25 Αυγ 2015

ΚΑΦΡΙΛΑ DEFENCENET (NYN PRO NEWS)! ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΓΚΑΙΡΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ!

 http://isxys.blogspot.com/2015/08/over-rizon.html


ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΜΕ, (ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΑΠΑΡΙΑ, ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ... ΕΡΓΟ) ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΡΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΠΕΡΙ...
ΒΑΘΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΡΑΝΤΑΡ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ (ή ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΕΣ) ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΝΗΣΟΥΣ (ή/και ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ) ΕΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ defencenet.
- ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ "ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ", ΟΥΤΕ ΑΠΟ "ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΙΣΜΕΝΟΥΣ",
- ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ,
- ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΜΦΙΒΟΛΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΗΓΗ
- ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΛΛΟ "ΑΠΟΦΑΣΗ" (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΕΛΘΩΝΤΟΣ ΚΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ) ΚΙ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Υ.Γ: ΑΛΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΡΑΝΤΑΡ ή ΑΛΛΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΣΣΩΝΟΙ ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΣΟΝ ΤΟΥΣ. ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΛΛΩΝ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΗΔΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΙΝ ΜΠΕΤ.


Η ΕΙΔΗΣΗ:

ΚΑΘΕΤΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ

Ισραηλινό mega-ραντάρ OTH εγκαθίσταται στην ανατολική Κρήτη και μαζί με UAV θα σαρώνουν την Τουρκία και την Α.Μεσόγειο!


Στην εγκατάσταση μεγάλου ραντάρ (Over The Ηοrizon) επιήρησης αέρος και επιφανείας στην ανατολική Κρήτη προχωρούν Ελλάδα και Ισραήλ. Το ραντάρ θα έχει ως αποστολή την επιτήρηση του θαλάσσιου και εναέριου χώρου της Ανατολικής Μεσογείο, βαθιά μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, με στόχο να ελέγχονται οι κινήσεις του τουρκικού Ναυτικού και της τουρκικής Αεροπορίας σε μια περιοχή η οποία σήμερα είναι "μαύρη τρύπα" για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Το ραντάρ θα είναι ισραηλινής κατασκευής και στην αρχή τουλάχιστον θα επιχειρείται από ισραηλινό προσωπικό. Εν συνεχεία θα αγοραστεί, όταν το επιτρέψουν οι δυνατοτητες της χώρας από την Ελλάδα.
Θα συνεργάζεται, δε, με ένα "σμήνος" UAV τα οποία επίσης θα σαρώνουν την Ανατολική Μεσόγειο, αριθμός από τα οποία θα αγοραστεί από την Ελλάδα, ενώ ένας άλλα θα επιχειρούν από την Α.Μεσόγειο.
Είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα την ευθύνη της λειτουργίας μιας στρατιωτικής εγκατάστασης θα την έχει ξένο στρατιωτικό προσωπικο με εξαίρεση φυσικά τις ΗΠΑ που στο παρελθόν είχαν υπό τον έλεγχό τους αρκετές ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπως ραντάρ, πυρηνικών κλπ.
Η απόφαση "σφραγίστηκε" κατά το πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένου στο Ισραήλ.

Η απόφαση είναι ανορθόδοξη (γιατί συν τοις άλλοις δίνει τεράστιο στρατηγικό βάθος έγκαιρης προειδοποίησης σε μία ξένη χώρα, αλλά και επιτρέπει στο Ισραήλ να μπει στον σκληρό πυρήνα" του ελληνικού συστηματος έγκαιρης προειδοποίησης αφού θα είναι διασυνδεδεμένο με τα υπόλοιπα ραντάρ του ελληνικού χώρου), αλλά τα θετικά είναι πολλά:
Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν σήμερα να εκτελέσουν σοβαρές αποστολές με υψηλή πιθανότητα επιβίωσης στην περιοχή γιατί  απλώς δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σύστημα επιτήρησης, εντοπισμού και κατεύθυνσης των δυνάμεων σε μια επιχείρηση.

Υπολογίζεται ότι το ισραηλινό ραντάρ σε συνεργασία με τα UAV θα διπλασιάσει τις δυνατότητες σε εμβέλεια (λέγεται ότι θα φτάνει τα 600 χλμ. η εμβέλειά του) και θα τριπλασιάσει την ταχύτητα και το είδος της επεξεργασίας των πληροφοριών από το νυν σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της Ρόδου και της Κρήτης, διεισδύοντας βαθιά στον τουρκικό εναέριο χώρο και με την βοήθεια των ισραηλινών δορυφόρων θα έχει πραγματική εικόνα ακόμα και από την περιοχή του Εσκί Σεχίρ, όπως και από όλη την κεντρική και νότια Τουρκία.
Αρα θα είναι ένα κριιμης σημασίας αισθητήρας που ίσως λύσει σοβαρά προβλήματα για την ελληνική αεράμυννα...

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου