29 Αυγ 2013

ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ! 10 δις δάνειο για την Ελλάδα αντί να πληρώσουν τους φόρους τους οι εφοπλιστές


Είναι γνωστό ότι οι εφοπλιστές έπρεπε όπως όλοι οι Έλληνες να πληρώνουν φόρους. Το ύψος των φόρων αυτών εκτιμάται γύρω στα 13-14 δις ευρώ το χρόνο, που είναι το 13% του ΑΕΠ της χώρας. Αντί αυτού η κυβέρνηση έκανε μια συμφωνία με τους εφοπλιστές για να πληρώνουν μόνο 140
εκ.ευρώ το χρόνο και μάλιστα επειδή προαιρετική που θα ισχύσει για τα επόμενα 4 χρόνια αν δεν κάνω λάθος και αν υπάρχει η χώρα στα σημερινά της σύνορα.

Σας θυμίζω ότι η χώρα μπήκε στο ΔΝΤ για ένα “πρόβλημα” της τάξης των 10 δις ευρώ. Σας θυμίζω επίσης ότι ο σημερινός υπ. Οικονομικών γνωστός και ως “Ξεφτέρης” δήλωσε πρόσφατα ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται κούρεμμα χρέους αλλά μόνο ένα δάνειο για του χρόνου ύψους 10 δις ευρώ.

Σας υπενθυμίζω τελειώνοντας την πρόσφατη δήλωση του υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε, με την οποία εξέφρασε παράπονα γιατί οι εφοπλιστές και άλλοι πάμπλουτοι Έλληνες αποφεύγουν να πληρώνουν φόρους και όλα τα υφίστανται οι φτωχόπουλοι μισθοσυντήρητοι και συνταξιούχοι…

Στο σύνταγμα του 1975 υπάρχει αναφορά στη διαχείριση του κεφαλαίου των εφοπλιστών. Αυτό όμως έγινε για να υπάρχει κάτι για τη φορολογική τους αντιμετώπιση στην αρχή της μεταπολίτευσης. Δεν ήταν μόνιμο. Συνεπώς φόροι μπορεί να μπούν στους εφοπλιστές και αν δε τους αρέσει να φύγουν να πάνε άλλη χώρα. Ούτε τα πλοία τους τα φτειάχνουν στην Ελλάδα ούτε στηρίζουν την Ελλάδα μη πληρώνοντας τους φόρους τους.




Η στάση του Σόιμπλε σε αυτό το σημείο είναι και λογική και έντιμη και πολύ φιλελληνική. Της ΧΑ αντίθετα που το παίζουν εθνικιστές δεν είναι. Για απόδειξη δέστε το video στα αριστερά. Αυτό και μόνο το video δείχνει τί παίζεται στο σημερινό πολιτικό σύστημα.

Τα μέλη της Ελληνικής Βουλής θα πρέπει να τα βλέπει κανείς με τον ίδιο τρόπο που βλέπει τα άλογα στον Ιππόδρομο. Η κάθε ομάδα συμφερόντων στηρίζει και στοιχηματίζει σε κάποια άλογα. ¨Οταν ένα απο αυτά κερδίσει το λαχνό, τότε περνάνε απο το ταμείο και εξαργυρώνουν τα κέρδη τους.


Δεν είναι μόνο η ΧΑ που επιθυμεί να μη πληρώσουν οι Έλληνες εφοπλιστές τους φόρους τους για να μη φύγουν απο την Ελλάδα και χάσει η Ελλάδα τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν οι ναυτιλιακές τους εταιρείες, τον οποίο τον αριθμό τα ΜΜΕ και οι προστατευόμενοι των εφοπλιστών υπουργοί και δημοσιογράφοι της προπαγάνδας έχουν παραφουσκώσει.

Οι θέσεις εργασίας πρέπει να προκύπτουν απο τη δημιουργία εστιών παραγωγής και όχι απο αρπαχτές

Ας δούμε στη συνέχεια μερικές πρόσφατες δηλώσεις του γνωστού πολιτικού επιγόνου και υπουργού Ναυτιλίας και Προστασίας της ΜΗ Φορολογίας των Ελλήνων εφοπλιστών Βαρβιτσιώτη…



Όπως προανέφερα (1) δεν υπάρχει αφορόλογητο για τη ναυτιλία και δεν ξέρω αν ο υπουργός αυτός μπορεί να αντιλαμβάνεται τί διαβάζει ή αν του λένε άλλοι τι γράφει το Σύνταγμα, (2) δεν είναι αληθές ότι η ναυτιλία είναι αφορολόγητη σε όλα τα μήκη και πλάτη της γής, απορώ και πως το φαντάστηκε (3) οι εφοπλιστές μπροστά στο εθνικό καθήκον δεν στέκονται μπροστά σε νόμους και δεν υπολογίζουν διατάξεις…! Γιατί αυτοί είναι πάνω απο το κράτος ή είναι κράτος εν κράτει;

Τον Βαρβιτσώτη θα τον ξαναψηφίσετε; ¨Εχετε σκεφτεί το κόστος;

Το ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα με τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής είναι υπέρ της φορολόγησης των εφοπλιστών. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα αν σε περίπτωση εκλογής δεν το τηρήσει ή το τηρήσει κατά μόλις 1%…

Όπως έχω πεί, δεν στηρίζω κανένα κόμμα διότι όλα συμμετέχουν ακόμη και συμπληρώνοντας ή σιωπώντας στη διακυβέρνηση της Ελλάδας μέσα απο ένα παίγνιο μηδενικού αθροίσματος. Αυτό σημαίνει, πως το πολιτικοοικονομικό δράμα που εξελίσσσεται στη χώρα συνεχώς θα μεταλάσσεται αλλάζοντας στόχους και πρόσωπα, μπροστά στα μάτια του Ελληνικού λαού πρός τέρψην των έμπειρων και επιλέκτων, πρός εκτόνωση της αντίδρασης των ολίγων που έχουν απομείνει πνευματικά ζωντανοί και πρός χάρη της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή που στοχεύει στην αλλαγή των συνόρων και τον έλεγχο της παραγωγής και της ενέργειας.

Eν τω μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος SPD σε θέματα κρατικού προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάιντερ επικαλούμενος την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που έκανε η τρόικα ανέφερε ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας έως το 2020 ανέρχονται σε 77 δις ευρώ, δηλαδή περίπου 11-12 δις το χρόνο!

Ετοιμαστείτε για μεταφορά του ΤΑΙΠΕΔ με κάποιο μηχανισμό στο εξωτερικό (πχ. ESM) που θα ελέγχεται απο τους δανειστές και επιπλέον ετοιμαστείτε για πολλές απολύσεις μέσω του μόνιμου μηχανισμού “κινητικότητας” που επιθυμεί ο πιο “καινοτόμος” των πολιτικών επιγόνων Μητσοτάκης και διαφημίζει ως αναγκαίο ο “οικονομολόγος” πρώην Τούρκογλου! Κατά τα υπόλοιπα όποιος αντέξει.

Τον Mητσοτάκη θα τον ξαναψηφίσετε; ¨Εχετε σκεφτεί το κόστος;

Aν πλήρωναν την εφορία που τους αναλογεί οι Έλληνες εφοπλιστές, τότε η Ελλάδα θα είχε γλυτώσει το ΔΝΤ.Όσον αφορά το σήμερα, ΛΑΡΚΟ, ΕΛΒΟ και ΕΑΣ δέν θα έβγαιναν για ξεπούλημα όπως και πολλά άλλα
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου