7 Σεπ 2014

ΔΕΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΝΛΤΕΜΠΕΡΓΚ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΩΝ Ο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ” ΑΛΕΞΗΣ

brookings__article
Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου.
«Τιμές και δόξες» όπως έλεγε ο Λαυρέντης Διανέλλος στον Βασίλη Λογοθετίδη στην ταινία «ένας ήρωας με παντόφλες».
Στο Φόρουμ του Κόμο, ήτοι στην Ιταλική λέσχη Μπίνλτεμπεργκ θα παρευρεθεί ο «κοινωνικός επαναστάτης» και «υπέρμαχος» της εργατικής τάξης κύριος Αλέξης Τσίπρας, δίπλα σε ηχηρά ονόματα της ευρωπαϊκής οικονομικής και πολιτικής σκηνής, συμμετέχοντας στις εργασίες του φόρουμ που διοργανώνει το ίδρυμα «The European House- Ambrosetti».

Το Σάββατο που ο πρωθυπουργός της Χώρας κύριος Αντώνης Σαμαράς θα εγκαινιάζει την έκθεση της Θεσσαλονίκης και θα προσπαθεί με ψεύτικες υποσχέσεις και πλασματικά στοιχεία, να προβάλει φρούδες ελπίδες και να κερδίσει λίγη ακόμη πίστωση χρόνου στο πρωθυπουργικό αξίωμα, ο παμπόνηρος Αλέξης, ο μέγας χαμαιλέων της πολιτικής σκηνής, που προσφάτως προέκυψε και θρησκευόμενος θα ενισχύει το προφίλ του και την υποψηφιότητά του, ως ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, με υποσχέσεις και συμφωνίες.
Παρόλο που οι «Λαφαζανίστας» του κόμματος βλέπουν με μισό μάτι την παρουσία του Αλέξη σε αυτό το κλειστό κλαμπ της Ευρωπαϊκής οικονομικής ελίτ η Κουμουνδούρου καθησυχάζει προβάλλοντας το επιχείρημα ότι ο κύριος Τσίπρας έχει ανοιχτούς πλέον διαύλους επικοινωνίας με “κέντρα” που έχουν αναγκαστεί πλέον να λαμβάνουν σοβαρά τις απόψεις του. Επίσης επισημαίνουν ότι  θα επαναλάβει τις θέσεις του κόμματος για αλλαγή της πολιτικής πορείας της Ευρώπης, τερματισμό της λιτότητας και σύναψη ενός New Deal, για τις υπερχρεωμένες χώρες-μέλη.
Με ποιο γελάμε περισσότερο;
Με τον εξαναγκασμό των ισχυρών οικονομικών κέντρων να λαμβάνουν σοβαρά τις απόψεις του Άλεξ ή με την πρόθεση του να επαναλάβει την θέση για τον τερματισμό της λιτότητας και την σύναψη μιας νέας συμφωνίας με τις αναξιοπαθείσες χώρες;
Καλά το πρώτο το αντιπαρερχόμαστε εντελώς γιατί είναι τραγικά κωμικό και δεν σηκώνει και τον παραμικρό σχολιασμό. Σαν να υποστηρίζουμε ότι ο ελέφαντας αναγκάζεται να λαμβάνει σοβαρά την άποψη της μύγας.
Όσον αφορά το δεύτερο, ειλικρινά έπρεπε να τρέχει στο Κόμο και να παρευρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τους λεγόμενους «ταξικούς» του εχθρούς προκειμένου να τους επαναλάβει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ;
Τελικά καλά κάνουν οι Λαφαζανίστας και ανησυχούν και μάλιστα τους συμβουλεύουμε να αρχίσουν ν’ ανησυχούν πολύ σοβαρά, διότι ο Αλέξης τους έχει όλους, μα όλους τυλίξει στο «κόκκινο» μαντήλι του.
Αγαπητοί μου τα πράγματα είναι απελπιστικά απλά, λόγω του ότι βασίζονται σε απλή λογική.
Κανείς δεν εισέρχεται μέσα στο κλειστό κλαμπ της οικονομικής ελίτ, των ισχυρών και των προνομιούχων για να πεί, αλλά για ν’ ακούσει. Κανείς δεν γίνεται δεκτός για να κάνει υποδείξεις, αλλά για να δεχτεί οδηγίες. Κανείς δεν στέκεται εμπρός στους πλουτοκράτες για να τους κουνήσει το δάκτυλο στο πρόσωπο, αλλά για να σκύψει το κεφάλι και να δηλώσει την υποτέλειά του.
Αυτό άλλωστε πρόκειται να κάνει και ο κύριος Τσίπρας. Θα τους διατυπώσει την άποψή του, η οποία φυσικά δεν θα είναι άλλη από το ότι σκοπεύει να τους προσφέρει μια απόλυτη και πειθήνια συνεργασία ως νέος πρωθυπουργός, οπότε τα κεκτημένα τους δεν κινδυνεύουν, ούτε θίγονται  και θα ακούσει τις θέσεις τους όσον αφορά την μελλοντική εξοντωτική πολιτική λιτότητας που προτίθενται να εφαρμόσουν για τις οικονομικές «αποικίες» τους, κουνώντας με αποδοχή το κεφάλι.
Τελειώνοντας θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά αυτό που έχουμε πολλάκις επισημάνει.
Αν η αστική δημοκρατία οδήγησε την Ελλάδα σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό μεσαίωνα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα την οδηγήσει σε Λίθινη εποχή.

http://antipliroforisi.blogspot.gr/2014/09/blog-post_5.html
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου