24 Ιουν 2016

Αποπλέει από τη Ρόδο το αμερικανικό καταδρομικό κατευθυνόμενων βλημάτων



Αποπλέει αύριο από τη Ρόδο μετά από τετραήμερη επίσκεψη το Αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Anzio ( CG 68).
Το καταδρομικό κατευθυνόμενων βλημάτων κατέπλευσε στη Ρόδο τη Δευτέρα με περίπου 50 αξιωματικούς και πλήρωμα 340 άτομα στο πλαίσιο των επιχειρηματικών του αποστολών.
Έχει μήκος 173 μέτρα και πλάτος 16 και είναι από τα παλαιότερα πολεμικά που διαθέτει ο στόλος των ΗΠΑ. Μάλιστα πριν από περίπου πέντε χρόνια είχε διαρρεύσει ότι το Αμερικανικό Ναυτικό σχεδίαζε να αποσύρει σύντομα μεγάλο αριθμό κύριων μονάδων από τη δύναμή του.


Ανάμεσα σε αυτές ήταν και εννέα καταδρομικά κλάσης Ticonderoga  και ένα εξ αυτών ήταν και το Anzio που επρόκειτο να αποσυρθεί το 2013 κάτι όμως που δεν έγινε. Όλα είχαν τεθεί σε υπηρεσία την περίοδο 1989 – 1993.

Οι μειώσεις των πλοίων είχε αποφασιστεί να γίνουν στο πλαίσιο των περικοπών στον αμυντικό προϋπολογισμό καθώς το Αμερικανικό Ναυτικό έπρεπε να μειώσει τις δαπάνες του κατά 325 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Τα καταδρομικά κλάσης Ticonderoga έχουν εκτόπισμα 9.800 τόνων, με μήκος 173 μέτρων και πλήρωμα 400 ατόμων περίπου. Η ισχύς πυρός που φέρουν είναι τεράστια, με κυριότερα όπλα τους αντιαεροπορικούς πυραύλους SM3 και τους Tomahawk, και φυσικά το σύστημα μάχης Aegis. Τα πλοία εντάσσονται στην αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ.



kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου