13 Νοε 2015

Το έγκλημα μεγαλώνει τα αστυνομικά τμήματα κλείνουν!

ΚΕΡΒΕΡΟΣ: ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΩΠΑΙΔΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ Β.Α.Σ.Τ.Ρ. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Σ.ΑΝ.ΕΛ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ....

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά η αναδιάρθρωση – Μειώνονται από 32 σε 17 τα Τμήματα!
Η Σ.Κ.Α.Υ. με ομάδα εργασίας αποτελούμενη από εκλεγμένους συναδέλφους συνδικαλιστές συμμετείχε στη σημερινή παρουσίαση του σχεδίου της αναδιάρθωσης για τα εδαφικά όρια της Γ.Α.Δ.Θ. που πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες στο αμφιθέατρο του Α.ΜΕ.Θ.
και μάλιστα εξαιτίας της σημαντικότητάς της και του έντονου ενδιαφέροντος από το σύνολο των συμμετεχόντων, έληξε τις μεσημβρινές ώρες!




Η παρουσίαση του εν λόγω σχεδίου έγινε από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Στρατηγό Βασίλειο ΜΩΥΣΙΔΗ παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημητρίου ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ και του Επιτελάρχη Α.Ε.Α. κ. Εμμανουήλ ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗ.
Στην παρουσίαση μετείχαν κατόπιν σχετικής προσκλήσεως τους, Βουλευτές κομμάτων, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Περιφέρειας,Τοπικοί φορείς, παράγοντες πολιτικών κομμάτων εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων καθώς επίσης όλοι οι Διευθυντές των υπηρεσιών.
Ο Γ.Γ. του Υπουργείου ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η καλύτερη και ουσιαστικότερη αστυνόμευση, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στους Έλληνες Πολίτες.
Τονίστηκε επιπλέον πως το ζήτημα της αναδιάρθωσης ξεκινά σήμερα από τη Θεσσαλονίκη και θα συνεχιστεί σε όλες τις ανά Νόμο Διευθύνσεις. Περί τα τελη Δεκεμβρίου και με βάσει τα σχετικά αποτέλεσμα των έως τότε διαβουλεύσεων και διαλόγου, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα υποβληθεί το τελικό σχέδιο αναδιάρθωσης στο Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου. Υπολογίζεται ότι έως τον Μάρτιο θα έχουν εκδοθεί το σχετικό ΠΔ και η Κανονιστική Διαταγή που απαιτείται σχετικά με την ανακατανομή των οργανικών θέσεων. Στη συνέχεια, υπό τη νέα ηγεσία της ΕΛΑΣ όπως αυτή θα προκύψει από τις κρίσεις του Μαρτίου θα μπει στη φάση έμπρακτης υλοποίησης.
Σύμφωνα με την πρόταση της Γ.Α.Δ.Θ. τα Αστυνομικά Τμήματα θα διαμορφωθούν ως εξής:
1. Τουμπας – Τριανδρίας
Με έδρα ως εχει
2. Εύοσμου – Κορδελιού, με έδρα ως έχει
3. Αμπελοκήπων – Μενεμένης με έδρα το σημερινό Α.Τ Μενεμένης
4. Πυλαίας – Πανοράματος – Χορτιάτη με έδρα το σημερινό Α.Τ Πυλαίας
5. Δέλτα με έδρα το σημερινό Α.Τ Ιωνίας, όπου θα συνενωθούν η Χαλαστρα, το Ιωνίας – Καλλιθέας και της Σίνδου (σ.σ. αποδέσμευση εδαφικής αρμοδιότητας Καλλιθέας)
6. Θέρμης – Βασιλικών με έδρα το σημερινό Α.Τ. Θέρμης
7. Παύλου Μελά (Σταυρούπολης – Πολίχνης) με έδρα το σημερινό Α.Τ Πολίχνης
8. Ωραιοκάστρου παραμένει ως έχει. (σ.σ. επιφορτίζεται με την εδαφική αρμοδιότητα Μυγδονίας και Καλλιθέας!)
9. Λευκού Πύργου στο οποίο θα συνενωθούν Λευκού Πύργου, Πλατείας Δημοκρατίας και Άνω Πόλης με έδρα εντός της Δ.Ε.Θ.
10. Χαριλάου – Ανάληψης με έδρα το σημερινό Α.Τ. Χαριλάου
11. Νεάπολης – Συκεών με έδρα το σημερινό Α.Τ. Συκεών
12. Χαλκηδόνας με έδρα το σημερινό σημερινό Α.Τ. Κουφαλίων
13. Θερμαϊκού στο οποίο θα συνενωθούν τα τμήματα Θερμαϊκού, Μηχανιώνας και Επανομής με έδρα το σημερινό Α.Τ. Θερμαϊκού.
14. Λαγκάδα όπου θα συνενωθούν τα τμήματα Λαγκάδα, Ασσήρου και Σοχού με έδρα το σημερινό Α.Τ. Λαγκάδα. (σ.σ. εκφράστηκε επιφύλαξη από παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης για το Α.Τ. Σοχού)
15. Καλλινδοίων όπου θα συνενωθούν τα τμήματα Καλλινδοίων (Ζαγκλιβέρι) και Απολλωνίας με έδρα το Ζαγκλιβέρι
16. Αγίου Γεωργίου ως έχει (σ.σ. επιφορτίζεται με την εδαφική αρμοδιότητα της Αρέθουσας)
17. Καλαμαριάς ως έχει.
Από την όλη παρουσίαση του σχεδίου και τη διαβούλευση εξήχθησαν και άλλα συμπεράσματα πέραν της σχηματοποίησης του οργανογράμματος των τμημάτων που αναγράφεται παραπάνω και τα οποία αναφέρουμε επιγραμματικά.
Σε κάθε εδαφική περιοχή των Α.Τ. θα δημιουργηθεί και ένα Τ.Α. όπου δεν υπάρχει.
Επίσης ζητήθηκε από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να δημιουργηθούν παραρτήματα τροχαίας παράλληλα με τη λειτουργία των νέων τμημάτων.
Το Κ.Ι.Θ. μετατρέπεται σε αυτοτελής υπηρεσία.
Η Τουριστική Αστυνομία και η Υποδιεύθυνση Μεταγωγών παραμένουν ως έχουν.
Τα Τμήματα Τροχαίας ως έχουν.
Επίσης όπου θα υπάρχει Α.Τ., θα υπάρχει και ανάλογο Τ.Α., ακόμα και στα περιφερειακά Αστυνομικά Τμήματα, ενώ οι συγχωνεύσεις των Τμημάτων θα είναι και στην Ασφάλεια παρόμοιες!
Με βάσει το εν λόγω σχέδιο θα εξοικονομηθεί ανθρώπινο δυναμικό καθώς θα αποδεσμευτεί μεγάλος αριθμός ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ απο Γραμματειακή υποστήριξη, σκοπούς, κλπ.
Θα υπάρξει γενικότερη μέριμνα ώστε το προσωπικό των Τμημάτων να μην μετακινηθεί από τη θέση του.
Από την αναδιάρθρωση θα εξοικονομηθούν περίπου 300.000 ευρώ ετησίως τα οποία θα διατεθούν για την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και λοιπές δαπάνες.
Επίσης θα εφαρμοσθεί και στη Θεσσαλονίκη, ο θεσμός των ΚΑΜ (Κινητών ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Μονάδων) σε απομακρυσμένες περιοχές.
Ζητήθηκε επίσης από πλευράς υπηρεσιακών παραγόντων η μελέτη για την συνολική αποδέσμευση δυνάμεων από συγκεκριμένους στόχους.
Επίσης σε τοποθέτηση του ο Γ.Γ. του υπουργείου ενημέρωσε πως έχουν γίνει σχετικές επαφές μεταξύ εμπλεκόμενων υπουργείων για την αποδέσμευση της Αστυνομίας από διάφορα πάρεργα (αρμοδιότητας του υπουργείου Δικαιοσύνης).
Ακόμη θα διατηρηθεί και θα αναβαθμιστεί ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς.
Είπε ο Γ.Γ. χαρακτηριστικά: “Πρέπει να φυλαμε ανθρώπους και όχι κτίρια, αυτή είναι η λογική μας’.
Τελος με βάσει τα λεγόμενα του Γ.Γ. οι προσλήψεις προσωπικού θα γίνονται αποκλειστικά μέσω των πανελληνίων εξετάσεων και δεν πρόκειται να αλλάξει το υπάρχον σύστημα εισαγωγής στις αστυνομικές σχολές. Για το ζήτημα των πρώην δημοτικών αστυνομικών εξετάζεται από πλευράς υπουργείου η πλήρης ένταξη τους στο σώμα, είτε ως Ειδικοί Φρουροί είτε ως πολιτικό προσωπικό.
Η Σ.Κ.Α.Υ. θα συνεχίσει όλο το επόμενο χρονικό διάστημα και για όσο θα χρειαστεί, με στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις την ενδυνάμωση της πάγιας θέσης μας για μία ουσιαστική συνολική αναδιάρθωση του Σώματος με ορίζοντα ένα αξιοπρεπέστερο αύριο για όλους και σε όλα τα επίπεδα.
Φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση:

πηγή: skaythess.gr
kerberos-hellas

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
    http://www.voicenews.gr/index.php/eidiseis-panw/47992-2015-11-12-12-31-28.html
    ΕΡΓΟ ΤΩΝ "ΕΨΙΛΟΝ 666" ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΣΙΓΟΥΡΑ!!
    ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΤΡ ΝΟΕΜΒΡΗ-ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015.
    ΕΔΩ ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ (ΚΑΜΜΕΝΟΣ...ΑΠΟ ΧΕΡΙ) ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ 400% ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ... ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ 20% ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!!! ΤΙ ΠΟΙΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ;;;
    ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΩΣ ΛΑΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΣΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΒΑΔΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΙΝΑ - ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΗΛΙΑ!!!
    ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή