23 Αυγ 2013

Αφήνουν τα νησιά χωρίς ρεύμα - Μετά τη Σαντορίνη φόβοι μπλάκ άουτ στην Κρήτη


ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΕΛΕΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Στην Ελλάδα των μνημονίων τα νησιά που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεων των τουριστών παγκοσμίως μένουν από… ρεύμα.
Για δεύτερη φορά σημειώθηκε μπλάκ άουτ στη Σαντορίνη, ενώ φόβοι για διακοπή ρεύματος εκφράζονται και για την Κρήτη. Κι όλα αυτά, μέσα στον Αύγουστο, στο πικ της τουριστικής περιόδου.
Η κακή συντήρηση των εγκαταστάσεων ηλεκτροδότησης των νησιών και η μη ενίσχυση των υποδομών ελλείψει κονδυλίων κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα την τουριστική περίοδο στα πιο γνωστά Ελληνικά νησιά. Οι ευθύνες της κυβέρνησης που υποτίθεται ότι έχει επενδύσει στον τουρισμό για την «αιμοδότηση» της οικονομίας, αλλά και των αιρετών είναι τεράστιες.
Από τις 8:30 το πρωί και πριν καλά καλά συνέλθει από το πολυήμερο μπλάκ άουτ, μία νέα διακοπή ρεύματος ταλαιπωρεί τους τουρίστες, τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους της Σαντορίνης. Χωρίς ηλεκτρικό βρέθηκαν η Οία, το Φηροστεφάνι, το Καμάρι και το Εμπορειό. Οι πιο τουριστικές περιοχές του νησιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα προέκυψε σε δύο ηλεκτρογεννήτριες που είχαν ενσωματωθεί στο δίκτυο διανομής, ενώ όπως είπε ο δήμαρχος Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, η διακοπή έγινε μετά από βραχυκύκλωμα στο δίκτυο, έξω από το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής. Να σημειωθεί πώς πριν τρεις ημέρες υποτίθεται πώς είχε αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα.
Και ενώ στη Σαντορίνη η υπόθεση με τις διακοπές ρεύματος εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου, την ώρα που το νησί «βουλιάζει» από τουρίστες, στη Κρήτη τρέμουν και αυτοί στο ενδεχόμενο να βρεθούν στο ίδιο έργο θεατές.
Οι προβληματικές υποδομές του νησιού σε επίπεδο ηλεκτροδότησης και ενέργειας είναι δεδομένες και κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει πώς η ηλεκτροδότηση μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα.
Οι τουριστικοί παράγοντες έχουν ξεκινήσει ήδη τις επαφές προκειμένου να επαναφέρουν στο προσκήνιο το έλλειμμα των υποδομών της Κρήτης σε σχέση με την ενεργειακή του επάρκεια. Σύμφωνα με τους ίδιους, ένα μπλάκ άουτ εν μέσω της τουριστικής περιόδου θα είχε ολέθριες συνέπειες για το νησί, τις επιχειρήσεις και την εικόνα μας προς το εξωτερικό.
Τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης στα πιο διάσημα ελληνικά νησιά αντανακλούν την εικόνα διάλυσης που επικρατεί στη χώρα μετά την επιβολή των μνημονίων και τον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας.
Ίσως η τρόικα έχει τα δικά της σχέδια για τα Ελληνικά νησιά.
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου