14 Φεβ 2016

ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ στο HOTSPOT: πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πυλί (βίντεο)

Όπως ήταν αναμενόμενο, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον Άγιο Γεώργιο στο Πυλί, για την ειρηνική διαμαρτυρία κατά της Δημιουργίας Hot spot στο νησί της Κω.

Μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Κω, οι πολίτες δηλώνουν δυναμικό παρόν, δείχνοντας για μία ακόμη φορά την αντίθεση τους στα σχέδια της κυβέρνησης, φωνάζοντας ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ στο HOTSPOT. Στο σημείο έχουν σπεύσει ξένα αλλά ελληνικά μέσα ενημέρωσης.



Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητα Πυλίου κ. Τσαμπουνιάρης, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη του στη θέση του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής. Τόνισε για μία ακόμη φορά το ότι θα παλέψουν όσο μπορούν να μην γίνουν hot spot στο νησί.
Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος κ. Χατζηκαλύμνιος, αναφέρθηκε στο ότι δεν είναι 30 άτομα αυτά που αντιδρούν και μάλιστα ακροδεξιοί. Ο λόγος που αντιδρούμε είναι ότι δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, όσο άσχημο και αν ακούγεται..Έδωσε το χαρακτηριστικό παράδειγμα του κ. Καμμένου, ο οποίος άλλα έλεγε περί hot spot και άλλα πράττει. Δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους, αφού ψηφίζουν νομοσχέδιο που αναιρεί τα όσα έλεγαν περί χρόνου παραμονής στο νησί. Επιμένουμε στην μεταφορά της υπηρεσίας πρώτης καταγραφής της αστυνομίας εκτός ιστού και να παραλαμβάνουν το εισιτήριο τους άμεσα, ώστε μέσα σε ε 2-3 ώρες να φεύγουν από το νησί. Τέλος, τους παρότρυνε όλους τους πολίτες να μην το βάλουν ΚΑΤΩ.

Τον λόγο πήρε ο κ. Μπαλάσας, εκπρόσωπος της ΣΕ, ο οποίος ευχαρίστησε όσους παλεύουν για περίπου 70 μέρες. Έκανε με τη σειρά του σφοδρή επίθεση στον κ. Καμμένο, ο οποίος ενώ είχε παραδεχτεί ότι η εισροή μεταναστών θα αυξηθεί με τα hotspot, τώρα πρωτοστατεί στη δημιουργία τους. Χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως αναξιόπιστη και ανάλγητη. Τόνισε ότι ο Κωακός λαός είναι ειρηνικός και δεν έχουμε κανένα λόγο αντιπαράθεσης με τα ΜΑΤ και τους πρόσφυγες, τους οποίους βοηθάμε όσο μπορούμε..Το παιχνίδι δεν έχει χαθεί, να μην κατατεθούν τα όπλα.. με ειρηνικό τρόπο πάντα να αντιδράσουμε ενάντια στα hot spot.

Αργότερα τον λόγο πήρε ο κ. Καραματζιάνης, ο οποίος είπε ότι το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή είμαστε μία χώρα 10.000.000 κατοίκων από τους οποίους 40% είναι άνεργοι και το υπόλοιπο ανασφάλιστοι. Οι χώρες που έχουν δεχθεί μετανάστες-πρόσφυγες ήδη στην Ευρώπη έχει αποδειχθεί ότι δεν τους θέλουν. Γιατί λοιπον ένας λαός που πεινάει να τους δεχθεί.


 

www.kostoday.gr/

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου