3 Αυγ 2016

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ! ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ – Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

ΚΕΡΒΕΡΟΣ: ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;;;

ΚΙ ΕΔΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ:

ΑΦΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΣΑΝΕ ΤΕΧΝΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ

ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ;;;;

ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ 15.000 ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ;;;

ΠΡΕΠΕΙ Ή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ;;;; 

gew


Ο Άρειος Πάγος, με την υπ΄ αριθμ. 1331/2016 απόφασή του, έκανε δεκτή εν μέρει την αναίρεση που είχε ασκήσει η Ξένη Δημητρίου όταν είχε το βαθμό της αντεισαγγελέως του ανώτατου δικαστηρίου (σήμερα είναι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου), κατά του υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που αφορούσε τον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου, με αποτέλεσμα να παραπέμπεται και πάλι για νέα κρίση στο Συμβούλιο Εφετών και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, πλέον του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της παράβασης καθήκοντος για το οποίο ήδη έχει παραπεμφθεί.


Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα αναίρεσε το υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων των υπηρεσιών της ΕΛΣΤΑΤ, του Κωνσταντίνου Μολφέτα και της Αθανασίας Ξενάκη, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Η ψευδής βεβαίωση χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος.
Έτσι, η υπόθεση θα κριθεί και πάλι στο Συμβούλιο Εφετών.
Το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ είχε αναδειχθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών το 2011, με μηνυτήρια αναφορά η οποία είχε τεθεί στο αρχείο, αλλά αναζωπυρώθηκε το 2013 με επιστολή του ΔΣΑ προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Το αδίκημα για το οποίο παραπέμφθηκε ο κ. Γεωργίου συνίσταται στο ότι δεν παραιτήθηκε από την προηγούμενη υπαλληλική του θέση που κατείχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επί 21χρόνια και στην παράνομη διατήρησή της, παράλληλα με αυτή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, κάτι το οποίο παραβιάζει νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει την υποχρεωτική πλήρη και αποκλειστική απασχόληση του κ. Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ.

Αντίθετα, το εν λόγω βούλευμα δεν παρέπεμψε τον κ. Γεωργίου, καθώς και δύο ακόμα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, τους Κωνσταντίνο Μολφέτα και Αθανασία Ξενάκη, για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης που αφορούσε την τεχνητή διόγκωση του χρέους του 2009 με στόχο να ενταχθεί η χώρα μας στην μνημονιακή εποχή.


kerberos-hellas

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΑΣΜΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ,ΓΝΩΣΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, ΑΠΛΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΧΡΟΝΟ , ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΑΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ Η ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΩΣ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή