6 Δεκ 2014

Σι Τζινπίνγκ: Ζήτησε ταχεία ανάπτυξη προηγμένων οπλικών συστημάτων και άμεση ένταξή τους στις κινεζικές ΕΔ.


Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ζήτησε την ταχύτερη ανάπτυξη νέου προηγμένου στρατιωτικού εξοπλισμού που θα βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός ισχυρού στρατού, μετέδωσαν τα κρατικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς η Κίνα προχωρά με εντατικούς ρυθμούς σε ένα φιλόδοξο σχέδιο εκσυγχρονισμού του στρατού της γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία σε όλη την περιοχή.
Μιλώντας στο διήμερο συνέδριο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, ο πρόεδρος Σι δήλωσε ότι οι στρατιωτικές μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να «καθοδηγούνται από τον στόχο της οικοδόμησης ενός ισχυρού στρατού» μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

«Τα προηγμένα όπλα είναι η ενσάρκωση ενός σύγχρονου στρατού και αποτελούν κρίσιμη υποστήριξη για την εθνική ασφάλεια» τόνισε ο κινέζος πρόεδρος.
«Τα συστήματα εξοπλισμού είναι τώρα σε μια περίοδο στρατηγικών ευκαιριών και σε ένα σημείο κλειδί για την ταχεία ανάπτυξή τους» συμπλήρωσε. Ο Σι Τζινπίνγκ είπε επίσης ότι τα νέα όπλα πρέπει να είναι «καινοτόμα, πρακτικά και να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της πραγματικής μάχης αλλά και να συμπληρώνουν τα αδύνατα σημεία του υπάρχοντος πολεμικού εξοπλισμού της Κίνας».
Ο Τζινπίνγκ πιέζει για την ενίσχυση της μαχητικής ικανότητας των 2,3 εκατομμυρίων στελεχών και στρατιωτών των κινεζικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς στην ευρύτερη περιοχή προβάλλουν ζητήματα με εδαφικές αμφισβητήσεις στην Ανατολική και τη Νότια θάλασσα της Κίνας. Το Πεκίνο έχει ήδη αναπτύξει μαχητικά τεχνολογίας stealth, αντι-δορυφορικούς πυραύλους ενώ πλέον διαθέτει ένα αεροπλανοφόρο και σχεδιάζει την κατασκευή περισσοτέρων.
Οι αμυντικές δαπάνες του τρέχοντος έτους πρόκειται να αυξηθούν επισήμως κατά 12,2% στα 131, 3 δισεκατομμύρια δολάρια αν και πολλές ξένες κυβερνήσεις και αναλυτές θεωρούν ότι αυτό το ποσό δεν είναι αντιπροσωπευτικό των πραγματικών αμυντικών δαπανών της Κίνας.

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου