6 Ιουλ 2016

«Όχι» από την τοπική κοινωνία του Τυμπακίου στην παραχώρηση σχολικού κτιρίου για μουσουλμανική προσευχή

Το πρόβλημα όμως είναι δυστυχώς ότι θέματα που πριν από 15 ή και 20 χρόνια θα ήταν εντελώς αδιανόητα να απασχολούν ένα Δημοτικό Συμβούλιο στην Ελλάδα τώρα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη! Και δυστυχώς έπονται και χειρότερα.


«Όχι» είπε η τοπική κοινωνία του Τυμπακίου στην απόφαση του Τοπικού  Συμβουλίου  της Δημοτικής Ενότητας που παραχώρησε το χώρο του σχολικού Γυμναστηρίου για προσευχή μουσουλμάνων αλλοδαπών!




Το Τοπικό Συμβούλιο εξαιτίας των αντιδράσεων κατοίκων και φορέων της περιοχής συνεδρίασε ξανά σήμερα προκειμένου και εκ των υστέρων να ζητήσει τη γνώμη τους.



Και βέβαια οι φορείς ήταν απόλυτα κάθετα αντίθετοι με την παραχώρηση σχολικού κτιρίου ή οποιαδήποτε δημοτικού χώρου σε αλλοδαπούς μουσουλμάνους.



Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Τυμπακίου κ. Χαράλαμπου Κουτεντάκη ο οποίος είπε ότι το θέμα είναι πολιτισμού και την απόφαση θα πρέπει να την πάρει ο …Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου!



Το κλίμα αρκετές φορές δυναμιτίστηκε με κατηγορίες κατά του κ. Στυλιανάκη, προέδρου του Τ. Σ. Τυμπακίου, στον οποίο έριξαν την ευθύνη της αρχικής απόφασης.



Αντίθετος με την παραχώρηση του σχολείου ήταν και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χάρης Κοκαράκης, όπως και ο κ. Γιάννης Φασομυτάκης. Με την στάση του κ. Στυλιανάκη διαφώνησε και  ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Χαριτάκης, όπως και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Μερωνιανάκης.



Την αντίθεσή της στην παραχώρηση σχολικών κτηρίων εξέφρασε και η Γραμματέας του Δήμου κ. Σοφουλάκη, η οποία όπως είπε είναι δουλειά της σχολικής και δημοτικής επιτροπής παιδείας.



Στη συγκέντρωση του Τυμπακίου παρόν ήταν και ο… Ιμάμης των μουσουλμάνων και ζητούσαν το χώρο ανοιχτό για να προσευχηθούν, όπως είπε. Μάλιστα  θα μαζεύονταν μουσουλμάνοι και από τις γύρω περιοχές.



Αυτό βέβαια που διεμηνύθη στον ιμάμη είναι πως η τοπική κοινωνία είναι πλήρως αντίθετη στην ομαδική αυτή μουσουλμανική προσευχή και έτσι δεν πρόκειται να παραχωρηθεί κανένα σχολικό κτίριο το οποίο έγινε με χρήματα του ελληνικού λαού για την προσευχή αλλοδαπών.



Το πρόβλημα όμως είναι δυστυχώς ότι θέματα που πριν από 15 ή και 20 χρόνια θα ήταν εντελώς αδιανόητα να απασχολούν ένα Δημοτικό Συμβούλιο στην Ελλάδα  τώρα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη! Και δυστυχώς έπονται και χειρότερα.


kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου