25 Ιουν 2017

Υπεγράφη η πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ στην κινεζική State Grid...

ΚΕΡΒΕΡΟΣ: ...ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ SURVIVORΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΝ ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ Η Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΙΑΣ "ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ" ΦΙΛΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΗ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ, ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (ΣΧΕΔΙΟ ΠΥΘΙΑ) ΕΝΩ ΕΞΟΝΤΩΘΗΚΕ (ΠΟΛΙΤΙΚΑ) ΚΑΙ Ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΙΑ ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΥ!


Η ΕΙΔΗΣΗ:

Υπεγράφη η πώληση ποσοστού 24% του μετοχικού κεφαλαίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) έναντι 320 εκατ. ευρώ στην κινεζική εταιρία State Grid. Στην υπογραφή της συμφωνίας μετείχε ο
υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης ο οποίος είπε ότι με την υπογραφή αυτή γίνεται ενα ακόμη βήμα στην πολύ στενή οικονομική σχέση της Ελλάδας με την Κίνα.

Δέσμευσή μας είναι, είπε ο υπουργός, οι μεγάλες αλλαγές στον ενεργειακό τομέα που γίνονται το τελευταίο διάστημα να οδηγήσουν σε προσέλκυση επενδύσεων προς όφελος των καταναλωτών, αλλά με στόχο και την προστασία του περιβάλλοντος. "Είμαστε αποφασισμένοι, να προχωρήσουμε βήμα - βήμα προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον στον τομέα της ενέργειας" είπε ο υπουργός.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης αναφέρθηκε στο χρόνο ρεκόρ, όπως είπε, για τα παγκόσμια δεδομένα, με τον οποίο προωθήθηκε μια τόσο περίπλοκη διαδικασία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλη η υπόθεση θα κλείσει εντός των χρονικών ορίων και συγκεκριμένα έως το τέλος Μαρτίου.
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου