3 Μαΐ 2016

Kαι όμως οι Έλληνες εξοπλίσθηκαν, οπλίσθηκαν και είναι έτοιμοι για όλα

 
Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Μια συνάντηση που είχα πριν από λίγες ώρες μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και γνώσεις για πράγματα που και να τα έβλεπα με τα μάτια δεν θα τα πίστευα.

Σήμερα λοιπόν συναντήθηκα μετά από καιρό με έναν φίλο, ο οποίο εργάζεται σε ένα από τα πιο γνωστά καταστήματα όπλων στο νομό Αττικής.

Στη μακρά συζήτηση που τυχαία ξεκίνησε -δεδομένου ότι... αγνοούσα τον τόπο και τον τύπο της εργασίας του, αφού είχα να τον συναντήσω από τις δημοτικές εκλογές - έλαβα πληροφορίες που πραγματικά μου αναπτέρωσαν το ηθικό και μου άλλαξαν τα δεδομένα.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έχει πρόσβαση ο άνθρωπος αυτός τα τελευταία χρόνια έχουν χορηγηθεί πάνω από 1,8 εκατ. άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων και το σημαντικότερο έχει πουληθεί 20πλάσια ποσότητα φυσιγγίων απ΄ότι αναλογεί ανά κυνηγετικό όπλο.
 
Τι σημαίνει αυτό;
Οι συνήθεις ύποπτοι οι επαγγελματίες κυνηγοί αγοράζουν κατά μέσω όρο περίπου 2-3 κούτες φυσίγγια. Εδώ όμως υπάρχει ένα στοιχείο που αλλάζει τα δεδομένα. Οι επαγγελματίες και γνώστες δεν αγοράζουν έτοιμα φυσίγγια, αλλά  αγοράζουν τα υλικά και τα κατασκευάζουν μόνοι τους, αφού είναι πιο φθηνό και το σημαντικότερο περισσότερο προσαρμοσμένο στον τρόπο κυνηγιού τους. Τα υλικά που αγοράζουν συνήθως αντιστοιχούν σε περίπου 1000 -1500 φυσίγγια το χρόνο. Τον τελευταίο χρόνο η ποσότητα των υλικών αυτών έχει σχεδόν δεκαπλασιασθεί, που σημαίνει ότι ή οι γνώστες αυξήθηκαν ή κάποιοι στοκάρουν στο φουλ υλικό...

Ο απλός κόσμος - που δεν κυνηγά αλλά έχει το όπλο για ασφάλεια - είχε συνήθως 4-5 κουτιά φυσίγγια. Τον τελευταίο χρόνο κάθε καραμπίνα με την αγορά της κανείς δεν αγοράζει κάτω από μια κούτα φυσίγγια, ενώ κάθε 2-3 μήνες επανέρχονται και πάντα αγοράζουν σε κούτα.

Θεωρώ ότι την αλήθεια που κρύβεται πίσω από αυτές τις διαπιστώσεις την αντιληφθήκαμε χθες.. Οι καραμπινιές έπεφταν κυριολεκτικά όλη μέρα... (και αρκετές και νύχτα...)!

Αυτά τα νέα είναι ιδιαιτέρως χαρμόσυνα, λαμβανομένου υπόψη ότι οφείλουμε να είμαστε πανέτοιμοι τώρα που τα σύννεφα όλο και πυκνώνουν...

πηγη 
 
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου