17 Μαρ 2013

Η Blackwater είναι προέκταση της CIA


Η ομάδα μισθοφόρων που είναι γνωστή με την ονομασία Blackwater λειτουργούσε ουσιαστικά ως “εικονική επέκταση της CIA” αποκάλυψε ο ιδρυτής της εταιρίας προς την ρεπόρτερ της Daily Beast Eli Lake, η οποία κατάφερε να αποκτήσει δικαστικά έγγραφα που αποδεικνύουν την στενή διασύνδεση
της Blackwater με την ίδια την κυβέρνηση των Η.Π.Α.

Πολλές είναι οι πρόσφατες πληροφορίες για τις οποίες σας έχει ενημερώσει σχετικά το pentapostagma.gr, ότι η Blackwater (που έχει μετονομαστεί πλέον σε Academi), συνεργαζόταν με την CIA. Επίσης, στην επιφάνεια ανασύρθηκαν αδιάσειστα στοιχεία ότι ο πρώην ιδρυτής της Blackwater Erik Prince αποτελούσε ουσιαστικά πράκτορας της οργάνωσης..

Η σχέση μεταξύ Blackwater και CIA είναι πλέον αδιάψευστη καθώς μόλις τον περασμένο μήνα, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις διώξεις κατά μελών της Blackwater, έπειτα από τα στοιχεία που απεκάλυπταν ότι η ομάδα των μισθοφόρων ενεργούσε υπό τις άμεσες διαταγές της αμερικανικής κυβέρνησης.

Τα περισσότερα στελέχη της Blackwater αφέθησαν ελεύθερα, έπειτα από την ομολογία της ενοχής τους, ενώ μόλις δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε κατ’οίκον περιορισμό και αναστολή με πρόστιμο 5.000 δολαρίων.

“Η συνεργασία της Blackwater με την CIA ξεκίνησε όταν παρείχαμε εξειδικευμένους εκπαιδευτές και εγκαταστάσεις στα οποία η ίδια παρουσίαζε ελλείψεις,” δήλωσε ο Prince προς την ρεπόρτερ της Daily Beast, Eli Lake. “Στα χρόνια που ακολούθησαν, η εταιρεία μετατράπηκε σε μία προέκταση της CIA καθώς μας ζητούσαν συνεχώς να εκτελούμε επικίνδυνες αποστολές, τις οποίες η ίδια η CIA είτε δεν μπορούσε είτε δεν επιθυμούσε να πραγματοποιήσει”

“Η CIA χρησιμοποιούσε συχνά τους μισθοφόρους της Blackwater σε αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο,” ήταν η υπερασπιστική γραμμή των δικηγόρων κατά τη διάρκεια των διώξεων. “Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις πραγματοποιούνταν μέσω γραπτών είτε προφορικών συμβάσεων είτε μέσω ανεπίσημων αιτημάτων.. Σε αρκετές περιπτώσεις η CIA δεν αποζημίωνε την Blackwater για την βοήθειά της. Στις τάξεις της Blackwater εργάζονταν, επίσης, αξιωματικοί και πράκτορες της CIA, ενώ η Blackwater παρείχε κάλυψη σε πράκτορες και αξιωματικούς της CIA που πραγματοποιούσαν μυστικές και απόρρητες επιχειρήσεις. Από πολλές απόψεις, η Blackwater, ή τουλάχιστον τμήματα της Blackwater, αποτελούσε επέκταση της CIA.”

http://www.triklopodia.gr/2013/03/blackwater-cia.html
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου