16 Νοε 2014

«Δεν είμαι “γονέας 1”, είμαι μαμά»: Θαρραλέα Ιταλίδα αντιρρησίας συνείδησηςΗ Tempi.com, μια καθολική διαδικτυακή εφημερίδα, δημοσίευσε μια φωτογραφία που αντιπροσωπεύει μια πράξη δημόσιας ανυπακοής. Μια γυναίκα στο Μιλάνο, όταν της ζητήθηκε να συμπληρώσει ένα έντυπο για το σχολείο των παιδιών της, έκανε μια μικρή διόρθωση:
"Το όνομά της είναι Barbara Bianchi - είναι υπάλληλος του Δήμου - και η εφημερίδα λέει ότι δεν πίστευε ότι η χειρονομία της θα έβρισκε πολλούς υποστηρικτές. Μητέρα, ακριβώς πάνω από σαράντα οκτώ χρονών, με δίδυμα, δημοσίευσε στο Facebook μια φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου. «Είμαι η μητέρα, όχι "γονέας. 1"» (Δήμαρχε του Μιλάνου) Giuliano Pisapia, το κατάλαβες;» Έγραψε δίπλα στην φωτογραφία με την υπογραφή της σχετικά με το έγγραφο της εγγραφής των παιδιών της στο σχολείο.
«Με μια μονοκονδυλιά διέγραψε την λέξη “γονέας 1” και την αντικατέστησε με τη λέξη «mamma». Η φωτογραφία συγκέντρωσε πολλά ‘likes’ και το μοιράστηκαν πολλοί. Διάβασε:
ΙΤΑΛΙΑ: Ο Δήμος της Βενετίας καταργεί τους όρους «πατέρας» και «μητέρα» από τα επίσημα έγγραφά του
ΗΠΑ: "Γονέας 1" και "Γονέας 2" αντί του"Πατέρας" και "Μητέρα" στις νέες αιτήσεις για διαβατήρια
Η Γαλλία απαγορεύει τη χρήση των λέξεων "μητέρα"και "πατέρας" σε επίσημα έγγραφα και προετοιμάζει το έδαφος για "γάμους" μεταξύ ομοφυλοφίλων
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου