατίτε “ούτως αυτό έγραψαν οι Φατίες”. Πρβλ. ελλην. Φάτις “χρησμός”, θέσφατον, φατίζω.»

      Ο Blau και ο Kiepert, μελετητές του λυκικού πολιτισμού της Μικράς Ασίας (των Πελασγών Λυκίων), ταυτίζουν λυκικά έθιμα με τα σύγχρονα αλβανικά.

      Γράφει ο Kiepert στο βιβλίο του Uber die Leleger, 1861: «Πολλοί γλωσσολογικοί λόγοι καθιστούν πολύ πιθανό ότι οι υπό των Πελασγών Λέλεγες κληθέντες, τουλάχιστον οι της νότιο-ανατολικής ευρωπαϊκής χερσονήσου, δεν είναι τίποτα άλλο παρά αυτοί που στους ιστορικούς χρόνους έγιναν γνωστοί με το όνομα Ιλλυριοί, ως απόγονοι των οποίων οι σημερινοί Σκιπετάροι ή Αλβανοί διέσωσαν έστω και αλλοιωμένη την αρχαία γλώσσα. Υπάρχουν έθιμα των Αλβανών που μοιάζουν με έθιμα των Λυκίων που μας αναφέρονται από τους αρχαίους (συγγραφείς).»

      Επισης ο Hahn στο Albanian Studies, I 147, σημ. 27 γραφει ότι οι γυναικες στην Αλβανια ουτε ομοσιτουν με τους ανδρες ουτε δια του ονοματος καλουν τους ανδρες τους, αυτο δε τουτο το εθιμο αναφερει ο Ηροδοτος περι των γυναικων της Καριας (Ηροδ. I 146).

      Διαγραφή
    4. Είναι γνωστή βέβαια η ιστορία που αναφέρει ο Ηρόδοτος για τους Αθηναίους αποίκους της Μιλήτου, που δεν είχαν πάρει μαζί τους γυναίκες και παντρεύτηκαν Κάρισσες που τις απήγαγαν και σκότωσαν τους γονείς τους, τ' αδέρφια τους και τα παιδιά τους (όσων ήταν ήδη παντρεμένες) και γι' αυτό οι γυναίκες τους για τιμωρία αποφάσισαν να μην τρώνε ποτέ μαζί τους και να μην τους αποκαλούν με τ' όνομά τους, και μάλιστα κληροδότησαν αυτή τη συνήθεια και στις κόρες τους. Ο Χαν λέει «Στον πρώτο χρόνο του γάμου και μέχρι τη γέννηση του πρώτου παιδιού, το να μιλά (η νύφη) με τον άντρα της παρουσία άλλων ή ακόμα και των πεθερικών της θεωρείται μεγάλη απρέπεια. Δεν της επιτρέπεται να αποκαλέσει τον άντρα της ούτε μια φορά με τ' όνομά του και συχνά ντρέπεται να αποκαλέσει με τ' όνομά τους άλλα άτομα που έχουν το ίδιο όνομά με τον άντρα της ή να αναφερθεί σ' αυτούς. Η νεαρή γυναίκα οφείλει να επιδεικνύει μεγάλη ταπεινότητα όχι μόνο προς τους συγγενείς του άντρα της αλλά προς κάθε γείτονα και γενικά προς όλους και παρομοίως, όποιον συναντά να του φιλά το χέρι, είτε είναι γέρος είτε νέος, είτε υψηλής είτε χαμηλής κοινωνικής θέσης είτε γνωστός είτε ξένος. Ακόμα και τα πιο μικρά αγόρια του σογιού ή της γειτονιάς τα αποκαλεί αφέντες/κυρίους, αλλά τα νεαρά κορίτσια αδερφές και τις ηλικιωμένες γυναίκες αφέντρες/κυρίες. Έτσι αποκαλεί επίσης και τη νύφη τυχόν μεγαλύτερου αδερφού του άντρα της που βρίσκει να κατοικεί στο σπίτι πριν από αυτήν καθώς και την παντρεμένη αδερφή του ίδιου (δηλ. την κουνιάδα της). Αν όμως βρει τη γυναίκα ενός νεαρότερου αδερφού του άντρα της που είχε παντρευτεί πιο μπροστά, αυτή την αποκαλεί με το βαφτιστικό της όνομα. Έτσι, η νεαρότερη από τις συννυφάδες και κουνιάδες οφείλει υπακοή στις άλλες και είναι κυρίως επιφορτισμένη με τη φροντίδα και την εξυπηρέτηση των πεθερικών.»

      Διαγραφή
    5. Ο Hahn λεει οτι στην Αλβανια προκειμενου περι ενορκου καταθεσεως μαρτυρων σε διαδικασια δινεται προς τουτους προθεσμια ενος μεχρι δυο μηνων, για να μελετησουν καλα την υποθεση προ του ορκου. Αυτο υπενθυμιζει το υπο του Νικολαου Δαμασκηνου λεγομενον, οτι ''τας μαρτυριας εν ταις δικαις ουκ ευθυ παρεχονται, αλλα μετα μηνα.'' (Karl Otfried Müller, History of Greek Literature, III 461)

      Κατα τον Δαμασκηνο ''Λυκιοι τας γυναικας μαλλον ή τους ανδρας τιμωσι''. Επισης οι ορεινοι Αλβανοι ''τιμουν περισσοτερο τη μητερα παρα τον πατερα'', οπως γραφει ο Hahn. Την ιδιαζουσα κομωση των Αλβανων παραβαλλει ο Hahn προς αυτη των Αβαντων, τους οποιους ο Ομηρος αποκαλει ''οπισθεν κομοωντας'', και οι οποιοι ηταν Λελεγες απο τη Μικρασιατικη παραλια μεταναστευσαντες στην Ευβοια. Οι ανωτερω συγγραφεις αναφερουν οτι στον αλβανικο λαο υπαρχει η παραδοση περι των Dif, γιγαντων υπερφυσικης ρωμης, οι οποιοι σε υπογειες δεξαμενες θερμαινουν το νερο κατα τους τοπους (οπως στην Αλβανοπολh) και αναβλυζουν θερμες πηγες. (Hahn A St. I, 162) Ο Ιακωβος Θωμοπουλος γραφει: «Ο γιγας των Αλβανων Dίφ (dίφ-βι) αντιστοιχει ακριβως προς το Ελληνικον Τυφώ. Ο Τυφώς, Τυφωεύς Τυφάων ή Τυφών, ο αντιπροσωπευων τον δαιμονα των ηφαιστειωδων ενεργειων εν γενει, ητο καθ' Ομηρον (Ιλ. Β. 782) γιγας, ον κατακεραυνωσας εθαψεν ο Ζευς υπο την γην εν Αριμοις. χωρα της Κιλικιας κατα μεταγενεστερον μυθον...Ο περι του Τυφωεα μυθος ελεγχεται Πελασγικος ου μονον δια την εκ Κιλικιας καταγωγην του γιγαντος και την διαμονην αυτου εν Πελασγικαις χωραις, αλλα και δια την μορφην. Διοτι διφαν ή διβαν (ακριβως κατα τα αλβανικα dιφ, dιβι) ελεγον οι Πελασγοι Κρητες τον οφιν (δίβαν, δίφατον. Οφιν Κρητες. Ησυχιος), γjάρπενε δε (ήτοι *άρπην, εκ του έρπω) λεγουσι σημερον οι Αλβανοι τον οφιν. Εκ τουτου εξηγειται πώς ο Τυφων εχει κεφαλας οφεως (δίφα) και πώς ο δίφας (όφις) Τυφων ειχε θυγατερας τας Αρπυιας (γjάρπνε = οφεις αλβανιστι), αιτινες κατοπιν συνδυασθεισαι προς το ελληνικον αρπαζω εγενοντο δαιμονες αρπακτικαι.»

      Ο Blau και ο Hahn αναφερουν τον μυθο των Ορειαδων νυμφων στην Αλβανια Περρί (και εναρθρως Περρίτε) καλουμενων, εξοχως ωραιων, οι οποιες αρεσκονται να αρπαζουν παιδια και παρθενους. Κατα την παρα των Αλβανικω λαω κρατουσα δοξασια οι ευνοουμενοι των Νυμφων τουτων, συνηθως φθινουν, γινονται νυμφοληπτοι, δηλαδη φρενοωλαβεις και πεθαινουν. Οι περι Νυμφων, Ναιαδων Νηρηιδων, Ορειαδων μυθοι ειναι αρχαιοελληνικοι. Οσον αφορα στο αλβανικο ονομα Περί, πληθ. Περίττε, αυτο αποδεικνυεταιν αρχαιοελληνικο, διοτι ομοιαζει προς το ονομα, με το οπιοι ονομαζονταν οι Νυμφες στην Κυπρο: ''Πείρηθοι. Νυμφαι εν Κυπρω.'' (Ησυχιος)

      Άλλη μία απόδειξη ότι οι Αλβανοί είναι αυτόχθονες στα Βαλκάνια από την αρχαιότητα, σε βαθμό ώστε να έχουν σημειωθεί αλληλεπιδράσεις αλλά και επιμειξίες με τους Έλληνες και άλλες γειτονικές φυλές (π.χ. ήδη από την Αρχαιότητα είχε καταγραφεί και μία πρόσμειξη Ιλλυριών με Έλληνες, από την οποία δημιουργήθηκε η φυλή των Περραιβών, με αρχέγονη μητρόπολη την Κύφο, στις όχθες του π. Τιταρήσιου οι οποίοι Περραιβοί υπήρχαν ήδη από την εποχή του Τρωικού Πολέμου, όπου συμμετείχαν με το μέρος του Αγαμέμνονος των Μυκηνών και του Άργους). Πώς διασώθηκε λοιπόν αυτό το παραπάνω ‘αρχαιοελληνικό’ έθιμο στους Αλβανούς, αν οι Ιλλυριοί εξαφανίσθηκαν και οι Αλβανοί ήρθαν τον μεσαίωνα στη σημερινή Αλβανία από τη Δακία ή τον Καύκασο;

      Διαγραφή
    6. Ας δούμε όμως και κάτι εκπληκτικό σχετικά με τη γλώσσα των Ετεοκρητών (ή τουλάχιστον μέρους αυτών). Επιγραφή η οποία γράφτηκε, όπως αποδεικνύεται από το σχήμα των γραμμάτων, όχι πριν από το 400 π.Χ., βρέθηκε τον Ιούνιο του 1901 από τον Άγγλο R. C. Bosanquet στην τρίτη ακρόπολη της Πραισού μεταξύ των ερειπίων του τείχους του περιβάλλοντος το τέμενος κατά την βόρεια είσοδο. Δημοσιεύθηκε από τον R. S. Conway στην Επετηρίδα της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών (τόμος 8ος 1901-1902, σελ. 126).

      Η επιγραφή πρέπει να αναγνωστεί ως εξής: ΟΝΑ ΔΕ ΣΙ Ε ΜΕΤΕ ΠΙΜΙ ΤΣΦΑ[Κ ΔΟ[Θ] [ΦΑ]ΡΑ ΛΑ ΦΡΑΙΣΟΙΙΝΑ [ΔΟ] ΡΕΣΤ[Ι] [ΔΕ] ΤΟΡΣΑΡ ΔΟ ΦΣΑΝΟ ΣΑ Τ Ο ΙΣΣΤΕ ΦΕΣΙΑ ΜΥΝ ΑΝΙ ΜΕ ΣΤΕ ΠΑΛΥΝ ΓΥΤ ΑΤ ΣΑ ΝΟΜΟΣΕ ΛΟΣ ΦΡΑΙΣΟΝΑ[ς ΤΣΑΑ ΔΟ ΦΤΕΝ. ……ΜΑ ΠΡΑ Ι ΝΑ Ι ΡΕΡΕ ……ΝΤΙΡ ΑΝ ……ΙΑΣΚΕΣ ……ΙΟΤ. ……

      Η μετάφραση της επιγραφής στην Αλβανική είναι η εξής: Ούνα, (Ουνί), δε σι τε μέτε bίμι τσφακ (τσφακ bίμι τε μέτε). Dο φάρα λα Φραίσοjίν. Dο ρέστι (ρουν, ρούεjτι) δε τερσέρ (τερσάν). Dο φσάνου (σαν, σάου), sα τ’ ου ίστε φεστίj (βεστίρε) (με) μουν ανί με (μbε) κετέ (τσ’τε) παλούν (με) γούjτ ατ(έ), sα (κε) *νόμοsε (νόμετε) λος Φραισόναsε. Τσα dο φτον. ……μα πρα ι να ι ρέρε ……πρεj ρέρεjετ ……νdιέρ (νd’)αν(ε) ……ι αsκέ s ……jo τ ……

      Μετάφραση στη Νεοελληνική: Πείνα (σιτοδεία) η δε βροχή μέτρια (ελλιπή) σοδειά των σιτηρών προμηνύει. Κάποιες φατρίες (οικογένειες) εγκατέλειψαν την Πραισία. Κάποιες κατακρατούν (μη πουλώντας) και αυτή τη βρίζα (βρόμη). Κάποιες γογγύζουν, όσο και αν σε αυτούς ήταν δύσκολο να ζητάνε τώρα εν μέσω τούτου του θορύβου να καταδιώκουν αυτούς, όσοι τους νόμους εμπαίζουν των Πραισίων. Άλλοι κάποιοι φιλεύουν (εστιάζουν) μάλλον συγγενή αυτών κάποιον ισχυρό ……παρά των ισχυρών ……μέχρι τέλους ……σε αυτούς κανένα ……όχι ……

      Διαγραφή
    7. ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ:
      1. ΟΝΑ ονα (με προφορά του ο ως ου, ουνα), όνομα θηλυκό ονομαστική ενικού = αλβανικό ουνί-α (uni, γκεγκικά), ουρί-α (uri-a, τοσκικά), ού-νι, ού-jα ‘πείνα, λιμός’.
      2. ΔΕ δε, σύνδεσμος συμπλεκτικός = αλβανικό δε (dhe) Γκεγκιστί προφέρεται dε ή νdε. Υπάρχει και το εδέ (edhe).
      3. ΣΙ σι, όνομα αρσενικό ονομαστική ενικού = αλβανικό σι και έναρθρα σί-ου (shi-u)που σημαίνει ‘βροχή’.
      4. Ε ε, σύνδεσμος συμπλεκτικός ε = και. Το Ε όμως μπορεί να είναι το άρθρο που στην Αλβανική πάντοτε προηγείται του επιθέτου. Ε ΜΕΤΕ αιτιατική ενικού αντί του σημερινού τε μέτε.
      5. ΜΕΤΕ μετε, επίθετο = αλβανικό μέτε (metë) που σημαίνει ‘ελλιπής’.
      6. ΠΙΜΙ πιμι, ουσιαστικό = αλβανικό bίμ-ι και bίμε-α που σημαίνει ‘το φυόμενο, το φυτό’ και ‘ο πρώτος θερισμός’. Από το ρήμα bίj (mbij)που σημαίνει ‘φύω, καλλιεργώ’.
      7. ΤΣΦΑ[Κ. τσφακ, ρήμα 3ο ενικό οριστικής ενεστώτα = αλβανικό τσφακ (shfaq – çfaq) το οποίο σημαίνει ‘κάνω κάτι φανερό, αποκαλύπτω, φανερώνω’.
      8. ΔΟ[Θ] δοθ, αντωνυμία αόριστη άκλιτη = αλβανικό dο με το πρόσφυμα –θ (dοθ), όπως στα ΟΘ, οθ και ΑΙΘ, αϊθ της Πελασγικής επιγραφής της Λήμνου. Το dο (και νdο και νο) και με το νε (një) (= ένας), dονέ, νdονέ (ndonjë), νdονί,νονέ, νονί και νόj σημαίνει κάποιος.
      9. [ΦΑ]ΡΑ φαρα, ουσιαστικό θηλυκό ενικός ονομαστική = αλβανικό φάρε-α (farë), το οποίο σημαίνει 1ον το σπέρμα και 2ον το γένος, τη φυλή, την οικογένεια.
      10. ΛΑ λα, 3ο ενικό αόριστου οριστική ρήματος = λα (la) και λαν (γγκεγκικό) ή λε (lë)(τοσκικό) που σημαίνει ‘αφήνω, εγκαταλείπω, παραχωρώ, επιτρέπω’. Ο αόριστος του ρήματος λα κλίνεται στην οριστική ως εξής: ενικός 1) λάσε (ήλάτσε), 2) λε, 3) λα, πληθυντικός 1) λάμε, 2) λάτε, 3) λάνε. Ο ετεοκρητικός τύπος ΛΑ 3ο ενικό αόριστου οριστική ρήματος συμφωνεί ακριβώς προς το σημερινό αλβανικό. Ότι πρόκειται εδώ περί αορίστου και όχι περί ενεστώτα πείθουν η έννοια και ο επόμενος αόριστος ΦΣΑΝΟ.
      11. ΦΡΑΙΣΟΙΙΝΑ Φραϊσοϊινα, Φραϊσοjινα. Είναι αυτό, φαίνεται, το όνομα όλης της περιοχής. Παρακάτω προκύπτει το όνομα της πόλεως ΦΡΑΙΣΟΝΑ, Πραισών. Η πόλη λοιπόν λεγόταν Φραϊσόνα και η περιοχή Φραϊσοjίνα κατά το Κόρινθος, Κορινθία.
      12. [ΔΟ] δο. Δες 8. Ο Θωμόπουλος συμπληρώνει έτσι το ελλείπον υποκείμενο του επόμενου ρήματος ΡΕΣΤ κατ’ αναλογία προς τις υπόλοιπες προτάσεις.
      13. ΡΕΣΤ[Ι] ρέστ(ι). Ρήμα, 3ο ενικό ενεστώτα οριστικής (αν δεχθούμε ΡΕΣΤ) ή αορίστου (αν συμπληρώσουμε ΡΕΣΤ[Ι]) = αλβανικό ρεστ (resht) ή ρέστι που σημαίνει ‘επέχω, κωλύω, κρατώ, αποσύρω’. Το ΡΕΣΤ σημαίνει εδώ ‘κρατώ, διακατέχω, δεν δίνω, δεν πουλώ’.
      14. [ΔΕ] δε. Ο Θωμόπουλος εικάζει ΔΕ (δες 2). Εδώ σημαίνει ‘ακόμα και’.
      15. ΤΟΡΣΑΡ τορσαρ, όνομα ουσιαστικό αιτιατική ενικού άναρθρη, το αλβανικό τερσέρε-α, τερσέρ (και dρεσέρ,τρεσέρ), γκεγκικό τερσάνε-α που σημαίνει ‘η βρίζα, η βρόμη’.
      .....

      Διαγραφή
    8. .....
      16. ΔΟ δο. Δες 8.
      17. ΦΣΑΝΟ φσανο, 3ο ενικό αόριστος οριστική του αλβανικού ρήματος φσάj (fshaj) που σημαίνει ‘στενάζω, αναστενάζω, γογγύζω’. Το ρήμα στον ενικό του αορίστου κλίνεται ως εξής: 1) φσάνα, 2) φσάνε, 3) φσάνι. Ο σχηματισμός του 3ου ενικού της οριστικής του αορίστου σε –ου (= πελασγικό Ο = ου) αντί του συνήθους –ι βρίσκεται και σήμερα στην Αλβανική επί θεμάτων που λήγουν σε φωνήεν ή ουρανικό σύμφωνο, όπως λακ, λάj, που σημαίνει ‘διαβρέχω’ και στον 3ο ενικό του αορίστου κάνει λάγου και πι που σημαίνει ‘πίνω’ και στον 3ο ενικό του αορίστου κάνει πίου.
      18. ΣΑ σα, αλβανικό sα, που σημαίνει ‘όσο’. Αναφορική αντωνυμία και για τα δύο γένη άκλιτη στον ενικό. 19.20. ΤΟ, Τ’ Ο = αλβανικό τ’ ου, δηλαδή τ(ε)ου. Το μόριο τε στην αλβανική προτάσσεται της υποτακτικής, όπως sα τ(ε) dούας = όσα αν θέλεις. Το Ο = αλβανικό ου, αντωνυμία προσωπική 3ου προσώπου δοτική πληθυντικού.
      21. ΙΣΣΤΕ ισστε = αλβανικό ίστε (ishtë) 3ο ενικό παρατατικού του ρήματος jαμ (jam) που σημαίνει ‘είμαι’. Εδώ βρίσκεται σε υποτακτική λόγω του Τ. Η οριστική και υποτακτική του παρατατικού κλίνονται ομοίως. Το διπλό σίγμα του ετεοκρητικού ΙΣΣΤΕ αντιστοιχεί προς το δασύ σ του αλβανικού ίστε. ΣΑ Τ Ο ΙΣΣΤΕ, αλβανικό sα τ’ ου ίστε, σημαίνει ‘όσο και αν ήταν σε αυτούς’.
      22. ΦΕΣΙΑ φεσια. Υπάρχει στην αλβανική όχι η ίδια λέξη αλλά ανάλογα, το επίρρημα φεστίj που σημαίνει ‘δύσκολα’ (έστε φεστίj = είναι δύσκολο), το επίθετο φεστίρε (και βεστίρε) (i vështirë)που σημαίνει ‘δύσκολος’ και το ουσιαστικό ουδέτερο φεστίρετε που σημαίνει ‘η δυσκολία’. Κατ’ αναλογία τούτων μπορεί κάποιος να δεχθεί ετεοκρητικό ουσιαστικό ΦΕΣΙΑ φεσί-α = η δυσκολία.
      23. ΜΥΝ μουν. Ο Θωμόπουλος θεωρεί ότι η ετεοκρητική αυτή λέξη είναι το αλβανικό ρήμα μουν, μούj, μουνd(mund)που σημαίνει ‘μπορώ, είμαι ισχυρός, καταβάλλω, νικώ’. Αλλά στην αρχαιότητα είχε τη σημασία του αλβανικού ρήματος μουνdόj (mundoj), μουνdόν, μουνόν, ‘ζητώ, προσπαθώ’. Εδώ το ΜΥΝ είναι απαρέμφατο.
      24. ΑΝΙ ανι, επίρρημα χρόνου, αλβανικό ανί αντί τανί (tani) που σημαίνει τώρα.
      25. ΜΕ με πρόθεση = αλβανικό με ή μbε.
      26. ΣΤΕ στε, αντωνυμία δεικτική αιτιατική ενικού αρσενικό ‘τούτον’, αλβανικό κετέ (këte), κτε, τσ’τε, προφορά του κ ως τς, από όπου το ετεοκρητικό ΣΤΕ.
      27. ΠΑΛΥΝ παλουν, ουσιαστικό αρσενικό αιτιατική ενικού άναρθρη, αλβανικό παλούν που σημαίνει ‘θόρυβος’.
      28. ΓΥΤ γουτ, απαρέμφατο = αλβανικό γούιτ του ρήματος γούαj (gjah), γούj που σημαίνει ‘θηρεύω, διώκω’. 29. ΑΤ ατ, αλβανικό ατ και ατέ, αντωνυμία δεικτική ενικός αιτιατική αρσενικού που σημαίνει ‘αυτόν, εκείνον’. Ονομαστική αΐ (ai).
      30. ΣΑ σα, αλβανικό sα που σημαίνει ‘όσος’. Δες 18.
      .....

      Διαγραφή
    9. .....
      31. ΝΟΜΟΣΕ νομοσε, ουσιαστικό αρσενικό αιτιατική πληθυντικού άναρθρη που σημαίνει ‘νόμους’. Στη σημερινή Αλβανική ο νόμος εκτός από ligjλέγεται νομ, πληθυντικός νόμε (άναρθρος), νόμ-ι, πληθυντικός νόμε-τε (έναρθρος). Τύπος νόμοσε δεν απαντάται στη σημερινή Αλβανική. Υπάρχουν όμως σχηματισμοί άναρθρου πληθυντικού όμοιοι προς το ετεοκρητικό ΝΟΜΟΣΕ, όπως κόπος, πληθυντικός κόποsε, που σημαίνει ‘κόπος’, μες, πληθυντικός μέsε, που σημαίνει ‘μέση’, πρας, πληθυντικός πράsε που σημαίνει ‘πράσο’.
      32. ΛΟΣ λος, ρήμα 3ο ενικό ενεστώτα οριστικής, αλβανικό λος (loz) που σημαίνει ‘εμπαίζω, χλευάζω’.
      33. ΦΡΑΙΣΟΝΑ., Φραισονα,. Αποδιδόμενο στο ΝΟΜΟΣΕ αναγκαία βρίσκεται στη γενική. Έτσι πρέπει να συμπληρώσουμε ΦΡΑΙΣΟΝΑ[Σ], ‘της Πραισού’, αν πρόκειται περί της πόλεως, ή ΦΡΑΙΣΟΝΑ[ΣΕ], ‘Πραισίων’, αν πρόκειται περί των κατοίκων. Το εθνικό ΦΡΑΙΣΟΝΑ[ΣΕ] σχηματίζεται κατά το σημερινό αλβανικό Αθίνα ‘Αθήναι’,Αθίνας ‘Αθηναίος, Αθηναίοι’, Αθίναsε ‘Αθηναίων’.
      34. ΤΣΑΑ, τσαα, αλβανικό τsα (ç), αντωνυμία αόριστη άκλιτη που σημαίνει ‘κάποιος, κάποιοι’.
      35. ΔΟ δο, αλβανικό dο. Δες 8.
      36. ΦΤΕΝ φτεν, ρήμα 3ου ενικού οριστικής ενεστώτα ή παρατατικού, αν αναγνώσουμε ΦΤΕΝ, αορίστου, αν συμπληρώσουμε ΦΤΕΝΙ ή ΦΤΕΝΟ. Το ρήμα στη σημερινή αλβανική λέγεται φτον και φτόιj (ftoj)και σημαίνει ‘προσκαλώ σε συμπόσιο, συμποσιάζω, ιδιαίτερα επί γάμου’. Υπάρχει όμως ουσιαστικό φτέsε-α (ftesë) ‘πρόσκληση’ καιφτέsεs-ι ‘ο προσκαλών’, τα οποία διατήρησαν το ε του ετεοκρητικού θέματος ΦΤΕΝ.

      Διαγραφή
    10. Από το σημείο αυτό η ακριβής και κατά γράμμα παρακολούθηση του υπόλοιπου περιεχομένου της επιγραφής αποβαίνει ανέφικτη. Ωστόσο διαβάζουμε τις εξής λέξεις:

      η 1. ΜΑ μα, επίρρημα, αλβανικό μα που σημαίνει ‘μάλλον’, μα ι μίρε (ma i mirë) = μάλλον καλός. Ο τύπος μα είναι γκέγκικος. Ο τόσκικος τύπος είναι με (me). Να προσεχθεί ότι στην ετεοκρητική επιγραφή υπάρχει ο γκέγκικος τύπος.
      η 2. ΠΡΑΙ πραι. Υπάρχει αλβανικό επίρρημα πρα, πράj, πράι που σημαίνει ‘έπειτα, κατόπιν, λοιπόν’ και ρήμα πράjκαι πρανόj (pranoj)που σημαίνει: 1) πραΰνω, ησυχάζω κάποιον, 2) καταστρέφω, κλίνω, πλησιάζω προς το μέρος κάποιου, 3) περικυκλώνω, 4) καταστρέφομαι, αποθνήσκω.
      η 3. ΝΑ να, αλβανικό να και νε (një), αντωνυμία αόριστη ονομαστική ή αιτιατική ενικός αρσενικού, που σημαίνει ‘ένας, ένα, κάποιος, κάποιον’.
      η 4. Ι ι, αλβανικό ι. Μπορεί να είναι: 1) άρθρο ονομαστική αρσενικού προτασσόμενο των επιθέτων, μετοχών κ.λπ., 2) αντωνυμία προσωπική ενικός γενική και δοτική τρίτου προσώπου ‘αὐτοῦ, αὐτῷ, αὐτῆς, αὐτῇ’ και 3) αιτιατική πληθυντικού της ανωτέρω αντωνυμίας ‘αὐτούς, αὐτάς’.
      η 5. ΡΕΡΕ ρερε, αλβανικό ρέρε (rëre), μετοχή του bίε (bie) που σημαίνει ‘πέφτω και χτυπώ, χτυπώ είτε δια της χειρός είτε δια ράβδου είτε δια όπλου’. θ 1. [Π]ΡΕΙ πρει, αλβανικό πρέj (prej) ή πρέι και πέj ή πέι, πρόθεση συντασσόμενη με γενική, όπως πρέj μέjε (prej mejë) = παρ’ εμού, πρέj τέjε (prej tejë) = παρά εσού. θ 2. ΡΕΡΕΙΕΤ ρερειετ. Άραγε το ΡΕΡΕΙΕΤ είναι έναρθρη γενική πληθυντικού του άνω ΡΕΡΕ που ο Θωμόπουλος το ερμηνεύει ‘ισχυρός’, ‘παρά των ισχυρών’, ή πρέπει να αναγνωσθεί ΡΕΡΕ ΙΕΤ; ΡΕΡΕ άναρθρη γενική ενικού, ΙΕΤ, αλβανικό jετ, πληθυντικός του jε που σημαίνει ‘άδεια’.

      Επομένως ΠΡΕΙ ΡΕΡΕ ΙΕΤ μπορεί να σημαίνει ‘παρά ισχυρού άδεια’. ι 1. ΝΤΙΡ ντιρ, επίρρημα, αλβανικό νdιερ (dëri) (και γjερ) που σημαίνει ‘μέχρι’. ι 2. ΑΝ αν, αλβανικό άνε-α (anë) που σημαίνει ‘μέρος, άκρα’. Πρβλ. αλβανικό ουjε-άνε = το άκρο, το τέλος του ύδατος. Να προέρχεται άραγε η λέξη Ωκεανός από το ουjε-άνε; (Ωκεανός = Ωκε-αν-ος = Ωκε-αν = ουjε-αν). Το ίδιο σημαίνει και το Ωγήν (Ησύχιος). Στην Αλβανική νdιέρνd’άνε, νdιέράν σημαίνει ‘μέχρι τέλους, καθ’ ολοκληρία, ολοτελώς’. ια 1. ΙΑΣΚΕΣ ιασκες, αλβανικό αsκούς (askush), αντωνυμία αόριστη που σημαίνει ‘κανένας’ (αιτιατική αsκένd), από το αρνητικό μόριο αs που σημαίνει ‘ούτε’ και την αντωνυμία κους (kush) που σημαίνει ‘κάποιος’. Στο αs υπάρχει το αρνητικό s’ = ου, όπως s’ jαμ = δεν είμαι, s’ bεν = δεν κάνεις κ.λπ. Το Ι του ΙΑΣΚΕΣ είτε βρίσκεται ως j προθεματικό όπως στο jάτε-ι αντί άτε-ι ‘πατέρας’ κ.λπ. είτε ως αντωνυμία προσωπική 3ου προσώπου, ‘αὐτοῦ, αὐτῷ, αὐτούς’. ιβ 2. ΙΟΤ ιοτ. Έχουμε στην αλβανική 1) jου (ju) αντωνυμία προσωπική 2ου προσώπου ‘εσείς’, και jοτ, jότε ‘σος, ση’. 2) jο, επίρρημα αρνητικό ‘ου, όχι’ και jόκε.

      Επειδή επρόκειτο να επέλθει σιτοδεία, οι μεν των κατοίκων εγκατέλειπαν την Πραισό, αυτοί δε που δεν πουλούσαν το σιτάρι που είχαν κατακρατούσαν και αυτή τη βρόμη, άλλοι γόγγυζαν κατά αυτών που παρέβαιναν έτσι τους νόμους των Πραισίων, άλλοι εστίαζαν μόνο τους στενότερους συγγενείς ή τους οικειότερα προσκείμενους προς κάποιον ισχυρό. Καθώς έτσι είχαν τα πράγματα, οι αρχές δημοσίευσαν διά της επιγραφής αυτής διάταγμα απαγορεύοντας τα άτοπα και κανόνιζαν τα πράγματα.

      Διαγραφή
    11. Ας δούμε και την Πελασγική επιγραφή της Λήμνου η οποία έχει ερμηνευτεί με τη βοήθεια της Αλβανικής γλώσσας, την οποία Αλβανική ο Ι. Θωμόπουλος θεωρούσε –προφανώς από σκοπιμότητα- γλώσσα Ελληνική. Η επιγραφή βρέθηκε το 1886 στο χωριό Καμίνια της Λήμνου από δύο εταίρους της Γαλλικής αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών και δημοσιεύθηκε στο αυτοετές Δελτίο της. Κοσμεί στήλη επιτύμβιο φέρουσα την προτομή μαχητή που κρατά δόρυ στα δεξιά και διαιρείται σε δύο τμήματα, από τα οποία το μεν Α περιβάλλει ημικυκλοειδώς την κεφαλή του μαχητή, το δε άλλο Β καταλαμβάνει το δεξιό πλάγιο της τετραπλεύρου στήλης.

      Οι Deecke, Torp, Moratti, Lattes και άλλοι (και ως ένα σημείο και ο Pauli), διέγνωσαν τη συγγένεια της γλώσσας της Πελασγικής επιγραφής της Λήμνου προς τη γλώσσα των Τυρρηνών Πελασγών ή Ετρούσκων της Ιταλίας. Οι Τυρσηνοί Πελασγοί, κατοικούσαν τη νήσο Λήμνο προ της εν έτει 510 π.Χ. γενομένης Αθηναϊκής κατάκτησης. Οι αρχαίοι συγγραφείς παραδίδουν ότι τη Λήμνο έκτισαν πρώτοι οι Τυρρηνοί Πελασγοί (Θουκυδίδης, IV 109) και ότι κάποιοι από αυτούς συνέπλευσαν στην Ιταλία μαζί με τον από τη Λυδία Τυρρηνό αρχηγέτη και έγινε το έθνος των στην Ιταλία Τυρρηνών ή Ετρούσκων (Στράβωνας V 221).

      Η επιγραφή πρέπει να αναγνωστεί ως εξής: hουλαjε ζ ναφ ουθ ζιαζι μαράζ μαβ σιαλ χFεϊ ζ αFιζ ε Fισθο ζερον αϊθ Fα Μαλα σιαλ ζερον αϊ Μοριναιλ ακερ Ταβαρζι ο ζιFαϊ Η μετάφραση της επιγραφής στην Αλβανική είναι η εξής: Ουλάκ τσ' νεφ ουθ ζιάζι μαράς μbαj. Sιελεjκύjτσ' αβίτ βίσεν ε τιjσερόντε αΐ α Μάλα sίελεj(σιλετ) σερόντε αΐ Μουρινάιj. Αhέρε Ταβάρζι ο, σίba

      Μετάφραση στη Νεοελληνική: Οδοιπόρε, ο οποίος αριθμείς τα πένθη σας μαράζι κράτα. Επέπλεε εκείνος, ο οποίος γειτονεύει , την πατρίδα του έσωζε αυτός ή οι Μαλιείς επέπλεαν, έσωζε αυτός τους Μυριναίους. Και λοιπόν, ω Ταβάρζιε, να ζήσεις.

      Τμήμα Β της επιγραφής

      Η επιγραφή πρέπει να αναγνωστεί ως εξής: hουλαjε ζι Φουκια σιαλε ζερον αϊθ ε Fισθο του Fερον α[ι] ρο μ’ Hαραλι ο ζιβαϊ επτε ζι ου αραϊτιζ Φουκε ζιFαϊ αFιζ σιαλ χFι ζ’: μαραζ μ’: αFιζ α ου μ’ αϊ

      Η μετάφραση της επιγραφής στην Αλβανική είναι η εξής: Ουλάκ sι Φούκια sίελεj (sίλετ), σερόντε αΐ βίsεν ε τίjτου βdίρεj(τουκ ου βdιέρ) αΐ. Ρρο μ’ Ηαράλι, ο sίbα: έπτε ζι. Ου αρρατίs Φουκέ. Sίbα: αβίτ: sίελεj(sίλετ) κύjτσ’ μαράς μ’ αβίτ. Α, ουμέ αΐ

      Μετάφραση στη Νεοελληνική: Οδοιπόρε όταν οι Φωκείς επέπλεαν, έσωσε αυτός την πατρίδα του απολεσθείς αυτός. Έρρωσο σε μένα, ω Χαράλη, να ζήσεις: έδωσε (επακολούθησε) πένθος. Εκδιώχθηκαν οι Φωκείς. Να ζήσεις: πλησίασε: επέπλευσε (επήλθε) εκείνος ο οποίος μαράζι μου γειτονεύει. Α, εξέλιπε αυτός.

      Για την ιστορία να αναφέρω ότι με την ανάγνωση της επιγραφής ασχολήθηκαν αρχικά οι Γάλλοι Cousin και Durrbach και αργότερα ο Σουηδός Nachmanson. Η ανάγνωση και των τριών και ιδιαίτερα του τελευταίου ελάχιστα διαφέρει από την ανάγνωση που είχε προβεί ο Θωμόπουλος, χωρίς να μεταβάλλεται σχεδόν καθόλου η έννοια των περιεχομένων λέξεων.

      Διαγραφή
    12. Ο Θωμόπουλος λέει για την ερμηνεία των επιγραφών στο βιβλίο του Πελασγικά:

      «Ο επιγραμματογράφος θρηνόντας τον θάνατο του προκειμένου νεκρού και την απουσία αυτού από του πεδίου της μάχης κατά την τελευταία επιδρομή του γείτονος (της Θρακικής χερσονήσου) ως συμφορά, για την οποία θεωρούσε ότι έκαστος πατριώτης έπρεπε έχει μαράζι, δείχνει ότι είχε την πεποίθηση ότι εάν ζούσε τότε ο ήρωας αυτού, η πατρίδα θα σωζόταν. Ο νεκρός Τρβάζιος Χαράλης, Μυριναίος, υμνείται στην πρώτη επιγραφή ως σωτήρας που έσωσε την πατρίδα του πρώτον μεν από την επιδρομή των γειτόνων (από τη Θρακική Χερσόνησο), έπειτα δε από την επιδρομή των Μαλιέων. Ο δε διαβάτης καλείται από τον επιγραμματογράφο, να κρατεί διαρκή θλίψη για την απώλεια αυτού του πατριώτη. Στη δεύτερη επιγραφή λέγεται ότι ο ήρωας έσωσε την πατρίδα του από επιδρομή των Φωκέων, πεύτοντας στη μάχη.»

      Γράφει ο Θωμόπουλος - ο οποίος οφείλουμε να πούμε ότι θεωρούσε τα αλβανικά ως ελληνικό ιδίωμα/διάλεκτο - σε μια μεταγενέστερη μελέτη του απαντώντας σε όλους αυτούς που αρνήθηκαν τις μελέτες και τις μεταφράσεις του:

      «Στις δοθείσες από εμάς ερμηνείες της Πελασγικής επιγραφής της Λήμνου και των Ετεοκρητικών επιγραφών, που δεν είναι δίγλωσσες, κάποιοι ουδόλως αρκούμενοι στις αποδείξεις που εμείς δώσαμε από άλλες δίγλωσσες πελασγικές επιγραφές, αντέταξαν την αντίρρηση ότι δεν επεχειρήσαμε ορθά την ερμηνεία των αρχαίων αυτών επιγραφών διά της νυν Αλβανικής. Αντιπαρατηρούμε σ’ αυτή την αντίρρηση, ότι εάν για παράδειγμα δεν είχε σωθεί κανένα σύγγραμμα και κανένα Λεξικό της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας, εάν βρισκόταν ξαφνικά μία αρχαία ελληνική επιγραφή επί μαρμάρινης στήλης έχοντας το ανάγλυφο ανδρός πολεμιστή που κρατούσε το δόρυ (όπως στην Πελασγική επιγραφή της Λήμνου) περιέχοντας μεταξύ άλλων τη φράση ‘αυτός έσωσε την πατρίδα’ (όπως λέει στα Αλβανικά ‘ε βίσθου σερόν αίθ’ η επιγραφή της Λήμνου), οι λέξεις αυτές εάν ερμηνεύονταν ασφαλέστατα μέσω της νυν ομιλουμένης νέας Ελληνικής γλώσσας, κανένας δεν θα μπορούσε να αμφιβάλλει ότι η επιγραφή εκείνη γράφηκε σε ελληνική γλώσσα, έστω και αν υπήρχαν σ’ αυτή και κάποιες άλλες λέξεις που δεν σώζονται στην τωρινή νεοελληνική.»

      Ο αλβανολόγος Otto Blau συμφωνούσε με τον Θωμόπουλο για τις πελασγικές επιγραφές, ότι θα μπορούσαν να ερμηνευτούν μόνο διαμέσου της αλβανικής.

      Διαγραφή
    13. Ο Γάλλος ειδικός Louis Benloew στο βιβλίο του La Grece avant les Grecs που εκδόθηκε στο Παρίσι το 1877 έγραψε ότι: «Ορισμένα τοπονύμια, ονόματα βουνών, ποταμιών και μυθικών προσωπικοτήτων, τα οποία δεν μπορούν να ετυμολογηθούν μέσω της ελληνικής γλώσσας, προφανώς μπορούν να ετυμολογηθούν μέσω μιας ξένης γλώσσας. Μόνο μία γλώσσα μέχρι στιγμής μπορεί να ρίξει φως στα ονόματα αυτών των τοποθεσιών και αυτή η γλώσσα είναι η αλβανική…»

      Ο A.J.Van Windekens, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Louvain του Βελγίου, είπε ότι πολλές λέξεις της ελληνικής γλώσσας και πολλά τοπωνύμια, μπορούσαν να εξηγηθούν μόνο μέσω μίας άλλης προελληνικής γλώσσας. Όπως είπε, πελασγικά τοπονύμια βρίσκονται από τη δυτική Μικρά Ασία μέχρι τη βόρεια Ιταλία αλλά ιδιαίτερα στην Ιλλυρία και στην Ελλάδα, όπου πολλά επίσης ονόματα θεοτήτων ήταν πελασγικά (τα οποία ερμήνευσε μέσω της αλβανικής), πράγμα που σήμαινε ότι μεγάλος αριθμός Πελασγών ζούσαν στα μέρη αυτά και οι οποίοι αργότερα αφομοιώθηκαν από τους Έλληνες και τους Ιλλυριούς όπως χαρακτηρηστικά είπε. (Van Windekens, Le Pelasgique, Essai sur une langue indo-europeenne prehellenique, Bibliotheque du Museon, Volume 29, Publications Universitaires, Louvain 1952)

      Ο Robert D'Angely στο 'Enigma' του υποστηρίζει την ίδια ιδέα ότι η αλβανική γλώσσα ετυμολογεί/ερμηνεύει τα ονόματα των πελασγικών θεοτήτων, γνωστών μέσω της ελληνικής μυθολογίας. (Robert d’Angely, Enigma nga pellazgët te shqiptarët, Përmblodhi e përktheu: Xhevat LLOSHI, Botimet TOENA, Tiranë 1998)

      Η Elizabeth J. Pyatt από το Pennsylvania State University USA, με διδακτορικό σγλωσσολογία, είπε: «Το 3200 π.χ., υπήρχαν πολλές γλώσσες που ομιλούνταν, εκτός από τα σουμεριακά και τα αυγυπτιακά, αλλά δεν ήταν αρκετά τυχερές ώστε να έχουν ένα γραπτό σύστημα. Εκείνες οι γλώσσες είναι πολύ παλιές. Ας δούμε κάτι ενδοαφέρον, η αλβανική γλώσσα (που ομιλείται στα βόρεια της Ελλάδας) δεν ήταν γραπτή, μέχρι περίπου τον 15ο αιώνα μ.Χ., παρόλο που ο Πτολεμαίος αναφέρει τους Αλβανούς στον 1ο αιώνα π.Χ. Τα γλωσσολογικά και αρχαιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι οι Αλβανοί ήταν ένας διακριτός λαός ήδη από πολύ πιο παλιά. Έτσι, πιθανόν τα αλβανικά έχουν υπάρξει για πολλές χιλιετίες, αλλά έχουν γραπτή μορφή μόνο τα τελευταία 500 χρόνια. Με μια ανατροπή της μοίρας λοιπόν, τα αλβανικά ίσως θεωρηθούν πολύ "παλιά" και τα ελληνικά αρκετά "νέα".» (Stephen Anderson and David Lightfoot, The language organ: Linguistics as cognitive physiology, Historical Linguistics/Syntax, Cambridge: Cambridge University Press, 2002)

      Οι Ιλλυριοί λοιπόν μπορεί ναι μεν άλλοι να εκσλαβίσθηκαν, άλλοι να εξελληνίσθηκαν και άλλοι να εκλατινήστηκαν γλωσσικά, αλλά δεν χάθηκαν σαν να άνοιξε η γη και τους κατάπιε όπως λένε ορισμένοι Σλάβοι ή Έλληνες ιστορικοί.

      Διαγραφή
    14. Εκτός από τα παραπάνω, ένα άλλο στοιχείο που αποδεικνύει την επιβίωση ενός μη σλαβικού πληθυσμού μεταξύ του 6ου και 9ου αιώνα μ.Χ. όταν οι Σλάβοι είχαν κατακτήσει πολλά από τα εδάφη που αποτελούν τη σημερινή Αλβανία, είναι τα νεκροταφεία Κόμαν (κοντά στην Κρούγια).

      Ο John Wilkes αν και δεν θεωρεί τους Αλβανούς ως απογόνους των Ιλλυριών ή τουλάχιστον εκφράζει αρκετές επιφυλάξεις για την ιλλυρική τους καταγωγή, εντούτις περιγράφοντας τους τάφους που έχουν βρεθεί στην περιοχή Κόμαν-Κρούγια, αναγνωρίζει τα νεκροταφεία αυτά ως ιλλυρικά και επίσης αναφέρεται στην επιβίωση ενός ιλλυρικού και μη σλαβικού πληθυσμού στην περιοχή. Λέει: «Αναμφίβολα, τα νεκροταφεία Κόμαν-Κρούγια αποτελούν ένδειξη της επιβίωσης ενός μη σλαβικού πληθυσμού μεταξύ του 6ου και 9ου αιώνα, όμως ο πληθυσμός αυτός κατά πάσα πιθανότητα ταυτίζεται με τους ιλλυρικής καταγωγής εκρωμαϊσμένους (λατινόφωνους) ρωμάνους, όπως τους ονομάζει ο Κωνσταντίνος ο Πορφυρογέννητος, που εκδιώχτηκαν από την περιοχή λόγω της εγκατάστασης των Σλάβων.» (John Wilkes, ‘The Illyrians’, p. 357, 1992)

      Τι λέει εδώ ο Wilkes και τι ξεχνάει να πει; Λέει λοιπόν ότι ο ιλλυρικός πληθυσμός που κατοικούσε στην περιοχή Κόμαν, εκδιώχθηκε από την περιοχή από τους Σλάβους και άρα οι Αλβανοί δεν είναι απόγονοι τους. Τι ξεχνάει όμως να πει ο Wilkes για την περιοχή; Ο γεωγραφικός πυρήνας του πολιτισμού Κόμαν έχει την χαμηλότερη επιφανειακή πυκνότητα σλαβικών τοπωνυμίων στην Αλβανία, κάτι που δείχνει ότι οι φορείς του ήταν «αυτόχθων» προσλαβικός πληθυσμός. Ορισμένα στοιχεία του τρόπου ταφής δείχνουν συνέχεια με τα Ιλλυρικά ταφικά έθιμα. Αυτό ξέχασε να το πει ο Wilkes.

      Διαγραφή
    15. Τώρα το γεγονός ότι πολλά προελληνικά ονόματα και τοπωνύμια, καθώς και ονόματα θεών και ηρώων της ελληνικής μυθολογίας δεν μπορούν να ετυμολογηθούν από την ελληνική, αλλά ετυμολογούνται άνετα από την αλβανική, πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις. Γιατί λοιπόν πολλά από τα προελληνικά ονόματα δεν μπορούν να ερμηνευθούν μέσω της ελληνικής, της λεγόμενης σλαβομακεδονικής, της τουρκικής, των σημιτικών γλωσσών ή οποιασδήποτε άλλης γλώσσας, παρά μόνο μέσα από την αλβανική;

      Στον πρόλογο της νεώτερης έκδοσης του βιβλίου του Θωμόπουλου από τις εκδόσεις Β. Ρηγόπουλου ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Δελαδήμος και άριστος γνώστης αρχαιολογικών και προϊστορικών ζητημάτων γράφει: «Ωρισμέναι περιπτώσεις ερμηνείας Πελασγικών λέξεων δια της Αλβανικής είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακαί. Π.χ. η Λάρισα (= ακρόπολις) συσχετίζεται με το αλβανικό λjάρτε = υψηλός. Το αρχαίον όνομα Κραναοί των Αθηναίων θεωρείται απλή Ελληνική μετάφρασις του Πελασγικού Αθηναίοι, εάν το όνομα Αθήναι συσχετισθεί προς το Αλβανικόν θάνεα = η κρανέα (η κρανιά).» Αυτή η τελευταία παρατήρηση του Δελαδήμου δείχνει ξεκάθαρα ότι η Αθήνα ήταν μια αλβανόφωνη πόλη, και οι ελληνόφωνοι από τη Θράκη, όταν ήρθαν στην Ελλάδα μετονόμασαν τους Αθηναίους σε Κραναούς. Από την αλβανική αυτή λέξη θάνεα πήρε το όνομά της και η θεά Αθηνά, άρα δεν ονόμασε η Αθηνά την πόλη ως Αθήνα, αλλά η θεά της σοφίας πήρε το όνομά της από την πόλη. Το επίθετο της Αθηνάς Παλλάς δεν σχετίζεται με το ελληνικό πάλλω, όπως λένε μερικοί γραφικοί ελληναράδες παρετυμολόγοι, αλλά με το αλβανικό πάλσε-α που σημαίνει μυελός, εγκέφαλος. Στην ελληνική μυθολογία ο Αθηνά βγήκε από το κεφάλι του Δία και ήταν η θεά της σοφίας. Άρα το επίθετο Παλλάς δείχνει ότι η Αθηνά ήταν η θεά της σοφίας. Ομοίως και το επίθετο της θεάς Αθηνάς Τριτογένεια σημαίνει την γεννηθείσα από τον εγκέφαλο, αφού στα αλβανικά τρουτ σημαίνει εγκέφαλος. Και όμως μερικοί Έλληνες παρετυμολόγοι λένε ότι τάχα το Τριτογένεια σημαίνει την γεννηθείσα τρίτη στη σειρά, παρά το γεγονός ότι ο Ησύχιος γράφει ότι οι Αθαμάνες ονόμαζαν την κεφαλήν ως τριτώ. Ομοίως και ο Σουίδας: «Τριτογενής η Αθηνά η επεί τρίτωνα την κεφαλήν Αθαμάνες λέγουσιν».

      Προφανώς η λέξη τριτώ στους Αθαμάνες είναι αλβανικό κατάλοιπο. Κατά παράδοξο τρόπο, η λέξη θάνε-α στα αλβανικά σημαίνει «λόγος», και φυσικά η Αθηνά ήταν η θεά του λόγου και της σοφίας. Το προελληνικό όνομα Υμηττός ετυμολογείται από το αλβανικό hύμετε που σημαίνει σκιά, δάσος. Το όνομα Τήνος είναι αλβανικό από την αλβανική λέξη τίνε που σημαίνει υγρασία, γι’ αυτό και στην αρχαιότητα η Τήνος λεγόταν Υδρόεσσα. Πολλά ονόματα από την ελληνική μυθολογία ετυμολογούνται μέσα από την αλβανική. Για παράδειγμα ο Χάρων ετυμολογείται από το αλβανικό χαρόj που σημαίνει λησμονώ. Γι’ αυτό λοιπόν και ο Χάροντας όταν περνάει στον Άδη τις ψυχές, τις ποτίζει με το νερό της λησμονιάς.

      Διαγραφή
    16. Οι Αλβανοί είναι φιλόξενοι, γενναίοι, απόγονοι των Πελασγών.

      «Γενναίοι στη θρασύτητα, έξυπνοι, ακούραστοι, εύκολα ικανοποιημένοι, έχοντας ούτε υπέρμετρη φιλοδοξία ούτε άδικη πλεονεξία, είναι [οι Αλβανοί] στερεωμένοι στους βράχους τους με μία στοργή που τίποτα δεν μπορεί να την ελαττώσει. Προικισμένοι με ευγενικά αισθήματα, αφοσιωμένοι, πεισματάρηδες, σεβόμενοι τα δικαιώματα και τους ιερούς νόμους της φιλοξενίας και των υποσχέσεων, έχουν περάσει τόσους αιώνες χωρίς να υποστούν οποιαδήποτε αλλαγή. Έχουν παραμείνει Πελασγοί, πολεμοχαρείς, ειλικρινείς και φτωχοί.» (Pashko Vasa, The Truth on Albania and the Albanians: Historical and Critical., Centre for Albanian Studies, London 1999, p. 31)

      Ο Arthur Evans, Άγγλος αρχαιολόγος που ανέσκαψε την Κνωσσό στην Κρήτη και αποκάλυψε τον πολιτισμό που έγινε γνωστός με το όνομα ‘Μινωικός Πολιτισμός’, είπε: «…Αλλά ό,τι προτίστως διαχωρίζει την Αλβανία από τις άλλες περιοχές, βρίσκεται στα ιδιαίτερα χαρακτηρηστικά αυτής της φυλής. Από τη φύση εύστροφοι, ενεργητικοί, ανεπίδεκτοι ελέγχου, επιφυλακτικοί και άστατοι, οι Σκιπετάροι, σε αντίθεση με τους Σλάβους, έχουν τοποθετήσει την ελευθερία πάνω απ’ όλα και τη θρησκεία ένα ζήτημα δευτερεύουσας σημασίας. 'Η θρησκεία πηγαίνει με το ξίφος' είναι μια αλβανική παροιμία και οποτεδήποτε η δήλωση της πίστης του στέκεται εμπόδιο στα ενδιαφέροντα του, ο αληθινός σου *Αρναούτης δεν διαστάζει, τουλάχιστον εξωτερικά, να προσχωρήσει σε ένα πιο βολικό δόγμα.» (Arthur J.Evans, Illyrian Letters, London: Longmans, Green and Co., 1878, p. 141.)

      *Αρναούτης=Σκιπετάρος=Αλβανός

      Διαγραφή
    17. Δεν ασπάζομαι 100% τα παραπάνω αλλά μερικώς. Τα παραθέτω ωστόσο προς ενημέρωση των αναγνωστών.

      Διαγραφή