2 Απρ 2013

ΡΟΔΟΣ- ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ: ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: H ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ 2010 ΠΑΡΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΚΑΘΟΤΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ-ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ...ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ...)

Αγανακτισμένοι πολίτες εκφράζουν όλο και πιο συχνά την δυσαρέσκεια τους και αναγάγουν το πρόβλημα της Αστυνόμευσης σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης μας! Κυκλοφοριακό χάος, ανεξέλεγκτο παρκάρισμα, απροσπέλαστα πεζοδρόμια...


παραβάσεις του κ.ο.κ, επικίνδυνη οδήγηση καθιστούν αυτή την πόλη ως μια από τις πιο ΕΧΘΡΙΚΕΣ απέναντι στον Ρόδιο πολίτη αλλά και τους επισκέπτες της.

Η δημιουργία της Δημοτικής αστυνομίας δεν βοήθησε να βάλει τάξη σε αυτό το χάος. Θα έλεγα ότι η αποτυχία της δεν οφείλεται τόσο στην ικανότητα ή όχι των δημοτικών αστυνόμων αλλά πολύ περισσότερο στον λόγο για τον οποίο έχει αποτύχει στην αποστολή της και η ίδια η Ελληνική Αστυνομία. Ο λόγος ακούει στο όνομα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.

Συχνά έχουμε γίνει μάρτυρες η πόλη να είναι παραδομένη στην αναρχία, διπλό και τριπλοπαρκαρίσματα, καταλήψεις πεζοδρομίων, παρκαρισμένα οχήματα σε διαβάσεις πεζών και άλλα πολλά και η Δημοτική Αστυνομία να πίνει καφέ σε κάποια καφετέρια (για τροχαία δεν μιλάμε πια αυτή είναι τελείως ανύπαρκτη), τη στιγμή που οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου προσπαθώντας να βρούνε το δίκιο τους!

Δεν γνωρίζω αν η «ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ» της αστυνομίας οφείλεται στην προεκλογική περίοδο αλλά και εκτός αυτής τα πράγματα δεν είναι καλύτερα και σίγουρα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ. Ως εκ τούτου γέλια αλλά ταυτόχρονα και θυμό μου προκαλεί όταν κατά καιρούς διαβάζω στις εφημερίδες και ακούω στα ΜΜΕ για «Αυστηρούς ελέγχους της Αστυνομίας».

Συγγνώμη αλλά μήπως ζούμε σε διαφορετικό τόπο? ΠΟΥ είδατε εσείς αυστηρούς ελέγχους???? Επειδή βγαίνουνε κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα τα συνεργεία της Τροχαίας σημαίνει ότι είναι αυστηροί? Κύριοι, δεν αρκεί να είναι αυστηροί οι έλεγχοι, πρέπει να είναι ΜΟΝΙΜΟΙ! Για γέλια και για κλάματα είναι οι πρακτικές της ΕΛΑΣ οι οποία ανακηρύσσει μια παράβαση ως παράβαση της ημέρας ή εβδομάδας, πχ εβδομάδα κράνους, και βγαίνουν έξω γράφουν μερικούς για κράνος ενώ την ίδια στιγμή περνάει ακριβός δίπλα από το συνεργείο κάποιος χωρίς ζώνη ασφαλείας αλλά δεν τον γράφουν γιατί είναι εβδομάδα κράνους!!!!!!

Η αλήθεια είναι ότι σε πολιτισμένες χώρες, η Αστυνομία χωρίζει την πόλη σε ζώνες και αναθέτει στους αστυνομικούς συγκεκριμένους τομείς ή γειτονιές περιπολίας, οι έλεγχοι και τα μπλόκα είναι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Καθημερινά κινδυνεύουμε στους δρόμους όχι μόνο τις γιορτές που κάνουν την εμφάνισή τους οι κάμερες των καναλιών.

Η πολιτεία θα πρέπει σ’αυτό το δύσκολο έργο της αστυνόμευσης, ειδικά στην χώρα μας όπου οι πολίτες ΔΕΝ συνεργάζονται εύκολα με τις αρχές, να τους διαθέσουν τα κατάλληλα μέσα για να βγάλουν εις πέρας το έργο τους.

Ντεσιμπελόμετρα για τη μέτρηση της στάθμης του θορύβου των οχημάτων αλλά πολύ περισσότερο των δικύκλων, συσκευές αλκοτέστ, φορητές αλλά και ΣΤΑΘΕΡΕΣ κάμερες καταμέτρησης του ορίου ταχύτητας, κάμερες σε διασταυρώσεις που φωτογραφίζουν τους παραβάτες του ερυθρού σηματοδότη, φορητές ζυγαριές που ζυγίζουν επιτόπου τα υπέρβαρα φορτηγά και πολλά άλλα πρέπει να συγκαταλέγονται στον εξοπλισμό μιας σύγχρονης Αστυνομίας καθώς επίσης και Γερανοί οι οποίοι θα απομακρύνουν ΑΜΕΣΑ οποιοδήποτε παράνομα σταθμευμένο όχημα που παρεμποδίζει την κυκλοφορία.

Δείτε παρακάτω εξοπλισμός Αστυνομίας στην Γερμανία:



Σε πάρα πολλά επικίνδυνα σημεία έχουν τοποθετηθεί ΜΟΝΙΜΑ radar ταχύτητας.



Φωτογραφικές μηχανές τοποθετημένες σε σταυροδρόμια, φωτογραφίζουν όσους παραβιάζουν το κόκκινο!



Ενώ καθημερινά γίνονται και έλεγχοι σε άγνωστα σημεία για τους πολίτες με κινητά συνεργεία!



....χωρίς διακρίσεις, ΟΛΟΙ είναι ίσοι απέναντι στον νόμο!

Η αστυνομία στο εξωτερικό πραγματικά επικεντρώνετε στο έργο της ΧΩΡΙΣ να φοβάται κάποια εκ των υστέρων εκδικητική πράξη από κάποιον πολιτικό παράγοντα. ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν αναμειγνύετε ο εκάστοτε υπουργός Δημοσίας Τάξης ή οι τοπικοί βουλευτές στο έργο της αστυνομίας και ούτε δίνει εντολές ποιόν να συλλάβει και ποιόν να απελευθερώσει. Αυτά μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα και τριτοκοσμικές χώρες, όπως τη δική μας μπορούν να συμβούν!

Σε ένα τέτοιο παράλογο περιβάλλον λοιπόν τίθεται το ερώτημα, πως απαιτείται να επιτελέσει η αστυνομία το έργο της αν κι εμείς οι πολίτες δεν αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα των ελέγχων για το δικό μας το καλό? Με τι όρεξη να κάνει η αστυνομία το έργο της όταν δεν είμαστε συνεργάσιμοι αλλά εξακολουθούμε να βλέπουμε μπαμπούλες του παρελθόντος στο πρόσωπο της αστυνομίας?

Πώς απαιτείται να γίνονται αυστηροί έλεγχοι όταν έχετε πέσει θύμα κλοπής αρνείστε όμως να ελεγχθείτε σε κάποια από τα μπλόκα και απειλείται θεούς και δαίμονες?

Θα ήταν παράλειψή μου να μην επισημάνω ότι η Αστυνομία στο εξωτερικό έχει έναν πολύ μεγάλο σύμμαχο, τα ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ, σε αντίθεση με την χώρα μας όπου τα ΜΜΕ κάνουν το πάν για να εκθέσουν και να κατηγορήσουν τη ΕΛΑΣ και ποτέ δεν βρίσκουν έναν καλό λόγο για αυτήν, προβάλουν το έργο της αστυνομίας παραδειγματίζοντας παράλληλα τους πολίτες με συνεχή ντοκιμαντέρ ότι τυχόν παρανομία έχει τις επιπτώσεις της!

Σας παρακαλώ βρείτε το χρόνο να δείτε το παρακάτω video και θα καταλάβετε αμέσως τη θα πει Αστυνόμευση...

Εξηγήσεις (χρονολογικά):

0:20 Έλεγχος για ζώνη ασφαλείας

0:38 Η αστυνομία οδηγεί τον παραβάτη σε ένα Van οπου τον βάζουν να δει ένα βιντεάκι σχετικά με ατύχημα και επιπτώσεις στους επιβάτες χωρίς ζώνη ασφ.

1:00 O Παραβάτης σοκάρετε από αυτά που είδε..

1:22 ...και πληρώνει άμεσα το πρόστιμο!

1:56 Μηχανάκι δεν σταματάει σε υπόδειξη για έλεγχο

2:25 Μηχανάκι ακινητοποιείται και διαπιστώνετε ότι δεν έχει πινακίδες και ασφάλεια

2:42 Ο οδηγός μυρίζει έντονα και υποβάλλεται σε αλκοτέστ

2:52 Η μέτρηση δείχνε 0,9% πολύ πιο πάνω απ το όριο!

3:00 Σύλληψη μεταφορά στο τμήμα, μήνυση!

3:10 Επαγγελματίας δεν φοράει ζώνη

3:30 ενώ ο αστυνομικός του κάνει σύσταση να καθαρίσει την πινακίδα και τα "κωλοφάναρα" διότι είναι λερωμένα!

3:40 Αφού βλέπει κι αυτός το βιντεάκι...

3:55 αναγκάζεται να καθαρίσει τα φανάρια και την πινακίδα!




4:00 Έλεγχος Βουλγάρικου φορτηγού

4:15 Διαπιστώνεται μετατόπιση φορτίου

4:35 Εμπειρογνώμονας μπαίνει κάτω από το φορτηγό για να ελέγξει την γενικότερη κατάσταση του φορτηγού!

4:45 ΑΜΕΣΗ ακινητοποίηση φορτηγού λόγο κακών φρένων και πρόστιμο 1000€. Καλούν φορτηγό απο τη Βουλγαρία να παραλάβει το φορτίο!!!!!!!

5:00 Το φορτίο απαιτεί ειδικό όχημα ενώ αυτοί το δέσανε σε αυτοσχέδιους γάντζους.

5:30 900€ πρόστιμο και κάλεσμα ειδικού οχήματος μεταφοράς!

5:40 Το συγκεκριμένο φορτηγό έχει περισσότερο πλάτος απο οσο επιτρέπεται (μετατόπιση φορτίου) Ξεφόρτωμα ΕΠΙΤΟΠΟΥ, νέο φορτηγό!

6:23 Βρέθηκε μια χαλαρή και σκουριασμένη βίδα!

6:50 O οδηγός καλείτε να ακολουθήσει το περιπολικό για Τεχνικό έλεγχο ΟΛΟΥ του οχήματος!

7:10 Μέτρηση βάρους με ειδική ζυγαριά.

7:15 O Ολλανδός οδηγός ασφάλισε το φορτίο με 13 λουριά, οι Γερμανοί απαιτούνε 45 !!!

7:50 Έχει άδεια μεταφοράς 40 τόνων και μεταφέρει 42! ΞΕΦΟΡΤΩΜΑ

Ελπίζω να παρατηρήσατε τόσο την ευγένεια των Αστυνομικών απέναντι στους πολίτες (ΠΑΝΤΑ στον πληθυντικό) όσο και την στάση των πολιτών που ΔΕΧΟΝΤΑΙ να ελεγχθούν!

Ας αποδεσμεύσουν επιτέλους τους χιλιάδες αστυνομικούς που φυλάνε τους υπαίτιους της καταστροφής της χώρας μας και ας τους βγάλουν στους δρόμους. Από που και ως που είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε εμείς την προσωπική ασφάλεια του Τριανταφυλλόπουλου, του Χατζηνικολάου, των επιχ/ματιών (να καλά διαβάσατε την αστυνομική φρουρά των βιομηχάνων και εφοπλιστών την πληρώνουμε εμείς!), πρώην υπουργών, του Λιάγκα της Ανίτας Πάνια, θα τρελαθούμε τελείως σ' αυτόν τον τόπο?......

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου