13 Αυγ 2016

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ! Δεν είναι δυνατόν σαν ΕΛΛΗΝΕΣ να είμαστε θεατές, σε τέτοιο αγώνα για την επιβίωση της φυλής μας!

ΠΙΣΟΠΛΑΤΑ Η αγωνίστρια  Αἰκατερίνη Κ. Παντελίδου ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ και οι χιλιάδες ανώνυμοι εθελοντές, δίνουν το παρών με διάφορες βοήθειες, έμπρακτες και ηθικές και εμείς να λείπουμε!

Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ είπε…

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Α

Εμείς τι στο διάολο θα πούμε, ελάτε να σας δώσουμε και Βαζελίνη, να μην μας πονέσετε;;;;

Σκουρλέτης: Η ψήφιση του τεμένους αποτελεί ψήφο υπέρ της δημοκρατίας

Φίλης για τέμενος: Όλοι είχαν συμφωνήσει, ακόμη και ο Μεταξάς και ο Παπαδόπουλος

Ναι από το ΣτΕ για την κατασκευή του ισλαμικού Τεμένους στο Βοτανικό

ΤΕΜΕΣΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Με ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η διάταξη για την επίσπευση των διαδικασιών της ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό η οποία περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τις ΑΠΕ. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Χρυσή Αυγή, υπέρ της διάταξης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΚΕ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Κατά ψήφισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα σε σύνολο 230 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 206 βουλευτές και 24 κατά. Κατά πλειοψηφία επί της αρχής στο σύνολό του και κατ” άρθρον ψηφίστηκε και το σύνολο του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ. Υπέρ ψήφισαν 210 βουλευτές και 20 κατά.


ΤΕΜΕΝΟΣ 2Β

Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με σειρά αποφάσεων του, επέτρεψε την συνέχιση των προπαρασκευαστικών εργασιών για την κατασκευή του ισλαμικού Τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων. Υπενθυμίζεται ότι το Τέμενος έκτασης 850 τ.μ. και χωρητικότητας 300 ανδρών και 50 γυναικών έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί (ουσιαστικά να μετασκευαστεί υφιστάμενο κτίριο) σε έκταση 17 στρεμμάτων στο παλαιό συνεργείο αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Βοτανικού και η κατασκευή του αποσκοπεί στην κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων που διαμένουν στην χώρα μας. Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει 111 κάτοικοι του Ελαιώνα επικαλούμενοι την ιδιότητα των Χριστιανών Ορθοδόξων Ελλήνων Πολιτών και ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η δημοπράτηση του έργου της ανέγερσης του Τεμένους. Να σημειωθεί ότι αρχικά είχε προσφύγει κατά του Τεμένους και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αλλά κατά την συζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο δεν παραστάθηκε και η αίτηση ακύρωσής του απορρίφθηκε ως ανομιμοποίητη.

ΤΖΑΜΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Δημοσθένη Πετρούλια και εισηγήτρια την Πάρεδρο Ουρανία Νικολαράκου, απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των κατοίκων. Ειδικότερα, αναφέρουν ότι για την ανέγερση ναών και λατρευτικών χώρων δεν απαιτείται να τηρείται η διαδικασία εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, αλλά και η ανέγερσή τους δεν συνιστά επιδείνωση του περιβάλλοντος της περιοχής ή ρύθμιση μη συμβατή με τον πολεοδομικό σχεδιασμό, όπως υποστήριζαν οι 111. Τέλος, αναφέρει το ΣτΕ η τήρηση ή όχι των όρων δόμησης μπορεί να ελεγχθεί σε επόμενο στάδιο και συγκεκριμένα κατά το στάδιο έκδοσης της οικοδομικής άδειας. Όπως είναι γνωστό οι ίδιοι κάτοικοι είχαν προσφύγει στο ΣτΕ και το 2013 και ζητούσαν την ακύρωση της χρηματοδότησης του επίμαχου έργου, αλλά η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 2399/2014 απόφασή της απέρριψε την προσφυγή τους. Ηθική μας υποχρέωση η ανέγερση του τεμένους Στο μεταξύ, υπέρ της ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα, τάχθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του «είναι ηθικό χρέος» αλλά και «ευρωπαϊκή υποχρέωση», καθώς και «αυτονόητο οι άνθρωποι μουσουλμανικού θρησκεύματος, που βρίσκονται στην Ελλάδα, είτε ως κάτοικοι είτε ως επισκέπτες, να έχουν κάθε δικαίωμα σε αξιοπρεπείς συνθήκες να λατρεύουν το δικό τους Θεό».

ΠΡΟΔΟΤΡΙΑ

Συγκεκριμένα, η εισηγήτρια του κόμματος, Σταυρούλα Ξουλίδου, κατά την τοποθέτησή της στη Βουλή, ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτή ως «άκαιρη» αλλά και προκλητική την πρόβλεψη για την ανέγερση του τεμένους με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σε πάρκο αλληλεγγύης έχει μετατραπεί το Πεδίον του Άρεως, σύμφωνα με την Τασία Χριστοδουλοπούλου. Όπως ανέφερε η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στο MEGA, είναι σημαντική η δημιουργία ενός προσωρινού κέντρου φιλοξενίας για τους πρόσφυγες, καθώς η Αμυγδαλέζα δεν είναι κατάλληλος χώρος. Η τελευταία είναι χώρος κράτησης με αστυνομικές εγκαταστάσεις, καθώς εκεί διαμένουν ποινικοί κρατούμενοι που πρέπει να απελαθούν και ορισμένοι που συλλαμβάνονται χωρίς να έχουν χαρτιά και δεν μπορεί να φιλοξενήσει. Από την άλλη, ο χώρος παραμονής στον Βοτανικό θα είναι ένας «ελεύθερος χώρος», αν και θα υπάρχουν αστυνομικές περιπολίες γύρω από αυτόν, ανέφερε η κα Χριστοδουλοπούλου. «Δεν μπορούν οι άνθρωποι που έχουν μπει από τα νησιά και έχουν πάρει άδεια προσωρινής παραμονής να εγκλειστούν σε στρατόπεδο κράτησης, πρέπει να πάνε σε χώρους φιλοξενίας», σημείωσε. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως την Τετάρτη τοποθετήθηκαν πέντε σπίτια στον χώρο και σήμερα, Πέμπτη, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την στέγαση 600 ατόμων. Το κέντρο φιλοξενίας θα είναι προσωρινό, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, και θα διαθέτει χώρους συγκέντρωσης για τα παιδιά και τους ενηλίκους. Αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Χριστοδουλοπούλου ανέφερε ότι στη Γερμανία οι 11 εκατομμύρια αλλοδαποί μένουν συχνά μέσα σε σκηνές που είναι στημένες σε πάρκα. Ωστόσο, υπάρχει ένα φλέγον ερώτημα. Το τέμενος στο Βοτανικό θα είναι για Σιίτες ή για Σουνίτες μουσουλμάνους;

ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι βουλευτές που το ψήφισαν τους απασχόλησε αυτό το άκρως σημαντικό ζήτημα;

Η πολιτεία τι έχει σκοπό να κάνει αλήθεια; Θα βάλει στο ίδιο τζαμί Σιίτες και Σουνίτες, να… προσεύχονται παρέα, ώστε κάθε Παρασκευή να έχουμε και μια «σύρραξη»; (Σιίτες και Σουνίτες σφάζονται μεταξύ τους σε όλη τη Μέση Ανατολή. Όποιος αποκεφαλίσει τον άλλον πρώτος). Κι εάν είναι μόνο για τους μεν (τους όποιους) δεν πρέπει να φτιάξουμε κι ένα τζαμί για τους δε; Επίσης, στο ίδιο τζαμί θα προσεύχονται Άραβες, Πακιστανοί, Αφγανοί, Αλβανοί και Έλληνες μουσουλμάνοι. Τους απασχόλησε καθόλου στη Βουλή τι είδους «ανταλλαγές» εμπειριών, τι «ζυμώσεις» θα κάνουν όλοι αυτοί οι ετερόκλητοι άνθρωποι, ανταλλάσσοντας βεβαίως «θεολογικές απόψεις»; Χρειάστηκε να περάσουν 33 χρόνια από το 1983 μέχρι σήμερα, κατά τη διάρκεια των οποίων έγιναν τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες για την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, για να επιτευχθεί ο στόχος μόλις πριν από λίγες ημέρες με την ψήφιση σχετικής ρύθμισης στη Βουλή από ευρύτατη πλειοψηφία. Το ελληνικό Κοινοβούλιο έδωσε το «πράσινο φως» για την κατασκευή τεμένους στον Ελαιώνα, το οποίο θα κατασκευαστεί αμέσως προκειμένου να φιλοξενήσει τις δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνους που βρίσκονται στην Αττική και αναζητούν έναν επίσημο χώρο λατρείας της θρησκείας τους. Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο για τον Ελαιώνα προβλέπεται ότι στους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής και σε ποσοστό μέχρι 5% περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η άσκηση θρησκευτικών λειτουργιών. Το μουσουλμανικό τέμενος θα διαμορφωθεί στο κτίριο της παλαιάς βάσης Ναυτικού στον Βοτανικό, το οποίο θα ανακατασκευαστεί.

ΤΕΜΕΝΟΣ 1Α

Ηδη οι υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού έχουν προχωρήσει σε εργασίες στην ευρύτερη περιοχή που θα υποδεχτεί το μουσουλμανικό τέμενος. Επίσης θα δημιουργηθούν και υποστηρικτικοί χώροι σε υφιστάμενα κτίρια. Ο αύλειος χώρος του τεμένους θα παραμείνει χώρος πρασίνου, ενώ δεν επιτρέπεται η κατασκευή άλλων οικημάτων για οποιαδήποτε άλλη χρήση. Το τζαμί θα μπορεί να υποδεχτεί 350 πιστούς, ενώ η μελέτη για την εγκατάσταση και κατασκευή του τεμένους θα γίνει από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων του υπουργείου Υποδομών. Εχει αποφασιστεί η χρηματοδότηση των έργων να γίνει με κρατικά κονδύλια και σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα κοστίσει στα δημόσια ταμεία 964.000 ευρώ. Η κατασκευή μιναρέ δίπλα στα μουσουλμανικά τεμένη αποτελεί σημείο αναφοράς των ναών, μέσω του οποίου δηλώνουν από μακριά την ύπαρξη λατρευτικού χώρου. Το σχέδιο ανακατασκευής του κτιρίου για τη δημιουργία τζαμιού δεν περιλαμβάνει την κατασκευή μιναρέ, για να υπάρχει αρμονία με τον γύρω χώρο.

Ο ΑΛΗΘΗΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Το χρονικό Οι πρώτες απόπειρες των ελληνικών κυβερνήσεων για τη λειτουργία τζαμιού στην Αττική ξεκινούν από το 1983, οπότε η κυβέρνηση του Αν. Παπανδρέου παραχώρησε οικόπεδο στο Μαρούσι για την ανέγερση τεμένους. Οι αντιδράσεις των κατοίκων σταμάτησαν κάθε σκέψη για να προχωρήσουν εργασίες κατασκευής. Πώς θα λειτουργεί το τέμενος στον Βοτανικό Σχεδόν 19 χρόνια αργότερα ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης ψήφισε νόμο για την ίδρυση τεμένους και Ισλαμικού Πολιτιστικού Κέντρου στην Παιανία εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και τότε η κυβέρνηση περιορίστηκε στην κατασκευή λυόμενου τζαμιού στο Μαρούσι για τις ανάγκες των μουσουλμάνων αθλητών. Ο νόμος με τον οποίο προσδιορίστηκε ο χώρος του Ελαιώνα για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους ήταν ο 3512/2006, όταν επικεφαλής στο υπουργείο Παιδείας ήταν η Μαριέττα Γιαννάκου. Εκτοτε υπήρξαν νεότερες προσπάθειες για την κατασκευή τζαμιού, οι οποίες… χάθηκαν κυρίως μέσα στην κρατική γραφειοκρατία και την απουσία ολοκληρωμένου σχεδιασμού.

  ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ




kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου