29 Μαΐ 2013

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ! Σκηνικό τρόμου στο Ν. Χανίων - Κάηκαν επιχειρήσεις - Εκκενώθηκαν σπίτια ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ


 
Σκηνικό τρόμου επικρατεί στο Νομό Χανίων καθώς από τα μεσάνυχτα βρίσκεται σε πύρινο κλοιό με σύμμαχο τους νότιους ανέμους που άγγιξαν τα 9 - 10 μποφόρ με συνέπεια οι πύρινες γλώσσες να απλώνονται ανεξέλεγκτα σε επιχειρήσεις και σπίτια.
Αυτήν την ώρα μαίνονται 4 μέτωπα με τα πιο επικίνδυνα να είναι στα Μεγάλα Χωράφια και το Βαμβακοπουλο, όπου έχουν καεί...
βιομηχανικές μονάδες ενώ έχουν εκκενωθεί και σπίτια.
Πιο συγκεκριμένα στο Βαμβακόπουλο που η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα έχουν καεί ολοσχερώς 3 επιχειρήσεις, ο Συνεταιρισμός Αλουμινοκατασκευαστών, μια επιχείρηση με αγροτικά προϊόντα και μια αντιπροσωπεια με βάρκες.
Στο σημείο δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες 14 πυροσβεστικά οχήματα, 2 εκ των οποίων κατέφθασαν από Ρέθυμνο και Ηράκλειο, μεγάλος αριθμός πυροσβεστών, οχήματα των ΟΤΑ και του στρατού ενώ δεν αποκλείεται στη συνέχεια της ημέρας οι δυνάμεις πυρόσβεσης να ενισχυθούν με καναντέρ από την Αθήνα.

Ολοκληρωτική καταστροφή στην αντιπροσωπεία με βάρκες

Η καταστροφή στο συνεταιρισμό Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Χανίων

Στα Μεγάλα Χωράφια το σκηνικό είναι επίσης εφιαλτικό καθώς οι φλόγες μπήκαν μέσα στα σπίτια χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί εκτεταμένες καταστροφές.
Δείτε βίντεο με το μέτωπο που μαίνεται στα Μ. Χωράφια

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκονται δύο ακόμα μέτωπα φωτιάς, στην περιοχή Καφάρο του Δήμου Πλατανιά και στα Κεραμειά όπου ευτυχώς η κατάσταση εκεί είναι καλύτερα.
Στα Κεραμειά ωστόσο υπάρχουν αναφορές ότι έχει καεί ένα αυτοκίνητο καθώς και αγροτικά μηχανήματα.
Επί ποδός βρίσκονται όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Αστυνομία, αλλά και ο Στρατός βρίσκεται σε επιφυλακή.

Αναφορές για τραυματίες δεν έχουν γίνει, ωστόσο ο Νομός Χανίων βρίσκεται στην κυριολεξία στο έλεος των ανέμων και των πυρκαγιών.
Τη μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ έδωσαν μαζί με τους πυροσβέστες, κάτω από δύσκολες συνθήκες, και δεκάδες κάτοικοι των περιοχών που πλήγησαν.
Δείτε εικόνες καθώς και δηλώσεις που έκανε νωρίτερα το βράδυ ο Υπ. Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Κουρουπακης από το Βαμβακόπουλο






kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου