9 Μαΐ 2013

IDEF 2013: Τουρκική πολεμική βιομηχανία: Εκεί κοσμογονία, εμείς ικανοποιούμαστε με τον Άκη στο εδώλιο!

Συνεργασία Aselsan-Thales

Thales Aselsan_Turret copy
 
Μια από τις ενδιαφέρουσες παρουσίες στην IDEF 2013 είναι και η συνεργασία Aselsan και Thales, που παντρεύει έναν τροποποιημένο, σταθεροποιούμενο μέσω γυροσκοπικών διατάξεων πύργο MLS (Missile Launching System) της πρώτης, που έχει ήδη άλλες ναυτικές εφαρμογές με τα βλήματα LMM (Lightweight Multi-role Missile) της δεύτερης. Η πρόταση αφορά την αντιαεροπορική προστασία ελαφρών σκαφών.
Το σύστημα αγορά 8 βλήματα έτοιμα για βολή και ηλεκτρο-οπτικό συγκρότημα αυτόματης πρόσκτησης και ιχνηλάτησης στόχων.
 
TAI cockpit
 
IDEF Helos copy
 
Πρόταση της ΤΑΙ για full glass cockpit ελικοπτέρων που βασίζεται σε οθόνες μεγάλου μεγέθους και δημιουργία «παραθύρων» απεικόνισης μέσα σε αυτές.
 
FNSS και Otokar
 
ARMA 105
To Otokar ARMA 8×8 με τουρκικής σχεδίασης πύργο και πυροβόλο 105 mm CV που σε άλλες εφαρμογές μπορεί εκτός από πυρομαχικά χαμηλής αλλά και υψηλής πίεσης να βάλει και κατευθυνόμενα βλήματα Falarick.
ARMA 1 copy.jpeg
Otokar ARMA 6×6 με πύργο ενός ατόμου, που φαίνεται να φέρει και ηλεκτρο-οπτικό εξοπλισμό παρατήρησης.
ARMA 2 copy.jpeg
ARMA με L-UMTAS πάνω σε πύργο MIZRAK
PARS 2 copy.jpeg
FNSS Pence με μη επανδρωμένο σταθεροποιημένο πύργο που φέρει πυροβόλο 25 mm KBA και συζυγές πολυβόλο MG3 7,62 mm.
PARS 1 copy.jpeg
FNSS Pars με επανδρωμένο πύργο που φέρει πυροβόλο 25 mm.

Vestel Karayel

Karayel

Παρουσιάζοντας το UAV Karayel στην IDEF, η τουρκική εταιρία Vestel Defence ανακοίνωσε ότι η παράδοση του πρώτου από τα έξι αεροχήματα που προορίζονται για τον τουρκικό στρατό ξηράς θα παραδοθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Αν και η παράδοση είναι καθυστερημένη, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για εξελιγμένη έκδοση “Version II» με τα υπόλοιπα πέντε να παραδίδονται μέσα στο 2013.
Το UAV έχει εκπέτασμα 10,5 μέτρων, μήκος 6,5 μέτρα και βάρος απογείωσης 550 κιλά από τα οποία τα 70 είναι ωφέλιμο φορτίο, έχοντας ικανότητα για αποστολές διάρκειας 20 ωρών.
Η Vestel παρουσίασε ακόμη το μικρότερο UAV Bora UAV, που χρησιμοποιεί πολλά απάρτια και υποσυστήματα του Karayel και προσφέρεται στον τουρκικό στρατό σαν εκπαιδευτικό (!) μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

ΠΗΓΗ
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου