17 Μαΐ 2014

Η κυβέρνηση της δικαστικής-κοινοβουλευτικής χούντας, των τραπεζοϋπαλλήλων του Δ' Ράιχ, απαγορεύει το δημοψήφισμα για το νερό- Εντολή για σύλληψη ό,ποιου στήσει κάλπη (Δείτε τα έγγραφα)

Εγκύκλιο με την οποία απαγορεύει το αυριανό δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Θεσσαλονίκη απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, στους δημάρχους της περιοχής, στον Υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια.   Συγκεκριμένα με το έγγραφο ο κ. Μιχελάκης καλεί τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν προκειμένου να "εξακριβώσουν όλες τις αξιόποινες πράξεις". Αμέσως μετά με έγγραφο που απέστειλε προς τις αρμόδιες αρχές η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητά τη σύλληψη όποιου κάνει χρήση των... εκλογικών καταλόγων για το δημοψήφισμα.
Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι κ. Σ. Δανιηλίδης, Δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών- Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, Γιάννης Μπουτάρης Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Λ.Κυρίζογλου Δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, παρουσία εκπροσώπων του κινήματος για το νερό, οι Δήμαρχοι χαρακτήρισαν "προσβλητικό" το έγγραφο που έχει στόχο το δημοψήφισμα ενώ αναφέρεται γενικά σε κάποιους που προσπαθούν να στήσουν παράνομες κάλπες εντός των χώρων που θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία παρότι η διοργάνωση του δημοψηφίσματος συντονίζεται από 11 Δημοτικά Συμβούλια καθώς και το κίνημα πολιτών.

Επιπλέον ξεκαθάρισαν ότι αναλαμβάνουν την "πολιτική ευθύνη" να στηθούν οι κάλπες έξω από τις αυλές των σχολείων που έχουν μετατραπεί σε εκλογικά κέντρα. Στη συνέντευξη τύπου μίλησε και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, μέλος του SOSτε το νερό και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Αρχοντόπουλος ο οποίος εξέφρασε την άποψη του κινήματος για την αναγκαιότητα της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος αλλά και οι διεθνής παρατηρητές από όλη την Ευρώπη όπου έχουν έρθει για την εποπτεία της διαδικασίας. Στο σημείο βρίσκονται και οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Τρ. Μηταφίδης και Ε. Ιωαννίδου καθώς και ο Υποψηφιος Δήμαρχος Θέρμης, Σ. Φάμελλος.

Πρόκειται για ωμή πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης και αυτή την φορά καθώς με τον συνήθη αυταρχικό της τρόπο έρχεται να απαγορεύσει κάτι για το οποίο έχουν ληφθεί επίσημες αποφάσεις από τους Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος ενώ επίσης την ίδια ώρα ένα μεγάλο κίνημα έχει αναπτυχθεί στην πόλη για την υπεράσπιση του νερού.

Δείτε Επίσης:

Οργανωμένο το σχέδιο της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα-Πρόγευση η συνέντευξη Καλαφάτη τη Πέμπτη

Βίντεο: Το "SOSτε το νερό" για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης

Save Greek Water: Ο κ. Μιχελάκης απειλεί, η κυβέρνηση καταρρέει 

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Η κυβέρνηση φοβάται την μαζική έκφραση αντίθεσης στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ 

Δείτε το έγγραφο 
Εντολή σύλληψης για ό,ποιον στήσει κάλπες

Την ίδια στιγμή με έγγραφό του ο Εισαγγελέας ζητά από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να μεριμνήσει έτσι ώστε δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ να προχωρούν σε σύλληψη όποιουδήποτε εθελοντή του κινήματος στήσει κάλπη ή αξιοποιήσει εκλογικούς καταλόγους για το δημοψήφισμα για το νερό.

Συγκεκριμένα το έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προς το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και τον Διευθυύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης αναφέρει πως "η παραχώρηση ή η χρησιμοποίηση των εκλογικών καταλόγων από οποιοδήποτε άλλο... απαγορεύεται" και "οι παραβάτες τιμωρούνται... με ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες μέχρι τρία χρόνια".

Μετά την νέα εξέλιξη, οι Δήμαρχοι και τα μέλη του κινήματος συνεδρίασαν εκ νέου για να καθορίσουν τη στάση τους.

Update: Το δημοψήφισμα θα γίνει- Ανακοινώνουν τη λύση οι Δήμαρχοι

Δείτε το έγγραφο
Από alterthess

Την Κυριακή ψηφίζουμε για το νερό της Θεσσαλονίκης 
Την Κυριακή η Θεσσαλονίκη διοργανώνει το δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Το συντονιστικό φορέων και πολιτών “Soste το νερό” απήυθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο δημοψήφισμα στις 18 Μάη για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Nα σημειωθεί ότι περίπου 30 παρατηρητές απ`όλη την Ευρώπη έχουν καταφθάσει ήδη στην Θεσσαλονίκη για να επιβλέπουν την διαδικασία και να μεταφέρουν το μήνυμα της κάλπης στις δικές τους χώρες.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) θα παρέχει τους εκλογικούς καταλόγους στο SOSTE το νερό ενώ οι κάλπες για το δημοψήφισμα θα στηθούν είτε στους διαδρόμους των εκλογικών κέντρων είτε στον προαύλιο χώρο των σχολείων. Εκεί θα υπάρχουν εθελοντές για το δημοψήφισμα που θα ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με την διαδικασία. Στο δημοψήφισμα μπορούν να συμμετέχουν και οι ετεροδημότες οι οποίοι θα ψηφίζουν σε αίθουσα του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης με την ένδειξη της ταυτότητας τους και ενός λογαριασμού της ΔΕΗ που θα αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας τους.
Από alterthess, μέσω "Το Γρέκι"

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου