24 Νοε 2016

Εξοπλίζεται με τον Αντιαρματικό μεγάλης εμβέλειας «UMTAS»…To Τουρκικό ελικόπτερο «Τ-129 ΑΤΑΚ»

Με τον αντιαρματικό πύραυλο μεγάλης εμβέλειας (UMTAS) και τον κατευθυνόμενο με δέσμη laser αντιαρματικό πύραυλο μεγάλης εμβέλειας (L-UMTAS) θα εξοπλιστεί το Tουρκικό επιθετικό ελικόπτερο T-129 ATAK  και με το σύστημα εντοπισμού στόχου νέας γενιάς ενισχύει  τις δυνατότητες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ).5fb 

Το T-129 ATAK που εντάχθηκε στο δυναμικό των ΤΕΔ στις 10 Ιουνίου 2014 με τον πύραυλο UMTAS σε συντονισμό με το σύστημα εντοπισμού και σκοπεύσεως λέιζερ θα αποκτήσει την ικανότητα να πλήττει και να καταστρέφει στόχους που βρίσκονται σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.

Το Τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο  συμμετέχει  ενεργά στις  επιχειρήσεις  κατά των Κούρδων εδώ και ένα χρόνο αλλά με πενιχρά αποτελέσματα
Εν των μεταξύ  συνεχίζονται οι δοκιμές για την ενσωμάτωση του πυραύλου «UMTAS «και του κατευθυνόμενου με δέσμη laser πυραύλου UMTAS στο επιθετικό ελικόπτερο T-129 ATAK. Πραγματοποιούνται δοκιμές εκτόξευσης πυραύλων  σε στόχους και ήδη το αντιαρματικό UMTAS βρίσκεται σε διαδικασία ενσωμάτωσης !

Περί τα 16 ελικόπτερα του συγκεκριμένου τύπου εξοπλισμένα με   ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα έχουν ήδη ενταχθεί στο δυναμικό των ΤΕΔ και επιχειρούν !

Ο αριθμός των ελικοπτέρων  αναμένεται να αυξηθεί με την παραγωγή και νέων μονάδων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποδοχής τους των Ελικοπτέρων !

πηγη
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου