29 Ιουν 2016

Ta PzH 2000 του Γερμανικού Στρατού με σύστημα επικοινωνιών Made in Greece


Η IDE (INTRACOM Defense Electronics) υπέγραψε σύμβαση 4,1 εκ. Ευρώ με την Krauss Maffei Wegmann (KMW) για συστήματα ενδοεπικοινωνίας WiSPR, στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των αυτοκινούμενων πυροβόλων PzH2000 του Γερμανικού Στρατού.



Η συμφωνία είναι συνέχεια της επιτυχημένης υλοποίησης στο πρωτότυπο PzH2000, η οποία ολοκληρώθηκε το 2013 και όπου το WiSPR απέδειξε για μια ακόμη φορά την υπεροχή του σε περιβάλλοντα με σημαντική επιβάρυνση θορύβου. Οι παραδόσεις του συστήματος WiSPR για το πρόγραμμα αυτό θα ολοκληρωθούν τον Μάϊο του 2017. Το WiSPR είναι ένα ψηφιακό σύστημα ενδοεπικοινωνίας τελευταίας τεχνολογίας με κατανεμημένη αρχιτεκτονική και κορυφαίες επιδόσεις στη μείωση του θορύβου, ενώ παράλληλα έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται σε διαφορετικές επιχειρησιακές απαιτήσεις. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί και κατασκευάζεται από την IDE και χαρακτηρίζεται από αξιοπιστία, εργονομία, και μειωμένες απαιτήσεις υποστήριξης.

η Intracom Defense διαθέτει το, πολύ γνωστό στον ΕΣ, ψηφιακό σύστημα ασφαλούς ενδοεπικοινωνίας WISPR. Πρόκειται για ένα ομοιογενές και ολοκληρωμένο σύστημα μεταφοράς φωνητικών και άλλων δεδομένων μεταξύ οχημάτων, στρατιωτών και μεταξύ οχημάτων και στρατιωτών. Με ενσωματωμένο σύστημα Δυναμικής Μείωσης Ήχου, το WISPR επιτυγχάνει μη παραμορφωμένο και καθαρό ήχο εντός θορυβώδους περιβάλλοντος, άρα σαφήνεια στη μετάδοση των πληροφοριών και των διαταγών. Μέσω του WISPR το σύστημα επικοινωνιών ενός οχήματος ελέγχεται είχε χειροκίνητα είτε από απόσταση μέσω του συστήματος WISPR Wireless LAN. Επιπλέον, η σπονδυλωτή κατασκευή του επιτρέπει να διασυνδέεται με άλλα τερματικά επικοινωνιών και πληροφοριών, συστήματα διαχείρισης μάχης, ασυρμάτους τακτικών επικοινωνιών, τοπικά δίκτυα, αισθητήρες, συστήματα πλοήγησης κ.ά.

Είναι εύκολο στη χρήση του και κάθε στρατιώτης έχει στη διάθεση του ένα τερματικό σύστημα με οθόνη πολλαπλών ενδείξεων δεδομένων (ειδοποιήσεις, μηνύματα τα οποία μπορούν να εκτυπωθούν, ηχητικές και έγγραφες ενδείξεις, φωτιζόμενα πλήκτρα), ενώ μπορεί να αναβαθμιστεί με νέες υπηρεσίες και ικανότητες είτε μέσω της αναβάθμισης του λογισμικού είτε μέσω της πρόσθεσης συσκευών, χωρίς την αλλαγή της υπάρχουσας υποδομής. Η αξιοπιστία του WISPR βασίζεται στο ενσωματωμένο σύστημα αναγνώρισης σφαλμάτων. Ένα πλήρες σύστημα WISPR αποτελείται από τη μονάδα ελέγχου του πληρώματος, τη μονάδα μεγαφώνου, το τηλεχειριζόμενο σύστημα επιλογής ασυρμάτου, τη μονάδα ελέγχου τηλεφώνου, το εξωτερικό σύστημα διασύνδεσης και το σύστημα πολλαπλών διασυνδέσεων. Επικουρικά, το σύστημα WISPR Wireless LAΝ διαθέτει τη μονάδα ελέγχου και μια φορητή μονάδα ελέγχου.

Εν συντομία, το WISPR προσφέρει υπηρεσίες ασύρματης επικοινωνίας ήχου και δεδομένων, τηλεχειριζόμενη πρόσβαση στο σύστημα επικοινωνιών των οχημάτων, επικοινωνία μεταξύ οχημάτων, μετάδοση εικόνας από όχημα σε όχημα σε πραγματικό χρόνο, υπηρεσία ψηφιακού χάρτη κ.ά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το WISPR έχει πιστοποιηθεί για χρήση από τα εξής οπλικά συστήματα: στα τεθωρακισμένα οχήματα τύπου M-113, Marder και Wiesel, στα ελαφρά οχήματα των ¼ τόνων, στα οχήματα διοίκησης και ελέγχου τύπου M- 577, στα άρματα μάχης τύπου Leopard-2 (μαζί με τα οχήματα μηχανικού, τα οποία βασίζονται στα άρματα μάχης τύπου Leopard-1/- 2), στα πυροβόλα τύπου PzH-2000, στα ραντάρ αντί-πυροβολικού τύπου ARTHUR και στο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας τύπου ASRAD.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IDE, κ. Γεώργιος Τρουλλινός, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη συνεχιζόμενη διεθνή αναγνώριση των προϊόντων μας από χρήστες που έχουν γνώμονα την ποιότητα, γεγονός το οποίο μας ενθαρρύνει να κάνουμε περαιτέρω επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής».

Σημειώνεται πως η IDE, είναι η εταιρία-ηγέτης στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών και επικοινωνιών αμυντικών συστημάτων στην Ελλάδα, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Ν.Α. Ευρώπη. Η IDE έχει αποκτήσει μοναδική τεχνογνωσία στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής σε τακτικές επικοινωνίες αμυντικών συστημάτων, συσκευές κρυπτογράφησης, συστήματα διοίκησης ελέγχου και επικοινωνιών (C 3 I), στην επιτήρηση, αναγνώριση και ασφάλεια, σε υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος και συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, πυραυλικές ζεύξεις μεταφοράς δεδομένων (data links), ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων, λογισμικό αμυντικών εφαρμογών και συστήματα ελέγχου και δοκιμών.

Η εταιρία συμμετέχει επίσης σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής όπως και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή και εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού και περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Η IDE εξάγει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Κύπρο, Λουξεμβούργο (NSPA), Σουηδία και Φινλανδία.

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου