24 Νοε 2014

Η Κίνα προχωρά στην δημιουργία δεκαοκτώ ναυτικών βάσεων σε όλο τον πλανήτη

Ο "ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ" ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Η Κίνα προχωρά στην κατασκευή δεκαοκτώ ναυτικών βάσεων σε όλο τον πλανήτη με σκοπό τη καθιέρωσή της ως πλανητικής δύναμης αλλά και την αντιμετώπιση της αμερικανικής κυριαρχίας σε Ειρηνικό και Ινδικό Ωκεανό.
Σύμφωνα με εφημερίδα της Ναμίμπια , η Κίνα θα προχωρήσει στην πρώτη κατασκευή ναυτικής βάσης εκτός κινεζικού εδάφους στην αφρικανική χώρα.
Τα σχέδια αναφέρουν σχετικά για την κατασκευή μίας κινεζικής ναυτικής βάσης στον κόλπο Valvo της Ναμίμπιας . Οι διαπραγματεύσεις για την δημιουργία της ναυτικής βάσης φέρεται ότι πραγματοποιούνται «σε υψηλό επίπεδο».
Η εφημερίδα, επικαλούμενη κινεζικά μέσα ενημέρωσης γράφει ότι, η βάση του κινεζικού Ναυτικού στη Ναμίμπια, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για τη δημιουργία 18 ναυτικών βάσεων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, σε όλο τον κόσμο.
Οι κινεζικές βάσεις, θα δημιουργηθούν σε Πακιστάν, Σρι Λάνκα, Μιανμάρ, Τζιμπουτί, Υεμένη, Ομάν, Κένυα, Τανζανία, Μοζαμβίκη, Σεϋχέλλες και την Μαδαγασκάρη. Η κύρια έμφαση δίνεται από το Πεκίνο στον βόρειο και δυτικό Ινδικό Ωκεανό, καθώς και το κέντρο της νότιας πλευράς της κινεζικής θάλασσας.
"Σε αυτές τις τρεις στρατηγικές γραμμές θα ενισχυθεί περαιτέρω η ικανότητα της Κίνας, να αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλεια στις εμπορικές θαλάσσιες οδούς, και με τον τρόπο αυτό να συμβάλει στη διασφάλιση της διατήρησης της σταθερότητας στον κόσμο».
Το άρθρο παραθέτει μάλιστα και τις τοποθεσίες που θα κατασκευασθούν οι ναυτικές κινεζικές βάσεις όπως είναι το Chongjin (Βόρεια Κορέα), το Μόρεσμπι (Παπούα Νέα Γουινέα), το Σιχάνουκβιλ (Καμπότζη), το Koh Lanta (Ταϊλάνδη), το Sittwe (Μιανμάρ), η Ντάκα (Μπαγκλαντές), το Γκουαντάρ (Πακιστάν) η Hambatonta (Σρι Λάνκα), Μαλδίβες, τις Σεϋχέλλες και το Τζιμπουτί, Λάγος (Νιγηρία), Μομπάσα (Κένυα), το Dar es Salaam (Τανζανία) και Λουάντα (Αγκόλα).
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ναμίμπια Μόνικα Σία επιβεβαίωσε την είδηση σχετικά με την δημιουργία της κινεζικής βάσης στον κόλπο του Valvo , λέγοντας ότι «είμαστε εξοικειωμένοι με αυτά τα μηνύματα. Αυτό συζητείται στο υψηλότερο επίπεδο. Όταν ληφθεί η απόφαση, το έθνος θα πρέπει να ενημερωθεί γι “αυτό. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή».
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Κινέζοι υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουν για τις βάσεις αυτές, το αμερικανικό μοντέλο. Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα πραγματοποιεί επίσης σημαντικά έργα υποδομής στη Ναμίμπια. Στην περιοχή Σβακοπμούντ κατασκευάζεται κινεζικός σταθμός δορυφορικής παρακολούθησης. Το κινεζικό Ναυτικό αποτελείται από 255.000 άτομα, εκ των οποίων 26.000 είναι πεζοναύτες .
Η Κίνα δεν αρκείται πλέον στην οικονομική της δύνμαη γιατί γνωρίζει ότι για να διατηρηθεί πρέπει να διαθέτει την ανάλογη στρατιωτική "αυτοκρατορική" ισχύ. Για να αντιμετωπίσει τη υπερατλαντική αυτοκρατορία των ΗΠΑ πρέπει να διαθέτει πλανητικές βάσεις και σημεία ελέγχου σε καίρια γεωστρατηγικά σημεία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

kerberos-hellas

ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΚΑΙ Η ΑΦΡΙΚΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ "ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΩΝ" ΚΙΝΕΖΩΝ....

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Χου: «Το ναυτικό να προετοιμαστεί για πόλεμο»

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ  

ΕΙΠΑΜΕ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ. ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου