5 Οκτ 2016

Με τους "επαναστάτες" της "αριστεράς" θα πούμε το νερό ..."νεράκι"


Μήπως πριν πούμε εμείς ... "το νερό νεράκι", να πουν αυτοί... "μην μας σκοτώνετε... μην μας σκοτώνετε";;;;

ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ;;;;

ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΘΑ ΚΑΤΑΡΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑΝ;;;

ΜΗΠΩΣ ΟΣΟΙ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΑΠΟ  ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ... ΛΑΪΚΗΣ ΟΡΓΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ...;;;;;


Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. ΜΚΟ (στην πλειοψηφία τους) ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΟΒΡΑΙΙΚΑ.


Να ψηφίζεις "επαναστατική" κυβέρνηση και μετά από λίγες μέρες να μην ξέρεις πως να την σταματήσεις πριν ξεπουλήσει το νερό στους περιούσιους γύπες των χρηματιστηρίων...

 

Δημοσιεύει το "CAPITAL":Κοινό μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού συγκροτούν έντεκα από τις σημαντικότερες περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις της Ελλάδας. 


 Όπως ανακοίνωσαν, "μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία του υπερταμείου και την ένταξη σε αυτό της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές και προσθήκες, καλούμε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το νερό ως δημόσιο αγαθό και περιβαλλοντικό - φυσικό πόρο και άμεσα να δεσμευτεί με ξεκάθαρο τρόπο, για τα παρακάτω: Δημόσια, βιώσιμη, ορθολογική και μη κερδοσκοπική διαχείριση των υδατικών πόρων. 


Διασφάλιση ότι οι εταιρείες διαχείρισης του πόσιμου νερού θα λειτουργούν στην κατεύθυνση της δημόσιας, ορθολογικής και ολοκληρωμένης παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλους τους πολίτες και όχι με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. 


Διασφάλιση ότι η κλιμακωτή τιμολόγηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, θα εξυπηρετεί την ελεύθερη κι απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών σε καθαρό νερό συμβάλλοντας συγχρόνως στην καλή κατάσταση των υδατικών σωμάτων, και όχι τη δημιουργία μεγάλων εσόδων - υπεραξιών από κατανάλωση νερού. Άμεση διάθεση των απαραίτητων οικονομικών πόρων για τα αναγκαία απαραίτητα έργα στα πλαίσια της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτων. 


'Άμεση λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Υδάτων και των Συμβουλίων Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, άμεση δημιουργία Ανεξάρτητης Διαχειριστικής Αρχής για τον έλεγχο των μέτρων της ορθολογικής και βιώσιμης διαχείρισης των υδάτων και της τιμολόγησης των αντίστοιχων υπηρεσιών.


 Άμεση ολοκλήρωση των μελετών Λεκανών Απορροής Ποταμών και των μελετών πλημμυρικών φαινομένων, ώστε να έχουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα των διαθέσιμων υδατικών πόρων".


  Μάλιστα, υπενθυμίζουν ότι την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (Ολομ. 1906/2014, σκέψη 22η), "η οποία δεσμεύει κάθε ελληνική κυβέρνηση, το νερό καθίσταται σπανιότερο συν τω χρόνω και η ύδρευση αποτελεί υπηρεσία κοινής ωφέλειας που είναι απολύτως αναγκαία για την υγιεινή διαβίωση των πολιτών και δεν μπορεί να αποσπαστεί από τον πυρήνα της κρατικής εξουσίας".

  Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις που συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση είναι οι εξής:

  ΑΝΙΜΑ, ΑΡΧΕΛΩΝ, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΕΣΠΩΝ, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Καλλιστώ, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Greenpeace, και WWF Ελλάς.


Πηγή


http://attikanea.blogspot.gr/2016/10/blog-post_97.html

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου