4 Φεβ 2016

ΣΕ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟ Π.Ν ΤΙΣ ΤΠΚ SUPER VITA


Σε 29 μήνες από σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό και ειδικότερα η Διοίκηση Ταχέων Σκαφών θα παραλάβει το 6ο και 7ο ΤΠΚ τύπου SUPER VITA. 


Βάσει του νομοσχέδιο με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διατίθονται συνολικά 40 εκατομμύρια ευρώ ώστε το Π.Ν να παραλάβει σε μέγιστο διάστημα 2 ετών και 5 μηνών τα δύο εναπομείνατα ΤΠΚ.
Από τα 40 εκατομμύρια ευρώ που δίνονται τα 22,5 εκατομμύρια ευρώ κατευθύνονται για κάλυψη αμοιβών και εισφορών των εργαζομένων ενώ τα 17,5 για υλικά και συστήματα ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης των δύο πυραυλακάτων στον στόλο. 

Η έκτη πυραυλάκατος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής και η έβδομη σε πολύ αρχικό. Η συνέχιση των εργασιών θα πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό του Π.Ν κάτι το οποίο εγγυάται την απρόσκοπτη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Αναλυτικά επισυνάπτεται η συμφωνία ολοκλήρωσης κατασκευής των πλοίων ΤΠΚ τ. Vosper του Πολεμικού Ναυτικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας της ΝΒΕΕ ΑΕ.

Για την ιστορία πάντως το 6ο ΤΠΚ ("Ρ72 Καραθανάσης") προβλέπονταν να παραδοθεί τον Απρίλιο του 2015 και το 7ο ("P73 Βλαχάκος") τον Φεβρουάριο του 2016.

πηγη

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου