Μετά το κλείσιμο της Βαλκανικής Οδού όλο και περισσότεροι λαθροπρόσφυγες προσπαθούν να περάσουν στην ΕΕ μέσω Βουλγαρίας.


boulgaria.w_l 

Η απάντηση της Σόφιας είναι να στείλει Στρατό και όχι Συνοριοφύλακες  στα Σύνορα ,αλλά και να σηκώσει και  νέους φράχτες στα σύνορα με την Τουρκία, αλλά και την Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα της Deutche Welle.

Η βουλγαρική πόλη Ρέζοβο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα βουλγαροτουρκικά σύνορα. Οι κάτοικοι της μικρής πόλης εκφράζουν φόβους για κύματα προσφύγων από την Τουρκία σε περίπτωση που η Άγκυρα ακυρώσει την συμφωνία με την ΕΕ στο προσφυγικό.
Ανήσυχες για μαζικά κύματα προσφύγων είναι ωστόσο και οι βουλγαρικές αρχές. Για το λόγο αυτό σκοπεύουν να επεκτείνουν τον συνοριακό φράχτη μήκους 30 χλμ και ύψους 3,5 μέτρων στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, στα συνολικά 240 χλμ της συνοριακής γραμμής που χωρίζει τις δύο χώρες.

Παράλληλα η Σόφια επιδιώκει να διασφαλίσει τα νότια σύνορα προς την Ελλάδα με ένα φράχτη 484 χιλιομέτρων, μιας και οι βουλγαρικές αρχές ανησυχούν μήπως μετά το κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας-Σκοπίων οι λαθροπρόσφυγες προσπαθήσουν να εισέλθουν μαζικά μέσω Βουλγαρίας στην ΕΕ.

Όμως την ίδια στιγμή η Σόφια επιδιώκει σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία και λόγω της Τουρκικής μειονότητας στη χώρα.

«Το ζητούμενο ωστόσο δεν είναι μόνο να διατηρηθεί ο δίαυλος επικοινωνίας με την Άγκυρα, αλλά και να διασφαλιστεί ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την ελεύθερη διέλευση προσφύγων προς της Βουλγαρία», δηλώνει ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος συζήτησε το ζήτημα τηλεφωνικά με την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ.

Λίγο αργότερα ανακοίνωνε ότι η Βουλγαρία θα λάβει επιπλέον 6 εκ. ευρώ βοήθεια από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Παράλληλα η Frontex θα συμβάλλει, με επιπλέον προσωπικό, οχήματα και ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό, στις προσπάθειες των βουλγαρικών αρχών να αντιμετωπίσουν τους διακινητές!
Την ίδια ώρα ο ΑΝΥΕΘΑ Βίτσας προαναγγέλλει και  την διάθεση διαμερισμάτων σε λαθροπρόσφυγες  στην Ελλάδα , στοχεύοντας στην όσο  δυνατόν μεγαλύτερη διαμονή τους στη Χώρα μας, για λόγους που όλοι μας γνωρίζουμε!

36961

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα χρήματα για να στηθεί σε μια νύχτα το HOT-SPOT στα Τρίκαλα βρέθηκαν και διατέθηκαν αμέσως
Ενώ τα Χρήματα για την ανακαίνιση των Κοιτώνων των Σπουδαστών  της  ΣΜΥ  στην ίδια Πόλη ,που υποσχέθηκε ο ΑΝΥΕΘΑ  κατά την επίσκεψη του στη Σχολή …Δεν δόθηκαν ποτέ !