30 Αυγ 2015

Να μοιράσει ο στρατός τα τυφέκια

g3_01
Το σενάριο να μοιράσει ο στρατός τα τυφέκια που έχει στις αποθήκες του, μαζί με τον ανάλογο αριθμών βλημάτων δεν είναι καινούριο. Από τότε που ήμουν νεαρός στο νησί της Μυτιλήνης και έγινε το γνωστό περιστατικό με το «Βυθίστε το χώρα» που είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου, στο νησί οι ενήλικες άνδρες ζητούσαν να διανεμηθεί σε όλους τους ενήλικες που δεν πάσχουν από ψυχικές ασθένειες και δεν έχουν τραβήγματα με τη δικαιοσύνη (ούτε καν εκκρεμεί δίκη) ο απαιτούμενος ατομικός οπλισμός. Τότε το αίτημα δεν έγινε «επίσημα» δεκτό, αλλά με έμμεσο τρόπο ενέταξαν στους έφεδρους της εθνοφρουράς δεκάδες άνδρες, στους οποίους χορήγησαν με τον τρόπο αυτό ατομικό οπλισμό.


Ούτως ή άλλως σε χιλιάδες άνδρες των ακριτικών νησιών – που αποτελούν την...
αποκαλούμενη ένοπλη εφεδρεία – εθνοφρουρά – έχουν διανεμηθεί και διατηρούν στις οικίες τους ή σε μέρη που κρίνουν ότι είναι επαρκώς ασφαλισμένα, πολεμικά τυφέκια HK-G3 |(7,62mm) με ικανό αριθμό φυσιγγίων, που ούτως ή άλλως είναι ξεπερασμένα για μάχες και σύντομα θα αντικατασταθούν από σύγχρονα τυφέκια διαμετρήματος 5,56mm .
 
Με βάση όσα γίνονται αυτή τη στιγμή στα νησιά, την επαπειλούμενη ανάφλεξη των Βαλκανίων και επειδή σε περίπτωση εσωτερικού ή εξωτερικού κινδύνου η διανομή οπλισμού γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς προτείνω να ασκηθούν πιέσεις κυρίως από τις τοπικές κοινωνίες στους τοπικούς άρχοντες και αυτοί με τη σειρά τους στα αρμόδια υπουργεία, ώστε ΑΜΕΣΑ να πραγματοποιηθεί διανομή του πολεμικού υλικού (τυφέκια και φυσίγγια) σε όλους τους άρρενες κατοίκους των ακριτικών νησιών και του Έβρου, που έχουν ολοκληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, είναι κάτω των 65 ετών, δεν έχουν ποινικές εκκρεμμότητες, δεν έχουν καταδικασθεί για σοβαρά αδικήματα και έχουν «σώας τας φρένας».

Η πρόταση δεν γίνεται για να γίνεται, ούτε γράφεται για να τρομάξει. Η πρόταση είναι απολύτως εφικτή να πραγματοποιηθεί, το πολύ μέσα σε μια εβδομάδα και η διανομή του οπλισμού να γίνει από τα οικεία φρουραρχεία που έχουν και τους ατομικούς φακέλους των στρατευμένων!

 katohika.gr

kerberos-hellas

1 σχόλιο: