25 Σεπ 2015

Η Αίγυπτος με την προμήθεια αεροσκαφών MiG-35 , πλοίων Μistral, και φρεγατών FREMM «αλλάζει» τις ισορροπίες στην Μ. Ανατολή

Η Αίγυπτος, είναι γνωστό ότι ξεκίνησε και επίσημα την διαπραγμάτευση για την απόκτηση 46 αεροσκαφών MiG-35 αξίας 2,2 δισεκατομμυρίων... 

Η Αίγυπτος, είναι γνωστό ότι  ξεκίνησε και επίσημα την διαπραγμάτευση για την απόκτηση 46  αεροσκαφών MiG-35 αξίας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με  αναφορές διεθνών  μέσων ενημέρωσης,   o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας MIG Sergei  Korotkov τ;onise   ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να παράσχει τον απαιτούμενο αριθμό MiG-35 στο Κάιρο. .
Πρόκειται για ένα αεροσκάφος που αποτελεί μια ιδιαίτερα εξελιγμένη έκδοση της νέας  γενιάς μαχητικών  αεροσκαφών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, ενώ το συγκεκριμένο μαχητικό φέρεται να είναι  ο διάδοχος  του ...
MiG-29. Το Mig-35 (Νατοϊκή ονομασία Fulcrum-F) αποτελεί  μια περαιτέρω ανάπτυξη των μαχητικών αεροσκαφών MiG-29M / M2 και MiG-29K . Κατατάσσεται ως 4 ++ γενιάς μαχητικό.
Το Mig-35 είναι ένα υπερσύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος που θα επηρέαζε πολύ πιο καθοριστικά την περιφερειακή ισορροπία δυνάμεων και θεωρείται ότι δεν θα περάσει απαρατήρητο από τους Ισραηλινούς, οι οποίοι  έχουν στην παρούσα φάση πολύ καλές σχέσεις με τους Αιγύπτιους.
Σε συνδυασμό με την αγορά από την  Αίγυπτο των  δύο γαλλικών  ελικοπτεροφόρων Mistral, των φρεγατών FREMM , των Κορβετών Gowind , των πυραυλικών συστημάτων S300V, και πλήθος άλλων συστημάτων , ομιλούμε για την ανάδυση μιας «δύναμης» στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το γεγονός δημιουργεί νέα δεδομένα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, αλλά και στην Μέση Ανατολή, δεδομένης της στενής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει Μόσχα και Κάϊρο στο θέμα της Συρίας, ενώ ήδη εκφράζονται υπόνοιες ότι η Αίγυπτος έχει «προσδεθεί» ήδη στο «ρωσικό άρμα» .
Ο Πρόεδρος της χώρας Αλ –Σίσι γνωρίζει πολύ καλά ότι το επόμενο διάστημα , μετά την ανακάλυψη του  τεραστίων  διαστάσεων κοιτάσματος φυσικού αερίου έξω από την πόλη της Αλεξάνδρειας, τα « όρνια» θα μαζευτούν για να » αρπάξουν».
Όπως κάθε «κάθε   καλός νοικοκύρης »  γνωρίζει πολύ καλά ότι ΠΡΕΠΕΙ να εξοπλίσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Άλλωστε οι Τζιχαντιστές ευρίσκονται στο Σινά και τους πολεμάει ο αιγυπτιακός στρατός κάθε μέρα.
Με την παρουσία της Κίνας, και της Ρωσίας στην Μέση Ανατολή ο Αιγύπτιος Πρόεδρος προσπαθεί ( φαινομενικά) να κρατάει  τις  «ισορροπίες» στην περιοχή τόσο με τους Ρώσους , τους Αμερικανούς όσο και με το Ισραήλ. «Αυτός» καλά κάνει εμείς σαν Ελλάδα που διαθέτουμε τόσα κοιτάσματα τι κάνουμε;

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου