10 Ιαν 2017

Καλύπτονται τα κενά της Τουρκικής Αεροπορίας σε πιλότους



Το πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού, έπληξε ανεπανόρθωτα την στελέχωση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή που επλήγη όμως περισσότερο από όλα, ήταν αναμφίβολα η Τουρκική Αεροπορία, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το πραξικόπημα ακολούθησε ένα πογκρόμ διώξεων, αποτάξεων, και φυσικά συλλήψεων.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί αισθητά η επάνδρωση των πολεμικών μοιρών της ΤΗΚ, σε επίπεδα που όμως δεν είναι διαθέσιμα δημοσίως. Αν και προφανώς όσοι πρέπει, έχουν άποψη, η στελέχωση έχει πέσει αρκετά, αφού πολλοί έμπειροι πιλότοι, με εκπαιδεύσεις στο εξωτερικό είναι πλέον εκτός ΤΗΚ. Οι επίσημες πληροφορίες μιλούν για 500 πιλότους να έχουν απομακρυνθεί ή και συλληφθεί, ενώ θεωρείται πως συνολικά 800 πιλότοι εγκατέλειψαν με τον ένα ή άλλο τρόπο την καριέρα τους στην ΤΗΚ.

Η αναπλήρωση στον Στρατό και το Ναυτικό ίσως να είναι ευκολότερη, αν και οι πρόσφατες περιπέτειες του Τουρκικού Στρατού στην Συρία προφανώς είναι και αποτέλεσμα της αποψίλωσής του από έμπειρους αξιωματικούς. Το θέμα είναι πως η Αεροπορία είναι σε χειρότερη θέση από τον Στρατό, και σίγουρα δεν είναι πχ Δικαστικό Σώμα, όπου ο Ερντογάν έδιωξε χιλιάδες δικαστές και τους αντικατέστησε με “δικούς” του. Προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αναπλήρωσης των “απωλειών”, Τουρκικά Μέσα αναφέρουν πως “επανεξετάζονται” υποψήφιοι της Τουρκικής Σχολής Ικάρων που απορρίφθηκαν στα κριτήρια επιλογής.

Οι Τούρκοι θεωρούν πως αυτοί οι υποψήφιοι “κόπηκαν” από τους Γκιουλενιστές, προκειμένου στην θέση τους να προωθηθούν υποψήφιοι καθοδηγούμενοι από τον Γκιουλέν. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κλήθηκαν 1040 υποψήφιοι που είχαν απορριφθεί παλαιότερα, και 976 από αυτούς ανταποκρίθηκαν θετικά. Από τους τελευταίους, πέρασαν τα τεστ οι 831! Πρέπει εδώ να σημειώσουμε πως η είδηση μας έρχεται από τουρκικά μέσα που αντιπολιτεύονται τον Τούρκο πρόεδρο.

πηγη
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου