31 Ιουλ 2016

Τέσσερις ακόμα κορβέτες κλάσης ADA για το Τουρκικό Ναυτικό


Aίτημα κατάθεσης προτάσεων που αφορούν στη ναυπήγηση τεσσάρων ακόμα κορβετών τύπου Milgem εξέδωσε το υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM).


H κατάθεση προσφορών θα πρέπει να γίνει μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2016 και αφορά τα τουρκικά ναυπηγεία τα οποία διαθέτουν πλωτή δεξαμενή τουλάχιστον 115 μέτρων.

Το 2017 και το 2019 αναμένονται οι παραδόσεις 2 ακόμα κορβετών του Τουρκικού προγράμματος Εθνικού Πλοίου (MİLGEM) στο Τουρκικό ναυτικό οι οποίες θα ανεβάσουν τα σκάφη του τύπου στα 4, με τα υπόλοιπα 4 του νέου προγράμματος να είναι άγνωστο ακόμα πότε θα ενταχθούν στο Τουρκικό ναυτικό.

Τα νέα σκάφη θα είναι πανομοιότυπα των 2 κορβετών F-511 Heybeliada και F-512 Büyükada που υπηρετούν ήδη στο Τουρκικό ναυτικό.

Οι κορβέτες γνωστές και ως κλάσης ADA αναπτύχθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος MILGEM το οποίο αποτελεί το πιλοτικό πρόγραμμα ναυπήγησης πολεμικών σκαφών από την Άγκυρα με σκοπό να ακολουθήσει η κατασκευή τεσσάρων φρεγατών MILGEM κλάσης I από το 2017 και μετά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενδιαφέρον για τα πλοία της κλάσης έχουν επιδείξει και άλλα κράτη πέρα από την Τουρκία με πρώτο από όλα το Πακιστάν

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου